Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena..

Uusimmat

Blogin arkisto

021 Kaikenlaista juttua

Tiistai 9.2.2010 klo 18:58 - yrjöpoeka

Tänään olen saanut vastailla puhelimeen aivan urakalla, helpoimmat olivat lehtimyyjiä. Monenlaista juttua viikonloppuun liittyen on tullut esille, vielä on mietittävä erittäin tarkasti mitä tekee, lähteäkö mukaan ollenkaan ehdokas keskusteluihin? Keskustelu näyttää luisuvan siihen suuntaan, että myönteinen kantani on muuttumassa.

Eduskuntaan mielii jo nyt moni ja luin tuossa Nova Groupin Merisalon haaveita ehdokkuudesta, hän on todellinen valttikortti keskustalle. Matti lähtee ja Arto tulee tilalle, lautakasat ja kepuloinnit ovat siten tasapainossa. Näyttää siltä tässäkin jutussa, että asioinnit poliisin ja syyttäjän kanssa takaavat varman läpimenon ehdokkuudelle. Toinen selkeä merkki on tuo julkisuuden ansio ja siitä on hyvä esimerkki viime vuoden pakolaisnaisen tilanteesta. Demarit ja kokoomus yrittävät saada nuoresta naisesta selkävoiton ja hyvän käyntikortin monikulttuurisuudestaan. Tyttö saa esiintyä naistenlehdissä ja television erilaisissa viihdeohjelmissa. Sillä aikaa vanhat sedät saavat jatkaa rauhassa työtään takahuoneissa. Hyvä meininki!

Onneksi löytyy tietokoneen tuomasta ihmemaailmasta hyviä naurunaiheita, tuo mummo sarjakuva on todella hyvä esimerkki. Sitä kun tutkiskelee useamman kerran, aina siitä löytyy hyviä yksityiskohtia lisää. Sarjakuva toimii juuri noin, mutta nuo lyhyet kuvat tuovat myös samanlaisen tunnelman.

Toisenlainen taiteilija on Johannes Heinonen, Hänen maailmansa kyseenalaistaa hyvin paljon olemassa olevaa. Olen useasti tutkinut hänen kuvagalleriansa kuvien yksityiskohtia ja niissä on valtava määrä sellaista, joka ensikatselulla jää silmistä pois. Kuten hän kuva galleriansa varoitus osiossa sanoo, niitä kuvia ei ole tarkoitettu herkkähipiäisille. Hänellä on taiteilijan tärkeä ominaisuus, katsoa asiaa aivan toisin silmin. Hänessä näyttää asuvan pieni perussuomalainen. :))

Tällaisten ansiosta voi naureskella maailmanmenolle ja yrittää itsekin katsoa niitä toisin silmin.

Avainsanat: merisalonhaaveita, julkisuudenansio, pakolaisnainen, sarjakuvienmaailma, toisinsilmin

204 Hyvän elämän ilta

Keskiviikko 2.12.2009 klo 17:02 - yrjöpoeka

Ilta oli nimensä mukainen, oli todella mukavaa kuunnella ihmisten ajatuksia hyvästä elämästä ja hyvästä asumisesta. Itselläni on hyvin samankaltaiset ajatukset elämästä, asumisesta ja hyvästä, sekä turvallisesta elämästä. Vaikka matka oli pitkä, pimeä, märkä ja loskainen, reissu kannatti ehdottomasti tehdä.

Hyvään elämään kuuluu oikeus asua siellä missä itse haluaa ja millaisessa asunnossa haluaa. Hyvä asunto on muutakin kuin nimi ovessa, asuntoon kuuluu ”vessa, vesiposti, keittokomero ja huone” kuten laulussa sanotaan. Itse kukin meistä hankkii asunnon hyvin pitkäksi aikaa, jopa vuosikymmeniksi. Siksi jokaiseen asuntoon kuuluu oma pesuhuone, jossa on oma paikka hammasharjalle. Asunto on meille jokaiselle hyvin intiimi paikka, ulkopuolisilla sinne ei ole asiaa ilman asunnonomistajan lupaa.

Jokainen lukija nyökyttelee kirjoitukselle hyvin itsestään selvänä asiana, mutta kaikille suomalaisille se ei ole itsestään selvä asia. Vanhusten, vammaisten ja kehitysvammaisten asunto asioissa kävellään vielä tänäänkin itsemääräämisoikeuden ylitse. Monella ammattiryhmällä on olevinaan jonkinlainen näkökulma, millainen asunto ja asumismuoto ovat kullekin hyväksi. Myös omaisilla on vielä jonkin verran ajatuksia ja kuvitelmia, mikä on hyväksi oman läheisen hyvinvoinnille. Tänään tehtävät satsaukset esimerkiksi kehitysvammaisten asumiseen, tuovat yhteiskunnalle tulevaisuudessa säästöä. Oppioikeus on antanut mahdollisuuden oikeanlaiseen sosiaaliseen elämään ja sitä on tuettava nyt, jottei väliinputoajia tulevaisuudessa tulisi.

Kesän 2010 kalastukseen valmistautuminen on osaltani alkanut, hankin keloja ja vapoja joululahjaksi itselleni. Toivottavasti kesällä löytyy paikka ja mahdollisuus koetella uusia vehkeitä. Kalastukseen liittyy unelmia ja haaveita tulevasta, välinepuolella on tehtävä hankintoja ja niitä on aikaisin keväällä alettava huoltaa. Karttoja on tutkittava, suunnitelmia tehtävä ja netistä on haettava kuvia ja kertomuksia niistä isoista. Ja sitten on toivottava, että se iso ottaisi.

Kelit ovat nyt muuttumassa, räntäsade pelkkä muisto. Pientä pakkasta ja täysikuu, oli todella mukava käydä koiran kanssa ulkoilemassa iltapäivän hämäryydessä.

Hyvään elämään ja hyvään asumiseen kuuluu kiinteästi oma sauna ja nyt lähden lämmittämään saunan kiukaan ja odotan vaimoani töistä.

Elämä ylävesillä on hyvää elämää! Se on ihmiselle hyväksi!

Avainsanat: hyvänelämänilta, vessa, vesiposti, keittokomero, itsemääräämisoikeus, intiimi, näkökulma, oppioikeus, unelmia, haaveita, ihmisellehyväksi