Satunnaiset kuvat

Tammikuun valo 2010

Uusimmat

Blogin arkisto

046 Synonyymi

Torstai 7.4.2016 klo 14:25 - yrjöpoeka

Oma puolueeni on sortumassa gallupeissa sille toiselle sivulle. Ensimmäisellä sivulla ovat isot ja keskisuuret puolueet. Toisella sivulla ovat sitten lilliputit. Puolue saa jatkuvasti huonoa mainosta erilaisista kiemungeista. Tuosta sanasta on tulossa synonyymi ilmaisemaan täydellistä tyhmyyttä. Puolueen pitäisi pikaisesti irtisanoutua kaikista kiemungeista. Kun sana kiemunki yhdistetään puolueeseen, sen merkitys yhdistetään täydelliseen tyhmyyteen.

Ajellessani aamusella kokoukseen sain juuri tästä aiheesta yhteydenoton puhelimeeni. Soittaja oli lukenut viimeisimmät blogini ja oli asiasta samaa mieltä. Soittajaa mietitytti kovasti se, että miksi puolue ei tee asialle mitään? Soittaja kertoi, että puolue joutuu pahnan pohjimmaiseksi tällä menolla. Aktiivisena kuntapolitiikkona ihmettelen samaa jatkuvasti.

Ainoa asia mikä jatkossa pitää, on slogan: Saat mitä tilaat!

Sote soppaa on keitelty kokoon ja Kainuu säilytti sittenkin asemansa itsellisenä toimijana. En olisi laittanut veikkauksissa ropojani asiastra likoon. On erinomaisen epäselvää, kuinka jatkossa oikein menetellään terveydenhuollon palvelujen käytössä. Tietäneekö kehittäjät itsekään asiaa? Yksi asia on jokatapauksessa selvää. Palvelujen laatu ei varmasti parane ja palvelut pysyvät edelleenkin kaukaisina.

Tärkein asia on opetella rukoilemaan luojalta terveyttä. Sitten kun lähdön aika tulee, on rukoiltava saappaat jalassa lähtöä. Kainuun maakunnassa on vuosia teroitettu kansalaisten mieliin itsehoidon tärkeyttä. Mummoja ja pappoja on kehoitettu lenkkeilemään kunnon ylläpitämiseksi. Sairaat ovat tervehtyneet pikahoidoissa niin hyvin, että heidät on valtaosin siirretty kotihoitoon. Se on asiantuntijoiden mukaan parasta yksinäisille vanhuksille.

Sotesoppaa on väännetty ja käännetty vuosikausia. Mikä olisikaan sopivampi synonyymi sotesopalle, kuin Juha Rehula. Rehula ilmestyy huulet somasti tötteröllä ja posket punaisina söpöttämään uutistoimittajille. Miten voikaan olla iso mies söpö sössöttäessään. Rehula on ollut pitkään keskustan soteosaaja ja kun kuulen sanan sote, saan kuvan mieleeni. Rehula suu somassa asennossa.

Sano sote Rehula.

Kokoomuksen osalta on helppo löytää synonyymi narsismille. Mieleeni ponkaisee välittömästi kuva miehestä, jolla on aina liian pinkeä puku päällään. Kasvojen juonteet koholla ja kameran kohdistuessa häneen, valkea hammasrivistö esittäytyy puleerattuna. Viimeaikainen kohina puolueen puheenjohtaja keskustelussa on mielstäni korostanut mielikuvaa narsistista. Aiemmin koin näkyjä fantastisesta Kataisesta. Stubb on nuoruudestaan huolimatta paljon parempi narsisti.

Kokoomus, narsistien kasvattaja.

Onneksi olen saanut elää kaksi tiivistä päivää oikeiden ihmisten parissa. Ihmisten, joilla on halua ja tahtoa tehdä oikeita töitä ihmisten parissa ja ihmistä varten. Sain olla osallisena ryhmässä kuuntelemassa, keskustelemassa ja pohtimassa kuinka tulevaisuudessa eletään. Päätökseen kahden päivän tuotos saadaan 19.4. Ainakin uskon näin tapahtuvan.

Iltapuhteeksi lähden jälleen ihmisten pariin. Kuuntelemaan, keskustelemaan ja tekemään päätöksiä. Yhteistyössä muiden kanssa.

Avainsanat: kiemungit, synonyymisotelle, fantastinenkokoomus