Satunnaiset kuvat

Tammikuun sinen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

004 Pohdintoja

Torstai 8.1.2015 klo 13:44 - yrjöpoeka

Vaikka itse sen sanon, olen viimeisten neljän vuoden aikana aktiivisesti pyrkinyt saamaan perussuomalaisten Kainuun-piirin yhteisten koulutustilaisuuksien äärelle. Kaksi kertaa olen saanut järjestää sellaisen. Ensimmäisellä kerralla sote-asiat olivat tapetilla ja tulossa olevat muutokset Kainuussa. Siihen tilaisuuteen osallistui piirin väkeä kiitettävästi. Poissaolollaan loistivat juuri ne, joille se oli pääosin tarkoitettu, eli piirin nimeämät maakunnalliset luottamushenkilöt sote-kuntayhtymän tehtävissä. Kokivat ilmeisesti osaavansa kaiken valmiiksi.

Toisen kerran sain luvan järjestää koulutustilaisuuden turvallisuusasioista Raatteen Portissa. Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos kertoivat piirin väelle, millaisessa tilassa nämä laitokset ovat, tänään ja tulevaisuudessa. Tilaisuudessa oli osanottajia kaikkialta Kainuusta. Tämä tilaisuus sai jopa paikalle kansanedustajaehdokkaiksi nimetyt. Siellä missä kokoontuu jäsenistö, kannattaa olla mukana. Erityisesti vaalien lähestyessä.

Minun selkeä tavoitteeni on ollut, että puolueeni alkaisi toimia kuten suuren ryhmän kuuluu. Yhtenäisesti, kouluttautuen ja keskustellen. Asiat eivät ole kuitenkaan sujuneet kuten strömsöössa. Jostakin kumman syystä toimintatarmo on mennyt piirin johtajapeliin. Piirille on kertynyt mukava summa pääomaa tilille ja rahan puute ei ole voinut estää koulutusten järjestämistä. Kaiken lisäksi olen saanut puhuttua asiantuntijat aina paikalle ilmaiseksi. Ruoka ja kahvi on olleet ainoa kuluerä.

Maarit Nurmen valinta suurella enemmistöllä syyskokouksessa jatkamaan puheenjohtajan tehtävissä oli antamassa mahdollisuuksia uusien tapahtumien järjestämiseen. Olletinkin, kun edessä oli vaalivuosi 2015. Valitettavasti tilanne on luisunut pikkuhiljaa kaaoksen puolelle. Odotin ja odotan enemmistön tahdon kunnioittamista. Vuosikokouksen enemmistön valitsemaa puheenjohtajaa syö se oppositio, joka hävisi vaalissa. Huhujen mukaan puheenjohtajan elämä aiotaan tehdä tämän vähemmistön tahdosta mahdollisimman epämukavaksi. Ja se on ilmeisesti aloitettu sosiaalisessa mediassa.

Olen toiminut nyt neljän (4) puheenjohtajan kaudella varapuheenjohtajana. Olen tukenut heitä kaikkia varauksetta. Kettusen Pentin kanssa toimimme pisimpään. Korhosen Ari oli toimessa vain yhden vuoden ja se tuntui tuuliselta sisäisen opposition takia. Kyllösen Topin aikakausi vajaa kaksi vuotta, oli sitten yksinjohtajan (fuhrer) aikakausi. Maarit Nurmen valinta ohi tehtävään testamentilla asetetun erikoisosaajan, on aiheuttanut joillekin mielipahaa. Jotkut eivät osaa hävitä pätevälle naiselle.

Yksinpuhelu jatkuu.

Avainsanat: puoluekoulutukset, yhteinentahtotila, enemmistöntahdonkunnioittaminen, fuhrer