Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 046

Uusimmat

Blogin arkisto

237 Mustaa vai valkoista

Tiistai 29.10.2019 klo 10:13 - yrjöpoeka

YK:n kehitysohjelman raportissa sanotaan suoraan, että maailmassa on noin 272 miljoonaa siirtolaista etsimässä itselleen parempaa huomista. He eivät lähde liikkeelle sodan takia, vaan uskoen löytävänsä paremman elämän muualta. Tänään tämä muu paikka on Eurooppa. Kaiken lisukkeena Eurooppa voi joutua myös ilmastopakolaisten kohteeksi. Heitä on arvioitu olevan noin 85 miljoonaa. Ilmastosyistä liikkeelle lähtevät tulevat Afrikasta.Tämä raportti kertoo sen, mihin Euroopan on syytä varautua lähimmän 30-vuoden aikana. Englannin kielinen raportti löytyy täältä.

2012 arvioitiin väestölaskentojen perusteella Euroopassa olevan 502,4 miljoonaa ihmistä. Euroopan väestön kasvu on hiipunut ja tuo luku ei kasva enää omilla konsteilla. Tämä johtuu Euroopan maiden väestön ikääntymisestä. Raportin sanoma on kuin taivaan lahja kaikille maahanmuuttoon kielteisesti suhtautuville ääripuolueille. Useissa Euroopan maissa rakennetaan rajoille aitoja ja maahantuloa kiristetään. Tätä tapahtuu myös meillä. Raportissa kerrotaan tutkitun sitä, mikä estäisi siirtolaisten lähtemisen vaaralliselle matkalle. Tutkimuksen mukaan ei mikään.

Tämä tutkimus ja ennusteet kertovat, että Euroopan väkiluku takuuvarmasti kasvaa lähimpien vuosikymmenten aikana. Kaikesta tästä tiedosta riippumatta, Euroopan valtiot kaivautuvat syvemmälle poteroihinsa. Uskomus siihen, että siirtolaisten tulvan voisi estää on mahdoton. Ilmoille on heitelty ajatuksia, että Välimerellä tulisi estää estää sotavoimin tulijoiden tulva. Tämäkin on ajatuksena täysi mahdottomuus. Kiihkomielisille se on ratkaisu, muttei suurimmalle osalle väestöä. Sotavoimia ei ole missään perustettu siviiliväestön tappamista varten. Adolf Hitler ja Josif Stalin olivat totalitäärisiä despootteja ja siksi poikkeuksia.

Lukiessani raportista tehtyjä uutisia, yksi asia saa minut mietteliääksi. Uutisissa aivan oikein kerrotaan näiden siirtolaisten lähtevän etsimään parempaa elämää. Näinhän se on aina ollut maapallolla. Suomesta on lähdetty siirtolaisiksi Amerikan mantereelle, Australiaan ja kaikkialle muuallekin. Siirtolaiset ovat lähteneet olemassa olevan tiedon perusteella etsdimään itselleen parempaa elämää. Tätä siirtolaisuutta on tarvittu siellä mihin he ovat menneet. Nyt unohdetaan, että sitä tarvitaan edelleenkin ja erityisesti teollisuusvaltioiden syntyvyyden laskun takia.

Uutisissa aivan selkeästi asetetaan Afrikasta lähtevät siirtolaiset eri asemaan, kuin valkoisten siirtolaisuus. Afrikkalaiset ovat uhka, joka tulisi torjua. Heitä ei nähdä millään tavalla mahdollisuutena. Kun luen ja kuuntelen Suomen eri puolueiden kannanottoja, sieltä nostetaan jatkuvasti esille, että Suomeen tulijat ovat kuulleet meidän hyvästä sosiaaliturvasta. Että he lähtisivät vaaralliselle matkalle päästäkseen nauttimaan sosiallitoimiston ynseistä palvelijoista. Tämän kaltainen tarinointi kertoo sanojista paljon. He eivät yritä edes ymmärtää lukemaansa. Kaivetaan päätä hiekkaan kuin strutsit.

Kuinka helposti me sanomme siirtolaisista ja pakolaisista näin: Kyllä meille saa tulla, mutta heidän tulee olla valkoihoisia. Jälkiteollisen Euroopan kansat pitävät Afrikasta tulijoita alkukantaisina. Tämänkaltainen keskustelu kertoo ylemmyydestä. Mutta se ei pelasta meitä siirtolaisten tulvalta.

Missä on se johtaja tai kansa, joka kertoo mitä Euroopan tulisi tehdä. EU:n komissio ja parlamentti näyttää olevan pihalla. Siellä ulosmitataan itselle leveämpää leipää. Euroopan tulevaisuus on sivuseikka.

Avainsanat: yhdistyneidenkansakuntienkehitysohjelma, siirtolaisuus, euroopanunioninväestö