Satunnaiset kuvat

Täällä syntyvät taimenet

Uusimmat

Blogin arkisto

116 Syvä uni

Torstai 22.9.2016 klo 19:29 - yrjöpoeka

Olen nyt useina öinä herännyt aamuyöllä hieman ennen kello kahta. (02.00) Sitä en tiedä miksi herään, mutta unet ovat täysin poissa. Nukahtamisessa ei ole ongelmaa, painan pään tyynyyn ja annan unen tulla. Pitkin päivää vaivaa sitten väsymys. Niin oli myös tänään.

Päivän uutisointia seuratessani on tullut tunne, että olenko minä uneksinut ja olenko minä nyt todellisuudessa? Kuuntelin aamuaikaisella YLEn uutisointia ja Timo Soinin sanomaa, että puolue tulee harjaamaan esille mahdolliset yhteydet äärijärjestöihin. Mietin sitä kuunnellessani, että nyt alkaa olla jotakin tolkkua hommassa. Jatkoin kuuntelemista ja aloin ihmetellä, olenko minä oikeasti hereillä?

Timo Soini kertoi olevansa autuaasti tietämätön siitä, että joillakin eduskuntaryhmän jäsenillä olisi yhteyksiä äärijärjestöihin. Kaiken kukkuraksi asia ei kuulemma kuulunut puheenjohtajalle, vaan puoluesihteerille ja eduskuntaryhmän puheenjohtajalle. Olin tässä vaiheessa varma, että olen unessa ja tämä on jokin pila. Soini ei enää muistanut Olli Immosta, Laura Huhtasaarta, Teuvo Hakkaraista, Jussi Hallaahoa, eikä ketään muutakaan. Vaikka kohut ovat tasaisesti seuranneet toisiaan.

Taitaa olla niin, että tässä unessa on harjattu vain puheenjohtaja. Hän ei tiedä mitään. Muut johtavat puoluetta. Uni jokatapauksessa jatkui. Kävin ulkoilemassa ja mukana oli kalastusvehkeet. Saalistakin sain, koska edelleenkin tuoksuu talossa paistettu kala. Paistamisen suoritti vaimoni. Mutta sitten uni vain jatkui. Uutisissa kerrottiin Sampo Terhon äänellä, että nyt on puolueen edustajat harjattu ja kaikki ovat puhtoisia poikia ja tyttöjä. Kukaan ei ole ollut yhteydessä äärijärjestöihin.

Avasin tietoyhteydet ja yritin paikallistaa, missä oikein mennään. Hyvin pian löysin mediasta linkkejä ja uutisia, jotka kertoivat useilla perussuomalaisilla olleen yhteyksiä äärijärjestöihin. Oli käyty puhumassa eri tilaisuuksissa ja kuvien kera kerrottu toiminnan jatkuvan seuraavinakin vuosina. Ravistelin itseäni ja keitin kahvia. Koetin todella miettiä, olenko minä unessa? Kahvit ryypättyäni yritin uudelleen ja tulos oli sama.

Jussi Hallaaho syytti mediaa vääristelystä. Ei kuitenkaan missään vaiheessa esittänyt argumentteja siitä, että kuvat ja tapahtumat olisivat olleet vääriä. Hänen argumenttinsa oli, että nämä äärijärjestöjen demokraattinen toiminta pitää laillistaa ja heidän tappopuheensa ja uhkauksensa pitää kaikkien hyväksyä. Jotenkin näin hänen ajatuksensa meni. Välillä kävi mielessä, että tämä uni on todella outo? Kaikki tuntuu aivan todelliselta. Työmiehen tuumaustunti näyttää aivan oikealta. Katsoessani kalenteria ja kelloa, kaikki oli kohdallaan.

Mikäli tämä uni jatkuu, niin varmaan siinä tulee esille se, että Perussuomalaiset ovat uskonliike, eli uskonto. Helsingissä tapahtunut poliittinen murha paljastuu itsemurhaksi. Syyllisiä ovat turvapaikanhakijat. Kansallissosialistit, eli natsit, ovat rauhanliike. Timo Soini ei aikuisen oikeasti tiedä, millaisia tyttöjä ja poikia on hänen eduskuntaryhmässään. Jytky kolme on aivan pian toteutumassa.

Juuri nyt minusta tuntuu, että olen oikeasti hereillä. Vaimoni käski minua laittamaan pyykin kuivumaan.

Se siitä jytkystä.

Avainsanat: immosenharjaaminen, hallaaho, teuvohakkarainen, laurahuhtasaari, olliimmonen, työmiehentuumaustunti

067 Ääriliikkeiden leima

Sunnuntai 15.5.2016 klo 17:57 - yrjöpoeka

Perussuomalaisiin on isketty lähtemättömästi ääriliikkeen leima. Puolueen sisälle on asettunut sellaista joukkoa, jota en tunnista perussuomalaiseksi. Erityisesti minua närästyttää äärioikeiston joukko, jossa ratsastetaan avoimesti ihmisvihamielisillä asenteilla. Suuren mestarin Halla-ahon vanavedessä kansanedustajiksi pääsi hänen ns.opetuslapsiaan. Olli Immonen oli välillä suuren kohun keskellä ja silloin odotin, että puolue oikeasti harjaa hänet ulos.

Sitä ei tehty. Pidän sitä anteeksiantamattomana. Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä soihtukulkueita yhdessä sellaisten ryhmien kanssa, joilla on yhteys natsiliikkeisiin. Sitä pidetään harmittomana, valitettavasti se ei ole sitä. Suomalainen yhteiskunta on muovautunut niin yltiösuvaitsevaksi, ettei se tunnista vaaraa näiden liikkeiden arkipäiväistämiseksi. Media huomioi näitten liikkeiden tapahtumat ja kansalaiset turtuvat ja alkavat pitää tilannetta normaalina.

Se ei ole sitä. Näitä liikkeitä ei saa arkipäiväistää. 1930-luvulla tämänkaltaiset ääriliikkeet hivuttivat itsensä valtaan, koska ne olivat muuttuneet arkipäiväisiksi. Niihin oli totuttu ja niiden oli annettu mellastaa vapaasti. Aivan kuin tänään, silloinkin ääriliikkeitä yhdisti viha yhtä ihmisryhmää kohti. Suomalainen yhteiskunta on sodan jälkeen rakennettu yhteisvoimin eri kansalaisryhmien toimesta. Näitten äärijoukkioiden ei pidä antaa tuhota sitä. Pitäisin erittäin suotavana sitä, että ne kiellettäisiin rikollisjoukkioina.

Puolueeseemme on nyt lähtemättömästi lyöty sellainen leima, että sitä ei voi edes harjaamalla poistaa. Puolue saa tästä kyllä syyttää itseään. Lasku maksetaan heti seuraavissa kunnallisvaaleissa. Ja sitä seuraavissa vaaleissa. Saan jatkuvasti kuulla omilta, entisiltä kannattajiltani, että heitä hävettää. Kainuussa ei ymmärretä avointa vihaa jotakin ihmisryhmää kohti. Kaikkein pahinta on ollut näiden ihmisten mielestä se, että he ovat erehtyneet äänestämään puoluetta. Ja että heihin on lyöty perussuomalaisuuden leima.

Minua hävettää omien kannattajieni puolesta. Luottamuksen voi menettää vain kerran. Muutamien näkyvien puolueemme edustajien liehakointi näiden ääriryhmien liepeillä ei sovi tolkun ihmisille. Osa kansanedustajista jopa käy puhumassa näiden avoimesti fasististen ryhmien tilaisuuksissa. Sitä puolustetaan isänmaallisena toimintana. Sitä se ei mielestäni ole.

Kun olen itse tehnyt pisimmän työurani Rajavartiolaitoksen tehtävissä, siellä tehtiin ja tehdään edelleen työtä kaikkien suomalaisten eteen. Isänmaan asia on työtä kaikkien puolesta. Marssimalla kaduilla huutaen vihaa toisia kohtaan, ei voi puolustaa isänmaallisuudella. Sillä lauseella halutaan peittää fasismin kytkös.

Näin kaatuneiden muistopäivänä voi jälleen muistella, mitä isänmaallisuus on. Se on oman maan ja kansan, sekä yhteiskunnan puolustamista. Isänmaallisuutta on puolustaa heikoimpia. Isänmaallisuutta on puolustaa eri uskontoryhmien olemassaoloa ja oikeutta harjoittaa uskontoaan.

Isänmaallisuutta on tehdä yhdessä sopien, yhteisten tavoitteiden mukaisesti, kaikille vapaata yhteiskuntaa.

Ei huutaen. Ei vihaten. Vaan yhdessä kaikkien kanssa.

Avainsanat: arkipäiväinenäärioikeisto, perussuomalainenharjaaminen, samakaikuonaskelten

037 Ullivesi nousee rannoille

Maanantai 21.3.2016 klo 9:32 - yrjöpoeka

Kevät tuo valon mukana näkyviimme kaiken mahdollisen, minkä ihmiset ovat talven aikana kylväneet ympärillemme. Valo vaikuttaa meihin siten, että haluamme puhdistaa ympäristömme. Kevät kasvattaa myös autokuumetta. Kodinkunnostajat ryhtyvät kiertelemään kauppoja uudistaminen mielessään. Kevät on useimmiten ihmisille hyväksi. Mutta on poikkeuksiakin.

Yksi poikkeus oksenti sisuksistaan julkisuuteen sellaista sontaa, että ainakin minä tunsin kuvotusta. Pääsiäinen alla liikkuvat iloiset lapset virpomisineen iloisina ja punaposkisina. Ihmiset valmistautuvat ostamalla karkkeja ja pääsiäismunia. Lasten iloisuus tuo ihmisille hymyn kasvoille. Viikonlopun aikana koko maassa oli todella hyvä keväinen säätila. Olisin uskonut sen tuovan mukanaa hyvän mielen kaikille aikuisille.

Perussuomalaisten edustaja Pirkanmaalta näki kaiken toisin. Hänen mielensä mustasi ulkona näkyneet lapset. Tämän oksentajan ulostulo ei ole ensimmäinen kerta. Aihe on sitten toistuvasti sama. Ulkomaalaisten kammo. Nyt hän oli nähnyt lasten joukossa ulkomaalaisen näköisen huiviinpukeutuneen. Hänen mielestään se ei ole sopivaa. Päivän aikana hän viesteissään toi esille harminsa, ettei hänellä ollut kotona kondomeja jaettavaksi ulkomkaalaisen näköisille lapsille.

Minulle ei oikein aukene, mitä kondomeilla on tekemistä lasten virpomisen kanssa? Mutta se kyllä aukenee, että tämän ihmisen sisimmässä ei kaikki ole kunnossa. Olen lapsuudesta asti kuullut yhden sanonnan, joka sopii tähän oikein hyvin. Sanonta kuuluu: Kun ullivesi (tulvavesi) nousee rannoille alkavat hullut huutaa. Täällä tiedettiin hyvin, että valon lisääntyminen voi tuoda joillekin ongelmia. Yleensä näitä valosta hullantuneita hoidettiin ja hoidetaan suljetuissa laitoksissa.

Pirkanmaalla kaikki on toisin. Tämä henkilö saa kulkea vapaasti eduskunnan käytävillä, koska toimii kansanedustajan avustajana. Surullista on se, ettei tämä oksennus ollut hänen ensimmäisensä ja jokainen ulostulo tuosta samasta aiheesta kalvaa puolueen julkikuvaa. Viimeistään nyt on aika miettiä puolueen johdossa, mikä on sopivaa. Odotan myös sitä, että puolueen jäsenyys irtisanotaan.

Mikäli nyt ei lähdetä siivoamaan omaa pesää, jäljelle puolueeseen jää lopulta pelkkiä oksentajia. Puolue on helposti heittänyt joukostaa ulos väkeä, pelkillä toisen käden ilmoituksilla. Olli Immosen ”harjaamisesta” lähtien olen odotellut ryhtiliikettä. Sitä ei valitettavasti ole tullut. Ensimmäisten kommenttien jälkeen en usko muutosta tulevan tähänkään oksennukseen. Olen todella surullinen puolueen tilasta.

Perussuomalainen puolue ei voi kestää näitä tölväisyjä muita puolueita paremmin. Kannatusmittaukset kertovat sen erittäin hyvin. Jossakin vaiheessa joudun itsekin pohtimaan suhdettani puolueeseen. Kaikki tekemäni työ puolueen eteen on nostanut esille surkuhupaisia tolvanoita. Nämä kaatavat jokainen päivä paskaa niskaamme puolueessa.

Kevät on siivouksen aikaa. Puoluehallitus voi aloittaa siivouksen tästä kondomin jakelijasta.

Olisipa aikoinaan käytetty kondomia.

Avainsanat: terhikiemunki, kondomejamuslimeille, harjaaminen

089 Harjaaminen

Maanantai 26.10.2015 klo 12:33 - yrjöpoeka

Aaamun uutisanti oli sitten yllättävä. BB-julkku, ex-sellainen, Sebastian Tynkkynen kertoi joutuneensa Soinin giljotiiniin. Sanonta on veikeä. Mikäli hän todella olisi sanamukaisesti joutunut giljotiiniin, haastattelut olisivat tältä aamulta jääneet. Giljotiinin pudottua, no se on lopullista.

Parempi sanamuoto olisi ollut aiemmin syksyllä Soinin lanseeraama ”harjaus”. Tynkkynen ilmeisesti itse uskoi hänen asemansa olevan se, joka takaa hänelle koskemattomuuden puoluehallituksen suunnasta. Sitä se ei ollut, koska puoluehallitus voi perua puolueen jäsenyyden. Erottaminen oli varmasti itse ansaittua ja siitä on turha syytellä Soinia.

Yksikään puolue ei pitkään kestä omien johtomiestensä kampanjointia puolueen valitusta linjasta. Demikraattisesti tehdyt valinnat eivät muutu julkisuuden huutoäänestyksissä. Siihen tarvitaan muutakin kuin BB-talon ohjelmassa käväisy. Tämä harjaaminen oli vain ajankysymys ja nyt se on tehty. Hyvä niin.

Lähdin eilen käymään yhdellä purolla kokeilemassa harjusten perhokalastusta. Ajellessani sinne tapahtumat seurasivat toisiaan. Ensiksi kylällä tuli vastaan pysäköity poliisin ajoneuvo. Partio oli tutkaamassa tielläliikkujia. Paikka oli hyvin valittu. Juuri siinä päättyi 40 aluerajoitus ja alkoi 60 rajoitus. Selvisin tutkauksesta ilman lisäharjausta.

Seuraavaksi minua tuli vastaan karhuemo pentunsa kanssa. Samalla kun kiivaasti jarrutin kaivoin kameraa esille penkiltä ja yritin sitä virittää. Karhuperhe ei hyvää tarkoitustani jäänyt odottelemaan, vaan painui vesakkoon rivakkaa tahtia. Muutaman kympin sijoituksella ajoneuvokameraan olisi nyt ollut tilaus. Panee pohtimaan vakavasti.

Kotipurolla sää oli sateinen ja todella kova tuuli teki kalastamisesta vaikean. Kylmyys jähmetti sormenpäät ja siima pyrki irti vedestä tuulenpuuskissa. Märästä kelistä huolimatta sain nuotion sytytettyä ja siinä sain aina välillä lämmitellä sormiani. Lämmin tee ja vaimon tekemät eväät lämmittivat lisää. Muutama pieni harjus kävi sormieni välissä, isommat eivät olleet ruokailutuulella.

Syksyinen ilma harjasi mielen puhtaaksi. Puron kohinan ja tuulen tuiverruksen jälkeen oli mukavaa palata kotiin. Vaimon harjattavaksi.

Avainsanat: harjaaminen, bb-talo