Satunnaiset kuvat

1964-1965

Uusimmat

Blogin arkisto

135 Hellepäiviä

Lauantai 8.8.2009 klo 18:54 - yrjöpoeka

 Kyllä on sää suosinut ihmistä, loistava tilaisuus ajella moottoripyörällä. Eilisen päivän aikana kävin mukana Suomen metsästäjäliiton Kainuun-piirin järjestämässä pönttösorvi talkoissa Viepperhauta tapahtumassa. Ilmojen puolesta sää oli eilen ja tänään todella hyvä ja todennäköisesti vielä huomenna sää jatkuu samanlaisena. Tapahtuma on todella hyvä ja toivon sille jatkoa myös tulevaisuudessa. Uhkana on tietysti se, että järjestäjät sortuvat haalimaan tapahtumaan kaiken maailman muovikrääsän myyjät. Ne eivät mielestäni sovi mitenkään tällaiseen metsästyskulttuuri tapahtumaan. Tätä tapahtumaa pitäisi markkinoida ulkomaille ja erityisesti Keski-Eurooppaan, eräalan ihmisille tämäntapainen tilaisuus antaa paljon. Auttaa erityisesti ymmärtämään Suomalaista luonto- ja eräkulttuuria. Suomalaisilla on paljon annettavaa muiden maiden erähenkisille ihmisille, missä muualla voit tehdä nuotion metsässä ja keitellä nokipannu kahvit? Pohjoismaissa ja erityisesti Suomessa se on mahdollista ja siinä sivussa voi keräillä syksyn satoa, sieniä ja marjoja.

Suomi ja Kainuu on erityisen hyvä paikka asua ja elää. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua täällä humisevat synkät metsät, koska suomalaista puuta ei enää tarvita sellun tekoon. Vielä kun saisi nuo metsäautotiet umpeen, niin jo kelpaisi pystykorvan kanssa istuksia kahvitulilla. Kainuusta ja Pohjois-Suomesta on muodostumassa muutamassa vuosikymmenessä Euroopan viheralue, tahdoimme me sitä tai emme. Siksi nyt on erityisen otollinen aika kertoa muille, millainen on Suomalainen erä- ja luontokulttuuri.

Tänään ajelin todella lämpimässä kelissä ja totesin, että moottoripyöräilijät tulevat juttuun keskenään, olivatpa mistä päin Suomea. Itselleni tuli pieniä ongelmia pyörän kanssa ja kun en oikein osannut ongelmaa ratkaista nostin peukaloa ensimmäiselle pyöräilijälle. Toppasi heti ja pystyi heti kertomaan, mikä oli ratkaisu ongelmaani. Erityisen hyvät kiitokset vielä kerran Tampereen suuntaan.

Huomenna pitää vielä käydä jonkinlainen ajelu jossakin päin kainuuta.

Avainsanat: viepperhauta, eräkulttuuri, moottoripyöräily