Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

010 Jumi

Keskiviikko 29.1.2014 klo 10:30 - yrjöpoeka

Olin eilen aamuaikaisella vaimoni kaverina kävelemässä. Aamuliikunta antaa päivälle paremmat eväät sanotaan ja se kyllä pitää paikkansa. Nyt siihen tuli ikävä lisämauste. Loppumatkasta kumarruin hieromaan polveani jota kolotti ja siitä se alkoi. Pieni tulenliekki iski selkään ja se on nyt sitten jumissa. Nuorempana selkä vaivasi usein, mutta nyt selän jäykistyessä olen luullut vihoittelun olevan taaksejäänyttä elämää.

Pakkasen pysytellessä sopivissa lukemissa oli ajatuksissani harrastaa liikuntaa aina sopivissa väleissä. Alkutalven sairastelut vaatisivat kuntoutumista ja tämä selkä jumi tuli taas pahaan paikkaan. Nyt on sitten syötävä buranaa joka lähtöön. Todella harmillista.

Vaimoni ja ystäväni ovat kauhulla tutustuneet Suomi24 sivustoihin ja siihen lokaan mitä siellä heitellään. Kukaan ei ymmärrä, kuinka on mahdollista ilman mitään seurauksia nimettöminä solvata ihmisiä. Minulta on sitä nyt kyselty, mitä aion itse tehdä minuun kohdistuvista kirjoituksista. Olen sen sanonut, etten aio tehdä mitään. Suurin osa tällä hetkellä olevista kirjoituksista on yhden mielenvikaisen ihmisen aikaansaannosta. Siksi en näe aihetta puuttua siihen muutoin kuin kirjoittamalla itse tarvittaessa aiheesta blogissani. Sinällään on todella harmillista julkinen solvaaminen homoiksi ja lesboiksi.

Kainuulaisen elinvoiman perään olen kysellyt muutamissa kirjoituksissani ja kantanut siitä huolta. Nyt viime päivinä on puhuttu puuosaamisesta ja siihen rakentuvista työpaikoista. Kuhmo on esimerkkinä eiliseltä päivältä. Kainuussa on paljon puuta ja sen jatkojalostamiseen on nyt satsattava. Suomussalmen Pesiölle on suunnitteilla puuterminaali, josta puuta kuljetetaan kiskoilla teollisuuden tarpeisiin. Samalla kun teollisuus saa tarvitsemansa raaka-aineen, on pidettävä huoli siitä, että puuta jatkojalostetaan puun syntysijoilla. Suomussalmi aikoo pysyä mukana ja puuhun liittyvä hanke on suunnitteilla.

Joitakin yrityksiä Suomessa on menossa konkurssiin ja nyt olisi mietittävä, voisiko sieltä löytyä markkinarakoa siirtää tuotantoa tänne? Kainuussa olisi nyt keskityttävä puurakentamiseen ja erityisesti pienempiin puukerrostaloihin. Miksi kaikki talot rakennetaan puumaakunnassa betonielementeistä? Uskoisin löytyvän asukkaita terveellisiin puutaloihin. Kajaani voisi olla maakuntakeskuksena suunnannäyttäjä. UPM lopetti sellunkeiton ja tilaa tehdasalueella on vielä isoillekin yrityksille. Kainuun olisi nyt keskityttävä siihen mitä sillä on. Puuhun.

Selkäkivuista huolimatta ulkona näkyvä auringonpaiste tuo valoa elämään ja olotilaan.

30.1.2014 Nyt on kirjoitettava hieman lisää! Maakunnan pääuutisvälineet, radio ja lehti ovat kertoneet puurakentamisen olevan todella tulossa! Toiveeni toteutui todella nopeasti. Tästä on hyvä jatkaa!

Avainsanat: jumi, kainuunelinvoima, puukeskittymä, fenestra