Satunnaiset kuvat

neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

052 Hömpän ja huudon loppu

Tiistai 24.3.2020 klo 9:55 - yrjöpoeka

Suomessa ja maailmalla on viimeiset vuosikymmenet elänyt siipeiljöiden ammattikunta. He ovat melkein sataprosenttisesti nuoria kauniita naisia. He esiintyvät jokaikinen päivä sosiaalisessa mediassa mahdollisimman vähissä vaatteissa. Plussaa ovat rehevät maitorauhaset ja kurvikas takalisto. Ne vähät vaatteet ovat sitten todella niukkoja ja kuvakulmat kohdistuvat rauhasiin etupuolella ja toisena vaihtoehtona on persvako ja siihen upotettu kankaan lipare. Nyt korona viruksen ansiosta ovat silmät avautuneet yrittäjillä. Ensimmäisenä lentävät loiset ja siipiveikot ulos.

Tästä sitten seuraa itku ja mankuminen, kun loiset avautuvat iltapäivä lehdille heidän ulospotkimisestaan. Loiset kokevat tämän täysin vastuuttomana, koska heillä ei ole muita tuloja. Olisikohan kannattanut perän vetkuttelun sijasta hankkia kunnollinen ammatti. Sellainen voisi tänään olla sairaalan työntekijä. Siellä tarvitaan juuri nyt hoitoapulaisia, sairaanhoitajia ja erityisesti tehohoitoyksiköt etsivät alan ammattilaisia. Se on vaativaa työtä ja siinä ei pärjää pelkällä rauhasten ja perän esittelyllä. Toivottavasti yritykset muistavat tämän kriisin jälkeen ja panostavat markkinoinnissaan toisenlaisiin keinoihin. Yrittykset voivat ilmaista sen hyvin helposti vaikka näin: Tervetuloa töihin, meillä maksetaan oikeasta työstä. Rauhasten esittelyn voi viedä paikallisen meijerin myyntiosastolle.

Pohjois-Suomen kaikki terveydenhoidon ammattilaiset ovat vedonneet etelän ihmisiin, etteivät nämä tulisi nyt lomailemaan. Paikallinen lehti tietysti meni haastattelemaan turistipyydyksessä majoittuneita ja kertoi jutussaan, kuinka kaikki iloisesti kerääntyivät viikonloppuna hyvin hoidetuille laduille. Uutisen mukaan kyse oli sadoista henkilöistä. Sen vähän minkä olen kuullut kavereiltani etäyhteyksien avulla, ihmiset eivät juuri välitä rajoituksista. Hultoasemilla rynnätään aivan ensimmäiseksi tutkimaan noutopöydän antimia. Availlaan patojen ja laatikoiden kansia ja köhitään välillä. Tästä viikonlopun menosta voin ennustaa yhden asian. Ensi viikon alusta lähtien korona iskee kunnolla pohjoiseen.

Viruksen tulosta lähtien siihen saastuneet levittävät sitä ja ne ensimmäiset sairastuvat noin viikon päästä. Ei siis ole ihme, että paikalliset ihmiset ovat turhautuneita ja vaativat kovempia otteita. Toivottavasti tänään hallituksen viisikko lyö sellaiset rätingit pöytään, että hulluus loppuu. Valitettavasti tunnen myös yli 70:ä paikallisia, jotka kokevat omaan ikäryhmään kohdistuvan puheen olevan vainoamista. He eivät myöskään aio totella. On mielenkiintoista nähdä, mitä he sanovat kun virus osuu kohdalle?

Suomi kuten muukin teollistunut maailma elää yhden asian kerrallaan. Tänään ei juuri kukaan muista ilmaston muuttumista. Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden pulmista ei puhuta enää mitään. Päinvastoin nyt pidetään hyvänä, ettei kukaan pääse meitä uhkaamaan ja viemään meidän sosiaali- ja terveysturvaamme. Ja naisiamme.

On tässä perussuomalaisilla kestämistä. Vihervasemmisto sulki rajat! Toki jotkut yrittävät etsiä sisäministerin puheista morkattavaa. On tämä surullista.

Yhden asian voin jo nyt ennustaa, josta kirjoitin jo aiemmin. YLEn galluppi huhtikuussa on veret pysäyttävä!!

Avainsanat: somevaikuttajat, iltapäivälehdet, huhtikuungallupit

047 Kolme kovaa

Perjantai 1.2.2019 klo 19:48 - yrjöpoeka

Iltapäivälehdet ovat jo useamman vuoden kyllästäneet sivustonsa sen pohtimisella, miltä naiminen tuntuu. Sitä pohditaan joka kantilta. Siitä huolimatta jutut aloitetaan aina uudelleen ja uudelleen. Olen itse kyllä ärsyyntynyt tästä. Nyt myös YLE on hypännyt naisen haarukalle. Pimppiä makustelemaan. Monelta kantilta. Haarukasta kuitenkin. Nettisivuilla on kolme eri juttua vierekkäin. Ensimmäisessä pohditaan naisten seksifantasioita ja naisen kiihoittumista. Toisessa jutussa toimittaja (t) pohtii (vat), mitä nainen haluaa naimiselta. Kolmannessa jutussa joku Marja Khilström kertoo poikaystävänsä orgasmista. Tätä se vielä puuttui.

Alma-media, tuo kepun ikioma keppihevonen julkaisi oman galluppinsa. Se ei todellakaan lupaa kepulaisille Hoosiannaa. Siksipä satraapit ovatkin äkisti yhtämieltä opposition kanssa. Oppositio rysäytti kehiin välikysymystä ja pian aikaa äänestetään hallituksen luottamuksesta. Siinä on kestämistä jopa lautakasa Vanhasellakin. Vanhasen muisti on tunnetusti kuin Ruususen uni. Pienestä pistosta se sammuu kuin saunalyhty. Ilmeisesti välikysymys maistuu samalta kuin Ruususen suudelma ja Matti herää.

Tottakai tänään ovat kaikki mediat pohtineet sitä, kuka on tuleva pääministeri ja mitkä puolueet siellä ovat. Vain yksi asia on jo nyt taputeltu. Kepu saa öyhöttävine isäntineen poistua takavasemmalle. Seuraavien neljän vuoden aikana siellä väännetään kättä ja murretaan suuta. Lauletaan kuorossa tuttua laulua: ”Kenen syy että yksi vain nyt rakkahampi on...” Kepu on aina erehtynyt herrojen kanssa marjaan. Sen seurauksena kokoomus on aina kiittänyt tuesta jatkamalla hallituksessa. Ja tekemällä aivan toisenlaista politiikkaa. Kokoomukselle käy aina se, että kaverina saa olla kepu tai demarit. Kauden jälkeen ne on upotettu syvälle opposition suohon. Eivätkä ne opi.

Sinisistä ei puhuta mitään, vaikka juuri heistä pitäisi nyt puhua. Ensikertaa Alman kyselyssä siniset nousivat ja se on varma merkki. Mitä lähempänä vaalit ovat, sitä varmemmin äänestäjät muistavat keitä he ovat aiemminkin äänestäneet. Siniset ovat täysin tusinapuolue ilman omaa sanomaa, mutta henkilöt ovat äänestäjilleen tuttuja. Tässä on käymässä aivan samalla tavalla kuin kävi ensimmäisen ja toisen jytkyn aikana. YLE ja muut galluppeja suoltavat tahot kieltäytyvät uskomasta sellaiseen mahdollisuuteen, että puolue nousee. Minä uskallan väittää näin jälleen käyvän. Kuinka monta kertaa persut pudotettiin gallupeissa kanveesiin? Näiden samojen tahojen toimesta. Ihmisten ja varsinkin vallan liehakoijien muisti on lyhyt.

Kolme on kovaa. Pimppi. Ruusunen. Gallupit.

Avainsanat: pimpinanatomia, seksifantasiat, yle, mattivanhanen, ruususenuni, gallupit

019 Hallitus jytky

Perjantai 11.1.2019 klo 11:22 - yrjöpoeka

Olen saanut tänään vastaanottaa kunnon inttämistä. Inttämisen on aiheuttanut tekemäni arvio tulevista vaaleista. Kylällä asioidessani sain kuulla olevani vaikka mitä, mutta vahvimmin sanottiin minun olevan väärässä. Vain yksi aprikoi keskusteluryhmässä, että on minulla sitä kokemusta politiikasta. Kirjoitteluni koettiin hyvänä, koska niiden avulla tietää ketä haukkua.

2011 ja vielä 2015 jytkyissä eivät toimittajat ymmärtäneet kunnolla mitä kentällä tapahtuu. Nyt he ovat ymmärtävinään ja laskevat gallupeista millaisia lukuja esimerkiksi persut saavat vaaleissa. Kaikki kuvittelevat persujen saavan myös sinisten ehdokkaina olevien äänet. Ei se niin mene. Siniset raapivat listojaan täyteen ja kovien nimien ansiosta he tulevat saamaan aikaan kolmannen jytkyn. Sitä ei siis ymmärretä, eikä edes haluta ymmärtää. Sen takia tuijotetaan vain gallupeissa annettua lukua. Se on täsmälleen samankaltaista kuin oli kahdessa aiemmassa jytkyssä. Kovien nimien ansiosta sinisten listoilta nousee muitakin näkyville. Persuille tapahtuu sitten antijytky.

Iltalehden Juha Ristamäki ei myöskään ymmärrä kokoomuksen tilannetta. Hjallis Harkimo ja nyt vaaleihin mukaan lähtevä Liike Nyt aiheuttaa kokoomukselle antijytkyn. Se johtuu siitä, että Uusimaa ja erityisesti pääkaupunkiseutu on kokoomuksen ydinaluetta. Vaikka Liike Nyt on marginaali ilmiö, se vie juuri kokoomukselta ne äänet. Kokoomus on aina saanut ne viimeiset paikat itselleen, mutta Harkimon toimesta ja johdolla se tyrehtyy. Jokainen prosentti ja kymmenys tietää kokoomukselle romahdusta. Mikseivät politiikan toimittajat tätä ymmärrä? Ehkä se johtuu siitä antipatiasta jota he kokevat Harkimoa kohtaan. Lisäksi nämä toimittajat kokevat olevansa isojen poikien kavereita.

Oppositio sai nyt käsiinsä hallituksen ansiosta sellaiset aseet ettei paremmasta väliä. On takuuvarmaa, että SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto keräävät tästä hyödyn. Toimittajien antipatia kohdistuu myös AY-liikkeeseen, kun he kuvittelevat sen tekevän vaalien alla joitakin operaatioita. Ei sen ravitse. Hallitus on nyt tehnyt ne operaatiot. Asiakasmaksulaki on sellainen, että sen gallup vaikutukset me tulemme näkemään hyvin pian. Jokainen ihminen joutuu sen kohtaamaan omilla käynneillään terveysasemilla. Sen vaikutukset ovat parhaimmillaan vaalien alla. Tästä on annettava iso kiitos ministeri Saarikolle. Köyhää kurittaessaan ei aina huomaa kaikkea. Köyhän muisti koki parannuksen.

Kokonaisuutena nämä vaalit tullaan muistamaan useiden jytkyjen vaaleina. On antijytkyjä. Kohteina persut, kokoomus ja keskusta. Jytkyjä joita aiheuttavat Siniset ja Liike Nyt. Tulevat vaalit lyövät suuret puolueet hajalle ja erityisesti ne viimeiset paikat siirtyvät sirpalepuolueille. Sille marginaalille, jota ei nyt ymmärretä laskea mukaan. Ei edes kuriositeettina. Puoluekentän hajaannuksen pitäisi olla politiikan toimittajille herätys, että se hajaannus tulee näkymään myös vaalien tuloksessa. Tulevien vaalien jälkeen on mielenkiintoista nähdä miten tuleva hallitus muodostuu.

Itse pidän selvänä sitä, että keskusta rypee vaaleissa ja lähtee suoraan oppositioon. Samalla se aloittaa puheenjohtajan puhdistusviikot. Kokoomuksen tilanne on auki, mutta kun se rypee Hjalliksen toimesta, oppositio kutsuu.

Miltä kuulostaa puhdas vasemmisto hallitus, vihreällä mausteella.

Avainsanat: nyttulijytky, puoluekentänhajaannus, gallupiteivätosaaennustaa, asiakasmaksulakivaaliaseena, vasemmistohallitus

030 Mielipiteen muokkaajia

Perjantai 18.4.2014 klo 9:33 - yrjöpoeka

Näinä päivinä ”puolueeton” media työntää julkisuuteen erilaisia EU-vaaleihin liittyviä mielipidemittauksia ja galluppeja. Mielenkiintoista on kysymysten asettelu ja miten vastaukset tuotetaan ja muokataan julkisuuteen. Saaduista vastauksista tuotetaan sitten uutisia ja niitä kommentoivat sitten kaikki samojen lehtitalojen julkaisut. Mitä useammassa asiat on julkaistu, sitä varmemmin myös muiden medioiden uutiskynnys ylittyy. Itseään ruokkiva ilmiö ja sillä on myös tarkoituksensa.

Lähtökohtaisesti kaikki kyselyt ovat tähän asti tuottaneet ”oikeita” tuloksia kansalaisten ihmeteltäviksi. Vallassa olleet suuret puolueet ovat näiden mittausten mukaan pitämässä kaikki pintansa tulevissa vaaleissa. Myös pienpuolueet ovat näiden tulosten mukaan vahvasti menossa uudelleen parlamenttiin. Se mikä on merkillepantavaa, on perussuomalaisten vähättely. Näissä mielipidemittauksissa on saatu julkisuuteen kuva, ettei puolueen kasvulla ole ollut mitään merkitystä.

Eduskuntavaalien alla oli samanlainen tilanne ja mittausten tekijöillä on samanlainen kaava. Puolueemme vähättely ja julkisuuden käyttö sen kuvan vahvistamiseksi. Kukaan ei oppinut mitään jytkystä. Vain perussuomalaiset oppivat. Viime EU-vaaleissa puolueemme oli vaaliliitossa kristillisten kanssa ja meillä oli vaivaiset 10 ehdokasta. Silloisesta ehdokasasettelusta voi nyt sanoa, että se oli heikko. Vain Timo Soinin valtaisa äänimäärä sai julkisuutta ja sen vyöryn vanavedessä kristilliset saivat keskittämällä ehdokkaansa läpi. On tunnustettava, että heidän ehdokkaansa Sari Essayah on tehnyt työnsä hyvin.

Nyt perussuomalaisilla on täysi ehdokaslista ja se on todella monipuolinen. Koulutukseltaan ja kansainvälisyydeltään erinomaista väkeä ja valmista puolustamaan suomalaisten omia tavoitteita ja arvoja EU:ssa. Muiden puolueiden listoja tutkiessa, meidän ei tarvitse tuntea alemmuutta. Useilla vanhoista puolueista on selkeästi listat vain täytetty niillä, jotka ilkeävät itsensä ehdokkaaksi asettaa. Meidän ehdokkaamme ovat tosissaan ja puolueella on tiukka ja hyvä vaaliohjelma. Kaiken lisäksi puolueellamme on ensi kertaa tasavertainen mahdollisuus käydä vaalikamppailua rahoituksen osalta.

Mitä enemmän julkisuus ja mielipidemittaukset toimintaamme vähättelee, sitä parempi. Se on edelleenkin erinomaista vaalityötä puolestamme ja maksajina muut puolueet ja media. Minä olen itse laskenut, että meillä on tiukalla vaalityöllä mahdollisuus neljään (4) meppiin. Puolueemme kasvu ja rahoituksen saaminen vaalityöhön ovat tuoneet uskottavuutta kentällä.

Mittauksia tehdään ja niitä tulkitaan siitä syystä, että paikkojen menettäjinä ovat todennäköisesti keskusta ja kokoomus. Näiden valtapuolueiden myötäjuoksijoiden (medioiden) roolina on vähätellä perussuomalaisten mahdollisuuksia. Tulemme näkemään lisää uusia mittauksia ja uusia mielenkiintoisia tulkintoja niistä. Mediat antavat julkisuutta vain vanhoille puolueille.

Onneksi Perussuomalaiset ovat Suomen paras toripuolue.

ps. veikkaukseni tulevista perussuomalaisista mepeistä.

Sampo Terho, Jussi Halla-Aho, Toimi Kankaanniemi

Neljännen jätän nimeämättä, koska siinä kohden on useita nimiä tasavertaisina.

Todennäköisesti, olematta sovinisti, se on mies.

Avainsanat: euvaalit2014, gallupit, jytkynvähättely, toripuolue,

030 Työ jatkuu

Torstai 7.4.2011 klo 9:16 - yrjöpoeka

Meidän kuihtuva maakuntalehtemme tekee kaikkensa muuttaakseen tulevaa vaalitulosta mieleisekseen. Samasta suorittamastaan mittauksesta lehti on poikinut erilaisia versioita esille. Ensimmäinen kertoi aivan oikein mihin suuntaan vaaleissa mennään. Seuraava kertoi, että he haluavat nämä nimet tulevaisuuden eduskuntaan.

Vapaassa maassa on kaikki mahdollista ja se oikeus on myös tälle maakuntalehdeksi itseään nimittävälle medialle annettava. Kerroin omalle tukiryhmälleni jo ennen vaaleja, että odotettavissa on ennen vaaleja hyökkäys ja se kohdistuu perussuomalaisiin.

Mielenkiintoista on lehden tulkinta samoista tuloksista. Ensin tulkitsee aivan oikein, että vaalivoitto on tulossa perussuomalaisille ja menettäjinä keskusta ja vasemmistoliitto. Myös demarit olivat menettäjinä.

Pari päivää mietittyään lehti teki juuri ennakkoäänestyspäivänä, uuden laskelman. Samasta gallupistaan he saiva keskustan voittajaksi ja vasemmiston, sekä demarit ja kokoomus. Tässä laskelmassa häviäjinä olivatkin perussuomalaiset.

Vaalityö jatkuu tieuran suunnassa. Uskon kovaan työhön ja siihen, että nyt roknoosit ovat lehdellä hukassa. Olen tavannut vaalikentillä suuren joukon innostuneita ihmisiä ja he tulevat tekemään muutoksen. Siihen ei auta lehden ja valtapuolueiden peloittelukampanjat. Puolueen puheenjohtajan eilisen illan televisiotentissä ottama niskalenkki puree.

Varjovaalit sen jo kertoivat, tulossa ollaan!

Nyt lähden päiväksi tien päälle. Vaalityö on kesken. Tulokset lasketaan sitten 17.4.

Avainsanat: vaaligallupit, tulostenerilaistatulkintaa, lehtivalitseemieleisetvoittajat, työjatkuutieuransuunnassa, varjovaaleissamurskavoitto

016 Maailma liekeissä

Maanantai 21.2.2011 klo 21:02 - yrjöpoeka

Tänään on tullut Libyan vuoro. Sähköinen media on yhtäkkiä muuttanut koko Välimeren alueen uuteen uskoon. Itsevaltiudet romahtavat toinen toisensa perään. Vielä vuodenvaihteessa ei kukaan olisi uskonut, että useita vuosikymmeniä itsevaltiaina toimineita haihtuu historian sumuun.

Kuuntelin aamupäivällä radiosta Libyan tilannetta ja siellä kerrottiin Gaddafin palkanneen ulkomaisia palkkasotilaita turvaamaan hallintoaan. Päivän aikana uutiset ovat kertoneet täydellisestä anarkiasta. Oman maan kansalaisia vastaan rynnäköidään taisteluhävittäjillä! Uhreja tulee varmasti vielä paljon, mutta on varmaa, että Gaddafi häviää.

Tämä uutinen herätti mielenkiintoni yhden asian takia. Suomessa on vallassa sellainen poliitikkojen sukupolvi, joka luulee kaiken olevan ikuista. Sähköisen median on arveltu olevan nuorten ja nörttien puuhastelua. Itsevaltiaiden tavoin hallinnet puolueet kompastelevat nyt ja ihmettelevät perussuomalaisten kannatuksen kasvua. Kansalaiset löytävät tiedon tänään aivan muualta kuin puolueet haluaisivat. Vanhan kaartin media, on aivan saman ongelman edessä.

Kyvyttömyys nähdä muutoksenhalu ja sen voimakkuus, on yllättänyt valtaapitävät. Koska argumentit puolustautumiseen ovat menneet, aletaan etsiä syitä vaikka ulkonäöstä. Viikonlopun Alma-median lehdissä oli iso juttu perussuomalaisista. Politiikan toimittajana pitkään toiminut Raimo Viirret, koetti pureskella aihetta. Lähtökohtana näyttää aina olevan, vertaaminen SMP:n aikaan. Perussuomalaiset nähdään niin kirjavana porukkana, joita ei pysty kahlitsemaan ja kaitsemaan kukaan.  Toimittaja oli myös koettanut profiloida, keitä me olemme. Kirjava oli vaikutelma luonnehdinnoista.

Kannatuksen kasvun vain jatkuessa voimakkaana, on tultu tosiasian eteen. Timo Soinista voi tulla suurimman puolueen puheenjohtajana pääministeri. Toimittajat yrittävät nyt kertoa kaikin tavoin, miksi Soinista ei ole siihen tehtävään. Kansalaisia pelotellaan tulevasta ja yleisönosastot täyttyvät ulkonäköön liittyvistä herjoista. Argumentit ovat todella lopussa.

Puolueen puheenjohtajien valinnassa on aina ollut se, että puheenjohtajasta tulee automaattisesti pääministeri ehdokas. Perussuomalaiset ovat asiasta erittäin tietoisia ja Timo Soini hakkaa kyvyillään mennen tullen nykyisen pääministerin. Jopa kokovartalollaan!

Sähköinen media on tavallaan vallinnut koko viikonloppua ja siihen on kuulunut monenlaista vääntöä. Viikonlopun tärkein tapahtuma oli mielestäni, vaalipäällikön valinta Perussuomalaisten Kainuun-piirille. Valituksi tuli jykevä Toivo Kyllönen, hänellä on kokemusta ja hänen johdollaan on hyvä lähteä loppukiriin.

Tämän viikon aikana tulee useita merkittäviä asioita esille. Huomenna julkaistaan oma vaalilehteni paikallislehtien välissä. Lehden valmistelu oli itselleni todella suuri työ ja opetti asioista paljon. Kiitos kuuluu kaikille mukana olleille ja lopputuloksen osalta suuri kiitos Ylä-Kainuun toimitukselle. Titalle erityis kiitos koulutuksesta ja opetuksesta. Tukiryhmäni jäsenet saavat etulyönnin ja lukevat sen jo tänään omilta tietokoneiltaan.

Aamun uutisvirrasta huomenna tulee sanomalehti Kalevan gallup ja se voi viedä kahvinpurut väärään kurkkuun. Oma veikkaukseni on tarkalleen 19.9 % Oulun vaalipiirin kannatukseksi Perussuomalaisille. Joku menettää paljon..

Avainsanat: maailmanpolitiikka, sähköinenmedia, arabimaissakuohuu, gaddafinvuoromennä, kokovartalopolitiikkaa, pääministeritimosoini, gallupitsuorastaansojottavat

155 Raskas viikko..?

Lauantai 11.12.2010 klo 20:53 - yrjöpoeka

Todella raskas viikko takana. Blogin päivittäminen on ollut vaikeata ja ajoittain pientä väsymistä on ollut havaittavissa.

Kajaanintorin 2 päiväiset joulumarkkinat ovat takana. Pakkanen oli todella tuikea ja kova pohjoistuuli teki aika monen ilmeistä kärsivän näköistä. Huolimatta tyrnästä kelistä väkeä kävi siihen nähden oikein mukavasti. Henkilökohtaisesti totesin päivien annin todella hyväksi ja väki aikoi äänestää, vaikka Timo Soini ei ole ehdolla Oulunvaalipiirissä. Kainuulaisista usea totesi heille riittävän miehen ylävesiltä. : )

Nuorten mukanaolo oli lauantain todellinen piristysruiske. Tilanteen muutoksen pystyi aistimaan ihmisten eleistä ja ilmeistä. Paikalla käyneiden keski ikä oli noin +55-60 ja he ovat todenäköisiä äänestäjiä vaaleissa. Todella vähän paikalla kävi nuorta äänestysikäistä väkeä. Talvinen tori ei ole heitä vielä vetänyt mukaansa.

Paikalla käyneet tukivat ajatuksiani siitä, että vanhusten, vammaisten, lasten ja terveydenhuolto on säilytettävä pääosiltaan yhteiskunnan hallinnassa. Yksityistämisen autuudesta enemmistöllä oli kielteinen näkökulma ja usea oli jo huomannut hintojen rivakan nousun.

Kävin useita mielenkiintoisia keskusteluja ja yksi sellainen oli lastenhuostaanotot Kainuussa. Olin keskustelijoiden kanssa asiasta samaa mieltä ja tulen siihen palaamaan vuoden vaihteen jälkeen. Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tilaa sivuttiin myös ja niihin tulen myös palaamaan joulun jälkeen.

Palaan viikon aiheisiin ja päivityksiin huomenna. Nyt aion nukkua saunan päälle kunnolla ja Ilona tytön kilkatukseen on aamulla mukava herätä.

Avainsanat: vaalityötäjoulumarkkinoilla.kansalaiskuuleminen, gallupitsojottavatkainuussa, pohjoismainenhyvinvointivaltio

149 Syyskokouksen mietteitä

Sunnuntai 21.11.2010 klo 20:31 - yrjöpoeka

Perussuomalaisten Kainuun piirin syyskokous pidettiin 20.11.2010 Kainuun Portissa Kajaanissa. Vuosi sitten tilaan sovittiin vielä hyvin, mutta nyt joudumme tulevaisuudessa pohtimaan tilavampaa paikkaa. Väkeä oli hyvin ja kokouksen henki oli odottava ja luottava.

Kokouksen alla pidetty piiritoimikunnan kokous tyhjensi hieman painetta, siellä pohdittiin viime aikojen keskustelua maakunnan sote-palveluista. Piiritoimikunta valmisteli aiheesta julkilausuman ja se tyydytti piirikokouksen väkeä.

Piirikokouksen parasta antia oli ehdottomasti perusnuorten esiintyminen piirikokous väelle. Nuoret siististi pukuihin pukeutuneet nuoret olivat suurelle osalle kokousväkeä todellinen yllätys. Nuoret olivat valmistautuneet esiintymiseensä todella hyvin. He kävivät ryhmänä läpi kuluneen vuoden toimintaa ja kertoivat suunnitelmistaan seuraavalle vuodelle. Heidän aloitteestaan Kajaanissa järjestetään maaliskuun alkupuolella Kainuun Ilmiö tapahtuma. Tähän tapahtumaan on tulossa todella paljon väkeä ja mukaan on nyt saatu melkein kaikki poliittiset nuorisojärjestöt. Tapahtuman budjetti on melkein yhtä iso, kuin mitä Perussuomalaisten Kainuun piirillä on.

Olen ollut viimevuosina hyvin paljon erilaisissa kokouksissa ja niiden yhdistävä piirre on ollut voivottelu nuorten puuttumisesta. Nyt oli todella mieluisa tilaisuus nähdä ja kuulla, että sellaisia puheita ei tullut. Puolueen voimakas kasvu voi tuoda eteen tilanteen, ettei vanhoista paikoista malteta luopua. Itse olen erittäin valmis auttamaan nuoria, heidän tehtävänsä on tulevaisuuden rakentaminen.

Viime keväänä kourallinen innokkaita nuoria tuli ennen vappua kyselemään, otetaanko heidät toimintaan mukaan. Olin innolla tukemassa heidän mukaan tuloaan ja se oli todella hyvä ratkaisu. Nyt heidän jäsenmääränsä on kasvanut 40 ja lisää on tulossa. Puolueen tulevaisuus on nyt niin valoisa näiden nuorten ansiosta ja mikä parasta, heidän joukossaan on myös nuoria naisia runsaasti.

Olen todella täpinöissäni! Odotan innolla seuraavia kunnallis- ja maakuntavaaleja.

hpim4502.jpg
Vasemmalta: Petri Mikkonen, Taneli Anttalainen, Eetu Kemppainen, Niko Korhonen, Tommi Anttalainen ja Minna Partanen

Tulevaisuuden gallupit tulevat sojottamaan todella jyrkästi..

Muutoksen tuulet tuovat mukanaan paljon katkeroituneita ihmisiä. He ovat järkyttyneitä sydänjuuriaan myöten siitä, että omat ihanteet ovat osoittautuneet korruptiolla kuorrutetuiksi valheiksi. Ihmiset ja ryhmät, joille he ovat työtä tehneet, ovat olleet täynnä oman edun tavoittelijoita. Kaiken lisäksi erityisesti maaseutu alueilla on vallinnut yhden puolueen valta ja se valta on nyt uhattuna. Usealle toimijalle koittavat todella ankeat ajat, rahalla pöhötetyt piiritoimistot vaihtuvat vaalityöhön kadun reunuksilla.

Lisäksi löytyy muuten katkeroituneita, jotka eivät vain millään voi hyväksyä Perussuomalaisten nousua. Mielenkiinnolla odottelen vuoden vaihdetta ja sitä, millaista törkyä allekirjoittanutta kohtaan aletaan vyöryttää. Minusta on erinomainen asia, että kirjoitukseni luetaan ja hammasta purraan. Kirjoituksiani saa tulostaa mielin määrin ja sitä voi jakaa jokaiselle vastaantulijalle. Tämä neuvoksi kaikkein eniten rivinvälejä lukeville.

Avainsanat: perussuomalaistenkainuunpiiri, sääntömääräinensyyskokous, julkilausuma, perussuomalaisetnuoret, kainuunilmiö, gallupittulevatsojottamaan, piiritoimistotuhattuina, väkeäirtisanotaan, työttömyydenuhka,

116 Tiukka viikko takana

Sunnuntai 12.9.2010 klo 20:10 - yrjöpoeka

 

 

Perjantaina Hyrynsalmen torilla oli markkinat ja ennakko ajatukseni kävijämäärästä meni romukoppaan. Aamusta alkaen väkeä kävi tasaisena virtana paikalla ja vasta klo 15 aikoihin tori alkoi hiljetä. Purin teltan klo 16 aikaan ja sitten kiireellä kotiin, lunastamaan keväällä pojalleni antaman lupauksen.

Hyrynsalmen torilla sain useilta perussuomalaisten kannattajilta suoraa palautetta. Useat paikalla käyneet kertoivat sen sanoin, nyt riittää! Huolimatta väestön vähenemisestä, Hyrynsalmella oli edelleenkin toriyleisöllä positiivinen asenne. Teltalla kävi paljon väkeä kuuntelemassa ja kyselemässä perussuomalaisten asioista. Keskusteluissa tuli ilmi se, että väki aikoo tulevissa vaaleissa äänestää. Perussuomalaiset saivat paljon kannustusta ja meiltä toivottiin lisää näkyvyyttä. Poliittisen moraalin rappeutuminen oli selkeä ykkösasia, kaikki vallassa olevat puolueet saivat sapekasta sananrieskaa. Päivän anti oli itselle todella hyvä ja väki toivoi talven mittaan uusia tapahtumia vaaleihin liittyen. Paikalla käyneet halusivat tutustua myös Oulun-vaalipiirin ehdokaslistaamme. Jokainen oli myös sitä mieltä, että on hyvä kun ehdokkaat ovat ajoissa selvillä, nyt voi alkaa etsiä sitä omaa ehdokastaan listalta. Suurin osa tunsi Kainuulaiset ehdokkaat ja olivat myös seuranneet meidän toimiamme aktiivisesti.

Hyrynsalmen ”sammakkoproffesori” Taisto Heikkinen käväisi myös teltallamme ja oli virkeä mies, huolimatta keväisestä sairauskohtauksestaan. Jutustelun lomassa sain kuvata hänen saamansa sammakon ja leikkimielisesti päädyimme siihen, että perussuomalaisten kannatus on Kainuussa ensi keväänä 18 %!

Taisto Heikkisen uusi sammakko ja 18% kannatuspovaus! :)
hpim4265.jpg

Perjantai-ilta meni todella myöhäiseksi toteuttaa pojalleni keväällä antama lupaus. Välillä näytti siltä, että kaikki viikonloput menevät ja kalastusreissu jää haaveeksi. Nyt saimme sen toteutumaan ja ajoimme itärajan pintaan. Kalastusreissumme ja viikonloppu erämaassa sujuivat todella hyvin. Lauantaipäivä oli todella upea, sää suosi ja ilma oli todella leppeä. Kalastuksen lomassa poimimme lammen rannoilta todella isoja puolukoita talven tarpeiksi. Kaloista on kuva tuossa ohessa ja niitä oli nautinto jallittaa jigillä ja uudella salaisella vieheellä. Viehe on todellisuudessa vanha, mutta ”tuunasin” sitä, kuten nykyaika vaatii. Todella keveillä heittovälineillä ja ohkaisella siimalla, nämä kalat antoivat lujan vastuksen!

Hymy on herkässä isomuksia esitellessä!
hpim4294.jpg

Pojalleni reissu oli kaikkein parasta ja voin kuvitella, kuinka tulevalla viikolla puhutaan suurista ahvenista Luovin koulutus paikassa. Ruuvasin retkituolin majan laiturin päähän ja siinä kului pojallani koko lauantaipäivä. Hyvä kun sai välillä käymään syömässä. Lauantai-ilta päätettiin yhdessä oloon nuotiolla ja paistettiin pakollista makkaraa. Hiljaisuus teki todella hyvää meille kaikille ja yhdessä olo keskustellen kaikesta mieleen tulevasta. Tämä kaikki antoi todella hyvät yöunet ja erityisesti pojalleni.

Kaloja on savusteltu ja paistettu. Hyviä ovat ja huomenna on maisteltava niitä lisää.

hpim4298.jpg
Pannukarkeita :)

 

Avainsanat: vaalityö, syysmarkkinat, perussuomalaistenkannatuskasvussa, gallupitsojottavatylöspäin, kalastusreissu, kiloisiaahvenia, savustetutahvenet

113 Kajaanin markkinat

Lauantai 4.9.2010 klo 22:45 - yrjöpoekaKajaanin markkinat tulivat yllättäen ja pyytämättä, usea paikalla käynyt ihmetteli asiaa. Usea oli odotellut markkinoiden tulevan vasta seuraavana viikonloppuna, kuten ne menokalenterissa ovat vieläkin. Joensuun markkinoiden takia niitä siirrettiin ja samalla siirtyivät Puolangan markkinat. Ne siirtyivät sitten alkuviikolle viikonlopun sijasta. Markkinoiden asiakkaat ja erityisesti markkinakauppiaat ovat taatusti ihmeissään.
Kajaanin markkinoilla myyjiä oli vähemmän kuin vuosiin ja poliittisista puolueista mukana olivat vain perussuomalaiset. Lopputuloksesta voi sanoa, että se oli meille hyväksi!
Kajaanin torilla oli todella mukava tavata omia äänestäjiään ja löytää kokonaan uusia kannattajia. Kaikki paikalle tuomamme materiaali meni ja lisää olisi kaivattu. Gallupit tulevat ja menevät, mutta ihmisten parissa sen tuntee! Kannatus kasvaa todella nopeasti ja ei ole ihme, että Kiviniemi taivastelee! Kepun kannatus tulee romahtamaan, mutta vielä tiedotusvälineet toistavat sitä mitä valtapuolue sanelee. Keskusteluissa ihmisten kanssa tulee selväksi ainakin yksi asia, julkinen sana vieroksuu todella perussuomalaisia maakunnissa. Erityisesti keskustavaltaisissa maakunnissa maakuntien valtamediat eivät halua nähdä, eivätkä tiedottaa, mihin suuntaan maa on menossa. Maantapa ja rahojen käyttö, sitoo median toimintaa. Perussuomalaiset eivät tule kantamaan säkillä rahaa mediataloille ja se pelottaa, niin puolueita kuin mediaakin. Suuri raha on elättänyt monenlaisia siipeilijöitä politiikassa ja mediassa. Lopun alku pelottaa monia, mutta tervehdyttää koko maata. Tulevat vaalit voitetaan ihmisten parissa, tämä on minun ennustukseni.
Kaksi tiivistä päivää on takana ja takki on todella tyhjä. Päivät olivat kylmiä, mutta ihmiset todella lämpimiä. Mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia on takana, tuloksena muutoksen kaipuu. Perussuomalaiset täyttävät nyt tyhjiötä, jota korruptio puolueet ovat jättäneet jälkeensä.
Tätä työtä on todella mukava tehdä. Nautin erittäin paljon yksinolosta luonnonkeskellä, mutta vastapainona on todella mukava kohdata erilaisia ihmisiä jatkuvana virtana. Ihminen ei ole luotu olemaan yksin, me kaikki olemme toisiamme varten. Sen on moni muu todennut ja allekirjoitan sen täysin!

Avainsanat: vaalityö, gallupit, tuppeensahattu, korruptiosuomessa, politiikkojenkäsikassara, lehdistö, kiviniemiihmettelee, markolilja, vallanhimo, eduskuntavaaliehdokasoulunvaalipiirissä