Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

155 Raskas viikko..?

Lauantai 11.12.2010 klo 20:53 - yrjöpoeka

Todella raskas viikko takana. Blogin päivittäminen on ollut vaikeata ja ajoittain pientä väsymistä on ollut havaittavissa.

Kajaanintorin 2 päiväiset joulumarkkinat ovat takana. Pakkanen oli todella tuikea ja kova pohjoistuuli teki aika monen ilmeistä kärsivän näköistä. Huolimatta tyrnästä kelistä väkeä kävi siihen nähden oikein mukavasti. Henkilökohtaisesti totesin päivien annin todella hyväksi ja väki aikoi äänestää, vaikka Timo Soini ei ole ehdolla Oulunvaalipiirissä. Kainuulaisista usea totesi heille riittävän miehen ylävesiltä. : )

Nuorten mukanaolo oli lauantain todellinen piristysruiske. Tilanteen muutoksen pystyi aistimaan ihmisten eleistä ja ilmeistä. Paikalla käyneiden keski ikä oli noin +55-60 ja he ovat todenäköisiä äänestäjiä vaaleissa. Todella vähän paikalla kävi nuorta äänestysikäistä väkeä. Talvinen tori ei ole heitä vielä vetänyt mukaansa.

Paikalla käyneet tukivat ajatuksiani siitä, että vanhusten, vammaisten, lasten ja terveydenhuolto on säilytettävä pääosiltaan yhteiskunnan hallinnassa. Yksityistämisen autuudesta enemmistöllä oli kielteinen näkökulma ja usea oli jo huomannut hintojen rivakan nousun.

Kävin useita mielenkiintoisia keskusteluja ja yksi sellainen oli lastenhuostaanotot Kainuussa. Olin keskustelijoiden kanssa asiasta samaa mieltä ja tulen siihen palaamaan vuoden vaihteen jälkeen. Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tilaa sivuttiin myös ja niihin tulen myös palaamaan joulun jälkeen.

Palaan viikon aiheisiin ja päivityksiin huomenna. Nyt aion nukkua saunan päälle kunnolla ja Ilona tytön kilkatukseen on aamulla mukava herätä.

Avainsanat: vaalityötäjoulumarkkinoilla.kansalaiskuuleminen, gallupitsojottavatkainuussa, pohjoismainenhyvinvointivaltio