Satunnaiset kuvat

Kuusinki 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

151 Munattomat miehet ja maakuntalehti

Sunnuntai 26.5.2019 klo 13:11 - yrjöpoeka

Tänään on maassamme voimassa tapa, jossa yritetään uhkailemalla hiljentää toistamieltä olevat. Kohteena voivat olla oikeudenjakajat, eli tuomarit. Toisena yleisenä kohteena ovat naispuoliset toimittajat. Heille on helppoa jakaa alapäätyylisiä viestejä ja uhkauksia elämän hankalaksi tekemisellä. Kuin kruununa saimme vastaikään seurata kunnianloukkaus oikeudenkäyntiä Oulusta. Naistoimittaja oli kutsunut natsiksi erästä Oululaista kaupunginvaltuutettua. Koska kyseessä oli toimittaja, siitä piti saada aikaan oikeudenkäynti ja uhriutuminen. Sillä ei ollut väliä, että kyseessä oli oikea natsi.

Viimeisenä ja vähäpätöisimpänä kohteena voi olla tavallinen kadun ihminen, kuten vaikkapa allekirjoittanut. Näin kävi viimeisimmän blogini kohdalla. Joidenkin vaahtopäiden mukaan haittaan kirjoituksillani uuden Kainuulaisen kansanedustajan mahdollisuuksia päästä eduskuntaan. Vaahtoamisen loputtua kyselin numeropalvelusta kuka soittaa, mutta tietoa ei löytynyt. Näin toimivat nämä rohkeat suomalaiset miehet. Nämä ähisijät ovat sataprosenttisesti miehiä. Olen saanut arvostelua joitakin kertoja naisilta, mutta he ovat aina kertoneet nimensä ja perustelleet asiansa. Vain munattomat miehet salaavat nimensä. Perusteluja heillä ei ole.

Nyt onkin oikea aika palata tuohon mahdollisuuteen saada uusi kansanedustaja Kainuuseen. Kainuussa jopa maakuntalehti julistaa mahdollisuutta, että perussuomalaisten ehdokas voisi nyt nousta eduskuntaan. Varasijalle jäänyt ehdokas kuvittelee nyt yhdessä muiden kouhojen kanssa, että Oululainen kansanedustajan istuva ehdokas menee Eurovaaleissa lävitse. Maakuntalehti uskoo vakavissaan, että hienosti sanottuna kouho pelle tuo Kainuulle kansanedustajan paikan. Kainuun onneksi ei tuo. Kainuun Sanomien levikki laskee kuin lehmänhäntä. Siitä on tulossa perussuomalaisten paikallislehti.

Kainuusta on ollut viimekaudella kolme kansanedustajaa. Jokainen heistä putosi. Juuri siitä syystä, ettei heistä ollut hyötyä äänestäjille. Nyt Kainuusta on kaksi uutta kansanedustajaa. Toinen heistä, Merja Kyllönen (vas) pyrkii nyt eurovaaleissa takaisin mepiksi. Hän on ilmoittanut, ettei edes mene sinne. Se oli laittamattomasti kerrottu. Äänestäjät eivät tätä ymmärrä ja nyt hänen äänimääränsä suorastaan romahtaa. Tämän päivän äänestäjä vaatii ehdokkailtaan suoraselkäisyyttä ja heille ei kelpaa puolueen etu selitykseksi. Kaikki kohtaamani ihmiset ovat kertoneet joko jättävänsä äänestämättä, tai sitten he vaihtavat suoraan eri ehdokkaaseen.

Maakuntahallinto ja Kainuun Sanomat ovat aina rummuttaneet siitä, kuinka tärkeätä on saada omia kansanedustajia eduskuntaan maakunnan etujen ajajaksi. Tämä on ollut pelkkä keskustalaista propagandaa. Ylivaltaa pitävä puolue ei ole saanut mitään konkreettista aikaiseksi. Sen ymmärsivät äänestäjät eduskuntavaaleissa. Hiljaiset napinpainajat saivat vaaleissa murskatappion. Tämä ei vielä riittänyt avamaan Kainuun Sanomien toimittajien silmiä. Nyt he yrittävät saada Kainuulaiset äänestämään Oululaista kouhoa, jotta saataisiin yksi Kainuulainen kouho eduskuntaan.

Levikkinsä hukannut ja mädättänyt maakuntalehti saa todellakin jatkossa keskittyä kepun ja persujen paikallislehden rooliin. Maakuntahallinto voi myös pikkuhiljaa totutella siihen, että Kainuun tulevaisuus on Oululaisten käsissä.

Se ei ole huono vaihtoehto. No, on siellä enemmän kouhoja

Avainsanat: tuomarienmaalitus, toimittajienvainoaminen, pelonilmapiirieurovaalit, merjakyllönen

146 Vaali intoa ja marjanpoimintaa

Lauantai 18.5.2019 klo 20:05 - yrjöpoeka

Sain tänään keskustella yhden äänestämässä käyneen kanssa. Aiheena oli edellinen blogi kirjoitukseni. Hän kummasteli sitä, ettei kukan ole aiemmin kysellyt, mitä Suomen äänestäminen takaisin tarkoittaa. Hän myös kertoi suorasukaisesti lähteneensä äänestämään omien lastenlastensa tulevaisuuden puolesta. Sen puolesta, että ihmiset Suomessa ja muualla saavat itse päättää asuinpaikkansa. Siihen ei hänen mukaansa tarvita mitään poliittista pakkoa. Eikä erityisesti ”kansan” vaatimuksesta. Hän käytti nimenomaan tätä verbiä tarkoittaessaan perussuomalaisia.

Hän oli myös pohtinut millaista Suomea perussuomalaiset tulevat saamaan. Maaseudulla viimeiset vanhukset poistuvat maanpoveen 10-30 vuoden kuluessa. Täällä on silloin susia ja liito-oravia. Pohdinnassaan hän oli tullut kanssani samaan tulokseen, että paljon aiemmin kaupungeissa on edessä tilanne, jossa alkuperäiset ovat syntyneistä vähemmistönä. Tämä tuli selväksi, kun näin keväällä millainen tilanne on tänään Helsingin alueen päiväkodeissa. Sen nähtyäni olen tullut siihen tulokseen, että turha on haikailla menneitä. Eivät isämme ja äitimme meitä synnyttäneet sen takia, että me muuttaisimme Suomen takaisin takapajulaksi.

Torstai iltana sain olla mukana viimeisessä Suomussalmen seurakunnan järjestämässä arvokeskustelussa. Nyt olivat vuorossa yrittämisen ja yrittäjän arvot. Alustajana oli Kiantaman toimitusjohtaja Vernu Vasunta. Kiantama on perheyritys ja sen tarkoitus on osakeyhtiönä tuottaa voittoa. Voittoa haetaan marjojen jalostamisella. Suomalaisten ikääntyminen on tuonut mukanaan sen, ettei marjoja tule tasaisena virtana yritykselle. Siksi yrityksen pääasialliset poimijat tuodaan tänään Thaimaasta.

Vasunta kävi yrittämisen arvoja konkreettisesti oman yrityksen kautta. Voittoa tavoitellessaan sillä on huolehdittava myös poimijoistaan. Mikäli yritys aikoo kilpailla muiden alan toimijoiden kanssa, sillä on oltava jatkuvuutta ja erityisesti sosiaalista vastuullisuutta työntekijöitä kohtaan. Yrityksellä käy jo nyt hyvin pajon sellaista väkeä, jotka ovat kulkeneet täällä useita vuosia. Joka vuosi työntekijät kilpailevat tänne pääsystä. Yritys ei tee hyväntekeväisyyttä, siitä huolimatta nämä poimijat arvostavat Kiantaman korkealle juuri sen luotettavuuden takia. Poimijat haluavat juuri tänne tästä syystä.

Kiantaman toimitusjohtaja esitti videon auditoinnista, jonka olivat tehneet ulkopuoliset toimijat. Poimijoiden haastatteluista tuli selväksi, että tiukka kahden kuukauden työrupeama on heille ”amerikan” tienestiä. Poimintatulojen lisäksi he ovat saaneet myös sellaista oppia suomalaisten järjestelmällisyydestä, jota he haluavat jakaa omassa yhteisössään. Thaimaassa on huoletonta avotulenkäyttöä ja sen vaikutus tuli ilmi haastatteluissa. Usea poimija oli pystynyt viemään saamansa opetuksen perheen ja yhteisön turvallisuuden hyväksi. Samoin tuli useissa haastatteluissa esille suomalaisten luontosuhde. Ja erityisesti luonnon puhtauden vaaliminen.

Jäin kyllä pohtimaan sitä, kuinka paljon on maailma muuttunut siitä, kun suomalaisia nuoria haettiin Ruotsiin työtä tekemään. Silloin vietiin liukuhihnalle ja kaikki muu oli jokaisen itsensä huolehdittava. Nyt yrityksen on huolehdittava siitä, että jatkuvuus on turvattu. Voittoa tehdessään yritys huomaamattaan vie ulkomaille meidän itsestään selviä tapoja. Tapoja jotka tuovat hyvinvointia.

Luotettavuus, sosiaalinen vastuu, yrittämisen vastuu. Ei huono!

Avainsanat: eurovaalit2019, menneisyydenhaikailu, suomussalmenseurakunta, arvokeskustelusarja, kiantamanjaloste, amerikantienestiä, eihuono

125 Eurovaalit valinkauhassa

Lauantai 20.4.2019 klo 18:39 - yrjöpoeka

Eurovaalit ovat pian edessä ja jo nyt voi varmuudella sanoa, ettei vähempää voisi kiinnostaa. Ääänestäjillä ei ole ollut intoa ja tutkijat kummastelevat mikä äänestäjiä vaivaa. Tämän kertaiset vaalit ovat entistä oudommat. Isojoukko vastavalittujua kansanedustajia lähtee ehdolle eurovaaleihin. Osa aikoo tehdä sitten ”väyryset”. Paavo Väyrynen aloitti tämän pelaamisen. Ollakko euroedustaja vai kansanedustaja. Äänestäjän antamilla äänillä ei ole mitään merkitystä. Kuka viheltäisi pelin poikki tällaiselta menolta?

Hyvä esimerkki opn kotikuntani meppi Merja Kyllönen. Hän istuu vielä europarlamentissa ja tuli nyt valituksi kansanedustajaksi. Hän ilmoittaa keräävänsä ääniä omalle puolueelleen ja aloittavansa kansanedustajan työn joskus tänä vuonna. Minä en ymmärrä tätä, vaikka ymmärrän puolueen edun. Äänestäjällä ei ole tässä tapauksessa mitään kuvaa kuka lopulta edustajaksi tulee. Tämä menee jo loton puolelle. Minä ymmärtäisin tämän jos vaalijärjestelmässä äänestettäisiin pelkkää puoluetta ja puolue nimittäisi sitten omat valittunsa tehtäviin. Valtakunnallisena henkilövaalina tämä ei palvele enää äänestäjiä.

Perussuomalaisia on myös joukko kansanedustajia lähdössä EU-vaaleihin. Heistä ei tiedä mitä he oikein aikovat. Menevätkö Brysseliin jos tulevat valituiksi, vai istuuko siihen sitten joku muu rikollinen. Pakko käyttää tätä nimitystä, koska näitä rikoksista tuomittuja on erityisesti persuissa. Toki äänestäjät tiettävät, että laatu pysyy samana. Kaiken lisäksi näissä vaaleissa voivat kaikkein innokkaimpia äänestäjiä olla perussuomalaisten kannattajat. Muilla on on sitten tekemistä kun äänestäjät viittaavat kinttaalla vaaleille. Erityisesti tämän ”väyrystelyn” takia. Äänestäjällä ei ole kuluttajansuojaa.

Kokoomus on aloittanut vaalien jälkeisen pyykinpesun. Kokoomusta todella kismittää Hjallis Harkimon Liike Nyt. Tämä ryhmä teki sen, mitä osasin jo ennustella ennen vaaleja. Pienet sirpalepuolueet vievät tärkeitä ääniä juuri näiltä isoilta ja pudottavat kannatusprosenttia. Suurten puolueiden tulisi käydä keskustelua siitä, mikä hajoittaa olemassa olevia puolueita. Harkimosta puhuminen on turhaa jos ei käydä kunnon keskustelua siitä, ovatko vanhat puolueet jämähtäneet muistelemaan entisiä aikoja. Suomessa on tänään liian suuri määrä erilaisia pienpuolueita.

Tottahan jokainen voi perustaa uuden puolueen, jos eivät entiset saa syttymään. Kun kuuntelen keskustalaisten ääniä, heillä on nyt unelma palaamisesta entiseen aikaan. Vanhoja hyviä asioita ei pidä heittää romukoppaan, mutta kuinka uudistaa puoluetta tähän aikaan, siinä on heillä puuhailtavaa. Voisin antaa sellaisen vinkin, että rajoittakaa edustajien istuntokausien määrää. Minä olen puhunut sen puolesta, että kansanedustajien kaudet rajattaisiin kolmeen. Tämä pakottaisi puolueet uudistumaan ja samalla se toisi jatkuvan uudistumisen olemassa olevaan aikaan.

Nyt muutamat henkilöt pysäyttävät puolueiden kehityksen kymmeniksi vuosiksi. Eduskunnassa tulisi olla samankaltainen urakierto, kuten muissakin työpaikoissa. Uskallan väittää, että tämä saisi suuren osan pienpuolueista katomaan. Suurten puolueiden vetovoima kasvaisi urakierron takia. Suurista ryhmistä olisi helpoin päästä eduskuntaan.

Kuka suurista tekisi aloitteen uudelle eduskunnalle?

Avainsanat: eurovaalit, merjakyllönen, äänestäjänkuluttajansuoja, eduskuntakausienrajoittaminen, urakierto