Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

238 Suomi100 Impivaarassa

Torstai 14.12.2017 klo 11:00 - yrjöpoeka

Suomi100 juhlavuosi on päättymässä ja nyt on aika pohtia kuinka hyviä me oikein olemme? Oman arviomme mukaan meillä menee oikein hyvin ja meillä asuu onnellinen toisista välittävä kansakunta. Pientä murinaa kuuluu ajoittain meidän Impivaaralaisuudestamme. Koska nyt pohdin tätä päättyvää vuotta, tuosta Impivaaralaisuudesta on oikein hyvä aloittaa.

Vuoden päättyessä ovat alkaneet tulevien presidentinvaalien suuret tentit mediassa ja erityisesti tv-kanavilla. Ensimmäisen tentin perusteella voi jo arvioida, että meillä olisi hieman petrattavaa. Tasavallan päämieheksi tai -naiseksi pyrkivien joukossa eivät kaikki ole aivan kartalla. Suomen omien lakien ja muiden kanssa solmittujen sopimusten autuas unohtaminen eivät istu presidentin rooliin. Toisaalta kysymys voi kyllä olla suoranaisesta tyhmyydestä. Tähän kategoriaan istuvat Huhtasaari ja Väyrynen. Heille on Impivaaralaisuus täyttä totta.

Kokonaisuutena koko vaali-instituutio kärsii näiden vaalien aikana. Arvovalta jota presidentti käyttää, asettaa myös ehdokkaiden kyvyille omat vaatimuksensa. Kaiken lisäksi kuka tahansa voi kerätä nimiä taaksensa ja asettua kansanliikkeen ehdokkaaksi. 20000 nimeä on liian vähän. Minun mielestäni puolueet ovat paras ehdokkaiden asettamistaho. Siellä vuosien mittaan alkavat ehdokkaat löytyä kokemuksen karttuessa. Mikäli haluaa kansanliikkeen ehdokkaaksi, pitäisi nimien määrää nostaa vähntään 50000.

Kaiken kukkuraksi suuret puolueet eivät halunneet lähettää vahvoja nimiään häviämään tyhjänpäiväisesti Niinistölle. Sosiaalidemokraattien ehdokkaan kokema mahalasku viime vaaleissa opetti miehiä välttämään turhanaikaista tappiota. Nyt sosiaalidemokraatit saivat suostuttelun jälkeen naiset liikkeelle. Tällä ei ole mitään merkitystä lopputuloksen kannalta. Jokainen ehdokas pyrkii saamaan mahdollisimman hyvät gallup-tulokset ennen vaaleja. Kun yksi saa todella hyvät, alkavat mediat puhua epänormaalin suuresta ja epäterveestä gallup-suosiosta. Onko väärällä ehdokkaalla liian suuri suosio?

Impivaaralaisuudesta kertovat karua kieltään nämä tulokset. EUn perusoikeusviraston suorittama tutkimus eri EU-maissa nostaa maamme aivan eturiviin Impivaaralaisuuden osalta. Suomessa olemme kauhistelleet Romani-heimojen karua osaa itäisessä Euroopassa. Meidän mielestämme Euroopassa pitäisi ottaa oppia meidän integraatiostamme. Tavasta jolla olemme saaneet muulta tulleet sopeutumaan maahamme ja antamaan oman panoksensa maamme hyväksi. Euroopassa suoritettu tutkimus antaa kuvan, jossa meidän muita syrjivä asenteemme on aivan samankaltaista kuin Itä-Euroopan maissa.

Tutkimus on tehty pääkaupunkiseudulla. Oma arvioni on, että myös maaseutu osaa samankaltaiset tavat ja asenteet. EUsta eroava Englanti loistaa poikkeuksena ja on ehkä luonnollista, että se eroaa Impivaaralaisuudesta. Kaikesta huolimatta tutkimus antaa myös lohdullisen kuvan. Huolimatta syrjinnästä muualta tulleet luottavat silti meidän järjestelmäämme. Mikä myös on positiivista, he luottavat myös suomalaiseen poliisiin. Koska he luottavat meidän järjestelmäämme he ovat myös oppineet ilmoittamaan muita maita paremmin kohtaamastaan vihasta ja syrjinnästä viranomaisille.

Minun ja muiden suomalaisten lapset ja lastenlapset asuvat ja työskentelevät ulkomailla. Toivottavasti heidän ei tarvitse kokea samaa Impivaaralaisuutta.

Avainsanat: suomi100juhlavuosi, presidentinvaaliensuurettv-tentit, epänormaalinsuurigalluptulos, eunperusoikeusvirastofra