Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 2

Uusimmat

Blogin arkisto

030 Mielipiteen muokkaajia

Perjantai 18.4.2014 klo 9:33 - yrjöpoeka

Näinä päivinä ”puolueeton” media työntää julkisuuteen erilaisia EU-vaaleihin liittyviä mielipidemittauksia ja galluppeja. Mielenkiintoista on kysymysten asettelu ja miten vastaukset tuotetaan ja muokataan julkisuuteen. Saaduista vastauksista tuotetaan sitten uutisia ja niitä kommentoivat sitten kaikki samojen lehtitalojen julkaisut. Mitä useammassa asiat on julkaistu, sitä varmemmin myös muiden medioiden uutiskynnys ylittyy. Itseään ruokkiva ilmiö ja sillä on myös tarkoituksensa.

Lähtökohtaisesti kaikki kyselyt ovat tähän asti tuottaneet ”oikeita” tuloksia kansalaisten ihmeteltäviksi. Vallassa olleet suuret puolueet ovat näiden mittausten mukaan pitämässä kaikki pintansa tulevissa vaaleissa. Myös pienpuolueet ovat näiden tulosten mukaan vahvasti menossa uudelleen parlamenttiin. Se mikä on merkillepantavaa, on perussuomalaisten vähättely. Näissä mielipidemittauksissa on saatu julkisuuteen kuva, ettei puolueen kasvulla ole ollut mitään merkitystä.

Eduskuntavaalien alla oli samanlainen tilanne ja mittausten tekijöillä on samanlainen kaava. Puolueemme vähättely ja julkisuuden käyttö sen kuvan vahvistamiseksi. Kukaan ei oppinut mitään jytkystä. Vain perussuomalaiset oppivat. Viime EU-vaaleissa puolueemme oli vaaliliitossa kristillisten kanssa ja meillä oli vaivaiset 10 ehdokasta. Silloisesta ehdokasasettelusta voi nyt sanoa, että se oli heikko. Vain Timo Soinin valtaisa äänimäärä sai julkisuutta ja sen vyöryn vanavedessä kristilliset saivat keskittämällä ehdokkaansa läpi. On tunnustettava, että heidän ehdokkaansa Sari Essayah on tehnyt työnsä hyvin.

Nyt perussuomalaisilla on täysi ehdokaslista ja se on todella monipuolinen. Koulutukseltaan ja kansainvälisyydeltään erinomaista väkeä ja valmista puolustamaan suomalaisten omia tavoitteita ja arvoja EU:ssa. Muiden puolueiden listoja tutkiessa, meidän ei tarvitse tuntea alemmuutta. Useilla vanhoista puolueista on selkeästi listat vain täytetty niillä, jotka ilkeävät itsensä ehdokkaaksi asettaa. Meidän ehdokkaamme ovat tosissaan ja puolueella on tiukka ja hyvä vaaliohjelma. Kaiken lisäksi puolueellamme on ensi kertaa tasavertainen mahdollisuus käydä vaalikamppailua rahoituksen osalta.

Mitä enemmän julkisuus ja mielipidemittaukset toimintaamme vähättelee, sitä parempi. Se on edelleenkin erinomaista vaalityötä puolestamme ja maksajina muut puolueet ja media. Minä olen itse laskenut, että meillä on tiukalla vaalityöllä mahdollisuus neljään (4) meppiin. Puolueemme kasvu ja rahoituksen saaminen vaalityöhön ovat tuoneet uskottavuutta kentällä.

Mittauksia tehdään ja niitä tulkitaan siitä syystä, että paikkojen menettäjinä ovat todennäköisesti keskusta ja kokoomus. Näiden valtapuolueiden myötäjuoksijoiden (medioiden) roolina on vähätellä perussuomalaisten mahdollisuuksia. Tulemme näkemään lisää uusia mittauksia ja uusia mielenkiintoisia tulkintoja niistä. Mediat antavat julkisuutta vain vanhoille puolueille.

Onneksi Perussuomalaiset ovat Suomen paras toripuolue.

ps. veikkaukseni tulevista perussuomalaisista mepeistä.

Sampo Terho, Jussi Halla-Aho, Toimi Kankaanniemi

Neljännen jätän nimeämättä, koska siinä kohden on useita nimiä tasavertaisina.

Todennäköisesti, olematta sovinisti, se on mies.

Avainsanat: euvaalit2014, gallupit, jytkynvähättely, toripuolue,