Satunnaiset kuvat

Oikeusaputoimisto

Uusimmat

Blogin arkisto

002 Iloinen veronmaksaja

Keskiviikko 8.1.2014 klo 10:08 - yrjöpoeka

Suomessa on aina ylpeilty sillä, että meillä on ensiksi erittäin tehokas verottaja. Toiseksi ylpeillään sillä, että me maksamme verottajalle sen vaatimat kymmenykset suuremmin pullikoimatta. Suomea on pidetty mallimaana esimerkiksi Kreikka keskusteluissa. Siellä ylpeillään enemmänkin verojen maksamattomuudella. On esitetty, että Suomesta pitäisi lähettää osaavia verottajia Kreikkaan perimään veroja. Samalla antamaan esimerkkiä paikallisille verottajille, kunka kekseliäs suomalainen verovirkailija voi olla.

Yhtäaikaa kun suomalaisilta vaaditaan palkkamalttia ja iloista veronmaksukykyä, meillä loisii suuri joukko yrityksiä, jotka tekevät kaikkensa kiertääkseen verottajan vaatimukset. Kaiken tämän he tekevät niinsanotusti verosuunnittelun avulla. Suuri joukko rahoitusalan asiantuntijoita ja muita alan osaajia on yritysten palkkalistoilla tekemässä veronkierrosta aivan laillista. Juuri näinä aikoina Suomen suurimpana pulmana on rahojen riittämättömyys palvelujen rahoittamisessa. Valtio velkaantuu koko ajan lisää ja on tekemässä lisää uusia miljardiluokan leikkauslistoja.

Leikkauslistoilla vaikeutetaan suomalaisten omien kuntien selviytymismahdollisuuksia. Kaikkein eniten leikkaukset näyttävät kohdistuvan juuri Suomen syrjäisimpiin kuntiin. Miljoonaluokan leikkaukset kuntien valtionosuuksissa romuttavat kuntien palvelut ja pakottavat kuntia keskittämään palvelujaan. Tulevaisuuden palvelut sijaitsevat kaukana sen tarvitsijasta. Hallituksen sanoin kansalaiset saavat asuinpaikasta riippumatta yhdenvertaista palvelua. Onko se sitä?

Pohjois-suomalaisen näkövinkkelistä ollaan kaukana siitä. Sama palvelu, minkä etelä-suomalainen saa melkein kotioveltaan, muuttuu pohjoisessa satojen kilometrien etäisyydeksi. Kun siitä pohjoisessa hieman marmatetaan, muistutetaan etelästä, että asuinapaikka on aivan oma valinta. Samalla kerrotaan ja opastetaan meitä muuttamaan palvelujen ääreen.

Tämä on hölmöläisten hommaa. Täällä on rakennettu toimivat palvelut ja nyt pitäisi muuttaa kaupunkialueille etelään. Vain sitä varten, että sinne sitten rakennetaan aivan uudet palvelurakenteet toimitiloineen. Tämä on todellista hölmöläisten hommaa!

Jotta kaikki näyttäisi vielä enemmän hölmöläisten touhulta. Suomi niminen valtio lisää jatkossakin vastuitaan sellaislle hulttiomaille, jotka eivät selviä veloistaan. Nämä valtiot ovat kuuluisia siitä, että niissä osataan kiertää verotusta. Eli Suomen hallitus palkitsee julkisesti veronkierron. Niin omien kuin ulkomaalaisten.

Kyllä me elämme Hölmölandiassa!

Avainsanat: iloinenveronmaksaja, veronkierto, verosuunnittelu, kuntienvaltionosuusleikkaukset, hölmölandia

055 Auringon paiste jatkuu

Torstai 15.4.2010 klo 22:06 - yrjöpoeka

Auringon paiste jatkuu huolimatta sateesta, Ilona tuli mummolaan tänään! Huomenna on tekemisen päivä, satuja, piirtämistä ja yhdessä oloa. Onneksi on lunta vielä, jotta saamme uuden lumiukon rakennettua pihalle. Koko illan olen saanut kuunnella iloista kilkatusta ja mummon komentelua. Ilona on todella hyvä kouluttaja, välillä hän muistaa myös kehua leikkikaveriaan. Huomenna on sitten minun vuoroni opetella leikkejä ja yritän myös saada oppimispisteitä.

Tänään olen saanut kuunnella ja lukea pelkästään vaalirahoitukseen liittyvää juttua. Jokainen päivä tuo jotakin uutta keskusteluun ja yhteinen nimittäjä kaikelle on, minä en tiedä asiasta mitään! Valtakunnan ”viisaimmat” hallituksessa ovat täysiä tolloja, he eivät enää tiedä maan asioista tuon taivaallista. Tärkeimpänä asiana kaikilla on oma etu ja rahoittajien etu. On jotenkin ahdistavaa katsella pääministeriä, joka kertoo toimittajille olevansa kaikesta tietämätön, vaikka toimittajilla on käsissään papereita jotka kertovat aivan muuta.

Politiikka on kyllä kaikesta huolimatta sellainen peli, ettei haittaa mitä puhutaan, kunhan vain puhutaan! Keskusta on käynyt omaa puheenjohtaja vaaliaan jo kuukausi kaupalla ja se jatkuu vielä pari kuukautta. Jokainen päivä television pääuutisissa puhutaan keskustasta ja pääministeristä. Minun veikkaukseni on, että uuden puheenjohtajan myötä keskustan vakio äänestäjät vuoden päästä unohtavat nykyiset murheet. Kukaan ei silloin toitota vaalirahoituksesta enää mitään ja kaikki on puhtaaksi pesty. Myös media antaa siinä vaiheessa anteeksi annon keskustalle ja vaalirahoitus hoidetaan uusin keinoin. Isojen puolueiden ehdokkaat tulevat käyttämään aivan samalla tavalla rahaa vaalikamppailuunsa. Kansalla on uudet prinssit ja prinsessat ja naisten lehdet avaavat uusien julkkujen vaatekaappeja.

Suomeksi sanottuna hölmölandian touhu jatkuu entisellään!

Minulta on kyselty syytä siihen, miksi perussuomalaisten kova kaplakka on nyt hiljentynyt? On myös tivattu syytä moiseen mekkalaan julkisuudessa ja sitä miksi omat porukat mekkaloivat? Olen kysyjille kertonut, että piiritoimikunta toimii hyvin yksituumaisesti ja pienet säröt asioiden hoidossa ovat selkiytyneet. Olen kysyjille kehottanut heitä tulemaan piirin kevätkokoukseen, siitä tiedote tuolla peruss osiossa. Piirin kevätkokouksessa kiinnostuneilla on mahdollisuus kuulla selvitys piirin toiminnasta ja tilanteesta. Piirikokouksessa julkistetaan myös jäsenäänestyksen tulos, se ilmeisesti kiinnostaa jäsenistön lisäksi myös muita.

Avainsanat: lapsenlapsi, johtamisenkeinot, enkommentoi, minäentiedäasiastamitään, tyrnäväläinensuopotuntervaaja, rahanpesu, anteeksianto, naistenlehdet, hölmölandia