Satunnaiset kuvat

Harjus 47cm

Uusimmat

Blogin arkisto

107 Työväki hukannut Vapun

Keskiviikko 2.5.2018 klo 10:40 - yrjöpoeka

Kainuulaislähtöinen Erkki Äimistelee bloggari Tampereelta kirjoitti huomioitaan työväen puuttumisesta Vapputoreilta ja kaduilta. Olen sitä jo vuosikausia ihmetellyt täällä syrjäisessä kotikunnassani. Täältä on usein valittu kansanedustaja ja se on aina ollut vasemmiston edustaja. Silti se ei näy mitenkään Vappuna. Viimeiset mohikaanit kokoontuvat lauleskelemaan työväentalon lämpöisiin sisätiloihin.

Olessani aktiivipolitiikko pidin puheita torilla Vappuna. Sen sai tehdä rauhassa, muista puolueista ei ollut haittaa. Nyt torilla ei enää näkynyt yhtään poliittista ryhmittymää. Selaillessani Vapun uutisia silmiini lävähti jossakin vielä olevan oikeita kommunisteja. Marssitiin punaisen banderollin perässä, jossa vakuuteltiin, että työväki haluaa sosialismia. Täytyy olla jotakin vialla koululaitoksessa, jos eivät ole nuoret sisäistäneet mitä oli ja on sosialismi. Kannattaisi tutkia, miksi kaikki halusivat jotakin muuta kuin sosialismia esimerkiksi Neuvostoliitossa.

Erkki Äimistelee käsitteli blogissaan myös sinisten tulevaisuutta ja sanon kyllä samaa. Se ei ole häävi. Jotenkin tämä ryhmittymä ei osaa näyttää puolueelta ja Sampo Terho puheenjohtajana ei vain toimi. Aina kun näen hänen puhuvan toimittajille nousee mieleeni, onko hänellä kuiva ahven kurkkutorvessa. Kakistelee siihenmalliin, että sen täytyy olla kuiva ja piikikäs. Esiintyminen ja ulosanti on oudon tökkivää. Ainakin itsellä on kokoajan tunne, ettei tämä mies ole oikeassa paikassa. Varmaan osaa asiansa, mutta puolueen keulakuvaksi hänestä ei ole. Tämänpäivän äänestäjä ei äänestä puoluetta, jos sen vetäjällä ei ole karismaa.

Tuskin meistä kukaan kaipaa yhtään sinistä takaisin. Saavat hyvin kepeät mulla. Heitä ei auta tällä hetkellä edes loikkaukset toisiin puolueisiin. Persut tulevat myös saamaan takkiinsa, koska heiltä puuttuvat ne nimet, jotka toivat jytkyn viimeksi. Pidän persujen kannatusprosenttia nyt vääristyneenä ja se ei kerro oikeata totuutta. Silloin kun ensimmäinen jytky tuli, eivät gallupit sitä pystyneet ennustamaan. Väitän niiden olevan jälleen väärässä lukujensa kanssa. Itse pidän pelkästään maahnamuutosta puhuvan puolueen olevan 4 - 6 % haarukassa.

Mitkä puolueet sitten keräävät hyödyn tästä persujen/sinisten mahalaskusta. Uskallan väittää suurimman hyötyjän olevan demarit. Demareista on kiinni, uskaltavatko he asettaa riittävästi uusia nuoria ehdokkaita vaaleihin. Nyt on sellaiselle tilausta. Demareiden jäsenvaalit ehdokkaista ovat sitten menneisyydestä. Niillä varmistetaan sellaisten jatkaminen kuten Erkki Tuomioja, oikea Suomen syöjä ja itäisenperän nuolija. Helsingissä demareiden jäsenvaali näytti hyvältä erityisesti kärjen osalta. Puheenjohtaja Rinne jäi kolmanneksi ja kärkeen nousi Lindtman ja Harakka.

Uskon Helsingin näyttävän suuntaa ja Lindtman ja Harakka toimivat tulevien vaalien ääniharavina pääkaupunkiseudulla. Jokaisessa vaalipiirissä on edellisten vaalien jäljiltä kokonaan uusi äänien jako. Paljon tunnettuja edustajia jättää pestin ja persujen/sinisten ärtyneet äänestäjät haluavat sellaiset ehdokkaat, joilla on muutakin sanomista kuin paistatella käräjäuutisissa.

Keskusta ja kokoomus saavat tulevissa vaaleissa tuntuvasti koiville. Siksi povaan vasemmiston kovaa nousua. Näin minä sen nyt näen. Tänään.

Avainsanat: erkkiäimistelee, työväkihukannutvapun, Sampoterho, kuivaahvenenruoto, persujenvaalitappio, anttilindtman.timoharakka

062 Ketun elämää

Maanantai 20.3.2017 klo 14:36 - yrjöpoeka

Katsoin eilen TV1 ohjelman ketuista. Maapallolla on useita hieman toisistaan ulkomuodoiltaan poikkeavia kettuja. Kaikille näille on yhteistä, että ne ovat sopeutuneet loistavasti juuri niihin olosuhteisiin, missä ne elävät. Aivan tavallinen punakettu on sopeutunut myös ihmisten asuttamiin kaupunkeihin. Kaupunkialueilla on jatkuvasti ruokaa tarjolla ja kettu on sopeuttanut elimistönsä myös siihen. Onkin todennäköistä, että rotat, torakat ja ketut elävät vielä meidänkin jälkeemme.

Aavikoilla elävät ketut omaavat suuret korvat ja niiden hämäränäkö on erinomainen. Ohjelmassa tuotiin esille myös eräs tutkijoiden huomaama piirre kettujen aisteista. Tutkijoiden mukaan kettu pystyy aistimaan magneettikentän eroavaisuudet ja se käyttää juuri sitä hyödykseen, kun se talvisin hyppää metriseen lumeen. Ketun porautuessa salamannopeasti lumikerroksen lävitse, se tietää millilleen, missä kohden myyrä sijaitsee.

Itseäni huvitti kaikkein eniten Tiibetin kettu. Muutoin täysin kettumaisen rungon koristeena oli erikoisen muotoinen pää. Sivuille levittäytyvä poskikarvoitus toi sille oudon ilmeen. Itse nauroin tv-kuvaa katsoessani, että niinkuin joku olisi käynyt leikkaamassa karvat erikoiseen muotoon. Sillä oli tiibetiläisen munkin mietiskelevä ilme. Tällä ketulla oli erikoinen näkö ja se pystyi kohdentamaan katseensa kaukaisiin pieniin liikkeisiin. Havaittuaan saaliin, se eteni kuin luoti suoraan kohteeseen.

Ketuista puhuttaessa siihen yhdistetään viekkaus. Ketut omaavat hyvän selviytymisen taidon kovissa ympäristöissä. Ne ovat samalla myös yksi osa sitä luonnon monimutkaista koneistoa. Kettu kuuluu puhtaanapitolaitoksen väkeen ja sillä on tärkeä rooli myös ihmisen kannalta.

Eräs kettu sai eiliseen Kainuun Sanomiin peräti uutisen. Tämä viekas kettunen kertoi uutisessa julkisesti omat motiivinsa viime eduskuntavaalien ajalta. Me mukana olleet tiesimme sen, mutta on hyvä, että ikääntyvän ketun viekkaus on muuttunut ja julkisesti kertoo nyt olleensa viekas ja katala. Suuren kettupesueen etua ei tämä yksilö edes ajatellut. Oli ajatellut vain ilkeyttään estävänsä lauman muitten jäsenten pääsyn laumahierarkiassa ylemmäs.

Uutinen toi säälittävällä tavalla esille sen, millaisilla motiiveilla politiikkaa voidaan tehdä. Kun ei itse päässyt kettulan liikennevastaavaksi, piti katkeroituneena tehdä jotakin jäynää muille. Mielenkiinnolla odottelemme, millaista katkeruuden kalkkia sieltä muistelmakirjasta löytyy. Vennamon ajoilta siellä olisi vielä ollut hyviäkin muistoja, mutta katkeruuden verhoamana siitä voi tulla säälittävä muistokirjoitus.

Viimeisellä eduskuntakaudellaan hän ympäröi itsensä muilla samantasoisilla juonittelijoilla. Sen ansiosta voimme tänään kirjoittaa muistokirjoituksen yhden puolueen nousulle ja tuholle Kainuulaisessa politiikassa. Oikein alleviivaten maakuntalehdessä, tämä kettu kertoo olleensa kaunainen ja estäneensä perussuomalaisen kansanedustajan valitsemisen Kainuusta 2015.

Ilmeisesti hän katsoo tämän erikoisesti ansiokseen. Puolueen johto hyväksyi tämän toiminnan vaalien alla. Puolue ja kettu saivat mitä tilasivat. Maakunnan toiseksi suurin puolue sai kintuilleen. Vajaan kolmen viikon kuluttua näemme tämän ketun aikaansaannoksen.

R.I.P.

Avainsanat: vulpesvulpes, susicanislupus, tiibetinkettu, entinenkansanedustaja, erkkiäimistelee