Satunnaiset kuvat

Se on siinä..!

Uusimmat

Blogin arkisto

025 Urheilujohto sekoaa ja tyhmistyy

Torstai 25.1.2018 klo 11:46 - yrjöpoeka

Näin se tekee, kun seuraa sekoilua olympia valintojen suhteen. Ensin sovitaan pelisäännöistä, kuinka joihinkin kisoihin valinnat tehdään. Sovitaan siitä, että mitkä kisat ovat tärkeitä valintoja silmälläpitäen. SM-kisat jätetään valintojen ulkopuolelle, ellei kysymyksessä ole Anne Kyllönen. Urheilijat valmistautuvat huolellisesti ja ovat kisojen jälkeen kohtuu varmoja siitä, kenellä on mahdollisuus tulla valituksi. Media tekee kaikkensa siinä välissä kirjoitellessaan ja haastatellessaan omia suosikkejaan.

Päävalmentaja tekee sitten omia tulkintojaan omien henkilökohtaisten valmennettaviensa kanssa. Tästä erinomaisen hyvänä esimerkkinä Reijo Jylhän suojatin Anne Kyllösen jokaviikkoinen mahdollisuus saada uusia ja uusia valintakisoja. Tätä touhua seuratessani ei oikein tiedä itkeäkö vai nauraa. Naurettavaksi tämä pelleily on mennyt jo aikoja sitten. Kyllönen on sellainen hermoheikko, että saatuaan menestystä takavuosina hän kuvitteli sen jatkuvan ikuisesti lisäämällä hermokerroksia. Valmentajan ohjeista välittämättä.

Ainoa varma kisoihin lähtijä näistä tulevan viikonvaihteen uuden mahdollisuuden saajista on Perttu Hyvärinen. Kaikki muut voi huoletta heittää unohduksen yöhön. Kyllösen pitäisi jo itse ymmärtää lopettaa tämä pelleily. Sitä hän ei tee, koska nyt oma valmentaja jakaa hänelle uusia mahdollisuuksia. Uskallan sanoa jo valmiiksi, että Kyllösen jäätyä 30 sijan paikkeille, Jylhä valitsee hänet kisoihin. Perusteluna valmentajan näkemä nousukunto. Näin hän on sitä jatkuvasti kommentoinut.

Urheilun tyhmistävää vaikutusta voisi muuttaa seuraavalla tavalla. Valintakisat kerrottaisiin julkisuuteen ja kerrottaisiin myös, mitkä kriteerit valinnoissa vaikuttavat. Pakollisiksi kisoiksi merkittäisiin aina omat SM-kisat. Vain selkeällä lääkärintodistuksella niistä voisi jäädä pois. Se joka olisi poissa SM-kisoista, joutuisi heti tervehdyttyään osallistumaan seuraaviin kansainvälisiin kisoihin. Siellä hänen tulisi sijoittua kolmen (3) parhaan joukkoon saadakseen mahdollisuuden valintaan. Nykyinen menettely, että pitää sijoittua 16 parhaan joukkoon, on todella syvältä.

Urheilija voi hävitä kärjelle 3-5 minuuttia tuolla sijoituksella. Enemmän huomiota pitäis asettaa sille, millainen ero ajassa on ollut kärkeen. Massalähdössä voi olla vaikka sijalla 30 ja ajassa eroa saattaa olla vain 10 sekuntia. Massalähtöjen valintoja pitäisi valinnoissa huomattavasti nostaa. Jokainen urheilija, joka pystyy hiihtämään pääjoukossa olisi vahvoilla. Lisäksi jokaiseen kisaan olisi aina valittava mukaan kokonaan uusia nuoria kykyjä. Nyt valinnoissa on painoa sillä, kuinka monissa kisoissa joku on jo ollut. Näin on tulevissa kisoissakin tehty ja nämä valitut jäävät sijoituksissaan 30 paikan huonommalle puolelle.

Valitsijaraatia tulisi uudistaa. Päävalmentajalla ei saisi olla yhtään omaa valmennettavaa. Hänellä ei olisi muuta kuin oman näkemyksen esitysoikeus. Valintaraadissa olisi mukana miesten ja naisten valmentajia. Kotiinvetämisen estäisi se, että valinnoissa tulisi olla aina yksimielisiä. Jokaisen valinnan jälkeen kaiken valittuja koskeva tiedon tulisi olla julkista. Valintojen perustelut sekä arviointi kilpailijan mahdollisuuksista onnistua kisoissa.

Koska kisoihin lähdetään muiden rahoilla, tulisi johtajien ”toppatakki” osastoa rajusti pienentää. Kisat ovat aina urheilijaa varten.

Avainsanat: pyeongchank, talvilajienolympialaiset, reijojylhä, annekyllönen, smhiihdot, toppatakkiosasto

017 Se on presidentin hommaa

Tiistai 16.1.2018 klo 9:58 - yrjöpoeka

Katsoin eilen mielenkiinnolla istuvan presidentin esiintymistä ”työhaastattelussa” TV1:llä. Pitemmittä puheitta voi sanoa suoraan, ettei ole ollenkaan ihme tuo haastajien vaisuus. Presidentti on presidentti ja muilla ehdokkailla on vielä harjoiteltava paljon samaan päästäkseen. Pieniä heittoja ja syyttelyjä tihkuvat puheenvuorot vain kasvattavat Niinistön suosiota. Mikäli väki todella käy uurnilla, voimme vaalipäivänä lähettää Putinille ja Trumpille viestin ”oikeasta” presidentinvaalien tuloksesta.

Olen aina tykännyt Niinistön kuivakasta tyylistä ja huumorista. Erityisesti toimittajille Niinistön tyyli on vaikea sulateltava. Lakimiestaustalleen Niinistö ei mitään voi ja se hänelle todella sopii. Voi odottaa aina sitä, että hän punnitsee tarkoin mitä puhuu. Tarkoin harkittua ja punnittua puhetta on sitten toimittajien räpellettävä tosissaan, jotta siitä saa uutisen. Tämä näkyi aamun uutisoinnissa YLEn toimittajilla. Uutisissa oikein korostettiin, ettei Niinistö halua olla arvojohtaja. Tätä toistettiin uskollisesti koko aamu.

Toimittajille ei kelvannut Niinistön esimerkillä johtaminen. Äänestäjille juuri sillä on tänään väliä. Niinistö on Anssi Joutsenlahden lisäksi ainoa joka tekee niinkuin sanoo. Tarkkana taloudenpitäjänä hän eilen todella hyvin ilmaisi, mihin perustui hänen palkanalennus vaatimuksensa. Hän on myös toteuttanut sen ja sitä eivät toiset poliittiset toimijat sulata. Se on nyt heidän edessään ja näkyy Niinistön kasvavana suosiona äänestäjien parissa. Kansalaiset tarvitsevat nyt oikeita ihmisiä näyttämään omaa esimerkkiä.

Loistavasti mennyt esiintyminen eilen toimii myös esimerkkinä. Jokainen äänestäjä tietää Niinistön tarkasti harkitsevaksi mieheksi. He myös pitävät hänen tavastaan toimia presidenttinä. Viimevuosi on tuonut runsaasti uutisia kanslaisten eteen, jossa Niinistö kättelee vuoronperään maailmanmahtavia johtajia. Suomessa elettiin myös aikaa, jolloin presidenttiämme ei kuunneltu isojen poikien pöydissä. Nyt me tiedämme presidenttimme puheen olevan haluttua. Epävarmassa maailmassa on juuri nyt ollut tilaa kokeneelle ja harkitsevalle välittäjälle. Luottamus on se sana, joka ilmaisee parhaiten miksi Niinistöä arvostetaan isojen poikien parissa.

Kuten Niinistö eilen sen hyvin ilmaisi. Se on presidentin hommaa. Siksi on helppoa jatkaa viime vaalien äänestyksestä ja antaa ääni jatkokaudelle. Minä luotan siihen, että Niinistö hoitaa homman. Se on presidentin tehtävä.

Avainsanat: presidentinvaalit2018, sauliniinistö, seonpresidentinhommaa, esimerkilläjohtaminen, luottamusistuvaanpresidenttiin

014 Matin veto

Lauantai 13.1.2018 klo 18:19 - yrjöpoeka

Harvoin minä nautin SM-tason hiihdoista, mutta tämän päivän miesten vapaa 16.6 kilometriä oli sellainen. Kisassa oli usealla hiihtäjällä suuret paineet onnistumisen suhteen. Matti Heikkinen oli ainoa, jonka ei tarvinnut laittaa itseään kokonaan peliin. Omalla Vantaan hiihtoseuran seurakaverilla Anssi Pentsisellä sitä vastoin oli. Kaikille oli selvää, että on oltava mitaleilla, mikäli haluaa päästä seuraavien viikonvaihteiden mc-kisoihin.

Kisan alusta asti näki, että Heikkisen lisäksi vain kahdella muulla miehellä on mahdollisuuksia mitaleille, Perttu Hyvärisellä ja Anssi Pentsisellä. Heikkinen vain passaili ja kun olen hänen hiihtojaan seurannut jo vuosikausia, oli nähtävissä erikoinen ilmiö. Matti hiihti käsijarrupäällä ja seurasi kuinka seurakaveri Pentsinen pärjäsi. Olen melkein varma, että taktikka oli sovittu valmiiksi. Kun Pentsinen tekee todella kovan vedon toisella kierroksella, Matti hiihtelee kaukana kärjestä. Näin muille jää kuva Pentsisen ylivoimasta ja muut tyytyvät suosiolla osaansa.

Kolme kilometriä ennen maalia oli varmaa, että Pentsinen voittaa ja seuralla on mahdollisuus kaksoisvoittoon. Sen jälkeen jokainen hiihtoa seuraava näki, kuka oikeasti on hiihtäjä. Matti Heikkinen iski päälle loikan, josta hän on tunnettu. Hetkessä Heikkinen iski itsensä kakkossijalle ja seuralle varmistui kaksoisvoitto. Voiton saanut Pentsinen ei mekkaloinut voitollaan. Hänt tiesi mihin Heikinen oikeasti pystyi, samoin kaikki muutkin mukana olleet huippuhiihtäjät. Heikkinen ei maalissa ollut edes hengästynyt, samaan aikaan muut olivat reporankana pitkin tannerta.

Joku voi väittää vastaan, mutta tämä on oma arvioni ja se ei ole kaukana todellisuudesta. Matti Heikkinen auttoi oman seurakaverinsa voittoon, joka varmistaa voittajalle olympia paikan ja lipun mc-kisoihin. Matti Heikkinen olisi varmaan jäänyt vaikka neljänneksi, jos lisää seurakavereita olisi ollut tarjolla mitaleille. Toimittaja ja kommentaattori Sami Jauhojärvi olivat olevinaan yllättyneitä. Se oli niin mietoa, että pisti silmääni vielä enemmän. Hekin tiesivät keille kaikille mitalisijat olisivat olleet tärkeitä.

Anne Kyllönen ja Ville Nousiainen olivat sitä mieltä, että nyt menee hyvin. Ei mene, he ovat menneen talven lumia. Nousiaisesta ei koskaan tullut ja ei tule voittajaa. Kansallisissa kisoissa hän voi joskus saada hyvän tuloksen, muttei isoissa kisoissa. Siellä tarvitaan tappamisen meininkiä ja Nousiainen on kuin pehmoinen jauhopussi. Samaa vaiva on Anne Kyllösellä. Valmentajan vaihdos ei auta, kun ei usko ja luota valmentajan sanomisiin. Sellainen kuva on itselleni välittynyt ja pitänee paikkansa.

Päävalmentajan pitäisi nyt laittaa Etelä-Koreaan mitalimiesten lisäksi nuoria tulevaisuuden nimiä. Vaikka he eivät nyt tänään päässet mitaleille, heidän varassaan on tulevaisuus. Nuorten on päästävä mukaan ja sen mukana voi tulla yllätyksiä, joista me voimme saada sitä kansallista hurmosta.

Nyt kun Pentsinen on varmistanut paikan, voimme huomenna nähdä, kuinka Heikkinen hiihtää ilman käsijarrua. Uskon hänen pystyvän 1 – 2 minuutin eroon muihin nähden. Iltapäivän viimeinen kilometri kertoi minulle, kuka on maailmanluokan hiihtäjä. Hän on Matti Heikkinen. Strategi ja analyysin mestari.

Vantaan Hiihtoseura kiittää. Minä kumarran.

Avainsanat: vantaansmhiihdot, anssipentsinen, mattiheikkinen, olympiavalinnat, vantaanhiihtoseura, eteläkorea, pyeongchang2018

235 Syyntakeeton

Maanantai 11.12.2017 klo 12:34 - yrjöpoeka

Paljon on kirjoitettu USAn presidentistä Donald Trumpista. Lueskelin uutisointia, jossa New York Times oli tutkinut presidentin päivärytmiä. Uutisen mukaan Trump katsoo päivän aikana kymmenen (10) tuntia televisiota. Lisäksi hän juo Coca-Colaa 12 pullollista. Tuo uutinen kertoo kyllä sen, että presidentti on todella syyntakeeton. Lisäksi hän syö epänormaalisti. Maailman mahtavimman valtion päämies käyttäytyy ja toimii kuin esipuberteetti ikäinen nuori. Epäterveellisen paljon television katselua ja tuo juomisen määrä, en usko sen parantavan suorituskykyä.

Kaiken lisäksi hänen tärkein laitteensa on älykännykkä. Sillä hän pystyy kertomaan lyhyesti, mitä milloinkin miettii. Yleensä hänen twiittinsä ovat outoja. Erityisen outoa se USAn istuvalta presidentiltä. Arvovallasta ei voi enää puhua, siitä kertovat hänen alhaiset kannatuslukunsa mielipidetiedusteluissa. Ei siis ole ollenkaan ihme, että USAn ydinaseista vastaava kenraali kertoi julkisesti estävänsä ydinasaeiden laukaisun Trumpilta. Tämä jos mikä on erikoinen uutinen maailmalle. Yleensä on luultu presidentillä olevan oikeus tarvittaessa painaa punaista nappia.

Toinen syyntakeeton on sitten Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un. Nämä kaksi tunnistavat toisissaan samankaltaisuudet. Epäterveelliset ruokailutavat tekevät toisesta pullukan ja toisesta punakan raivohärän. On mielenkiintoista nähdä, miten käy tulevien olympialaisten? Maailman urheiluvalioiden saaminen tykinkantaman päähän voi saada pullukan toimimaan. Erityisesti sen takia, että hän nyt tietää ettei Trump saa käyttää ydinaseita. Urheilijoiden saaminen panttivangeiksi voi olla riittävän hyvä houkutin kiristää muuta maailmaa.

Joku sanoo nyt, että minä näen Pohjois-Korean uhkan liian synkkänä. Syyntakeettomien diktaattoreiden meuhkaaminen ydinsodalla on todella synkkää ja uhkaavaa puhetta. Perinteinen diplomatia on heitetty romukoppaan. Molemmat ”suuret” johtajat ovat kertoneet julkisesti sellaisia uhkauksia, että minun ajatukseni ovat vielä liiankin hentoja. Tälläkin hetkellä USA ja Etelä- Korea järjestävät massiiviset sotaharjoitukset alueella. Satoja huippunykyaikaisia taistelukoneita on harjoittelemassa. Harjoittelemassa hyökkäystä ja totaalista tuhoamista.

Nämä pommittajat ja taistelukoneet (B1, B2, B52 ja F35) on suunniteltu hyökkäyssotaan. Alueelle on kuljetettu massiivinen sotakoneisto. Useita lentotukialuksia ja muuta sotalaivastoa. Kaikissa näissä on sellainen määrä ohjusaseistusta mukanaan, että niillä voi pyyhkiä Pohjois-Korean infrastruktuurin kivikaudelle. Ilman ydinaseita. Pienoinen ydinase heinää syövältä kansalta ei ansaitse ydinpommitusta. Varmaa on että ydinaseita on alueella jo runsaasti silta varalta, ettei muu auta. Päätöksen niiden käytöstä tekevät muut kuin syyntakeeton Trump.

Toisessa maailmasodassa silloin mahtavaa Saksaa johti juuri tämänkaltainen syyntakeeton johtaja. Silloin oli myös useissa muissa maissa (Neuvostoliitto, Italia ja Japani) samankaltaisia johtajia. Onko niin, että kun näitä on riittävästi, silloin jossakin alkaa pauke?

10 tuntia TVn katselua ja 12 pulloa cokista. Ei ihme, että olo on harhainen.

Avainsanat: donaldtrumpinpäivärytmi, twiittaavapresidentti, newyorktimestutkipresidentinpäivärytmin, pyeongchang, suurisotaharjoitusläntisellätyynellämerellä, 12pulloacokista

130 Täötinen sentään

Tiistai 13.6.2017 klo 18:36 - yrjöpoeka

Kainuulainen sanonta, kun meno äityy aivan mahottomaksi. Näin voi todella sanoa seuratessani päivän uutisvirtaa. Kukaan ei voi enää sanoa, etteikö tosi-TV lähetykset jää suomalaisen eduskuntapolitiikan jalkoihin. Haliituskriisi kesti vain vuorokauden ja Sipilä joutui perumaan menonsa tasavallan presidentin luokse. Eilisen jälkeen odotin joidenkin lähtevän jo tänään ryhmästä ulos, mutta määrä yllätti. Toisaalta se kertoo, että suurin osa puolueen väestä on ytimeltään tervettä. Pahaksi onneksi tämä ydin ei ymmärtänyt nuivien somenkäyttötaitoa.

Tämä terve 20-hengen ydinryhmä ilmoitti Halla-ahon ryhmälle perustavansa oman Uusi vaihtoehto-ryhmän. Ryhmän koko lisääntyy varmasti vielä muutamilla edustajilla. Tätä vaihtoehtoa ei uusi puoluejohto ollut edes miettinyt. He joutuivat tosiasian eteen ja nyt heidän todellinen vahvuutensa ja kokonsa vasta näkyvät. Suurin osa perussuomalaisten piireistä on jo nuiva joukkion käsissä. Tämä johtuu siitä, että kaikki normaalia menoa kannattaneet ovat äänestäneet jaloillaan. Näin tein itsekin. Nyt minun varoitteluni pienen ryhmän vallankaappauksesta puoluejohdossa asettuvat tosiasiaksi.

Mikäli tämä Uusi vaihtoehto-ryhmä tulevaisuudessa muodostaa uuden puolueen, olen valmis miettimään sitä vakavasti. Tämä ryhmä edustaa sitä, mihin minä aikanaan liityin. Halla-ahon johtama joukkio on niitä käenpoikia, joita ilmestyi toisen jytkyn alla loisimaan puolueen siipien suojaan. Käenpojat toimivat kuten oikeakin käenpoika. He työnsivät pesän oikeat omistajat pesästä alas. Seuratessani työmiehen tuumaustuntia kalojen perkuun ohessa, näin varsinaisen kameleontin vaihtamassa väriä.

Työmies Putkonen oli Timo Soinin löytö ja hänen oikea kätensä. Odotin ilman muuta sitä, että Halla-aho potkii hänet ensimmäisenä ulos. Ilmeisesti Putkonen on tehnyt itsestään korvaamattoman ja hänellä on paljon sellaista tietoa jota tarvitaan ja joka voi olla joillekin kiusallista. Mutta hänen ilmeensä olivat kyllä lipevät, kun hän mestaroi tilaisuutta. Puoluesihteeri Slunga-Poutsalo oli sitten kuin jyrän alle jäänyt. Myös häntä oltiin vaihtamassa puoluekokouksessa, mutta siinä juntta hieman epäonnistui. Tulevaisuus voi olla takkuinen.

Puoluesihteerin on palveltava sitä joka palkan maksaa. Saa sitten nähdä, kuinka kauan palkka juoksee. Sama pätee tietysti Putkoseen. Halla-ahon johtamalla joukkiolla on nyt sitten rahaa, kun puoluetuet virtaavat puolueen kassaan. Vaaleihin heillä on hyvä lähteä, rahan puute ei kampanjaa kyllä haittaa. Uusi vaihtoehto on jälleen sen tilanteen edessä, kuten oltiin 2011 eduskuntavaalien alla. Rahaa ei ollut, mutta jokainen tori kammattiin jo kaksi vuotta aiemmin alkaneella pitkällä marssilla. Rahan tultua mukaan, ei enää asuminen ihmisten parissa toreilla kiinnostanut kaikkia. Nyt voidaan aloittaa uudelleen alusta.

Toivotan Uusi vaihtoehto ryhmälle erinomaista työniloa. Tuen heidän työtään erityisesti nyt ja annan Simon Elolle täyden tukeni. Halla-aholaisten ruikutusta ei tarvitse kuunnella, saati sitten välittää. Heidän ei tarvitse enää haaveilla jytkystä. Tämä oli jytky ja se tapahtui Soinin mukana ollessa. Soini oli tietoisesti takarivissä ja en usko hänen enää nousevan eturiviin.

Nyt on Uuden vaihtoehdon ja Elon aika. Nyt jytkytetään.

Avainsanat: kainuunmurre, uusivaihtoehtoryhmä, simonelo, työmiehentuumaustunti ja kameleontti, nytjytkytetään

014 Nyt on rahaa joka lähtöön

Tiistai 18.2.2014 klo 13:09 - yrjöpoeka

Näin voisi sanoa, kun on saanut seurata uutisointia kuntien taloustilanteesta. Kajaani on uutisten mukaan paras talouden taitaja, yli 11 miljoonan euron ylijäämällä. Lisäksi Kajaanilla on plussaa EON kaupasta 76 miljoonaa. Viestit kertovat, että myös kaikki muut Kainuun kunnat tuottavat plus merkkisen tuloksen, paitsi Sotkamo. Kainuun viime vuosien ongelmalapsi sote-kuntayhtymä on ilmeisesti tekemässä samanlaisen tempun. Vasta vähän aikaa sitten puhuttiin kuntayhtymän 6,5 miljoonan alijäämistä. Nyt se on ilmeisesti kääntynyt aivan toisinpäin, 6,5 miljoonaa plussalle.

Kaiken surkeuden ja maailmanlopun ennustelun keskellä, tällaiset tulokset tuntuvat todella oudoilta. Taloudesta vastaavat yrittävät suut muikeina selitellä tuloksia. Useiden miljoonien heitot laskelmissa alkavat ainakin minua huolestuttaa. Ovatko talouden asiantuntijat tehneet oikeita laskelmia? Näiden talousasiantuntijoiden laskelmien pohjalta kuntien luottamushenkilöt ovat päättäneet veronkorotuksista. Hyvin pikaisella tutustumisella tuntuu siltä, että verojen korotukset ovat olleet turhia. Kunnat ovat näillä korotuksilla leikanneet kuntalaisten kulutusmahdollisuuksia.

Yksi asia on varmaa. Kataisen hallitus saa näistä tuloksista lisää virtaa ja lisäleikkaukset tulevat kunnille kuin manulle illallinen. Kunnat ovat huutaneet hallituksen suuntaan surkeuttaan ja oppositiopuolue keskusta on kasvattanut kannatustaan tämän ansiosta. Nyt sille kasvulle on tulossa päätepiste. Keskustan kannatuksen kasvu on tapahtunut nimenomaan maaseutukunnissa, Tampereelta pohjoiseen. Vaaleissa tuolla kasvulla ei ole mitään merkitystä, koska vaalit ratkaistaan etelän suurissa vaalipiireissä. Siellä kannatus ei ole kasvanut. Se on positiivista.

Poliitikot ovat olleet tuloksista ihmeen hiljaa. Oppositio makustelee tulosta ja miettii kammareissaan, mitä tuloksista pitäisi tuumata. Hallituspuolueet saivat syliinsä sen kuuluisan pelastusrenkaan, kun laiva oli joutumassa upoksiin. Nyt hallitus on saanut käsiinsä tuloksen, että kunnilta on varaa leikata. Tämä koskee erityisesti valtionosuuksien varassa eläviä syrjäseutuja.

Kuntia ja oppositiopuolueita ei nyt auta mikään, tulokset ovat sen verran hyviä. Toki tuloksia selitellään kaikin tavoin. Ennustettavuuden heikkous yhtenä esimerkkinä. Toisena asiana kerrotaan varmasti sitä, etteivät hallituksen päättämät leikkaukset vielä näy tuloksissa.

Mitähän noilla kymmenillä miljoonilla voitaisiin tehdä, jotka tyhjästä ilmaantuivat Kainuun kunnanisien pöydille?

Sitä jäädään pohtimaan.

Avainsanat: kuntienylijäämät, eon, kajaani, vaalit ratkaistaanetelänvaalipiireissä,

054 "Röntsy-markkinat"

Perjantai 4.11.2011 klo 21:48 - yrjöpoeka

Perinteiset kekrimarkkinat on jälleen pidetty. Väkeä kävi paikalla runsaasti ja kenttäkeittiön hernekeitto löysi tiensä markkinayleisön vatsoihin. Perinteinen markkina tapahtuma oli kokenut runsaasti muutoksia ja muutoksista voidaan olla montaa mieltä. Tapahtumaan oli liitetty sisätiloissa oleva kirpputori tapahtuma ja teatteri esiintymiset. Ulkopaikoilla oli vain kenttäkeittiö ja perussuomalaisten teltta, josta annettiin tapahtumayleisölle luettavaa mukaan.

Yleisön mieltä kaiversi todella paljon valtakunnan tason politiikka. Kreikka oli jokaisen mielissä ja Suomen lainarahoitus pankkien pohjattomiin säkkeihin. Kaikki juttusillamme käyneet antoivat kipakan palautteen nykymenolle. Mikäli olisimme pitäneet mielipidetiedustelun, olisimme saaneet murskaavan tuomion hallituksen toimille.

Kainuulaisista asioista markkinayleisöllä oli päällimmäisenä huoli koko Kainuun tulevaisuudesta ja sosiaali- ja terveystoimesta. Ihmiset haluavat palvelua, eivät turhia seiniä ja hallintoa. Jokaisessa Kainuun kunnassa olisi järjestettävä kansanäänestys, jossa ihmisiltä kysyttäisiin selkeillä kysymyksillä mitkä asiat ovat Kainuulaisille tärkeimmät. Ovatko kunnantalojen miljoonaremontit nykypäivää, vai pitäisikö kaikki liikenevät eurot siirtää palveluihin? Oma arvioni palautteesta on selkeä. Nyt on panostettava palveluihin ja kuntien rakenteita on höylättävä nopeasti ja virkoja on yhdistettävä.

Ensimmäisen kerran maakuntalehti otti todella asiallisesti lautakunnan huolet ensivuodesta ja kuntien antaman rahan riittämättömyydestä. Annan pelkkää plussaa nyt pääkirjoituksen laatijalle. Olen tehnyt useana vuonna esityksiä niin blokissani ja myös lehtikirjoituksissa erityisesti Ylä-Kainuun kuntien rakenteeseen. Nyt myös maakuntalehden pääkirjoittaja on tullut samoihin tuloksiin.

Tulevat vuodet sisältävät kaksi tärkeää asiaa, jotka vaikuttavat lisääntyvään rahoitustarpeeseen. Ensimmäinen on työntekijöiden nopea keski-iän nousu. Se tuo lisää sairaslomia ja se on kuluvana vuonna ollut selkeästi näkyvissä. Siihen auttaa vain ja ainoastaan uusi palkattu ammattitaitoinen työvoima. Toinen tekijä on koko väestön ikääntyminen ja sen aiheuttama paine terveydenhoidossa ja vanhustenhuollossa. Palkkojen ja kustannusten nousu on myös aiheuttamassa kestämättömän tilanteen.

Mikäli meno jatkuu nykyisenä ja kunnat päättävät jatkossakin rahoituksesta, kokeilu voidaan lopettaa. Yhtenä vaihtoehtona on, että sosiaali- ja terveyslautakunta lopetetaan tarpeettomana. Alimitoitetuista budjeteista päättäminen, ei ainakaan minua kovin pitkään miellytä. Samaan aikaan laitetaan rahaa esimerkiksi kunnantalon kattoon. Nykyaikainen ilmastointi on tietysti mukavaa, mutta se ei auta kuntalaisia. Kuntien tuottamat voitot siirretään toisarvoisiin asioihin.

Jatkan asioiden pohtimista taas tuonnempana. Nyt siirryn pohtimaan perheasioita vaimoni kainaloon.

 

Avainsanat: kekrimarkkinat, kenttäkeittiö, hernekeittoontodellahyvää, maakuntapolitiikkapuhuttaa, pelkkääplussaa, kuntarakenneonremonttiavailla, perheonparas

054 Aurinko tuli esille, lopultakin!

Tiistai 13.4.2010 klo 19:26 - yrjöpoeka

Laitoin eilen muutaman koukun järveen, tuli hauki-kalaa mieli. Tänään lähdin kokemaan pyytöjä ja saalista tuli sopivasti. Pönäkkä hauki oli koukussa ja tein siitä ruodottomia fileitä. Nyt vatsa on täynnä haukea ja lisukkeena oli reilusti salaattia. Voi melko tyytyväisenä odotella huomista, nälkä on hieman kauempana.

Järvellä ollessani pilvet alkoivat väistyä ja aurinko paukahti esille. Ajelin kiireesti kotosalle, soitin vakuutusyhtiöön ja ilmoitin, että nyt lähtee moottoripyörä tallista tien päälle. Kyllä sitä pienestä tulee hyvälle tuulelle, aurinko paistaa, moottoripyörän jytinä korvissa ja kuiva maantie edessä! Käväisin kuntakeskuksessa avauslenkin ja huoltoasemalla kahvilla, toivottavasti kelit säilyisivät hyvinä ja pääsisin käymään kokoukset pyörällä. Huomiseksi on kyllä luvattu koleaa keliä ja pini sateen uhka on olemassa.

Vaalirahoitus kohusta ei näköjään pääse millään, eilinen A-studio toi esille uusia sähköposteja asianosaisilta. Samoin MOT – ohjelma toi esille, kuinka keskusta on kytköksissä suuryhtiö Valioon. Nämä kaksi ohjelmaa nähtyään tulee väkisinkin mieleen, että keneltä eniten rahaa saat, sen lauluja laulat! Tänään on sitten puhuttu toisenlaisesta vallankäyttäjästä, Kiljusen matkailusta! Kansanedustajien ainoina virkatoimina näkyy olevan rahanjakajien toiveitten täyttäminen ja jatkuva matkustelu ja aina jossakin vinkuintiassa. Vahingossakaan ei matkustella turhia kotimaassa, vaalikaudella voi törmätä vahingossa äänestäjiin ja heillä voi olla vaikeita kysymyksiä. Näkyvimmät poliitikot ovat todella ryvettyneitä ja heitä ohjaillaan aivan muualta. Kaikkein eniten kommentoimassa on KMS:n Arto Merisalo ja vastaajina aina tukea saaneet.

Toisaalta tämä on oikein hyvä asia, ihmisillä pysyy hyvin muistissa tämä kepulikopla! Sopivasti seuraavien vaalien alla, aloitetaan oikeustoimet eniten ryvettyneitä kohtaan. Toivottavasti ne kuuluisat lautakasat tulevat sitten lopultakin esille.

Näitä sotkuja selvitellessä on pääministeriä myöten todettu sen olleen maan tapa ja tänään myös kaukomatkailija Kiljunen on todennut käytännön olleen aina saman. Pelatessaan vilunkipeliä veronmaksajien rahoilla, he pokkana tekevät toisin kuin sovittu on. Sen jälkeen he vain toteavat kaiken olevan maantapa. Äänestäjät kyllä näkevät sen olevan kepulipeliä ja suurelta osin korruptiota.

Perussuomalaisten osalta tilanne Kainuun piirissä on nyt rauhoittunut ja tilannetta arvioidaan piirin kevätkokouksessa 24.4.2010. Vaalien lähestyminen ja puolueen kasvu tuo myös kasvukipuja. Erilaisia ryhmittymiä ilmestyy koloistaan ja yhteistä niille on hajotustoiminta. Yhteisesti sovittuja asioita ei kunnioiteta ja se ei mielestäni kuulu tämän päivän perussuomalaisuuteen. Vain yhdessä toimimalla ja yhteisiä päätöksiä kunnioittaen, me voimme voittaa tulevat vaalit.

Poikani on toipumassa ja tulehdusarvot ovat jo laskeneet alle 200:n. Kiitokset teille jotka olette tukeneet soitoin ja viestein minua ja perhettäni. Kaikesta on ollut iso apu, ihmisten mukana olo antaa voimaa kohdata sateinen ja sumuinen arki.

Nyt todellakin paistaa aurinko ihmismieleen!

Avainsanat: iskukoukku, kalansaalis, moottoritieonkuuma, vaalirahoituskohujatkuu, matkakuume, vinkuintia, hallitusonkorruptoitunut, kasvukipuja, hajotustoiminta,