Satunnaiset kuvat

Lähiruokaa

Uusimmat

Blogin arkisto

085 Joutilaan mietiskelyä

Keskiviikko 21.10.2015 klo 19:49 - yrjöpoeka

Käväisin pikaisesti tänään maakunnan pääkaupungissa vaimoni kanssa. Matkaa on sen verran, että autossa on aikaa puhua kaikenmaailman asioista. Muutaman viikon ajan vaimoni on ollut sairaslomalla ja kulkenut kyynärsauvojen avulla. Siksipä minulle on siirtynyt useita tehtäviä automaattisesti,ne eivät ole aiheuttaneet minulle minkäänlaisia ongelmia.

Päinvastoin, kuluneina viikkoina meillä on ollut aikaa yhdessäoloon ja puhumiseen. Tänään ajellessa tuntui erityisen mukavalta kuunnella vaimoni pulpatusta. Kiinteä yötäpäivää oleva yhdessäolo on ollut itselleni erittäin antoisaa aikaa. Näitten viikkojen jälkeen voi olla sopeutumisvaikeuksia, kun vaimoni palaa päivätyönsä ääreen. Jospa sitä joutilas jotakin keksii ajankuluksi. Illat ovat sitten täynnä puhetta. Vuosikymmenten yhdessäolokaan, ei poista tarvetta puhumiseen ja kainalossaoloon.

Puhumista tuntuu olevan tänäpäivänä kaikilla suomalaisilla. Jostakin syystä se ei enää kuulosta puheelta, siitä on tullut huutamista. Suomalaisista on kehittynyt hyvin lyhyessä ajassa varsinaisia satusetiä. Oikeita Sakari Topeliuksia. Facebook on siitä oivallinen esimerkki.

Yksi ryhmä trollaa jonkin täysin keksityn pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin liittyvän jutun täytenä totena. Hetken päästä sitä jaetaan läpi Suomen omissa samoin ajattelevissa ryhmissä. Eksyypä se jakoon myös muihinkin keskustelukerhoihin. Vaikka kuka tahansa ulkopuolinen näkee sen olevan täyttä potaskaa, sitä lähdetään jakamaan. Aina löytyy niitä onnettomia reppanoita, jotka uskovat siihen todella. Siitä alkaa hirvittävä huuto. Syyllinen tuntuu olevan hyvin selvillä.

Toinen keskustelujen huutajaryhmä kantaa värikkäitä kaulahuiveja, tämä ryhmä löytää kaikkialta rasismia ja suvaitsemattomuutta. Tämä ryhmä tietää mikä puolue on rasistinen ja minne voi heitellä natsikortteja. Heillä on samoin pyrkimys jakaa trolleja vastapuolen keskusteluihin. Sitten alkaa huuto ja mekastus. Tämä ryhmä tietää myös missä on ainoa ja oikea syyllinen.

Olemme todenneet keskusteluissa vaimoni kanssa ja päätyneet yhteiseen näkemykseen. Suomi muuttuu paratiisiksi heti, kun rasistit ja natsit häviävät ja maahanmuuttajat karkoitetaan rajojen ulkopuolelle. Suomella ei ole enää valtionvelkaa. Eläkeläisten asumistuet palautuvat. Työttömille saadaan töitä. Kreikka ei saa meiltä enää yhtään euroa. Etäisyys naapuriin palautuu normaaliksi 10 kilometriksi.

Unohtamatta Suomi neitoa. Suomalaisen uroon ihannoima impi saa kulkea kaikessa rauhassa kotikaupunkien kaduilla. Kukaan ei enää ole uhkana. Raiskaajat ovat kaikonneet. Veteraanien tekemä työ itsenäisyyden eteen palaa entiseen kunniaansa. Suomi jakaa lisää rahaa kaikille maailman köyhille. Sukupuolineutraalit ilakoivat natsien ja rasistien poistumista.

Tosiasia on jokatapauksessa se, että vaikka kaikki maahantulijat poistettaisiin, mikään ei muuttuisi. Raiskaajia olisi omasta takaa aivan riittävästi. Tappajia on omissa joukoissa myös aivan liikaa. Siihen ei tarvita ISIS taistelijoita. Rasisteja ja natseja esiintyy kuten aiemminkin. Suvaitsemattomuutta löytyy aina. Erilaisuutta löydetään omistakin kotitarpeiksi asti. Naapurit ovat liian lähellä jatkossakin. Vihreille löytyy aina jokin asia mitä vastustaa. Unohtamatta persujakaan. Vastustetaan vihreitä ja RKP;ta

Summa summaarun. Asialliset asiat tehdään, muuten eletään kuin ellun-kanat.

Avainsanat: rasitusmurtuma, sakaritopelius, ellunkanat