Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

068 Hyökkäyksiä

Maanantai 27.3.2017 klo 16:23 - yrjöpoeka

Lueskelin päivän juttuja netissä ja silmille pamahti todella pysäyttävä juttu. Aamulehti julkaisi isästä poikineen jutun kalastusretken tapahtumista. Isä oli saanut avannon auki ja aloitti verkon nostamisen. Sieltä tuli hauki ja yritti käydä kimppuun leuat auki. Ei ole enää mikään ennallaan. Hauet käyvät kimppuumme. Uiminen on kesällä kiellettävä petovaaran takia.

Perjantaina pidettiin omalla paikkakunnallani vaalitilaisuus torilla. Paikalla oli jonkin verran kansaa ja jouduin vuorollani juontajan haastattelemaksi ja kertomaan omista ajatuksistani. Kun poistuin lavalta tuli isomies yrmeänä luokseni ja veti hihasta pitäen teltan reunustalle. Siellä hän syytti minua petturiksi ja paskanpuhujaksi. En ollut hoitanut hänen asiaansa toimiessani Kainuunsoten lautakunnassa. Olin kuulema ajanut vain omaa asiaani ja saanut patsastella lehden jutussa.

Siinä ei auttanut maammelaulukaan, kun hän julisti tuomiotaan. Välillä ja katselin huolestuneena hänen käytöstään, että alkaako tulemaan vasten näköä. Totesin hänelle, etten voi luottamushenkilönä ajaa kenenkään yksityisen asiaa ja en voi puuttua yhdenkään virkamiehen ja -naisen arkiseen työhön. Luottamushenkilöt voivat keskustella yleisellä tasolla virkamiesten kanssa saamistaan terveisistä. Luottamushenkilöt päättävät strategiasta ja suuntaviivoista, sekä taloudesta. Valitut virkamiehet virkavastuulla toimivat lakien ja asetusten mukaan. Luottamushenkilö ei saa puuttua operatiivisen puolen toimintaan.

Olen muutaman kerran joutunut todella tiukkoihin keskusteluihin aiheesta. Ihmisten on todella vaikeata ymmärtää sitä, että vaikka me palkkaamme virkamiehet, emme voi puuttua heidän arkitöihinsä. Usea juttusille tullut on ilman muuta odottanut, että nyt hänen asiansa sujuvat, kun on kertonut sen minulle. Virkamiehet eivät voi keskustella meidän kanssamme yksittäisten ihmisten henkilökohtaisista asioista. Pari kertaa olen saanut kehoituksen tulla mukaan virkamiehen toimistoon. Siitä olen saanut kyllä sitten kuulla, kun olen kertonut ettei sellainen käy.

Olen tässä odotellut ilmojen lämpiämistä, jotta pääsen jigi-kalastuksen pariin. Tuon Aamulehdenjutun jälkeen pitää miettiä turvatoimia. Mitä teen, jos vedestä hyökkää hauki kita auki? Näihin päiviin olen selvinnyt sillä, että kopsautan luupäätä nuppiin ja asia on sillä selvä. Lehden uutisessa hauki sijoitetaan petojen kategoriaan. Siihen missä karhut ja sudet jo ovat. Ei sitä nuorena poikana uskonut, että kalastaja on muussakin kuin hukkumisen vaarassa.

Kaikesta uhkaavasta huolimatta aion kulkea vaalikentillä kohtaamassa kaikkia ihmisiä. Petomaisesta uutisesta huolimatta aion kulkea edelleen kalassa. Hauki on edelleen minulle vain Hauki.

Taidan ottaa pakasteesta hauki-filettä sulamaan.

Avainsanat: esoxlucius, vaalitori, kunnallisenluottamusmiehentehtävät, jigikalastus