Satunnaiset kuvat

Lohi 8.7 kg

Uusimmat

Blogin arkisto

227 SOS ...---...

Perjantai 26.10.2018 klo 18:52 - yrjöpoeka

Useissa puolueissa on tänään henkilöitä johtavilla ja näkyvillä paikoilla, joiden ihmiskäsitys on ainakin omissa silmissäni outo. Samoin virkamieskunnassa on esiintymässä henkilöitä, joiden suusta ulostuu erittäin loukkaavia kommentteja köyhemmästä ja heikommasta väestöstä. Viimeisin on Akavan Sture Fjäder, joka haluaisi maksaa ulkomaan eläville pienempää palkkaa. Eli maahan pitäisi kehittää kahden kerroksen väkeä. Suomalaisille edes yhdeksän euroa ja erivärisille vielä vähemmän.

Perussuomalaiset ovat opettaneet muille puolueille ns. ”normaalin” tavan puhua ulkomaalaisista ja kotimaan köyhistä. Tämä tapa on tuottanut tulosta ja persujen isäntäpuolue keskusta on ryhtynyt käyttämään samoja argumentteja. Sipilä ja kumppanit kertovat kyllä hurskaasti, että heille ihmisarvo on jakamaton. Timo Soini on tämän argumentoinnin oppi-isä. Käytännössä muut puolueen jäsenet sitten puhuvat vaikkapa ihmisroskasta puhuessaan suomalaisista köyhistä.

Keskusta valitsi Oululaisen Riikka Moilasen eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään 2019 vaaleihin. Henkilön joka lanseerasi ”ihmisroska” käsitteen julkisuuteen puhuessaan Oulun alkoholisteista. Persujen edustajat ovat tehneet samoin ja keskusta on ollut hyvä oppilas. Mitä pahempaa kieltä uskalletaan puhua, sitä varmemmin kannattajia löytyy eri yhteiskuntaryhmistä. Nyt jaossa ovat erityisesti perussuomalaisten äänet. Keskusta on heittänyt verkkonsa sameisiin vesiin. Vesiin joihin pyrkii myös Paavo Väyrynen. Ei ole siis ihme, että tämä hallitus on leikannut jatkuvasti opetuksesta. Hallitus on puheillaan ja teoillaan näyttänyt, millainen sivistystaso puolueessa vallitsee.

Useat oikeusoppineet ovat kritisoineet Sipilän hallitusta siitä, että sieltä tungetaan keskeneräisiä lakialoitteita. Eduskunnan hyväksyttyä nämä sivistymättömän hallituksen esitykset, niiden korjaaminen jää oikeuslaitoksen harteille. Se aiheuttaa suunnattomasti turhaa työtä kaikilla yhteiskunnan aloilla. Viimeaikaiset keskustelut irtisanomisen helpottamisesta alleviivat sitä, kuinka hallitsematonta lainsäätäminen on tänään. Väkisinkin nousee mieleen USAn presidentti Trump. Rymistellään kuin norsu viidakossa, päästellään samalla äänekkäitä ripulipieruja. Nostatetaan vihaa kaikkia vastaan ja sitten ihmetellään, mikä muita oikein vaivaa.

Lukekaapa suomalaisia sosiaalisia medioita ja myös vanhempaa perinteistä mediaa. Suomalaisista keskustelijoista yllättävän moni puhuu Trumpin puolesta. Sotainen puhe viehättää ja vastakkain asettelu näyttää olevan se, mikä saa osan keskustelijoista laskemaan alleen. Persujen joukko on tällä hetkellä Laura Huhtasaaren ansioista onanisoimassa itsensä euforiaan. Euforian aiheuttaa seniilin Trumpin mekastus. Toisaalta osa joukosta kärsii dysforiasta. Heidän mielestään mikään ei ole hyvin ja oikein.

Osa suomalaisista on huolissaan. He ovat huolissaan siitä, että Suomen sijoitus on sivistysvaltiona laskemassa Euroopan rupulivaltioiksi luettavien tasolle. Suomalaiset kuvittelevat olevansa herrakansaa ja rupulivaltioita ovat esimerkiksi Romania ja Bulgaria. Nämä neuvostoajan miehityksestä kärsivät valtiot edes pyrkivät sivistymään. Sipilä, Orpo ja Soini pyrkivät toiseen suuntaan. Laskemaan suomalaisten sivistystä.

Miettikääpä? Sipilä. Orpo. Soini. ...---...

Avainsanat: ihmiskäsitys, akava, sturefjäder, ihmisroska, riikkamoilanen, laurahuhtasaari, seniili, euforia, dysforia, presidenttitrump, sos

030 Euforiaa

Tiistai 7.2.2017 klo 11:34 - yrjöpoeka

Toinen päivä kirjoittamisen parissa. The Ruthless Rajan osanottajilta on virrannut palautetta sähköpostilla ja myös puhelin on muistuttanut olemassa olollaan. Koska vaimoni on hankkimassa synttärilahjaansa, polvien vaihtoa, olen saanut työskennellä rauhassa. Tavoitteena on mahdollisimman pikaisesti vastailla saamiini viesteihin. Vielä muutamia on jonossa, mutta luulen saavani työn tehtyä niiden osalta muutamassa tunnissa.

Palautteissa on runsaasti kritiikkiä ja se koskettaa reitin alkupään kuntoa. Järjestäjistä riippumattomista syistä Hossan alueella toimiva ulkolainen yritys toi moottorikelkkailijat reitille. Heillä oli ja on siihen oikeus. Hossan yrittäjät olivat yhteisessä palaverissa käyneet tulkin avulla tapahtumaa lävitse ja toivoneet päivän kestävää rauhaa reitille. Yksikään suomalainen kelkka ei tullut reitille päivän aikana. Näin itse ensimmäiset kelkat reitillä vasta yöllä ajaessani huioltoa Iivaaraan.

Suuret kiitokset on annettava moottorikelkkailijoiden hyvälle yhteistyölle alueen yrittäjien kanssa. Tulen tekemään uusia esityksiä ja avauksia tulevaisuutta varten. Teen esitykseni puheenjohtajien palaverissa jo tänään. Ajallaan kirjoitan niistä julkisuuteen. Tapahtuman onnistumisen edellytyksenä on hyvä yhteistyö moottorikelkkailijoiden kanssa. Heitä edustaa Hossan kelkkakerho.

Jatkossa on myös pohdittava ison latukoneen käyttöä koko Hossan alueella. Matkailijamäärän kasvu tuo suuremmmat odotukset reittien kunnosta. Hyvät reitit purkavat painetta tulla juuri tapahtuman aikaan tehdylle reitille. Ison latukoneen jäljillä sopii kulkemaan myös kelkkailijat samaan aikaan. Yritysten tuomat ulkolaiset ensikertalaiset turistit ovat vaarallinen yhdistelmä. Saamieni tietojen mukaan heidän oppaansa ajeli turistien perässä. Kokemattomat kelkkaa pelkäävät turistit eivät edes tiedä mihin mennä. Kelkat ajelehtivat kuin tuulessa. Tämä ei käy tulevaisuudessa.

Kävijämäärä oli juuri sopiva tässä tapahtumassa. Se osoitti tehokkaasti missä kohdin on puutteita. Tekeviä käsiä tulemme tarvitsemaan enemmän ja se työ on kehittelyn alla. Organisaation on pidettävä aivan erikseen useampi palaveri yrittäjien kanssa. Palautteista ilmenee usko siihen, että tästä voi kehittyä vielä aikamoinen tapahtuma. Jotkut ovat käyttäneet sanontaa, tulva. Hyvin paljon olen saanut kiitosta siitä, että tapahtuma ei ole kilpahiihtoa. Sellaista ei ole tarkoitus tästä tehdä. Jokainen saa aivan itse valita vauhdin ja nauttia fyysisen rasituksen tuskasta ja sen jälkeen tapahtuvasta euforiasta.

Käydessäni kylällä usea tuttavani kertoi seuranneensa tapahtumaa erittäin tiiviisti koko päivän ajan. Usea oli tuntenut halua käydä katsomassa tapahtumaa paikanpäällä, esimerkiksi Raatteessa. On ollut epätietoisuutta siitä, voiko siellä olla katselijana. Otamme tämän hyvin vakavasti ja jatkossa katselijat toivotetaan tervetulleiksi paikan päälle. Juuri näiden yritysten alueille toivotaan myös yleisön löytävän tiensä. Jonkin verran katsojia kulki eri paikoilla. Hossan luontokeskus oli täysin huippupaikka! Ihmisiä tuli ja meni. Tapahtumaa voi siellä seurata screenillä.

Koululuokat voisivat olla tapahtumassa oppaina osallistujille. Tämä pienenä vinkkinä tulevaisuutta varten. Oppaita tarvitaan jokaisella etappipaikalla. Paikalle tuleva osallistuja haluaa tietää mistä mitäkin saa ja missä on varusteiden vaihdolle paikka. Hyvä tästä vielä tulee!

Avainsanat: euforia, hossankelkkailijat, hossanluontokeskus, fatbike, ultrahiihto