Satunnaiset kuvat

pikku raisa iltapesulla

Uusimmat

Blogin arkisto

143 Sosialismi ja harmaa eminenssi

Torstai 5.11.2020 klo 12:57 - yrjöpoeka

Tarpeisiin perustuva talous Suomeen. Tällaisen vaatimuksen ovat esittäneet vasemmistonuoret. Lähestyvät kuntavaalit saavat aikaan mitä kummallisempia aloitteita. Koska vasemmisto on tänään hallitusvastuussa nuorten ääni kuuluu myös hallitukseen saakka. Tämä tarpeisiin liittyvä talous perustuu siihen, että kukaan ei saisi omistaa 5 miljoonaa enempää. Jostakin kumman syystä, ehkä häveliäisyyttään tai sitten nuoret eivät muista menneisyyttä, tämä teksti kuulostaa sosialismilta.

Vasemmistonuoret kertovat superrikkaiden elävän yhteiskunnan siivellä. Nuorina he eivät ehkä tiedä sitä, että mitä enemmän Suomella on superrikkaita, sitä enemmän rahaa virtaa myös yhteiskunnan palvelujen tarpeisiin. Nuorilla on harhainen kuvitelma, että nämä rikkaat jäisivät kotimaahan. He siirtäisivät kirjansa ja verotuksensa kipinkapin muualle. Sen jälkeen rikkaat nauttisivat suomalaisten tekemästä työstä ja veisivät heidän avullaan hankkimansa eurot muualle. Vasemmistonuoret kertovat olevansa itsenäinen poliittinen toimija, eivätkä he ole Vasemmistoliiton jäsenjärjestö.

Ehkä kuitenkin heidän tulisi kysyä edes historian opettajiltaan, miten sosialismi on käytännössä toiminut viime vuosisadalla. Nuoret voivat tietysti olla idealisteja ja esitellä ajatuksiaan vapaasti, koska Suomi ei ole sosialistinen maa. Mikäli nuorten malli oikein lailla iskettäisiin suomalaisten ikeeksi, voisi siinä sivussa kadota tämä ihana sananvapaus. Näin se valitettavasti on aina käynyt kaikissa sosialistisissa maissa. Olisiko nyt kuitenkin niin, että Suomi säilyttäisi tämän olemassa olevan mallin. Tämä malli antaa vapauden mölistä melkein mitä vain.

Olen usein kirjoittanut perussuomalaisten Trump uskovaisuudesta. USAn juuri päättyneiden vaalien jälkeen viestiä ovat vahvistaneet persujen näkyvät hahmot. Ääntenlaskennan alun jälkeen olen huomannut jopa hurmosta ja iloa, kun Trump pärjäsi odotettua paremmin. Sosiaalisessa mediassa mölinä lisääntyi välittömästi. Juuri tänään vain kaikkein innokkaimmat jatkavat, osa odottaa kauhusta mykkänä Bidenin voittoa. Hyvä etteivät itkua väännä. Persut ovat myös Trumpin esikuvan mukaisesti kertoneet kaikkien muiden medioiden kirjoittavan valeuutisia. Vain persulehti on heidän mielestään puolueeton ja kirjoittaa vain ja ainoastaan totuuden mukaisia juttuja.

Matias Turkkila vastaa persujen mediasta ja on heidän julkaisunsa päätoimittaja. Turkkila on se harmaa eminenssi, joka on pysytellyt taustalla Jussi Halla-ahon Scripta-julkaisujen alusta saakka. Hänen kätensä jälki näkyy tänään Perussuomalaiset-lehdessä ja puolueen verkkosivuilla. Pidän häntä erittäin taitavana ja osaavana henkilönä, joka ymmärtää kuinka viestit tulee ihmisille esittää. Se näkyy kaikessa persujen viestinnässä. Viesteillä on kannattajille suorastaan uskonnollinen merkitys. Tältä ei voi välttyä kun seuraa kannattajien kirjoittelua. Turkkilan käsiala näkyy myös toisaalla.

Sanna Ukkola kirjoittaa Iltalehdessä, että muut Suomen medioiden toimittajat ovat maalanneet kuvan Trumpista mielisairaana hulluna. Samalla hän estottomasti väittää muiden medioiden toimittajien tekevän valeuutisia. Näin myös Trump on sanonut niistä medioista, jotka eivät tee kuten hän sanoo. Sanna Ukkola kyynisesti ja aivan huomaamattaan tekee juuri niinkuin kirjoittaa. Aivan sattumoisin Matias Turkkila ja Sanna Ukkola asuvat yhdessä.

Ääni on Jaakobin, mutta kädet Eesaun.

Avainsanat: vasemmistonuoret, sosialismi, matiasturkkila, harmaaeminenssi, sannaukkola