Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen oikea LOHI

Uusimmat

Blogin arkisto

152 Tulokset ovat pöydällä

Maanantai 27.5.2019 klo 18:11 - yrjöpoeka

Eurovaalit tulivat ja menivät. Niissä kävi melkolailla niinkuin olin arvellutkin. Turhaa oli maakuntalehden työ kolmannen kansanedustajan saamiseksi eurovaalien avulla. Varasijalle jäänyt kävi vaalikamppailua kiertäen toreja Eurovaaliehdokkaiden mukana. Naurettavaksi mennyt touhu loppui lyhyeen ja nyt pitäisi jokaisen uskoa, että tulokset tehdään eduskuntavaaleissa. Kainuun Sanomat jaksaa yhä edelleen pohtia millä keinoin tilanteen saisi muuttumaan. Minä voin kertoa miten. Neljän vuoden kuluttua ovat uudet vaalit.

Merja Kyllösen tie oli karu ja tuolla tuloksella voi hän unohtaa mahdollisen ministeripostin vasemmiston riveissä. Kainuusta hän sai mitättömät 1481 ääntä uskollisimmilta ummikoiltaan. Koska hän ei kampanjoinut tuloksen eteen, se söi koko vasemmiston kannatusta. Kyllönen joutuu maksamaan sen menetettynä ministerin paikkana. Kainuussa uskoteltiin vahvasti eduskuntavaalien jälkeen, että vasemmisto laittaa Kyllösen ministerin tehtäviin. Ei pitäisi nylkeä karhua ennen aikojaan. Nyt meni mahdollisuus ja omalle poliittiselle uralle myös melkoinen mahalasku. Suomussalmelaiset ihmiset kertoivat jo ennen vaaleja, etteivät he voi ymmärtää tuollaista ketkuilua. Kerran menettettyjä äänestäjiä on vaikea saada takaisin.

Jotenkin tuntuu siltä, että Kainuussa on käännytty sisäänpäin ja haaveillaan sellaisesta jota ei ole. Kevään molemmissa vaaleissa suurin lamaannuttaja on ollut maakuntalehti. Lehti on huseerannut keskustan ja perussuomalaisten puoluelehtenä ja sillä on hintansa. Vaikka lehdestä on tullut kääpiö levikiltään, sillä on satelliitteina kaikki Kainuun paikallislehdet. Yhdessä ne viestittävät sitä, että lehden toimituksessa määritellään se, ketkä asetetaan eri puoluiden ykkösehdokkaiksi. Sen jälkeen vain heillä on palstatilaa lehdissä. Muiden on maksettava kiskurihintoja pienestäkin mainoksesta. Tämän kevään vaaleissa tuli lehden suosikeille totaalinen mahalasku. Nyt toimituksessa haaveillaan kuinka vaalitulosta voisi muuttaa.

Viikonloppuna ovat suomalaiset saaneet nauttia MM-jääkiekosta. Erityisesti siitä syystä, että Suomen Leijonien peli on kulkenut. Kaikki loppupeleissä vastaan asettuneet ovat saaneet poistua hävinneinä. Ensin kaatui väkivahva Ruotsi, maailmanmestaruuden puolustaja. Seuraavaksi oli Venäläisten vuoro nöyrtyä tuntemattomien nuorukaisten edessä. Kaiken kruunasi eilisen illan voitokas kamppailu jääkiekon todellista mahtimaata Kanadaa vastaan. Pelin päätyttyä alkoivat suomalaisten voitonjuhlat. Sen huipennuksen näkevät suomalaiset tänään Helsingin Kaivopuistossa.

Itse en jaksa seurata peliä ja seuraan tuloksen sitten uutisista. Silloin saan nähdä jokaisen maalin ja rangaistukset, sekä kiekkoviisaiden kommentit. Koska Kaisaniemen juhla on nyt alkuillasta, aion katsoa edes sen. Nyt on suomalaisten syytä olla ylpeitä joukkueesta joka pystyi ihmeeseen. Yhden Kanadalaisen pelaajan vuosipalkka on isompi kuin koko Suomen joukkueen. Se kertoo millaisia pelaajia vastaan voitto tuli. Taskurahoista pelaavat pojat voittivat monimiljonäärit.

Kiteytettynä, kyseessä oli hengen voitto aineesta.

Avainsanat: eurovaalientulokset2019, merjakyllönen, jääkiekonmm2019, suomenleijonat, hengenvoittoaineesta