Satunnaiset kuvat

Tammikuu

Uusimmat

Blogin arkisto

033 Mikään ei ole mitään

Maanantai 22.7.2013 klo 17:27 - yrjöpoeka

Paikallisten lehtien yleisönosastot saavat myös kesäisin palstan täytettä valittajilta. Valittajien aiheet vaihtelevat. Yhteistä näille on se, ettei kukaan tee asioita oikein. Valittajat uskovat vain heillä olevan oikean tiedon ja taidon. Kukaan näistä ei osallistu itse mihinkään sellaiseen, missä yhteisesti päätettäisiin asioista. Valittajat kokevat oikeudekseen valittaa muiden yhteisesti sopimista ja tekemistä päätöksistä.

Uskomaton on se energiamäärä, millä he tuovat kokemiaan ongelmia ulos julkisuuteen. Kaiken lisäksi usein käy niin, etteivät ulkopuoliset ymmärrä heidän ajatuksenjuoksustaan yhtään mitään. Juuri näin kävi kotikuntani paikallislehden julkaiseman mielipidekirjoituksen kohdalla. Kirjoittaja yritti ottaa kantaa kyläkoulujen kohtaloon, mutta päätyi mollaamaan kylätoimikuntaa. Samoin koko kylätoimintaa yleensäkin. Lukijat joutuivat todella miettimään, mikä oli ammattivalittajan sanoma. Kirjoitus oli kyläläisten mielestä typerryttävä. Usea ihminen kysyi voinko kirjoittaa vastineen kylätoimintaa ja kyläläisiä solvanneen kirjoituksen takia.

Kirjoitin vastineen ja sain vastineeseeni vastauksen, jonka sisältö jatkoi typerryttävää linjaa. Keskusteluun liittyi heti toinen samanlainen palstan täyttäjä. Molempien sisältö oli sama. Heitä oli nyt loukattu, koska kalikka oli kalahtanut kipeästi. Olen usein ihmetellyt paikallislehtien linjaa siitä, minkätasoista kirjoittelua ne julkaisevat? Pitäisikö toimitusten edes oikolukea ja korjata kirjoituksia? Sekavat sepustukset eivät tuo hyvää mainosta paikallisten osaamisen tasosta muualla asuville. Pidetäänkö toimituksissa julkaistujen kirjoitusten taso tietoisesti kansanomaisena.

Jään miettimään, pidetäänkö meillä tietoisesti yllä henkistä takapajuisuutta.

Kalastus on jatkunut ja nyt sain käydä ulkomailla asti kokeilemassa lohenkalastusta. Lakselv-joki Norjassa oli kohteena. Sen uskomattoman kauniissa maisemissa meni viikko aivan lentäen. Raju vesisade ja järjettömän kova tuuli, avasivat kalastusviikon. Veljeni saama seitsemänkilon lohi, jäi reissun ainoaksi. Itse sain kokea vain vastoinkäymisiä. Kahden titin osalta mokasin aika paljon itse. Viikon lopuksi sain siiman päähän todellisen suurlohen. Rajun alkulämmittelyn jälkeen sain lopuksi siimat silmille ja lohi jatkoi elämäänsä.

Lohenkalastus on juuri tätä. Suuria unelmia ja toiveita. Ne saavat vastapainoksi suuria vastoinkäymisiä. Silti suuren unelman jahti tulee jatkumaan. Tiedän sen olevan mahdollista.

Teno odottaa elokuussa. Josko nyt unelma täyttyy?

tuolta_pilven_alta.jpg
Tuolta pilven alta..

Avainsanat: moukkamainentyyli, henkinentakapajuisuus, lakselv, suurlohi, unelmasiitäsuuresta