Satunnaiset kuvat

teno 3-8.72007 025

Uusimmat

Blogin arkisto

035 Globaalin maailman mahdollisuudet

Tiistai 25.2.2020 klo 11:49 - yrjöpoeka

Suomalaisilla on usko, että oikeuslaitos ”hyysää” rikollisia. Vahvana elää usko sosiaalipuolen ihmisillä siihen, etteivät ankarat rangaistukset paranna rikollisia. Siksi julkisuuteen on pesiytynyt kuva, jossa rikollinen paapotaan ja rikoksen uhri saa kärsiä nahoissaan. Julkisuudessa on usein näytetty toteen yksi asia. Mikäli rikoksen uhri koskettaa rikolliseen joutuu itse syyrtettyjen penkilloe. Kansalaisten tuskaa lisää se, että rikollinen saa aina yhteiskunnan antaman oikeusavun ilmaiseksi. Uhri saa aina valmistautua maksamaan viulut. Omat ja rikollisen kustannukset, sekä kärsimyskorvaukset.

Tänään saamme melkein livenä seurata mediassa neljännestä (4) murhasta tuomion saanutta tapausta. ”Metsuri” liikanimellä varustettu murhaaja valittaa saamastaan uudesta tuomiosta. Veli-Matti Huohvanainen (metsuri) pääsi vankilasta edellisen murha tuomionsa jälkeen 2015. 50-vuotias Huohvanainen on siis murhannut aikuis iällään jokaisella kymmenellä vuodella. Mikään ei osoita hänen parantuneen murhaamisvietistään. Lyhyet tuomiot eivät häntä paranna, vaan päinvastoin lisäävät seuraavan murhan todennäköisyyttä. Olkoonkin, että hänen uhrinsa eivät ole olleet mitään pyhäkoululaisia. Siitä huolimatta yhteiskunnan tulisi suojata elämää.

Muualla maailmassa on selvää, että useista murhista saa sellaisen tuomion, ettei vapautta ole eikä ikinä tule. Suomessakin on mahdollisuus tuomita tahdonvastaiseen hoitoon pitkiksi ajoiksi. Sitä käytetään hyvin säästeliäästi. Kansalaiset eivät myöskään luota siihen, että murhaaja istuisi kovin kauaa missään kärsimässä tuomiotaan. Jos ei joku presidentti armahda, niin joku ammattilainen toteaa hänen parantuneen. Parantuminen loppuu yleensä ensimmäiseen ryyppyjuhlaan. Tappajiksi syntyneet eivät juuri koskaan ole tehneet oikeita töitä, vaan he ovat olleet aina yhteiskunnan tuen varassa.

Tuomioita tulis jakaa sellaisella periaatteella, että jos olet työelämässä ja tehnyt virheitä, rangaistukset olisivat lievemmästä päästä. Sellaiset rikolliset, jotka eivät koskaan ole edes yrittäneet tehdä mitään hyödyllistä tuomittaisiin aina murhasta heti vähintään 25-vuoden rangaistukseen. Sen jälkeen tutkittaisiin mahdollisuutta vapauteen, mutta se ei olisi automaatti. Mikäli vankilassa tapahtuisi tuomion aikana mitään väkivaltaan tuomitun toimesta, se pidentäisi välittömästi rangaistusta. Vapauteen todella pääsisi hyvällä käytöksellä. Mikäli rötöstely ja väkivalta jatkuisi vapaudessa seuravalla kerralla ovet sulkeutuisivat lopullisesti. Psykopaatit eivät paranee silittämällä.

1800-luvulla tuomitut karkotettiin Siperiaan pakkotöihin. Siellä he saivat oppia tekemään työtä leipänsä eteen. Maailma on muuttunut globaaliksi. Aiemmin kotipitäjässä tuotettu materiaali valmistetaan tänään siellä missä kustannukset ovat edullisimmat. Siksi olisi syytä siirtää vankilapalvelut sinne, missä ne halvimmalla tuotetaan. Naapurimme Venäjä tarvitsee työvoimaa kaukaisessa idässä, koska syntyvyys on sielläkin rajussa laskussa. Suomi säästäisi ja Vernäjä opettaisi vangit ruumilliseen työhön. Murhista tuomitut oppisivat 25-vuoden aikana säännölliseen ja järjestelmälliseen elämään.

Tietysti nyt sanotaan, ettei tämä ole oikeusvaltiossa mahdollista. Ei kukaan pitänyt tehtaiden muuttamista Kiinaan 1960-luvulla mahdollisena. Kukaan ei sitä tänään aseta kyseenalaiseksi. Kaikki pitävät sitä järkevänä.

Paras vaihtoehto on länsivaluuttaa tarvitseva Pohjois-Korea. Siellä on valmiina työleirejä ja tehokasta sopeutumisvalmennusta.

Avainsanat: velimattihuohvanainen, sarjamurhaaja, rikollistenhyysäämistä, siperia, globaalimaailma,