Satunnaiset kuvat

kesan loppu

Uusimmat

Blogin arkisto

036 Kevään merkkejä ja ennustus

Keskiviikko 14.5.2014 klo 13:34 - yrjöpoeka

Äitienpäivä on aina toukokuun toisena sunnuntaina ja se tietyllä tavalla avaa kevään. Niin se teki tänäkin vuonna. Ilmassa oli lupausta lämmöstä, joka juuri tänään tuntuu unelta. Maa on valkoisena ja pohjoistuuli syytää räntää. Äitienpäivä oli tänä vuonna erityisen juhlava, koska meillä oli koossa oma äitini, vaimoni ja kaksi tytärtäni. He kaikki ovat äitejä. Äitienpäivään kuuluvat myös lasten äänet ja niistä ei tullut pulaa. Vävypoikamme Lauri lupautui valmistamaan äitienpäivä menyyn. Se oli ehkä liiankin hyvää, koska koko loppupäivä meni ähkyä potiessa. Mutta siitä selvittiin.

aidit_2014.jpg
Kaikki minulle rakkaat!

Kevään merkkejä on myös se, että tulee levoton olo kauppojen multasäkkien ja muiden puutarhatuotteiden kohdalla. On suorastaan pakko hankkia kukkia ja erilaisia mukuloita ja sitten säkkikaupalla multaa. Pihan ruopsuttaminen puhtaaksi on aina se ensimmäinen vaihe, jossa suunnitelmat kesäkukkia varten kasvavat. Aikasemmin tauti vaivasi vain vaimoani. Nyt se on iskenyt myös minuun. Olisiko se yksi merkki ikääntymisestä?

Kevääseen kuuluu myös outo levottomuus kalastustarvike hyllyjen kohdalla. Se levottomuus vaivaa vain minua, vaimoni on siitä vapaa. Levottomana on aloitettava varusteiden huolto ja niiden hipalailu. Pahin levottomuus toki katoaa, kun käy välillä pienellä kalaretkellä sulien vesien kohdalla. Hauki on onneksi sellainen kala joka on syönnillään heti vesien sulettua. Valon lisääntyessä päivä päivältä enemmän, ajatus kääntyy kokoajan enemmän virtaaviin vesiin. Netin ihmeellinen maailma lisää poltetta ja Teno- ja Lakselv-joen tilannetta on seurattava enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Tulevat EU-vaalit ovat myös osa kevättä. On todella mielenkiintoista nähdä, ketkä ovat parhaiten ennustaneet Suomen tulevien MEP:n lukumäärän puolueittain. Media yrittää epätoivoisesti tehdä uutisia vanhoista tekijöistä ja oma maakuntalehtemme Kainuun Sanomat on tässä erittäin hyvä esimerkki. Lehdessä toitotetaan vain Kyllösestä ja hänen mahdollisuuksistaan. Lehden mukaan Kainuulle on tärkeää saada oma meppi. Eikö Suomen eduskunnan kansanedustajana toimiminen ole huomattavsti tärkeämpää? Mikäli lehden ennustus toteutuisi, Kainuu menettäisi yhden kansanedustajan.

Mielestäni loistava esimerkki edellisen blogi päivityksen osalta oli, kun maakuntalehtemme julkaisi ison uutisen vihreiden Tarja Cronbergin Kajaanin keikasta. Lehdessä iso juttu ja todella iso kuva Raatihuoneen torilta. Kuvaan oli saatu yksi kaupungin asukas pysähtymään, jotta kuvaaja sai kuvan suuresta väenpaljoudesta. Sama tilanne on muidenkin pienten puolueiden osalta. Lehti ei julkaise yhtään haastattelua maakunnassa sankoin joukoin liikkuvista perussuomalaisista. Medioiden mukaan vanhat säilyttävät asemansa vaaleissa.

Perussuomalaisten virallinen tavoite on 3 meppiä. Olen itse alusta asti puhunut 4 mepistä ja se siitä syystä, että Perussuomalaiset ovat suuri puolue. Oma ennusteeni on kasvamassa, seuratessani vaalien lähestymistä. Perussuomalaiset ovat paras toripuolue ja kasvun tuntee parhaiten sieltä. Perussuomalaisille ehdokkaille on todella kysyntää. Kaiken lisäksi äänestysaktiivisuus on kasvamassa ja se kasvaa nimenomaan perussuomalaisille. Hyvällä työllä se kunnon brytky on tulossa. Oman ennusteeni mukaan paikkoja saavat vain suuret puolueet. Perussuomalaiset, kokoomus, keskusta ja sosdemit. Pienet häviävät parlamentista.

Uskottava ja paras vaaliohjelma. Parhaat ehdokkaat. Hyvä vaalityö toreilla.

Näistä tulevat perussuomalaiset mepit (4-5) on tehty.

Avainsanat: äitienpäivä2014, kalastuskuume, eu-vaalit2014,

032 PERUSSUOMALAINEN VAPPUPUHE 1.5.2014

Torstai 1.5.2014 klo 12:50 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten EU-linja on rakentava ja kriittinen. EU ei ole meille pyhä – unionia saa ja pitää arvostella, kun siihen aihetta on. EU:sta on kasvanut byrokraattinen organisaatio, joka polkee jäsenmaidensa demokratiaa.

Perussuomalaiset hyväksyvät Suomen eurojäsenyyden toistaiseksi voimassa olevana tosiasiana, joka kuitenkin voi muuttua. Toisin kuin muut puolueet, emme ole poliittisesti sitoutuneet euroon, vaan ainoastaan Suomen etuun.

Perussuomalaiset puolustavat EU:ssa Suomen kansallista etua ja kansallista päätöksentekoa ja itsemääräämisoikeutta. Tämä on oikeutettua, sillä itsenäisyyden asia ei vanhene koskaan.

Perussuomalaisilla on eurovaaliohjelmassa neljä (4) pääperiaatetta:

-Liittovaltiokehitys on torjuttava ja jäsenmaiden itsemääräämisoikeus taattava

-Tukipakettipolitiikka on lopetettava

-Talousyhteistyötä on kehitettävä edelleen

-EU:n demokraattisuutta on vahvistettava

EU:sta on rakennettu liittovaltiota pienin askelin. Jäsenmaiden itsenäisyyttä ja riippumattomuutta on nakerrettu pala palalta. Ennen talouskriisiä tämä kielteinen kehitys eteni lähes huomaamatta, mutta euron pelastamisen nimissä yhdentymisen vauhtia on kiihdytetty. Liittovaltion rakentaminen ilman kansalaisten selkeää kansanäänestyksessä annettua tukea ei ole oikea eikä hyväksyttävä menettely.

Euroopan yhdentymisen alkuperäinen ajatus oli turvata rauha yhdistämällä taloudelliset edut. Kannatamme tätä EU:n perusideaa. EU on ensisijaisesti vapaakauppaliitto. EU:ta ei pidä kehittää liittovaltiomaisempaan suuntaan. Eurooppalainen kulttuuriperimä ei taivu yhdenmukaistamiseen, eivätkä jäsenmaat ole yhteismitallisia.

EU:n kehittämisen perusperiaatteeksi ei voida ottaa pääministeri Kataisen visioimaa ”reilun integraation keskitietä”, sillä tämä katsantokanta pitää lähtökohtanaan syvenevää yhdentymiskehitystä. Kataisen ”reilu integraatio” on siten käytännössä liittovaltiokehityksen tukemista.

Perussuomalaiset ovat ainoana eduskuntapuolueena ensimmäisestä Kreikan pelastuspaketista saakka johdonmukaisesti vastustanut tukipakettipolitiikkaa. Kieltäydymme linjamme ja EU:n perussopimusten mukaisesti takaamasta tai maksamasta toisten euromaiden lainoja suomalaisten veronmaksajien varoilla.

Kaikkien muiden eduskuntapuolueiden ajama tukilinja on sitonut Suomen pahimmillaan jopa kymmenien miljardien takausvastuisiin. Pelastuspaketit ovat epäonnistunutta ja epäoikeudenmukaista politiikkaa, jota kansalaiset vastustavat ja joka murentaa Euroopan yhtenäisyyttä.

Nykytilanteessa pelastuspaketit haittaavat sekä avun saajia että sen maksajia. Molemmat osapuolet ovat toisilleen tasapuolisesti katkeria. Yhteisvaluutta euron oli tarkoitus olla EU:n yhtenäisyyden vertauskuva, mutta epäonnistuneen pelastuspolitiikan takia siitä on tulossa EU:n hajoamisen symboli.

Taloudellinen yhteisvastuu eri jäsenmaiden välillä on sekä moraalitonta että järjetöntä. Eri jäsenmailla on täysin erilaiset yhteiskuntamallit ja veroasteet. Osa jäsenmaista on valtioina köyhiä, mutta kansalaiset henkilökohtaiselta varallisuudeltaan esimerkiksi suomalaisia varakkaampia, kuten vaikkapa Kyproksella.

Tästä syystä ei voi olla oikein, että korkeamman veroasteen maat paikkaavat matalamman veroasteen maiden budjettivajeita. Veronsa maksavaa suomalaista ei pidä laittaa maksamaan kriisimaiden veroja.

Eurokriisi on karulla tavalla osoittanut euron ongelmat. Jos euro olisi puhtaasti taloudellinen projekti, se olisi jo haudattu tai siihen ei olisi koskaan lähdettykään. Euro on kuitenkin ennen kaikkea poliittinen projekti.

Perussuomalaiset eivät ole sitoutuneet euroon, vaan Suomen etuun. Emme nykytilanteessa aktiivisesti aja maamme eroa eurosta, mutta haluamme valmistautua euroalueen mahdolliseen hajoamiseen.

Yhteinen velka, yhtenäistetty verotus, sekä EU:n laaja kontrolli työmarkkinoihin, eläkepolitiikkaan ja sosiaaliturvaan kuuluvat monien liittovaltiokehityksen ajajien tavoitteisiin europarlamentissa.

Jos nämä ovat euroalueen säilymisen hinta, äänestäjien on saatava tietää, mitkä puolueet ovat tuon hinnan valmiita maksamaan.

Perussuomalaiset eivät ole.

Perussuomalaiset ovat kansainvälisesti verkostoitunut puolue, joka arvostaa ja kunnioittaa Eurooppaa. EU:n kritisointi ei ole kansainvälisyyden tai eurooppalaisuuden vastustamista.

Nykyinen Euroopan unioni on demokratiavajeineen ja loputtominen byrokratioineen useammin itse ongelma kuin sen ratkaisu. Unionissa on kuunneltava kansalaisia paremmin, eikä yhdentymistä tai EU:n kehittämistä voida jatkaa kansalaismielipidettä kuulematta.

Erityisesti EU komission demokraattisuutta on kehitettävä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi luomalla äänestysjärjestelmä komissaarien valitsemiseksi kansallisissa, maakohtaisissa vaaleissa.

EU:ta on uudistettava vähemmän byrokraattiseen suuntaan. Perussuomalaiset tukevat Iso-Britannian esittämää näkemystä kevyemmästä unionista. Uskomme yhä uusien maiden liittyvän EU:n uudistamista vaativaan kriittiseen rintamaan ja haluamme nostaa Suomen mukaan uudistusmielisten joukkoon.

Perussuomalaisilla on erittäin hyvä ehdokasvalikoima. Ehdokkaiden asettaminen sujui hyvin ja nyt kansalaisille on tarjolla 20 erinomaista ehdokasta. On 20 hyvää syytä käydä vaaliuurnilla. Antamasi ääni ei mene hukkaan. Sinun äänelläsi puolustetaan Suomen etua unionissa.

Sinun antamallasi äänellä on jytky-vaikutus. Euro-Jytky näkyy jo nyt.

Hallitus on sen ansiosta muuttunut toimintakyvyttömäksi ja pääministeri on ilmoittanut siirtyvänsä muihin hommiin. Istuvat ministerit ovat kilvan pyrkimässä EU-parlamenttiin. Tämä kaikki tapahtuu vain ja ainoastaan perussuomalaisten pelosta. Hallituksen asiat ovat muuttuneet vähemmän tärkeiksi.

Virattomaksi jäänyt suomalainen talouskomissaari on lähtenyt mukaan EU-ehdokkaaksi. Talouskomissaari on ollut liittovaltio kehityksen suurimpia puolestapuhujia ja hän on päävastuussa jatkuvasta rahan lapioinnista hulttiovaltioille. Hänen nimensä on Olli Rehn.

Nyt tultuaan ehdokkaksi hänen suustaan on alkanut kuulua toisenlaista tekstiä. Koska kysymys on vaaleista, kyseessä on äänestäjien sumuttaminen.

Äänestäjän on hyvä muistaa, että on vain yksi puolue, jolla on ollut johdonmukainen linja EU-asioissa. Perussuomalaiset ovat olleet johdonmukaisesti Suomen edun ajajia.

Miksi nämä vaalit ovat erityisen tärkeät? Niin tärkeät, että komission puheenjohtaja Barroso puhuu kohtalon vaaleista.

Liittovaltio kehityksen kannattajat tietävät eurokriittisten voimien kasvun ja pelkäävät tulevaa muutosta. Vallan menetys kirpaisee tätä eliittiä.

Nyt Suomella ja erityisesti meillä perussuomalaisilla on aito ja ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa koko Euroopan poliittiseen päätöksentekoon. Tätä Euroopassa seurataan joko hyvillään tai huolestuneena.

Muut puolueet asettavat ehdolle ministereitä, komissaareja tai julkkiksia. Se kertoo ainoastaan heidän epätoivostaan, sillä vanhat puolueet tietävät, että me Perussuomalaiset olemme ainoa todellinen ja 20 uskottavan ehdokkaan vaihtoehto.

Muut puolueet ovat päätöksillään vieneet meidät tälle tielle, jonka päässä on kansallisen itsenäisyyden menetys. Seisomme viimeisellä rannalla. Viiden vuoden päästä on jo liian myöhäistä korjata tilanne Suomen eduksi.

Me olemme näissä vaaleissa ainoa oppositiopuolue, jota äänestämällä saat aikaan muutoksen. Peli kovenee, EU-vaalit lähenevät. Me olemme aito kansanpuolue ja sen tulemme vaaleissa näyttämään.

Nyt ei ole mahdollista protestoida ja jäädä kotiin.

Äänestä, niin äänesi kuullaan!

Avainsanat: vappupuhe2014, eu-vaalit, euro-jytky