Satunnaiset kuvat

Taimen 50cm

Uusimmat

Blogin arkisto

109 Mitä huomenna tapahtuu

Torstai 26.11.2015 klo 13:32 - yrjöpoeka

Taas on tuomioita annettu. Kansalaiset ovat ajan hermolla sähköisen viestinnän avulla. Kempeleen uutisoitu raiskaustapaus sai sähköisen median kipunoimaan. Peräti pääministeri innostui lyömään löylyä kiukaalle, pitämällä kriisikokouksen tapauksen tiimoilta. Tätä pidin todella kovana ylilyöntinä, koska ketään ei oltu vielä tuomittu. Kiinniotettuja oli kyllä kaksin kappalein.

Pari päivää myöhemmin toinen on jo vapaana, koska ei ole millään tavoin osallinen asiaan. Silti hänen vapauttamisensa ei saanut ketään pyytämään anteeksi. Näyttää päinvastoin siltä, että poliisin suorittamiin kuulusteluihin ei luoteta. Tuntematon raiskaaja on myös paljastunut henkilöksi, jonka ”raiskattu” on entuudestaan tuntenut. En uskalla ajatella, mitä sitten tapahtuu, jos todetaan, ettei raiskausta oikeasti ole tapahtunut?

Kempele on lestadioilaisuuden kehtoa ja pääministeri myös julistaa samaa uskoa. Pieni paikkakunta on myös sukulaisuuden kehto. Siksi pääministerin ulostulo kriisikokouksineen voi joutua vielä outoon valoon. Pääministeri ja ministerit hoitavat kansalaisten asioita. Ei omia ja ei sukulaisten asioita. Kaikenlisäksi pääministerikin lausui tuomiotaan raiskaajille, vaikka rikos oli vielä tuomioistuimessa käsittelemättä.

Kempeleen tapausta ollaan heti käyttämässä verukkeena lakien muuttamiselle. Yleisen ilmapiirin tiedetään taputtavan karvaisia käsiään, koska nyt mamut saavat kyytiä. Lakien valmistelu ja muuttaminen yleisen vaahdon keskellä on erittäin arveluttavaa. Hallitus ajautuu näillä toimilla sellaiseen kaaokseen, ettei paremmasta väliä.

Olin eräässä palaverissa ja siinä nousi keskusteluun jostakin kumman syystä maahanmuutto. Yleensä kiivaimmilla vastustajilla ovat käsitteet sekaisin. Turvapaikanhakijat ja pakolaiset rinnastetaan niihin muuttajiin, jotka saapuvat maahamme töihin, tai sitten tulevat avioliiton kautta. Näin kävi tässäkin keskustelussa.

Useat olivat seuranneet minun kirjoituksiani vuosien varrelta ja he muistuttivat, että olen aiemmin ollut maahanmuuttokriittinen. Olen sitä edelleenkin. Kannatan sellaista maahanmuutto systeemiä, millainen on Uudessa-Seelannissa. Maahan otettaisiin valmiiksi koulutettuja ja vähintään englannin kielen taitoisia. Ja alle 35 vuotiaita. Me tulemme tarvitsemaan nopealla aikataululla ammattilaisia.

Turvapaikanhakijoista me emme tiedä vielä mitään. Heitä emme ole halunneet , emmekä valinneet. Heitä vain tulee. Tässä prosessissa menee aikaa ja suurin osa palaa takaisin. Koska meidän oma syntyvyys on alhainen, niin ilman maahanmuuttoa hyvinvointi järjestelmämme on todella vaarassa. Vanhustenhoito ja terveydenhuolto eivät vielä toimi pelkkien robottien avulla. Tarvitaan osaavia käsiä ja ihmisten välistä kanssakäymistä.

Turvapaikanhakijat ja pakolaiset tarvitsevat turvaa ja inhimillistä kohtelua. Se että olen perussuomalainen, ei siinä voi olla esteenä. Kuten Timo Soini on asian ilmaissut; kaikki elämä on arvokasta. Siihen kuuluvat myös kaikki meiltä turvaa hakevat ihmiset.

Onneksi maailmassa on myös hyviä asioita. 38 vuotta sitten aloitimme yhteiselon vaimoni kanssa. Jokainen vuosipäivä on merkittävä. Olemme saaneet viettää elämää yhdessä ja on mukava jatkaa tästä eteenpäin yhdessä.

Siksi tänään lämpiää sauna!

Avainsanat: hallituksenkriisikokous.lestadiolaisuuskempeleellä, koplaaminen