Satunnaiset kuvat

Aamu ja lohi

Uusimmat

Blogin arkisto

071 Hiekkalaatikolla lelut hukassa

Keskiviikko 26.11.2014 klo 13:22 - yrjöpoeka

Olen aamun mittaan saanut runsaasti puheluja ympäri Kainuuta. Kajaanin alueella on kymmenittäin puolueen jäseniä viimevuonna jättänyt jäsenmaksut maksamatta. He eivät halua enää olla mukana Kajaanin yhdistysten jatkuvan melskaamisen takia. Tämän kaaoksen aloittajat ovat varmasti nyt eroamisuhkailuineen tyytyväisiä. Jokaisen puolueeseen liittymisen takana on ollut kova työ toreilla. Nyt syyssateet huuhtelevat tuloksen mennessään.

Aikuiset miehet, joilla on sanomista minulle ovat kuin pikkulapsia. He soittelevat hiekkalaatikon tädille, piirinpuheenjohtajalle, esimerkiksi Ylä-Kainuu lehden eilisestä uutisoinnista, koskien sunnuntain kokouksen tapahtumia. Sanoin toimittajalle joka juttua teki, että yhtenä syynä minun pudottamiseeni ehdokaslistalta on minun kantani maahanmuuttoasioihin ja annoin kertojan nimen. Jutussa mainittiin henkilön nimi ja se, että hän on maahanmuuttovastainen. Siitäkö on riemu revennyt ja jatkuva soittaminen piirinpuheenjohtajalle. Ei olisi kuulema saanut sellaista kertoa. Tosiasiana pysyy tältäkin aamulta, että hän facebookissakin jatkuvasti kertoo mitä mieltä on esimerkiksi syyrialaisista.

Piirin puheenjohtaja on vastuullisessa arkisessa työssä. Ei hänen tehtävänsä ole olla jatkuvasti hiekkalaatikon reunalla torumassa leikkijöitä. Juuri nyt se on menossa oikeasti kiusaamisen ja häirinnän puolelle. Aiukuiset miehet, lopettakaa tuollainen kiukuttelu. Yhdessä te pystytte minulle jurnuttamaan, mutta kasvokkain henkilökohtaisesti teistä ei ole puhumaan. Jos ei edes tuollaista perustoimintoa hallitse, on varsin epäloogista uskotella olevansa hyvä ehdokas kansanedustajaksi.

Vuosi sitten meillä oli piirissä eräs Hyrynsalmen vaikuttaja ongelmana. Valitettavasti meno näyttää nyt hyvin paljon samalta. Ovatko irtipäästäjät nyt tyytväisiä?

Ei ole puoluetoimistossa helppoa valmistautua vaaleihin. En kadehdi puoluesihteerin työtä, en toimiston työntekijöitä. En puolueen puheenjohtajaa. Mikäli pitää paikkansa, että nämä hiekkalaatikolla lelun menettäneet pommittavat toimistoa jatkuvasti? Lienee heillä nyt aivan oikeasti paljon tärkeämpää tekemistä. Minä en soittele, annan toimistolle ja työntekijöille työrauhan. Silloin kun on oikeasti asiaa, lähetän sähköpostin. Tai tekstiviestin.

Avainsanat: hiekkalaatikonleikit, hiekkalaatikontäti, jurnuttaminen