Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen oikea LOHI

Uusimmat

Blogin arkisto

088 Hullu maailma

Tiistai 2.6.2020 klo 12:37 - yrjöpoeka

Donald Trump on suoraan sanoen täysi p...l..i! Hän on maailman suurimman talous- ja sotilasmahdin päämies. Tästä huolimatta hän on tehnyt USA:n presidentin virasta varsinaisen naurun aiheen muualla maailmassa. En tiedä mitä hän syö, mutta punoittava naama kertoo ettei ruoka ja mömmöt ole tavallista einettä. Hänelle ei riitä se, että hän välillä uhoaa kaikille ulkopuolisille maille. Nyt hän uhoaa lähettävänsä raskaasti aseistetut sotilaat rauhoittamaan kotimaassaan riehuvia mellakoita ja mielenosoituksia.

Mielenosoitukset alkoivat valkoisen poliisin tappaman mustan miehen takia. Useissa kaupungeissa itse poliisit ovat jo mielenosoittajien mukana. Varmasti maassa on sotilaita, jotka pystyvät tappamaan oman maan kansalaisia. Erityisesti mustia. Mutta sotilaiden joukossa on runsaasti myös muita kuin valkoisia. En ihan vähässä kummassa usko sotilaiden ampuvan valkoisia poliiseja eturivistä. Mutta hullussa maailmassa kaikki on mahdollista. Tuntuu jotenkin absurdilta katsoa Trumpin TV-kohelluksia. Hän takuuvarmasti sättii aluksi oman maan toimittajia ja mediaa. Koska maailma on hullu, Trump vähät välittää mediasta ja kertoo "ns. kansalle" median olevan valemediaa. Hullussa valtakunnassa on riittävästi hulluja jotka uskovat kaiiken.

Olemme nähneet saman myös omassa maassamme. Kansanedustajina toimii täysin sivistymättömiä tolvanoita. He eivät välitä mitään siitä, että he puhuvat täyttä potaskaa. En viitsi edes mainita mistä poliittisesta ryhmästä tolvanat löytyvät. He luottavat siihen, että Trumpin esimerkin mukaan he väittävät Suomen virallisen median olevan valemediaa. Tolvanoita tuntuu hullussa maailmassa riittävän ja he haluavat tolvanat lainsäätäjiksi. Se mitä nämä tolvanat osaavat, on syyllistää erilaisia vähemmistöryhmiä. Erityisesti maahanmuuttajia. Yksinkertaisille tolvanoille tämä on kylliksi.

Sivusta seuratessa tuntui hullulta, miten ihmiset ovat odottaneet kesäkuun ensimmäistä päivää. Kävin pikaisesti eilen asioilla Kajaanissa ja palasin muuttolaatikoiden pariin. Liikeiden pihoilla oli aivan normaali hyörinä ja tuttu kaupungin asukki kertoi autoliikenteen alkaneen heti aamuvarhaisella. Myös valtatie-5:llä oli yllättävän reipas liikenne. Autot huruuttelivat kohti pohjoista. Hulluinta oli kuunnella puuhastelun lomassa radiota ja toimittajien jatkuvaa paasaamista terassien avaamisesta. Välillä haastateltiin janoisia ”etätyöläisiä” ja oltiin iloisia ”kieltolain” päättymisestä. Normaalilla ihmisellä ei ole aikaa istuksia terassilla näin keväällä. Mutta hulluksi tulleilla ihmisillä sitä intoa kaljan juontiin aurinkoisella terassilla tuntuu riittävän. Kyllä olut hyvää on, ei käy kieltäminen, mutta onko tämän kaltainen uutisointi ihan tervettä?

Eilinen vilkas autoliikenne jyräsi koko viimeyön asuinpaikkani suoralla. Viimeiset autot liikennöivät vielä aamuseitsämän jälkeen kadulla. Polttoaine on niin halpaa, että kieltolain päättymistä oli ilmeisesti juhlistettava katurallilla. Jumppakoneet paukuttivat tahtia, jotta asukkaat saavat unimusiikkia. Mutta sitä minä en ymmärrä, että tätä rallia eivät pidä nuoret koltiaiset. Mersujen rateissa istua röhöttävät aikuiset raavaat miehet. Ajetaan peräkkäin parin kilometrin pätkää ja jumputetaan bassoilla auton peräkontin saranoita. Välillä pidetään tuumaustauko sopivassa kohdassa ja sitten meno jatkuu.

Kruisailu voi varmasti olla ihan mielekästä puuhaa harrastajille, mutta minusta tämä näyttää oudolta? Muutummeko johtajiemme kaltaisiksi.

Avainsanat: hullumaailma, donaldtrump, terassitavattu, kieltolaki, etätyö

211 Miten meidän poloisten käy

Sunnuntai 15.9.2019 klo 12:35 - yrjöpoeka

Hypoiteekkiyhdistyksessä on arvioitu, että tulevaisuudessa voimme saada jopa ilmaiseksi asuntoja. Syynä on asuntojen arvon todella nopea aleneminen. Vuosikytmmenet on tuudittauduttu hyvässä uskossa siihen, että asuntojen arvo säilyy. Tällä hetkellä asuntojen arvo säilyy vain pääkaupunki seudulla. Muualla ollaan vapaassa pudotuksessa. Erityisen rajusti hinnat ovat pudonneet Pohjois- ja Itä-Suomen kehitysalueilla. Kotipaikkakuntani asuntojen tarjonta kertoo tämän hyvin.

Pankit ovat huomanneet tietysti tämän ja vaativat entistä suurempaa omarahoitusta joko uuden rakentamiseen tai asunnon ostoon. Asunnoille käy nyt samoin kuin autolle. Hinta putoaa välittömästi kun saat asunnon rakennettua. Uuden rakentaminen on entistä kalliimpaa, eli siinä ei näy pudotusta. Kotikunnassani on myynnissä todella uusia omakotitaloja ja niitä ei saa myytyä, mikäli omistaja pitää hinnan siinä minkä talo maksoi. Laajan kotikuntani syrjäkylillä vielä joku uskoo saavansa vanhoista asunnoista satumaisia summia. Todellisuus tulee kuitenkin karusti vastaan. Kovilla hinnoilla asunnot lahoavat paikoilleen.

Suomussalmi joutui jo ennen vuosituhannen vaihdetta laittamaan useita kerrostaloja ns. koipussiin, kun kunnan väkiluku lähti rajusti alaspäin. Nuorempi väki muuttaa opiskelun ja työnperässä kaupunkeihin ja Uusimaa on selkeästi ykkönen uudeksi kotipaikaksi. Kunta sai purettua useita kerrostaloja koipussista, kun niiden hinnat pudotettiin todella alas. Nyt näissä taloissa asustelee iäkkäämpää väkeä ja he ovat muuttaneet kaupunki seuduilta pohjoiseen halpojen asuntojen ansiosta. Tämä sama liike voisi pelastaa muitakin kuntia tyhjien asuntojen loukusta.

Hypoteekki yhdistys on omissa arvioissaan tullut siihen tulokseen, että kohta asuntoja jaetaan ilmaiseksi. Erityisesti tämä koettelee rivitaloja. Niillä on tulevaisuudessa vaikeuksia saada luott6oa saneerauksiin. Käytännössä asuntoyhtiöt joutuvat korottamaan rajusti vastikkeita, jotta ne selviävät tulevista remonteista. Pankit myyvät jo nyt eioota syrjäkylien asuntoyhtiöille.Hypoteekki yhdistyksen karu arvio on, että kolmannes Suomen asuntovarallisuudesta katoaa taivaan tuuliin.

Tämä pakottaa uuden asunnon rakentajat miettimään vielä kerran, minne kannattaa rakentaa satojen tuhansien eurojen talo, jos sen arvo romahtaa valmistumisen jälkeen. Nostokurkia ei näy ja uusia taloja ei juurikaan rakenneta. Tulevaisuuden karu kuva on jo nyt arkea, kun työt loppuvat ja joudut muuttamaan muualle. Juuri rakentamasi talo on pakko myydä jollakin hinnalla pois. Se johtaa siihen, että saat talostasi vain kolmanneksen verran siihen upotetuista rahoista. Huonossa saumassa myyjälle voi jäädä velkaa enemmän kuin saat asunnon myymisestä. Paras tilanne on myyjällä jonka talo sijaitsee järven rannalla ja kaikki palvelut ovat lähellä.

Vielä vuosituhannen vaihteessa uskoteltiin, että tulevaisuuden työt tehdään etätöinä. Tekniikan kehittymisesta huolimatta näin ei ole käynyt. Todellisuudessa työpaikat sijaitsevat jossakin ja työntekijän on lähdettävä liikkeeelle. Konsultit rahastivat silloin kuntia, kun he kiersivät uskottelemassa etätyön autuuteen. Nyt olisi paljon halpoja asuntoja. Vain työpaikat puuttuvat.

Yhdessä paikassa voi nähdä työmiesten painavan lapionsa maaperään. Se on paiikallinen hautausmaa Härkökangas.

Avainsanat: suomenasuntovarallisuus, hypoteekkiyhdistys, etätyö, härkökangas

285 Vuosi päättyy ? uusi alkaa

Maanantai 31.12.2018 klo 21:55 - yrjöpoeka

Vuosi 2018 on lopuillaan. Vuosi on päättymässä samalla tavoin kuin se alkoikin. Lumimyräkällä ja runsaalla sellaisella. En usko lumen aiheuttavan sellaista vahinkoa kuin viime tammikuussa. Nyt ei ole sellaista lumikuormaa puissa eikä langoilla. Ankara myrsky sitävastoin voi aiheuttaa yksittäisten puiden kaatumista linjoille. Kotikuntani Suomussalmi oli tammikuun aikana ongelmien ytimessä. Sähköt olivat silloin poikki pitkiä aikoja. Siitä on opittu ja nyt osataan varautua lumentuloon ja myrskyyn vielä paremmin.

Kävin oman kuntani torilla kuuntelemassa juhlapuheita ja seuraamassa ilotulitusta. Väkeä tuli paikalle todella runsaasti. Ilmeisesti määrään vaikutti se, että nyt ovat mielensä pahoittajat huutaneet kieltojen puolesta riittävästi. On suorastaan käsittämätöntä, että muutaman tunnin aikana vuodesta ei saisi iloita ja pitää hieman meteliäkin. Kun olen seurannut YLEN lähetyksiä viimeisen viikon aikana, tuntuu siltä, että ilotulitus on suoranainen maailmanloppu. Keksitään vaikka minkälaisia avauksia jokaiseen uutislähetykseen, joilla muokataan mieliä ilotulitteita vastaan.

Torille tulvinut väki osoitti sen, että ilotulitusta tullaan katsomaan kokoperheen voimalla. Kaikki olivat hyväntuulisia kovasta tuulesta ja -10 asteen pakkasesta huolimatta. Kyllä Suomussalmen ja muunkin Suomen ihmiset haluavat kuulla ja nähdä pimeyden keskellä iloista tulitusta. Se ajaa pimeyden hetkeksi kauemmaksi. Toisaalta se on myös merkkinä sille, että päivä jatkuu. On siis syytä olla iloinen ja antaa muidenkin iloita.

Mielensäpahoittajat voivat muuttaa siksi aikaa vaikka Timbuktuun. Toisaalta, siellä pauke voi olla vielä runsaampi. Me muut sen sijaan heräämme huomenna virkeinä siirtelemään myrskyn tuomaa lunta. Lumitöitä tehdessä on hyvää aikaa miettiä mitä tuli luvattua ennen vuodenvaihdetta. Toivottavasti tekemämme lupaukset pitävät edes hetkisen. Yhtä asiaa toivon kaikilta. Olkaamme ihmisiä toisillemme. Tukekaamme heikoimpia.

Ja lopuksi. Toivokaamme ymmärryksen valoa Sipilän hallitukselle. Ymmärryksen valoa istuville kansanedustajille. Laiskoiksi ja luusereiksi nimittämänne työttömät ja köyhät voivat äänestää. Äänestää sellaisen muutoksen puolesta, että tuleva hallitus palauttaa heille ihmisarvon. Ihmisarvo on sitä, että jos ihmisen on tehtävä työtä, siitä maksetaan oikeata palkkaa. Suomalaisilla työehdoilla. Palkkaa jolla jokainen heistä saisi oikean suomalaisen eläketurvan.

Toivotan kaikille lukijoilleni erinomaisen onnekasta Uutta Vuotta 2019!

Avainsanat: ilotulitus, uudenvuodenjuhlinta, suomussalmenkunta, tavataantorilla, uudenvuodenlupaukset, työttömänihmisarvo

097 Sääntö Suomi

Sunnuntai 22.4.2018 klo 20:30 - yrjöpoeka

Juha Sipilä uhkasi pääministeriksi tullessaan, että nyt alkaa sääntöviidakkojen perkaus. En tiedä mitä puolue aikoo säännöille tehdä ja mistä se aloittaa. Puolueen omat säännöt ovat olleet sen verran tulkinnanvaraiset, että siellä on jatkuvasti Väyrysen mentävä reikä.

Luen jokapäivä useita netissä näkyviä julkaisuja ja Maaseudun Tulevaisuus on vakioluettavaa. Nyt silmiini pompsahti uutinen eräästä säännöstä, joka on voimassa koko Suomessa. Lakia ei siitä ole, mutta suomalaiset viran saaneet ihmiset muuttavat järjen käytön kielletyksi. Raumalaisissa päiväkodeissa on tehty lasten kanssa leikkien lisäksi myös kotitöitä. Siellä töissä olevat haluavat säästää ja siksi aamupuuron jämiä ei heitetä roskiin. Muutamissa päiväkodeissa on leivottu sämpylöitä tästä aamupuurojen jämistä.

Nyt ovat pikkunilkit lyöneet nyrkkiä pöytään, että tuollainen ei sovi ja se on nyt siis kielletty. Syyksi on selitetty vain, että kun kaikissa ei tehdä näin niin se on lopetettava. Päiväkodeilla tulee olla näiden esimiesvallasta hurmaantuneiden mielestä samankaltaista teollista tuotetta. On sanottava, että esimiehet eivät ole sisäistäneet säästöjä ja kaiken ruoan hyvin tarkkaa hyötykäyttöä. Aamupuuron ylijäämän käyttäminen leipomiseen on suuressa osassa perheitä normaalia. Säästämisen lisäksi tämä on oiva keino kasvattaa lapsia pitämään kaikkea ruokaa arvossa.

Esimiesten järki on aina ollut kunnallisissa järjestelmissä jotenkin kadoksissa. Minä yleistän tätä ja teen sen siitä syystä, että olen toiminut kunnallisissa luottamustehtävissä kymmeniä vuosia. Samalla olen päässyt näkemään kuinka sääntöjä ryhdytään laatimaan heti kun jalat on saatu virkapöydän alle. Kainuun hallintokokeilun aikana vuosituhannen alussa sain kokea tuota samaa järjettömyyttä mitä Raumalla tapahtuu.

Suomussalmi on laaja pitäjä ja täällä oli rakennettu erittäin tiivis neuvolaverkosto sivukylille. Maakunnallisen soten alkumetreillä ne oli lopetettava ja syy oli se, ettei muissa kunnissa ollut vastaavia verkostoja. Virkanaisten mielestä harmonisointi oli tarpeen ja nyt neuvolapalvelut ovat kohta satojen kilometrien päässä, mikäli hallituksen sotesoppa valmistuu. Kaikki hallinnossa valmistelevat jo kaikessa kiireessä uusia sääntöjä, vaikka on hyvin epävarmaa toteutuuko sote.

Hallituksen toimet ovat mielestäni jatkuvasti pahentamassa sääntö Suomea. Työttömien aktivointimalli on siitä mielestäni erinomainen esimerkki. Sääntöjä joiden tarkoitus ei ole saada työtöntä työhön. Aktivointimalli on Sipilän hallituksen paras käyntikortti siitä, kuinka säännöt muutetaan aktivoinniksi.

Sääntö Suomi on näkyvissä myös toimittajien ja median tavassa käsitellä tapaus Harkimoa. Koska se ei sovi sapluunaan, sitä pidetään pelleilynä. Keskustelu siirretään Harkimon persoonaan ja hänen liikeyritystensä tilaan. Tulee mieleen ajat ennen ensimmäistä jytkyä. Kainuussa sain kuulla median ja muiden puolueiden satraappien toimesta, ettei tuollainen toimi ja turhaa pelleilyä. Silloinkin suuren yleisön parissa oli herkkiä korvia kuulemassa uudenlaista tapaa tehdä politiikkaa. Samoin on tilanne nyt.

Liike Nyt voi todellakin ravistella kenttää uudelleen ja tuoda puolueiden rinnalle avoimen kansalsjärjestön. Persut/Siniset laitostui puoluetukirahojen ansiosta vanhaksi puolueeksi.

Tässä kentässä on nyt saumaa. Siellä ovat petetyt äänestäjät.

Avainsanat: sääntösuomi, pääministerisipilänlupaus, maaseuduntulevaisuus, petetytäänestäjät

080 Kunnanjauhot ja mesemiehet

Keskiviikko 4.4.2018 klo 13:50

Koska meillä on olemassa aina vain yksi totuus, on vaikeaa saada esimerkiksi uutisointiin tasapuolista näkökulmaa. En ole ainoa, jota hieman mietityttää tämän päivän toimittajien asenne. Sitä en tiedä johtuuko se tämän päivän koulutuksesta. Siinä ilmeisesti tähdennetään, että on uutisoitava vain sitä mitä kulloinenkin poliittinen johto haluaa.

Nykyinen hallitus on ottanut hallituskaudellaan kohteekseen työttömät. Ne laiskat luuserit, jotka vain makailevat ja odottavat rahojen kilahtamista heidän tileilleen. Rahojen joita hallitus on joutunut lainailemaan maailmalta. Seuratessani omaa tuttavapiiriäni näen, että erityisesti keskustan isäntämiehet tukevat hallituksen kurmottamislinjaa. Tässä ajassa on sitä samaa, mistä Kalle Päätalo kirjoitti kirjassaan ”Kunnan jauhot”. Jos olet tahdostasi riippumatta työtön ja sinulla ei ole omaisuutta, sinusta tulee rasite. Koska kukaan ei halua sinun ihan kotiportailleen kuoilevan nälkään, sinun on tunnettava suurta häpeää ottaessasi vastaan yhteiskunnan tukea.

Päätalon aikaan juuri silloiset maalaisliittolaiset pitivät sen ajan työttömiä alhaisina luusereina. Tarina tuntuu jatkuvan tänäkin päivänä. Samoilla seuduilla. On hyvä, ettei Kalle Päätalon tarvinnut nähdä enää tätä aikaa. Kunnanjauhoilla oli Kallelle kitkerä maku. Äitinsä kanssa Kalle joutui lähtemään kerjuureissulle isännän luo, jolla oli valta jakaa kunnanjauhoja. Samainen asenne on säilynyt ja olemme menossa siihen, että työtä on tehtävä ilmaiseksi ja sen jälkeen sinun on kerjättävä hyväosaisilta kunnanjauhoja.

Palataan tasapuolisuuteen. Kuuntelin aamulla päivän uutisantia ja siellä oli pääaiheena nämä suomalaiset työhaluttomat luuserit. Yhtä työnantajaa haastateltiin ja hän anteli luusereita kohtaan sapekkaita lausuntoja. Mikäli toimittaja olisi ymmärtänyt mitä tasapuolisuus on, hän olisi samaan uutiseen hakenut niitä työttömiä kertomaan mitä mieltä he ovat noista väitteistä. Se ei kuitenkaan ole tullut kokopäivänä yhdenkään toimittajan mieleen. Ylen aluetoimittajat jatkavat tämän uutisen repostelua ja hakevat yrittäjiä kertomaan, että työtön ei halua tehdä töitä.

Näiden uutisointien suuri kuva on ilmeisesti se, että näillä jutuilla vahvistetaan hallituksen aktivointi toimien oikeudenmukaisuus. Ja kuin kuorossa keskustan isännät ärisevät näistä ilmaisen leivän puputtajista. Nykyinen sosiaalinen tiedonvälitys tuo kuitenkin yksipuoliselle uutisoinnille vaihtoehdon. YLE ei esimerkiksi huomaa sitä, että tämä työttömien ja köyhien joukko ei seuraa enää juuri ollenkaan julkista tiedonvälitystä. Tämä johtuu juuri tuosta epäluottamuksesta julkista tiedonvälitystä kohtaan.

Hallituksen toiminta on hieman samankaltainen kuin tuossa Putinin valtakunnassa. Köyhät ovat roskaa ja välttämätön paha, jotta rikas voisi tuntea olevansa rikas. Onhan se niin messevää ajella mersulla vaalitorille ja kertoa sille luuserijoukolle, että äänestäkää minua. Ja köyhä kumartaa mersumieheen päin ja syvään, koska kunnanjauhot ovat hänen takanaan. Tämän olen itse nähnyt useina vuosina vaalikentillä. Mesemiehet ovat yleensä omien kunnanvaltuustojensa puheenjohtajia. Nämä isännät eivät koskaan ymmärrä, millaista on olla työtön ja syödä kunnanjauhoja.

Iltasella saamme sitten seurata televisiosta, kuinka siellä isännät ja yrittäjät kertovat työhaluttomista luusereista. Leima lyödään suomalaiseen työttömään.

Työvoiman piti olla valtiovallan erityisessä suojelussa. Niin. Piti olla.

Avainsanat: kunnanjauhot, kallepäätalo, tasapuolinenuutisointi, mesemiehet, työvoimaonvaltiovallansuojeluksessa

043 Nimettömiä ja nimellisiä

Torstai 23.2.2017 klo 21:12 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut nimellisiä viestejä heti aamusta. Kaikissa nimellisissä viesteissä on yhteinen piirre. Näistä jokaisesta näkee ja kuulee, että yhteinen mielipiteemme on luettu ajatuksen kanssa. Itse olen tietysti tyytyväinen, että ajatuksemme ja pohdintamme on ymmärretty. Suuri kiitos saamistani kannustavista viesteistä.

Oma lukunsa ovat sitten nimettömät julkaisut, joista esimakua saa Suoli24-sivustolla. Toinen paikka ilmaista inhonsa ja kaunansa on maakuntalehden uutisen kommentointi. Olen toisaalta erittäin otettu siitä, että minua vaatimatonta poliitikon alkua mollataan oikein joukolla. Ketä muuta Kainuulaista nimitellään ja inhotaan näin hyvin? Minussa on ilmeisesti sitä jotakin. On siinä ollut tuttavillani pohtimista, että kenestä nämä kaunaiset oikein kirjoittavat?

Joistakin viesteistä näkee, että ne tulevat läheltä. Entisestä puolueestani ja toisaalta oman kunnan luottamushenkilöiltä. Hyväksyn nimettömyyden ja loan heiton yhdellä ehdolla. Kirjoittakaa nimeni oikein. Muutama soitto on tullut aktiivisessa politiikassa olevilta toimijoilta. Kaksi oli järkyttynyt siitä, että olen valinnut vasemmiston ryhmäkseni. Minusta siinä ei ole mitään kummallista. Kuntapolitiikka on aivan eri asia, kuin valtakunnallinen puoluepolitiikka. Kuntatasolla me tunnemme toisemme hyvin ja hoidamme oman pienen elinpiirimme asioita.

Valinnalla on toki vaikutuksensa suurempaankin puoluepoliittiseen kuvaan. Se on ollut myös minun ja Maarit Nurmen tarkoitus. Viimeisen vuoden huudon ja mekastuksen takia, on aika puhua arvoista politiikan tekemisessä. Ihmisarvo on siinä aivan keskeisessä roolissa. Vastustajani eivät sitä halua edes ymmärtää. Kajaanissa käydessäni sain kosketuksia olalleni ja kannustuksen sanoja. Nämä pienet asiat kertovat, ettei meidän valintamme voi olla aivan väärä.

Joidenkin on tavattoman vaikea käsittää yhtä perustavanlaatuista asiaa, jos ajamamme asiat petetään oikein kunnolla, on oikein jättää sellainen puoluejohto. Pidän tyhmänä vanhaa tapaa, jossa jääräpäisesti tuetaan ryhmää, joka jatkuvasti pettää lupauksensa. Poliittisten puolueiden on aika oppia, että poliittiset lupaukset on pidettävä. On ansaittava äänestäjien luottamus ja kaikkein tärkeimpänä, ehdokkaiden luottamus. Ehdokkaat hankkivat puolueelle ne äänet ja ehdokas joutuu sitten vastaamaan omalla nahallaan siitä, jospuoluejohto pettää annetut lupaukset.

Muutama on kysellyt nimellä ja suurempi osa nimettömänä yhtä asiaa. Mitä minulle on luvattu vasemmiston taholta? Tarkoittavat paikkoja tulevassa valtuustossa ja muissa politiikoille tärkeissä puheenjohtajien tehtävissä. Minä yritän kertoa tässä sen, vaikka tiedän jo ennakkoon, ettei sitä nimettömien joukko usko. Olen ilmoittanut vasemmisto ryhmän edustajalle, ettemme ole vailla yhtään mitään. Tuomme mahdollisesti ryhmälle joitakin lisä-äänia ja se riittää meille. On ryhmän päätettävissä, tarvitaanko osaamistamme missään.

Toistan vielä. En ole vaatinut mitään ja minulle ei ole luvattu mitään. Olen ja olemme Maaritin kanssa, ainoastaan tuomassa oman panokseni hyvään kunnallisvaalitulokseen Suomussalmella. Tämän teemme yhteistyössä Vasemmiston ryhmän kanssa.

Järkyttykää kunnolla. Emme todella vaadi mitään.

Avainsanat: roskapostia, poliittineninhokki, yrjöpoeka, petetytlupaukset

077 Oliko Saul Schubak ajatuksineen yksin

Keskiviikko 14.11.2012 klo 9:57 - yrjöpoeka

Eilisen jälkeen en ole ollenkaan varma. Pääministeri Katainen haluaa äidit synnytyksen jälkeen nopeasti töihin. Toiseksi olisi hänen mielestään käytävä läpi kaikki perhe-etuudet ja arvioida niiden vaikutukset työelämään. Schubak lähti liikkeelle yhdestä tärkeästä perhe-etuudesta, eli lapsilisistä. Kyllä kokoomuksella on puolueena kokonaisuudessaan ajatuksena puuttua tähän Schubakin esiin nostamaan ongelmaan. Katainen komppaa ja haluaa heikomman aineksen saamat tuet tarkastelun alle.

Fantastista!

Keskustelu työvoimapulasta on joutavaa, kun seuraa jokapäiväisiä työpaikkojen lakkauttamisia. Mihin töihin on nyt niin kiire, voisi kysyä? Työt ovat kaikenikäisillä kiven alla. Töitä kyllä löytyy näistä erilaisista työpalvelukeskuksista. Siellä ihmisten pitää tehdä pakolla ilmaiseksi töitä kokoomuslaisille työnantajille. Oikeaa palkkatyötä haluavan on lähdettävä etsimään töitä muualta maailmasta. Karjuva työvoimapula on herra Käteisen mielilause.

Fantastista!

Kokoomus on viime vuosina taitavasti antanut nuoriso osaston heittää syötin julkisuuden ruodittavaksi. Palautteen jälkeen ei kestä kauan, kun emopuolue ottaa syötin hyvät puolet käyttöön. Schubakin ulostulon jälkeen ei kestänyt kauan, kun Katainen käytti nosteen hyväkseen. Eroaminen nuorten varapuheenjohtajan paikalta, on avain nosteeseen puolueen johtopaikoille. Ei tällainen ajatusten tonava voi joutua mierontielle. Nyt kaikki puolueessa olevat tietävät, mikä mies on Saul Schubak.

Fantastista!

Avainsanat: saulschubak, perhe-etuudet, työvoimapula, pääministerikatainen, työpalvelukeskus

075 Koulutuspäivä

Keskiviikko 19.5.2010 klo 23:16 - yrjöpoeka

Tänään sain mahdollisuuden olla mukana ”Työllä osallisuutta! Kehitysvammaiset ihmiset matkalla palkkatyöhön” koulutustilaisuudessa. Päätilaisuus pidettiin Helsingissä, mutta se videoitiin useammalle paikkakunnalle ja myös Kajaaniin.

Päätilaisuudessa Helsingissä oli todella hyviä alustuksia. Professori Asko Suikkanen aloitti aamupäivän ja suunnittelija Kari Vuorenpää Kehitysvammaisten tukiliitosta päätti aamupäivän. Luennot pitivät todella hyvin hereillä ja ne on luettava nyt uudelleen. Iltapäivän odotetuin luento kainuulaisille, oli vastaava lääkäri Markku Nymanin luento oppisopimuskoulutuksesta. Monta kivirekeä on vielä käännettävä, ennen kuin kaikki ennakkoluulot on murrettu.

On todella kummallista, että useat katsovat palkkatyön olevan kehitysvammaisille mahdotonta. Kehitysvammaisia on kuitenkin sellaisissa tehtävissä. josta heille suoritetaan työosuusrahaa, eli muutamia euroja koko päivältä! Yleensä 3 – 7 euroon, eli se ei riitä edes päivän ruokaan. Työ kyllä kelpaa, kunhan siitä ei tarvitse maksaa. Toivottavasti nyt on aika kypsä ja näitä uusia koulutusmahdollisuuksia käytettäisiin hyväksi. Valitettavasti alan ammattilaisilla on parempi tieto kehitysvammaisten mahdollisuuksista, kuin kehitysvammaisilla itsellään. Myös kehitysvammaisten omilla vanhemmilla olisi kehitettävää ajatusmaailmoissaan. Vanhemmat yrittävät ylisuojella erikoisen lapsensa, mutta yhtä aikaa omat terveet lapset saavat mahdollisuuden vaikka itsensä tuhoamiseen. Terveisiin lapsiin ollaan valmiita satsaamaan vanhempien varallisuutta, kehitysvammaisen kohdalla tilanne on usein toinen.

Koulutuspäivän aikana tuli myös todetuksi, että kehitysvammaisten osuus on marginaalinen. Kyse on kuitenkin noin 10000 tuhannesta vajaakuntoisesta, jotka voisivat toimia aivan hyvin avustavissa työtehtävissä. Kaiken lisäksi kehitysvammaiset ovat halukkaita tekemään työtä mistä saa palkkaa. Työ tuo meille kaikille itsetuntoa ja antaa elämälle tarkoituksen.

Toivottavasti osa ns. ”kotoutus” rahoista ja mahdollisuuksista suunnattaisiin oman maan kansalaisten työmahdollisuuksien parantamiseen. Kotouttaminen tuntuu muutoinkin viime päivien uutisten perusteella todella turhalta työltä. Maassa on yli 20 asumisvuoden jälkeen maahanmuutaneita, jotka eivät osaa kieltä ja eivät ole hankkineet mitään koulutusta. Sitten vielä ihmettelevät, miksi heillä on yli 50% työttömyys?

Maassa on noin 100000 vajaakuntoista ja sen päälle 300 – 500000 työtöntä. Miksi jatketaan hokemista, että meillä on työvoimapula?

Yleensäkin ihmetyttää tämä kotouttaminen, onko se tapa jolla työllistetään oma sosionomeiksi koulutettu väestö? Sellaiseen työhön joka ei tuota kansantaloudelle mitään? Maahan ollaan tuomassa täysin kouluttamatonta väestöä ja en oikein usko, että se porukka alkaa toimia aktiivisesti yritysrintamalla?

Olen useasti pohtinut sitä, miksi ei kotouteta omaa väestöä yhtä aktiivisesti, kuin ummikkoja ulkomaalaisia? Jos sama panos laitettaisiin oman vajaakuntoisen väestön työkyvyn parantamiseen, uskon sillä saavutettavan paremmat tulokset. Ei se ainakaan voi olla huonompi kuin Astrid Thorsin totuus aiheesta?

Avainsanat: vajaakuntoiset, työlläosallisuutta, kehitysvammaistentukiliitto, työosuusraha, maahanmuuttopolitiikka