Satunnaiset kuvat

Aamu Tenolla

Uusimmat

Blogin arkisto

180 Hiihtokausi avattu

Sunnuntai 25.10.2009 klo 19:20 - yrjöpoeka

Tänään kellojen siirron jälkeen olin valmis hiihtokauden avaamiseen. Ajelin ojittamattomalle suoalueelle ja lähdin kokeilemaan suksien luistoa. Keli oli todella mainio, kovan hangen päälle sateli alijäähtynyttä vettä ja lunta. Päivä oli hämärän tuntuinen ja sumua oli aika tavalla, mutta hiihto oli suoranaista nautiskelua. Tätä on saatava huomenna lisää ja viikolla ehdin käydä useana päivänä hiihtelemässä.

Hirviä oli liikenteessä paljon, koirat olivat ajelleet niitä aamun ja ne olivat todella levottomia. Hirvimiesten jälkiä näkyi ainoastaan tiealueilla, taitavat odotella hirvien juoksua suoraan pakastimeen? Ikääntyminen näkyy nyt myös metsästysseurojen väessä, hyvin vähän on todella nuoria enää mukana.

Käväisin Suomussalmen kehitysvammaisten syyskokouksessa päivän päätteeksi. Oli todella napakka kokous ja asiat sujahtivat hyvin päätökseen. Kokouksessa tuli puhetta hiihtämisestä ja Satu-Hanna ihmetteli missä minä oikein hiihdän, kun kuntataajaman alueella ei ole ollenkaan lunta. Liitän kuvan tämän päivän hiihtoretkeltä kirjoituksen loppuun.

Kotona odotti oma kotiparturi saksien kanssa ja pyhäpäivän päätteeksi sai liian pitkä tukkani kyytiä. Kyllä nyt ihmisen kelpaa lähteä niin ladulle, kuin kokouksiin.

lokakuu2009.jpg

Avainsanat: hiihtokausi, ikääntyminen, hiihtoretki,

177 Kotihommia pukkaa

Keskiviikko 21.10.2009 klo 15:53 - yrjöpoeka

Alkuviikko on mennyt aivan täysin kotihommia tehden. Syysloma viikkoa pitänyt Jyrki poikani on sahaillut pokasahalla ahkerasti klapeja ja minä itse olen tehtaillut lisää tavaraa seinustalle. Kaikenlaista pientä puuhastelua autokatoksen pystyttämisestä lähtien on ollut ohjelmassa. Lunta on tullut lisää ja harmittaa, kun en ole ehtinyt hiihtokautta vielä aloittaa. Talvi on pitkä ja enköhän ehdi suksia vielä liikutella ylävesien metsissä.

Perussuomalaisten Kainuun piirin puheenjohtajan kanssa kävimme neuvonpitoa maanantaina, sen tuloksesta enemmän tässä. ”Röntsy” markkinoilla tavataan!

Pitäisi saada puutavaraa pientä puuhastelua varten, mutta kelit eivät nyt suosi. Vettä ja räntää satelee ajoittain ja tiet ovat todella likaisia, siinä ei lautoja juuri raski kuljetella peräkärryllä.

Viikonlopusta on tulossa todella ”Iloinen”, mummun ja ukin luo on tulossa pieni vierailija. Ja häntä saa kuulemma hemmotella!

Tietokoneen kanssa ei parane hötkyillä, heti kun alkaa kiirehtimään kone tuppaa tenäytymään. Kaiken päälle sähkökatkot ovat arkipäivää täällä ylävesillä. Joka ikinen päivä pätkii sähköjä ja siinä joutuu äkkiä ohjelmia tallentelemaan. Kun kaiken on saanut tehtyä ja turvallisesti kone on sammunut, sähköt jälleen palaavat ja ikään kuin ilkkuen pätkivät vielä. Sen takia on välillä luettava vaikka tämä kirjoitus hermojen lepuuttamiseksi. :)

Avainsanat: syysloma, hiihtokausi, ylävesi,