Satunnaiset kuvat

On hetki sininen...

Uusimmat

Blogin arkisto

033 Mennään Korkeasaareen

Tiistai 22.1.2019 klo 10:49 - yrjöpoeka

Korkeasaari on itselleni käymätön paikka ja voi sellaiseksi myös jäädä. Ihmisiä on aina kiehtonut nähdä millaisia eläimiä maailmalta löytyy. Korkeasaaressa ja vastaavissa paikoissa niitä voi katsella turvallisesti, koska eläimet ovat kaltereiden takana. Ihmisiä on kiinnostaneet erityisesti apinat. Niissä on nähtävissä ihmismäisiä piirteitä. Toinen kiinnostava ryhmä ovat suuret petoeläimet. Leijonan kumea murahtelu kutkuttaa ihmisen pelkoaistimuksia jo televisiosta kuultuna, saati sitten luonnossa.

Ihminen saa tänään kokea aitoa luontoa myös Afrikan sydämessä. Siellä on aidattuja alueita, joilla käyskentelee leijonia ja norsuja ja kaikkea pienempää. Eläimet ovat siellä ihmistä varten. Ihmiset saavat kokea jotakin alkukantaista, kun he ampuvat alueelta esimerkiksi leijonan. Se ei ihmistä haittaa, että ne ovat kasvatettuja juuri tappamista varten. Muutoin Afrikan suurriistä on jo useimmilta alueilta metsästetty aika vähiin. Salametsästys on tänään suurin uhka eri lajien kohtalolle. Kiinalaisten uskomukset tuhoavat sarvikuonot ja norsut. Kiinalaiset tarvitsevat vain niiden sarvet saadakseen miehisyytensä takaisin. Miksei kukaan kerro kiinalaisille sinisistä Viagra tableteista?

Muistan lapsuudessani ja nuoruudessani, kuinka suuri asia oli löytää edes jälkiä karhujen olemassaolosta. 1990 luvulla tilanne alkoi muuttua hyvin nopeasti. Sen muutoksen aiheutti karhujen ruokkiminen. Siihen asti karhut elivät kituliaasti ja synnyttivät normaalisti vain yhden pennun. Ruokinnan raju kasvu toi karhuille yltäkylläisyyden ja kannan kasvu muuttui räjähdyksenomaisesti. Hyvin pian karhuilla olikin kolme pentua ja nyt karhut saavat jopa neljä pentua vuodessa. Tämä kasvu alkoi nimenomaan itärajan läheisyydessä. Karhut saavat sieltä kohtalaisen hyvän suojan metsästykseltä. Itärajalta reviirit ovat siirtyneet kokoajan muualle. Karhuja tapaa nyt kaikkialta Suomesta.

Samaa tahtia alkoivat kasvaa myös susi ja ahmakannat. Runsas ruokinta heti aikaisesta alkukeväästä, joka on eläinten lisääntymisen kannalta se kriittisin vaihe, oli kaikille suurpedoille lottovoitto. Kuolleet eläimet rahdattiin kaikkialta Suomesta eläinten ravinnoksi itärajalle. Tänään siellä syötetään petoja melkein kokonaan Norjalaisten kalankasvattajien lohien perkeillä, sekä koirin ruoalla. Luonnonmukainen proteiinin lähde on jo loppunut ja karhut ja muut pedot kokevat evoluution ihmeen. Kalaa ja koirien papuja. Lisukkeena lehmille tarkoitettua melassia. Samoin myös porot ruokitaan tänään lehmille tarkoitetulla tuorerehulla. Ravintoloissa tarjotaan karhujen ja porojen lihaa asiakkaille ja kerrotaan kuinka eläimet ovat saaneet syödä luonnollista ruokaa.

Uusin uutinen on Kainuusta. Kainuun Sanomat uutisoi, kuinka itärajalle rakennetaan oikeita luksusmökkejä vaativille asiakkaille. Mökeissä on netistä lähtien kaikki mukavuudet. Mökit rakennetaan karhujen kuvauspaikoille. Kelpaa siinä ottaa kuvia ja videoita karhuista ja muista suurpedoista luonnollisessa ympäristössä. Korkeasaaren sijaan ihminen suljetaan erikoishäkkiin seuraamaan kuinka pedot syövät tuomamme ruoan vapaina. Nyt voimme laulaa:  Huomenna mennään Korkeasaareen..

Ihminen on nyt pysyvästi muuttanut omaa evoluutiotaan. Kärsivätkö ihmiset pienissä tiloissa kuten Korkeasaaren asukkaat.

Avainsanat: huomennamemennäänkorkeasaareen, suurpetojenruokinta, karhujenkuvaus, evoluutionihme

283 Ihmisten evoluutio

Maanantai 31.12.2018 klo 10:59 - yrjöpoeka

Kaikkialla maailmassa on menossa kehitys, jossa jokin asia muuttuu ainoaksi totuudeksi. Sen jälkeen kieltäydytään edes ajattelemasta muita vaihtoehtoja. On joko kyllä tai ei. On musta tai valkoinen. Jos et ole puolellani olet minua vastaan. Jokin poliittinen liike määrittelee itsensä ainoaksi isanmaallisuuden ruumiillistumaksi. Rikkaat rikastuvat ja pitävät köyhiä laiskoina luusereina. Kehitysmaissa on alati kasvava valtava nuorten miesten tyytymätön joukko. Olemme saaneet muutosta jo esimakua. Mikäli taantuma iskee tulevana vuonna, se iskee kipeimmin köyhiin maihin.

Tämä kehitys on tuottanut jokapaikassa murheita. Vapaan maailman lähettilääksi ilmoittautunut USA on tänään käpertymässä sisäänpäin. USAn mahti on perustunut aina siihen, että sinne ovat muuttaneet kaikkialta maailmasta rohkeimmat ihmiset. Ihmiset joilla on halua lähteä juuriltaan. Ihmisiä joilla on halu yrittää Amerikkalaista unelmaa. Rikastumista ja kuuluisaksi tulemista. Tämä ilmiö on ruokkinut itseään ja tehnyt USAsta maailman mahtavimman valtion. Nyt vapaan maailman airut on presidenttinsä johtamana rakentamassa muureja ympärilleen. Sama ilmiö on näkyvissä myös Euroopassa. Rajoja suljetaan ja muureja ja aitoja pystytetään.

Miksi näin sitten tapahtuu? Oma arvioni on, että kehittyneet teollisuusvaltiot ovat oman kehityskaarensa päässä. Nyt ne alkavat puolustaa saavutettuja etujaan. Pääasiassa se tarkoittaa, että rikkaat ja hyväosaiset kiihdyttävät köyhät uskomaan ulkopuoliseen viholliseen. Riittävästi kiihoitettuina myös köyhät alkavat uskoa olevansa rikkauksien omistajia. Näin hyväosaiset saavat uhrivalmiutta uhkuvat puolustajat univormuihin. Köyhät ja osattomat alkavat vaatia lisää turvallisuutta autioille kylänraiteille. Lisää poliiseja huuto kaikuu. Jo nyt poliisit turvaavat yhdenmukaisiin mustiin asuihin pukeutuneiden aivopestyjen marsseja kaduilla. Näin kierre etenee ja hyvin pian on edessä kristalliyö. Kaikkialla. Myös meillä Suomessa.

Mitä enemmän olen vuosikymmenten aikana tutustunut historiaan, sitä varmempi olen yhdestä asiasta. Ihmiset ovat luomakunnan tyhmin joukkio. Eläimet oppivat ja muuttavat tapojaan. Sitä kutsutaan evoluutioksi. Ihmiset oppivat, mutta haluavat hakata päänsä verille uudelleen ja uudelleen. Tämä on ihmisten malli evoluutiosta. Joka sodan jälkeen kokoonnutaan kertomaan, että tästä on otettava opiksi. Ei koskaan enää. Viime vuosisadan aikan kokeiltiin kaksi kertaa ja kahteen kertaan ammuttiin suuri osa maailmaa raunioiksi. Otettiin opiksi, mutta vain sen aikaa, että korjattiin jäljet. Nyt olemme valmiita uusiin sankaritarinoihin.

Kaikkialla rakennetaan muureja. Kaikkialla valmistetaan entistä enemmän aseita toisten tappamiseksi. Kaikkialla etsitään syyllisiä ahdinkoon. Yleinen vihollinen on islamilaiset, Allahiin uskovat moskeijoiden rakentajat. Meidän kotimainen sisäinen vihollinen on työtön, laiska luuseri. Se rasittaa rikkaiden elämää, koska laiskoille pitäisi antaa pelkkää piiskaa. Nyt työttömille jaetaan etuuksia, kuten julkinen sanonta kuuluu. Etuudet ovat nyt kansallinen syöpä. Siksi heidän on etuuksien saamiseksi tehtävä ilmaista työtä. Pääministeri Sipilän viholliskuva muodostuu ammattiyhdistysliikkeestä ja laiskosta työttömien ja köyhien armeijasta.

Yksi asia minua kummastuttaa. Ilmaista työtä on tarjolla kaikille laiskoille, mutta palkallista työtä ei?

Avainsanat: ihmistenevoluutio, amerikkalainenunelma, protektionismi, ulkoinenvihollinen, sipilänviholliskuva

027 Alkuperäinen Suomalainen

Keskiviikko 1.2.2017 klo 12:58 - yrjöpoeka

Tästä olemme saaneet kuulla viimeisten vuosien aikana. Erilaiset kiihkomieliset ryhmittymät ovat marssineet kaduilla ja vastustaneet maahanmuuttoa, pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Näiden tahojen mukaan alkuperäinen kantaväestö on uhanalainen ja vaatisi suojelua. Ilmeisesti mustiin huppareihin pukeutuneet varjoissa tallustavat, pitäisi asettaa samaan asemaan kuin liito-oravat.

Olen hieman pohdiskellut tätä alkuperäistä Suomalaista. Milloin nykyinen Suomalainen on muuttunut alkuperäiseksi. Pohjoisella pallonpuoliskolla ovat velloneet jäämassat useita kertoja maapallon historiassa. Ensimmäisten ihmisten jälkiä ovat tutkijat löytäneet maastamme noin 8000-vuotta ennen ajanlaskua. Kuka on se alkuperäinen asukas, joka silloin on täällä tallustellut? Suomalainen vaalea viikinkikö? Eipä ole tainnut Suomalaista silloin olla.

Maamme historia kertoo, että yllättävän kaukana eteläisessä Suomessa on edelleenkin saamelaista nimiperintöä. Viimeisten satojen vuosien aikana täällä asustellut metsästäjäkansa, pikkuhiljaa saamelaiset ajettiin yhä kauemmas pohjoiseen. Lyhyenä ajanjaksona ihmiskunnan historiassa, tänne muutti voimakkaampia ryhmiä kaikkialta Euroopan alueelta ja kaukaa idästä Volgan mutkasta. Välillä aluetta hallitsi Ruotsin kuningaskunta ja sen perintönä maassamme on runsaasti ruotsalaista historiaa. Ennen itsenäistymistä maatamme hallitsi Venäjän suuriruhtinaskunta, joka myös jätti jälkensä maamme historiaan.

Viimeiset 100-vuotta maamme on ollut itsenäinen ja voimme sanoa itseämme Suomalaisiksi. Toki identiteettiä ja kieltä on ollut sitä ennen. Suomen kielen asemaan on kuitenkin vaikuttanut kaikista eniten Ruotsin kielisen Mikael Agricolan työ Suomen kirjallisen kielen eteen. Häntä pidetään yleisesti Suomen kielen isänä ja sen vuoksi nostamme lipun salkoon jokavuosi samaan aikaan, 9. huhtikuuta. Siksi on syytä muistaa, että meidän oma suomalainen historiamme on syntynyt useiden erikielisten toimijoiden tuloksena.

Alkuperäiskansaa Saamelaisia asuu vielä Pohjoisen-Suomen alueella. Heidän alkuperäishistoriansa on paljon pidempi. Maapallon historiassa kerrotaan ihmisen alkukodin sijaitsevan Afrikan sarven alueella Etiopiassa. Sieltä ihmisen vaelluksen ympäri maapalloa kerrotaan saaneen alkunsa. Juuri tänään siitä ovat muistutuksena Afrikan ja Lähi-Idän alueelta vaeltavat ihmiset. Aivan samoin kuin historian hämärinä aikoina, ihmisiä ajavat liikkeelle sodat ja nälkä.

Pitäisikö meidän kaikkien pohtia hieman tarkemmin omia geneettisiä juuriamme? Evoluutio on muokannut ihmisen ulkomuotoa ja ihonväriä olosuhteiden mukaan. Sisältä kaikki ovat samanlaisia. Seuraavan jääkauden jälkeen näille alueille siirtyvät taas uudet ihmisukupolvet. Keitä he ovat, emme tiedä. Jääkausi on kuitenkin sellainen voima, että se hävittää jäljet alkuperäisistä asukkaista. Kuten se on aina tehnyt.

Kysymys kuuluu. Mihin muuttavat jääseinän edestä nykyiset Suomalaiset? Palaavatko he kenties alkukotiin? Silloin heidän nimensä eteen liitetään sana:mamu. Heistä tulee silloin kenties uhka alueen alkuperäisille asukkaille.

Avainsanat: vaaraantunutlaji, mikaelagricola, ihmisenalkukoti, afrikansarvi, jääkausi, evoluutio, mamu