Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

284 Miesflunssa ja kepun ahdinko

Lauantai 28.12.2019 klo 11:17 - yrjöpoeka

Henkilökohtaisesti olen joutunut tiukoille viimepäivinä. Lääkärin määräämät lääkkeet ovat aikansaaneet mielettömät sivuoireet. Yli kaksi viikkoa ilman kunnon unta on saanut elimistön sekaisin. Oli ilman muuta selvää, ettei tälläinen voi jatkua kovin kauaa. Nyt iski päälle se kuuluisa miesflunssa! Valvoin viimeiset viikot lääkityksen sivuoireiden takia, nyt olen saanut valvoa lisäksi hakkaavan yskän aiheuttamista vaivoista. Onneksi olin viimeisten viikkojen aikoina opetellut valvomaan, nyt yskän hoito olikin lastenleikkiä. Tosiasiassa rajua ja rankkaa puuhaa.

Jos Krista Pärmäkoski ei pysty hiihtämään Tour de skiitä lääkelaukun puuttumisen takia, niin minä en pysty edes yskimään. Voin vain haaveilla, että olisipa täällä hiihtoliiton lääkelaukku. Joulu on ollut itselleni vuosikymmeniä erittäin tärkeä asia. Ensin olivat omat lapset ja nyt lastenlapset. Tämän joulun erikoinen olikin ukin useita viikkoja jatkunut valvominen. Piesty olo ja nuupahtanut olotila ei ollut parasta mahdollista isovanhemmuutta. Viimeisen yön aikana sain yllättäen nukuttua yli kolmetuntia yhteen menoon ja se auttoi aamulliseen autoiluun lentokentälle. Ehdin vielä kotona hyvästelemään viimeiset lähtijät. Nyt olotila on se kuuluisa mies flunssa. Ja vaimon lämmin käsi otsalla.

Otsikon ahdinko0 viittaa keskustapuolueen puheenjohtajan sananvalinta Helsingin Sanomissa. Katri Kulmuni ei edes itse usko puolueen selviytymiseen alaspäin menevistä gallup luvuista. Tämä on jotakin sellaista jota en ole tottunut kuulemaan keskustapuolueen puheenjohtajan suusta. Toisaalta Kulmuni on niin avuttoman oloinen, että oikein ihmettelen miksi Paavo Väyrynen hänet aikoinaan valitsi avustajakseen EU:n parlamenttiin? Politiikassa ei pärjätä olemalla anteeksipyytelevä naapurin tyttö. Keskusta tarvitsee tahtoihmisiä ja ne ovat hukassa, koska puolueessa on enemmän suurella suulla puhujia kuin tekijöitä.

Tämä tahdon puute näkyy parhaiten siinä, että sosiaalisessa mediassa esiintyvät suurisuiset isäntämiehet. Heillä on uhoa ja uskoa, muta heillä ei ole tahtoa itsensä likoon laittamiseen. Itsensä likoon laittamista tarvitaan erityisesti Kulmunin tueksi. Ei se riitä, että facebookissa elvistelee. On oltava jokaiklinen päivä tukemassa puheenjohtajaa toreilla ja turuilla. Siellä missä elävät ihmiset kulkevat ja kohtaavat toisiaan. Loppujen lopuksi kyse on viimekädessä henkilökohtaisesta itsensä likoon laittamisesta. Tänään keskustan isäntä satraapit vielä kuvittelevat nuoren viattoman neidon tuovan onnen. Ei se näin mene. Tänään tarvittaisiin taas kerran Pohjanmaan kuuluisia naisia. Kuten Anneli Jäätteenmäkeä.

Tämä sillä poikkeuksella, että kepun isäntä satraapit pitäisi sitä ennen kuohia eunukeiksi. Tämä toimenpide pitäisi aloittaa Mauri Pekkarisesta ja Seppo Kääriäisestä. Kaikki muutkin ukon kääkkänät tulisi salvaa, jotta jotakin rotia puolueeseen tulisi. Kuvaavaa on Paavo Väyrysen mekkalominen Jari Tervon tekemästä Koivisto dokumentista. Väyrynen uskoo edelleenkin, että vanhoilla jäärillä on ainoa oikea kepu usko. Se usko millä Kekkonen hallitsi. Nuollaan naapurin, miten sen nyt sanoisi, toista puolta.

Se, miksi näin kirjoitan johtuu siitä, että olen nähnyt joskus myös järjen häivähdyksiä tässä puolueessa. Valitettavasti järki on hukkunut taistolaisajan juoksuhautoihin. Haikaillaan Kekkosta ja neukkujen nuolemista.

Koska näin on, Katri Kulmuni on oikeassa. Pidetään rapsakat hautajaiset!

Avainsanat: miesflunssa, hiihtoliitonlääkelaukku, katrikulmuni, jaritervo, maunokoivisto

084 Flunssanhoito ohje

Maanantai 19.10.2015 klo 9:55 - yrjöpoeka

Laitoin eilen facebookin sivuille tämän ohjeen ja sain heti aamusta pyynnön, että minun pitäisi laittaa tämä myös omille kotisivuilleni. Ohje on syytä lukea huolellisesti ja valmistautua siihen täydellä vakavuudella. Unohtamatta tietenkään pientä huumorin pilkettäkään. Huumori antaa viimeisen loppusilauksen. Onnistuneen hoidon jälkeen on varmaa, ettei sitä tarvitse aivan heti uusia.

Hoito-ohje

Tarvitaan kolmea eri juomaa ja määrät ovat erittäin tärkeitä. Tämä siksi, että juomien lisäaineitten yhteisvaikutus mahdollistaisi tervehdyttämisprosessin.
Aivan ensimmäiseksi varaa kokonainen viikonloppu tätä varten. Voit tehdä tämän lääkityksen aivan yksin, mutta kaverin kanssa on rattoisampaa. Muistathan kuitenkin hankkia kaverille oman annoksen.

Mene lähimpään Alkon myymälään ja osta 3 litraa jotakin valkkaria, yksi Jaloviinapullo ja hae lähisiwasta mäyräkoira Olvin olutta.
Kotona sulje puhelimet, jottei mikään keskeytä tätä hoitotoimenpidettä.
Ryystä vinkku huiviin mahdollisimman pikaisesti. Huoneen lämpötila on sopiva. Aikaa tähän saat käyttää korkeintaan 3 tuntia.

Viinin jäljiltä huuhtele suu hyvin puhtaalla vedellä.
Nautiskele taskulämmin Jaloviina kuiviltaan. Tähän vaiheeseen voit varata parituntia aikaa. Tässä vaiheessa olotila tuntuu huiman kevyeltä ja se on aivan normaalia. Tutkimuksissa on todettu sen vaikutusten lähentelevän hallusinaatiota.

Tämän vaiheen jälkeen muista taas huuhdella suu hyvin vedellä.
On tärkeätä, että laitat ostamasi oluet lämpöpatterin viereen kotiin tultuasi, jotta oluen hoitavat aromit pääsevät varmistamaan hoidon onnistumisen. Vakio lämpötilana pidetään yleisesti käden lämpötilaa. Yliopistotutkimuksissa on todettu tämän olevan hoidon onnistumisen kannalta erityisen tärkeätä.

Tässä hoidon vaiheessa älä luovuta. Nyt loppusuoralla tarvitaan äärimmäistä keskittymistä. Napakalla otteella kumoat oluet huiviin. Tämä vaihe on saatava lävitse 2 tunnissa 45 minuutissa.

Nyt alkaa hoidon vaativin osuus. Älä hätkähdä vaikka olo tuntuisi ajoittain huteralta. Se kuuluu hoidon yhteisvaikutukseen. Ajoittaista heilumista voit välttää siten, että asetut esimerkiksi vuoteelle pitkäkseen. Kaikkein varminta on asettua heti makuulle pesuhuoneen lattialle. Flunssan poistuminen kehosta on tässä vaiheessa niin rapsakkaa, että tarvitaan puhtaita sanitettitiloja infektioriskin minimoimiseksi.

Mikäli olet päässyt kunnialla loppuun kaikki nämä kolme kohtaa, on syytä onnitella. Flunssasta ei enää ole tietoakaan!
Onnittelut!

Ps: kannattaa varata maanantai saikkupäiväksi.

Avainsanat: flunssanhoito, jaloviina, infektioriski

169 Lunta ja räntää

Keskiviikko 7.10.2009 klo 20:03 - yrjöpoeka

Flunssa on ollut jo helpottamaan päin ja niinpä ajelin yksilöhuoltojaoston kokoukseen. Keli oli heti aamusta todella äreä, itätuuli tuiversi ja lunta tuli välillä taivaan täydeltä. Jos oli keli kova aamulla, niin iltapäivällä se oli jo suorastaan välillä vaarallinen. Auraus kalusto ei ehtinyt päivän aikana riittävän nopeasti puhdistaa edes valtaväyliä ja siinä sai olla välillä kieli keskellä suuta. Tuuli iski välillä Nissaniin rajusti ja pitkästä aikaa oli todella ajamisen meininki.

Lumi sohjoa on kertynyt pihalle jo 10 senttiä, toivottavasti ilmat kylmenisivät nopeasti ja tulisi lisää hötyä, jotta pääsisi suksille! Tässä alkaa olla jo levoton olo, vanhetessa liikkuminen on entistä tärkeämpää. Alkukaudesta on todella mukava hiihdellä sinisessä hämärässä. Päivä on lyhyt ja hiljaisuus saa korvat soimaan. Ylävesien rauhasta nauttii silloin tämä kulkija ja muita ladun tekijöitä suksilla ei tapaa. Ainoa asia mikä on vuosien aikana harmittanut, on tuo soiden ojittaminen. Joillekin alueille on aivan viime vuosina kynnetty valtavan syviä ojia, ne haittaavat mahdottomasti talven liikkujaa. Ojista on haittaa myös luonnon muille kulkijoille, kesällä lintupoikueet ovat vaarassa, samoin muut eläimet kärsivät niistä. Aika vähän niistä on hyötyä myöskään metsän kasvulle, ei se ainakaan näytä siltä. Rääseikkönä ne metsät niillä alueilla näyttävät kasvavan.

Ylävesien perussuomalainen kulkija alkaa vanhetessa hieman vihertyä? Eikös se vanha leipäkin mene vihreäksi.. :)

Katsoin eilen illalla Ajankohtaisen 2:n 40v ohjelmaa ja kyllä ne valtakunnan tason poliitikot tekee sen ihan itse! Ei niistä tarvitse tehdä erikseen mitään parodiaa, kyllä eilinen sen osoitti. Kuinkahan tyhminä ne pitävät äänestäjiä? Veikkaan kuitenkin, että nämä Kallit kumppaneineen joutuvat seuraavissa vaaleissa työttömyyskortistoon. Poliitikon rooli ei ole ammatti, joutuvatkohan ne onnettomalle peruspäivärahalle? Rantakangas tohotti eilen tomerana sitä, kuinka hallitus näinä vaikeina aikoina huolehtii kansakunnan hyvinvoinnista. Mitä se suomeksi on, siellä puuhastellaan tupakointi kieltoa koko Suomeen! Ovat ne melkoisia veijareita, milloin tupakointikieltoa, milloin viinapulloihin uusia etikettejä! Onneksi veijareilla on eduskunnassa urheilukerho ja siellä löysää rahaa

Avainsanat: flunssa, ylävesi, perussuomalainen, veijareita

168 Harmauteen hieman valoa

Tiistai 6.10.2009 klo 8:43 - yrjöpoeka

Aamu valkeni lumisena, hiihtäjän mieltä alkaa lämmittää tällainen. Niveliä kolottaa ja olo tuntui jyrän alle jääneeltä. Flunssa vie ilon ensilumesta, voi vain katseella seurata.

Laitan kuvan lumesta muitten iloksi

ensi_lunta_09.jpg

Avainsanat: hiihtäjä, ensilumi, flunssa

167 Flunssa

Maanantai 5.10.2009 klo 19:49 - yrjöpoeka

 

Niin siinä lopulta kävi, nenä vuotaa ja olo on todella tukkoinen. Onneksi flunssa ei iskenyt syyskuun puolella ja ehdin kiertää kaikki terveysasemat maakunnassa. Olen käynyt ulkosalla pariin otteeseen, mutta takaisin olen joutunut tulemaan nopeasti. Olo on todella vaisu, mutta annetaan räntäsateen jatkua. Onneksi pirtin uuni on lämpöinen ja sohva on tulossa tutuksi.

Lueskelin aamusella uutisia netistä ja yksi uutinen sai minut kommentoimaan välittömästi. Maan tavan mukaisia politiikkoja on aina nuoleskellut hännystelijöitten joukko ja tässä on yksi niistä. Ei ole mikään ihme, että maan tapa on voinut toimia siten, kuin olemme viime viikkoina lukeneet. Onneksi maailma muuttuu niin nopeasti ja tieto liikkuu maailmassa ainakin vielä vapaasti. Tämä Laatikaisen esitys oli kuitenkin sellainen vallan nuoleskelu, ettei se ole jäänyt muiltakaan kommentoimatta. Laatikainen on koko elämänsä ajan tukenut keskustan ykköspolitiikkoja estottomasti ja päätoimittajana toimiessaan se näkyi Keski-Suomessa.

Syksyinen keli on vaatinut myös omat uhrinsa ja erityisesti Suomussalmi on noussut viikonvaihteessa näkyvästi esille. Hukkumiset ovat olleet hyvin harvinaisia kotiseudullani ja nekin harvat ovat yleensä jäitten aikaan. Kävin itse kokeilemassa kalastusta sunnuntaiaamuna ja voin sanoa, että tuulessa ja räntäsateessa keli oli kylmää. Kalastusvälineenä oli perho ja totesin nopeasti toiminnan kannattamattomaksi. Toivottavasti flunssa helpottaa ja voin käydä vielä kokeilemassa uistinta syksyisissä rantavesissä. Venettä en kalastamiseen tarvitse ja en edes omista sellaista.

Avainsanat: flunssa, laatikainen, suomussalmi

139 Tavallista flunssaa..

Torstai 20.8.2009 klo 18:50 - yrjöpoeka

 

 

Ei vielä päässyt röhkimään sikatautia, normaali ärhäkkä flunssa, joka tarttui ainakin vaimoon heti. Itsellä olo on jo helpottunut ja kurkkukipu on mennyttä kauraa. Oli todella hyvä päästä tästä helpolla, koputan kuitenkin sitä maalaamatonta puuta.

Tiistaipäivä meni maakunta matkailussa, ensiksi Paltamon terveysaseman tutustumis aamupäivä ja sitten illan lopuksi Vuolijoen keskustelu tilaisuus. Päivän anti oli oikein hyvä itselle ja uskon sen olleen myös kaikille muillekin. Ihmiset ovat oikein tyytyväisiä, kun pääsevät keskustelemaan silmästä silmään virkamiesten ja päättäjien kanssa. Toivottavasti yhteinen näkökulma löytyy syksyn mittaan.

Huomenna aamupäivä menee sitten Hyrynsalmen terveysasemaan tutustumisen merkeissä.

Keskiviikko ilta meni vaimon kanssa asuntoesittelyjen merkeissä. Laitoin oman asuntoni asunnonvälittäjän käsiin, saa nähdä löytyykö tosi ostajia tänä syksynä? Aamupäivä meni kotosalla välittäjän tentissä ja sitten lopultakin sain työntää pyörän pois tallista ja lähteä syksyiseen ilmaan ajelemaan. Noin 350 km ajo sai oikein hyvälle tuulelle. Muu liikenne on syksyisen rauhallista, eikä poroistakaan ollut riesaa. Eniten poroja oli Posion ja Kuusamon välillä, muutoin koulutakseja melkein kaikki autot. Pohjoisen miehet olivat tänään joko sorsa jahdissa puolen päivän jälkeen, tai sitten jahtasivat karhuja. Huoltoasemat olivat todella hiljaisia kesän jälkeen, ei tarvinnut jonotella. Poliisien autoja oli yllättävän runsas esiintymä koko reitillä, vuokkojen kukinta ilmeisesti on syksyä kohti runsastumaan päin. Oikein hyvä että kukkivat runsaasti!

Ilona ja Annukka-äiti tulee vielä tänään, voi olla kälätystä vielä loppuiltana!

Avainsanat: flunssa, terveysasemat, ilona