Satunnaiset kuvat

Taimenen väsytys 4

Uusimmat

Blogin arkisto

028 Median tuskaa

Torstai 13.2.2020 klo 14:21 - yrjöpoeka

Rinteen ja Marinin hallitusten työ ei miellytä entiseen sokeutunutta mediaa. Viimeiset vuosikymmenet ovat olleet kokoomuksen nuorten leijonien juhlaa ja heidän taivaisiin saakka ylistettyä talousosaamistaan. Sipilän kokoomuslainen talouspolitiikkaa oli sitä, mitä ihastelivat keskustan oikeistolaiset satraapit. Nyt he vaikenevat häpeissään, no joissakin someketjuissa vielä uskottelevat hänen kunniansa vielä palautuvan. Media ja erityisesti YLE ja iltapäivälehdet eivät osaa edes ajatella toisenlaista menoa yhteiskunnassa. Näille medioille totuus löytyy vain kokoomuksen puoluetoimistolta.

Kun vasemmistovetoinen hallitus tekee päätöksiä, niitä vähätellään. Kaikesta etsitään suurennuslasilla sellainen näkökulma, joka miellyttää villiintynyttä some-kansaa. Perussuomalaiset eivät tarvitse kuin kuulla sanan ay-liike, niin huuto alkaa heti. He löytävät vikaa muiden silmistä, mutta omista kupruista ollaan hiljaa tai sitten uhriudutaan. Persu nillittäjät olivat mukana Sipilän hallituksen  aloituksessa ja allekirjoittivat kaiken. Jostakin syystä kokoomusta ja persuja ei huoleta yli miljardin tappiot Sipilän hallituksen Neste-kaupoista.

Jokainen miljoona joita Marinin hallitus laittaa vaikkapa työllistämiseen on heille liikaa. Kokoomusta ja persuja ei rupulikansa kiinnosta. Heille ainoa asia on vastustaa kaikikea sitä mitä kokoonpanoltaan toisenlainen hallitus tuottaa. Samalla asialla on valitettavasti myös verovaroin kustannettu YLE. Se uutisoi Kojamon takoneen muutamassa kuukaudessa jättitilin. Tarkoituksella mainitaan vielä, että tämä sijopitusyhtiö on lähellä ay-liikettä. Välittömästi otsikon luettuaan aloittivat some-hörhöt huudon ay-liikkeen verottomuudesta.

YLE on viime vaalien jälkeen tarkoitushakuisesti kirjoittanut juttuihinsa sellaiset otsikot, että sen enempää ei some kansa koskaan lue. Tämä pätee erityisesti persujen vaaleilla valittuihin edustajiin ympäri maata. He osaavat lukea otsikot jossa mainitaan vihreäpuolue, vasemmistoliitto, demarit ja ay-liike. Maahanmuuttajista puhumattakaan. Ja vain isoilla kirjasimilla kirjoitetut.

Parasta ilmastonmuutoksen torjuntaa on tänään COVID-19, eli tutummin Kiinasta liikkeelle lähtenyt koronavirus.. Tämä selviää kun seuraa lentoyhtiöiden lomautus uutisia. Myös Suomessa Finnair on aloittanut neuvottelut lomautuksista. Todennäköistä on, ettei virus taltu hetkessä, koska sille ei ole vielä kehitetty rokotetta. Lentorahtina Kiinasta on kuljetettu vuorokauden jokainen tunti hilavitkuttimia kaikkialle maailmaan. Nyt Kiinassa tehtaat seisovat ja sen vaikutukset näkyvät heti jopa NHL-liigassa. Tänään uutisoitiin pelaajien olevan pian suuren ongelman edessä, kun Kiinan tehtaat eivät pysty toimittamaan mailoja pelaajille.

Kiinassa suljetaan tehtaita ja nyt juuri on sopiva hetki miettiä kaikkialla, onko viisasta teetättää kaikki tuotteet toisella puolella maapalloa? Erityisesti kun käyttäjät ja omistajat ovat toisella puolella. Nyt perutaan kisoja formuloita myöten. Hyvin pian on edessä tilanne, että kesä olympialaiset joudutaan viruksen takia perumaan. Ihmisen kuvitelma on aina ollut, että kyllä me pystymme ongelmat ratkomaan. Tänään luonto näyttää voimansa ja pysäyttää ihmiskunnan. Ilmaston kannalta parasta olisi yhtä hiljainen taivas kuin Suomen yllä Flight radar sivustolla.

Marinin hallitukselle voisi juuri tänään esittää toiveen rataverkkojen nopeasta kunnostamisesta. Tällä ratkeaisi heti hallituksen työllistämistavoite.

Ja ilmasto kiittäisi.

Avainsanat: marininhallitus, sipilännestekaupat, kojamo, covid19, flightradar

232 Maksajat kehäkolmosen ulkopuolella

Tiistai 22.10.2019 klo 13:05 - yrjöpoeka

Suomalaiset mediat ja erityisesti YLE, uskovat otsikoiden tehoon uutisoinnissaan. Aina on puhuttu siitä, kuinka ihmiset lukevat vain otsikon ja alkavat uskoa sen sanomaan. Kun esimerkiksi YLE tänään julkaiseen uutisen tai tutkimuksen, niin otsikon sisältämä sanoma on usein aivan toinen kuin sitten jutun tarkempi lukeminen antaa ymmärtää. Suomettumisen aikana YLE oppi kiertämään Neuvostoliittolaisten suuttumista sillä, että lainattiin esimerkiksi Ruotsalaisten lehtien uutisia. Tänään sitä ei enää tehdä, vaan toimittajat haluavat tehdä oman henkilökohtaisen uskomuksensa mukaisen uutisen. Lukijat ehkä nyt hymähtävät.

Suomessa on viimeisen vuoden aikana kiihtyvällä tahdilla uskoteltu kaiken saastumisen olevan vain meidän tekemää. Aiemmin pidimme YLEä mediana, joka tuotti luotettavia uutisia. Mitä enemmän YLE on nyt suoltanut tuutistaan ulos juttuja, joiden otsikko kertoo muuta kun juttu, sitä vähemmän itse luotan puolueettomaan mediaan ja YLEen. Otetaanpa esimerkkejä. Eilen YLE julkaisi uutisen meidän valtavasta ilmaston sotkemisesta, kun lentelemme lomille kaukomaille. Juttu otsikoitiin: Asukaslukuun suhteutettuna suomalaisten lentomatkoista kertyy koko maailmassa toiseksi eniten hiilidioksiini päästöjä.

Tätä uutisen otsikkoa jankutettiin sitten kaikilla YLEn kanavilla ihan koko päivän ajan. Tätä sitten kommentoivat kaiken maailman dosentit ja hihhulit. Sanoma oli selvääkin selvempi. Suomalaisten on siirryttävä kulkemaan jalan. Tätä tutkimusta osastaan kyllä muualla lukea ja tulkita oikein. Tässä tutkimuksessa tärkeintä olivat ne hiilidioksiinin tonni määrät. Niitä aiheuttavat eniten amerikikalaiset, kiinalaiset, britit, japanilaiset ja saksalaiset. Tätä ilmiötä kuvaa parhaiten ja osuvammin flightradar sivusto. Sivusto seuraa reaaliaikaisena sitä, missä ne lentokoneet oikein lentelevät. Sieltä selviää ilman YLEn uutista, että Suomen ilmatila on tyhjä, mutta samaan aikaan edellä mainittujen maiden ympärillä on suoranainen kaaos.

YLE on tänään jatkanut samalla linjalla. Politiikot uskoivat hallitusta tehdessään, että mehän olemme reippaita ja leikkaamme liikenteen päästöt tuosta suitsait. Aalto yliopisto on tehnyt työtä ja julkaisi tutkimuksen, joka oli YLElle taivaan lahja. Sitä on suollettu joka lävestä ulos ja toimittajat todella alkavat uskoa suomalaisten olevan katasrofaalisia sotkijoita. Pahimpia koko universumissa. Koska tarvitaan raflaava esitys, niin sitä myös tuli. Tämä on joillekin toimittajille nyt kultakaivos. Laitetaan autoilija maksamaan sotkunsa ja kas, näin Suomi pelastuu.

Tässäkin uutisessa on sisällä paljon sellaista, mitä nämä ilmastohysteriaan sairastuneet eivät halua nähdä. Aivan ensimmäisenä sen, että polttomoottorit kehittyvät nyt hurjaa vauhtia. Sähköautot sensijaan polkevat paikallaan, koska ei ole sellaista akustoa jolla pitkien etäisyyksien maassa pärjättäisiin. Sähköautot tarvitsevat valtavasti sähköä ja se ei synny tyhjästä. Mikäli esimerkiksi Suomi siirtyisi kokonaan sähköautoihin, se tarkoittaisi välittömästi uusia ydinvoimaloita. Niitä tulisi syntyä useita ensimmäisen vuosikymmenen aikana.

Suomalaiset siirtyvät pian purjelaiva aikaan. Kestää se tavaran tuonti pikkuisen kauemmin. Onneksi meillä asuu rikkaita, jotka maksavat tämän kaiken

Eipä siis ihme, että yksi puolue kasvaa. Maksajan roolin asetettu pieni ihminen uskoo entistä vahvemmin perussuomalaisten sanomaa, kuin YLEn-annettuja uutisia.

Avainsanat: valeuutiset, toimittajienhenkilökohtaisetuskomukset, flightradar24, aaltoyliopisto, polttoaineetkortille, gallupkannatus