Satunnaiset kuvat

Perhonheittokurssi/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

130 Työpaikat hiilinielujen ahdingossa

Maanantai 29.4.2019 klo 10:11 - yrjöpoeka

Kaikille puolueille käy se, että kaikki tulevat työpaikat sijoitetaan kehäkolmosen sisäpuolelle. Siellä on pääosa äänestäjistä ja se on suurin syy miksi työpaikat pitää saada sinne. Helsinki on tänään se alue, jossa rakennetaan. Väestö siirtyy työpaikkojen perässä, sekä koulutuksen keskittymisen takia. Muu Suomi autioituu. Mitä jää jäljelle? Valtavasti metsiä.

Kaikki tutkimukset kertovat Suomen metsien kasvun kiihtyneen. Tästä syystä metsäteollisuus on valmis lisäämään metsien käyttöä ja suurin syy on maailmantalouden piristyminen. Raakasellu käy tänään hyvin kaupaksi ja myös muut tuotteet, kuten pakkauskartonki. Nettikauppa tarvitsee tänään entistä enemmän pakkausmateriaalia, samaan aikaan hienopaperin kysyntä laimenee, koska paperinen media menettää merkitystään. Kiina on ollut rahoineen aktiivinen, mutta nyt näyttää Suomi jäävän näistä rahoista mopen osalle. Se voi olla meidän onnemme ja erityisesti metsien onni.

Samaan aikaan kun metsien kasvu on kiihtynyt ja sellun tarve kasvanut, on alkanut erilaisten uhkakuvien rakentelu. Joidenkin mielestä yhtään puuta ei saisi kaataa, joidenkin mielestä meillä on varaa lisätä puuta käyttävää metsäteollisuutta. Toisten mielestä Suomen metsät ovat maailman ilmaston pelastus. Heidän tulisi katsoa karttaa ja verrata Suomen kokoa itäisen naapurimme metsien kokoon. Suomen yli lennetään reilussa tunnissa ja kaikki on pelkkää metsää. Venäjän ylitse saat lentää reilun puoli vuorokautta. Siinä ovat pohjoisen pallon puoliskon toiset keuhkot. Toinen puoli on Pohjois-Amerikan mantereella.

Piskuinen Suomi tarvitsee työtä ja toimeentuloa selvitäkseen. Metsä Group löi pöytään Kemin suunnitelmansa. Yhtiöllä on tarkoitus laittaa 1,5 miljardia euroa uuden tehtaan pystyttämiseksi. Se on valtava satsaus. Se toisi työtä ja toimeentuloa pohjoiseen. Kemissä Metsä Groupilla on vanha tehdas ja uusi tehdas söisi pohjoisen puuta melkein tuplaten. Mikäli hanke valmistuu, se tietää muiden pohjoisten hankkeiden kuivumista. Kemijärvi ja Kai Cell saisivat vetää henkselit suunnitelmien ylitse. Kuopion hanke jäisi myös odottamaan aikoja uusia, tai sekin kuivuisi kokoon Äänekosken läheisyyden takia.

Kuten arvata saattaa vastustaminen alkoi heti uutisen tultua julki. Ilmastohypetyksen ansiosta jokaisella on suussaan hiilinielu. Viikonloppuna haastateltiin kenties tulevaa pääministeriä Antti Rinnettä aiheeseen liittyen. Rinne kertoi tukevansa hanketta ja olevansa valmis hallituksessa tukemaan investointia erityisesti liikenne infran parantamiseksi. Useita puolueita kokoontui viikonloppuna miettimään mitä kertoisi Rinteelle vastaukseksi hänen kysymyksiinsä. Vihreät olivat heti valmiina ja heille ei käy työpaikkojen tuonti metsien keskelle. Toimittajien edessä lausuttiin jatkuvasti toistaen sana hiilinielu. Samoin toistettiin maailman ilmaston pelastaminen ja puiden merkitys siinä. Siis Suomen puiden.

Suomen pinta-alasta metsätalousmaata on 87% ja maatalousmaata 8%. Loput ovat rakennettua maata. Tästä jokainen laskutaitoinen saa kuvan siitä, että metsät eivät ihan yhden tehtaan takia lopu. Autioituva pohjoinen metsittyy. Raivatut pellot ja pihat metsittyvät. Suomen ei tarvitse ahdistua metsien käytöstä. Hiilinielua jää muillekin jaettavaksi.

Sillä välin yritetään pysyä hengissä. Työtä tekemällä. Metsiä käyttämällä ja kasvattamalla.

Avainsanat: suomenmetsientila, suomenprosentuaalinenosuusmaapintaalasta, metsägroup, keminsellutehdas, hiilinielu

211 Ilmasto vs. biosellu

Keskiviikko 10.10.2018 klo 17:57 - yrjöpoeka

Muutaman viimeisen päivän aikana olemme saaneet ahdistukseen asti kuulla ilmastonmuutoksesta kertovia uhkakuvia. Muistuu mieleeni reilun kymmenen vuoden takainen asia. Sekin liittyi ilmastoon, silloin kohkattiin otsonikerroksen tuhoutumisesta. Tämän uhkakuvan luomisessa onnistuttiin todella hyvin. Tavalliset mökin mummot ja papat kokoontuivat viikoittaisella kauppareissullaan markettien auloihin päivittelemääm asiaa. Ikänsä ulkosalla työskenneelleet vanhat miehet läimivät istuessaan reisiään ja tenhottivat, kuinka nyt aurinko oikein polttaa ihoa. Koskaan ennen he eivät muka olleet kokeneet vastaavaa käristystä.

Pikkuhiljaa kohkaaminen rauhoittui ja samoin rauhoittuivat myös ihmiset. Kaiken lisäksi on oltu kohtuullisen hiljaa siitä, että ne tutkitut otsoniaukot ovat korjaantuneet ihan luonnon omin voimin. Toki ihminen haluaa kertoa, että olemmehan mekin jotakin tehneet. Se on kyllä totta että otsinipäästöt ovat uuden tekniikan avulla pudonneet merkittävästi. Päästöjä kuitenkin tapahtuu ja ne tapahtuvat Kiinan, Intian ja koko Indokiinan alueella. Samoin muissa kehittyvissä maissa. Jokatapauksessa luonnon omat mekanismit säätelevät ilmastoa ja ihminen voi ainostaan hillitä sellaisia toimia jotka voivat kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Teollisesti kehittyneet maaosat ovat tässä asiassa eturintamassa.

Euroopan valtaapitävät ovat nyt päässeet jonkinlaiseen sopimukseen päästöjen vähentämisestä. Näyttääpä tekevän tiukkaa niille valtioille, joilla on suurta autoteollisuutta. Niillä on niin tehokkaat lobbarit, että ne keikuttavat myös Saksan Merkelin valtaistuinta. Kuunneltuani paripäivää tätä messua yksi asia on alkanut todella mietityttää. Suomi on nyt lopullisesti nousemassa tikunsilmään hiilinieluna runsaine metsävaroineen. Maailman ilmatieteen järjestö WMO on kertonut, että parasta metsänhoitokulttuuria on sellainen, jossa metsiä hakataan ja tilalle istutetaan jatkuvasti uutta. Tämä sillä ehdolla, että hakattu puu käytetään esimerkiksi puuataloteollisuuteen ja sellaiseen, jossa puuhun sitoutunut hiili säilyy vuosikymmenet.

Tästä päästäänkin sitten Suomen bio-sellu kuumeeseen. Suurten tehtaiden rakentamista on perusteltu vain ja ainoastaan sillä, että Suomen metsät kasvavat ennätysvauhdilla. Siitä aiotaan oikeasti jalostaa vain puhdasta sellua Kiinalaisten lisääntyneeseen vessapaperi tarpeeseen. Minusta näyttä nyt siltä, että saamme sulkea suunnitelmat uusiat sellutehtaista bio-liitteineen keskustan kuuluisaan perunakellariin. Suomi on tikunnokassa runsaine metsineen ja joudumme muuttamaan rajusti metsien käyttöä. Tämä muutos pakottaa myös metsien käytön osalta siihen, että niitä ei enää saa kaataa vain Kiinalaisten tarpeita varten. Kiinalaisten kuuluisat rahavarat ovat muutoinkin sulkeutumassa.

Mikäli EU aloittaa vaatimukset Suomen metsien käytön suhteen, Suomen on myös vaadittava Euroopalta korvauksia hiilinielujen kasvattamisen takia. Jos muu Eurooppa haluaa lisätä hiilinieluja juuri Suomessa, on kohtuullista vaatia muita maksumiehiksi. Yhtäaikaa muuttuvan ilmastopolitiikan takia, on aloitettava entistä tehokkaampi suunnittelu puun pitkäaikaseen käyttöön. Tähän asti olemme voineet höllötellä ja vaatia sellukattiloita. Se tie on tulossa päätökseen ja nyt saammekin kuulla itkua selluteollisuuden suunnalta.

Nyt voimme aloittaa puhumisen oikeasti kestävästä metsien käytöstä.

Avainsanat: ilmastonmuutos, suomenhiilinielut, biosellu, puurakentaminen, kestävämetsienkäyttö

179 Maailmanlopun ennustajat

Torstai 14.9.2017 klo 19:19 - yrjöpoeka

Ketkä ovat niitä? Tämä on helppo. Vihreät. Ei sellaista tapahtumaa valtakunnassa jota he eivät vastusta. Ei sellaista asiaa Kainuussa jota he eivät vastusta. Ei sellaista kaivosasiaa jota he eivät vastusta. Ei sellaista metsäasiaa jota he eivät vastusta. Puheenjohtajastaan lähtien he ovat ensimmäiseksi vastustamassa kaikkea mahdollista. Kansanedustajat ja euroedustajat vastustavat kaikkea mistä voi seurata kansantalouden kasvua ja helpotusta pienituloisen kansalaisen verorasitukseen.

Näiden turmanlintujen lisäksi on leegio sellaisia erikoisasiantuntijoita joiden tehtävä on hyökätä sosiaalisessa mediassa kaikkea vastaan. Lähikunnassani Kuusamossa on sellainen yksilö. Suomessa ei ole sellaista asiaa ja aihetta jota hän ei välittömästi vastusta. Kaiken lisäksi hän hallinnoi useita erilaisia keskusteluryhmiä ja välittömästi oman vastustamisensa jälkeen hän linkittää samat asiat omien ryhmiensä sivuille. Kaiken kattavana turman aiheena on säteilevät alkuaineet. Uraani ja sen johdannaiset saavta hänet ekstaasiin. Samat komppaajat ilmestyvät kommentoimaan ja tykkäämään hänen avauksiaan.

Suomessa on samankaltaisia turmatuojia kaikissa maakunnissa. Juuri tänään on Suomen edun mukaisesti päätetty eurostoliitossa, että me saamme hakata metsiämme enemmän kuin nämä maailmanlopun ennustajat ovat luvanneet. Uutispäivä on tuonut eteemme surkeina määkyviä viherpiiperöitä kertomaan, että tuho meidät perii. Pitkin Suomen kaupunkeja vellovat lökäpöksyt voisivat suunnata inhonsa näitä Suomen syöjiä kohtaan. Pakolaiset eivät uhkaa maamme hyvinvointia. Mutta vihreät uhkaavat.

Sipilästä ja kepusta on kohkattu ja uutisissa on tänäänkin kerrottu, kuinka verorasitus kohdentuu joihinkin ihmisryhmiin. Kepu on pelastaja verrattuna siihen, jos äänestäjät päästävät vihreät ja vasemmiston valtaan. Silloin jaetaan maamme verorasitus kaikkein pienituloisimpiin. Vihreät ovat parasiitteja ja haluavat itselleen hyvää ja omalle ryhmälleen. Kansantalouden he haluavat sosialisoida ja siihen heidän joukossaan on oppimestareita kuten eräs Hassi. Kaiken lisäksi he saavat lisävoimaa tämänpäivän vasemmistosta.

Juuri tänään oman kuntani euroedustaja Merja Kyllönen teki omasta mielestään hyvän äänestyspäätöksen. Suomen ja Kainuun kannalta tuo kanta oli tuhoisa, Onneksi järki voitti muualla Euroopassa ja erityisesti Ruotsin vihreissä. Kaikki se työ mitä maakunnassa ja maassamme on tehty uuden teollistamisen nousun eteen torpataan heti, jos nämä tahot pääsevät valtaan. Jokainen tilannetta seuraava tietää kuka on maksaja. Se on pienituloinen suomalainen. Sitä perustellaan maailman ilmaston pelastamisella. Suomi on hyttysenpaskan kokoinen läntti ja äänestäjien olisi syytä ymmärtää tämä kokonaisuus.

Valitettavasti äänestäjä haluaa hakata ensin päätänsä aitosuomalaiseen mäntyyn. Nyt ei tarvita Karjalanmäntyä. Siitäkin nämä samaiset tahot kertovat uhkakuvia ja ovat varsinaisia Suomen syöjiä. Samaiset tahot nuolevat Putinin per... tai esityksiä ja ovat valmiita myymään maamme heti kun on mahdollista. Talvisodan jälkeen puhuttiin paljon malli Cajanderista. Vihreät ja vasemmisto vahvistettuina kepun Vanhasella ja persujen nuolijoilla ovat valmiina tekemään vielä enemmän myönnytyksiä. Malli Cajander oli hyvä verrattuna näiden ehdottamiin. Olisi edes malli Cajander huokaistaan tulevaisuudessa.

Silloin ei enää tarvitse ennustajia. Maailmanloppu on täällä.

Avainsanat: suomipelastaamaiilmanennustavatvihreät, hiilinielupäätös, neljäsuomalaismeppiä, alkuaineetuhkaavatvihreidenelämänmuotoa, eurostoliittovalinkauhassa, hakataanpäätäkarjalanmäntyyn

148 Ja artisti maksaa

Sunnuntai 16.7.2017 klo 19:43 - yrjöpoeka

Näin voisi todeta pienelle Suomelle juuri nyt. Suomi maksaa siitä, että sen metsät kasvavat enemmän ja nopeammin kuin koskaan. Euroopan komissio hyväksyi sellaisen ukaasin, että jos Suomessa puuta hakataan teollisuuden tarpeisiin, joudumme ostamaan Etelä-Euroopan metsättömiltä valtioilta päästöoikeuksia. Nämä maat saivat haluamansa, kaiken lisäksi muutamien Suomalaisten viherpiipertäjien tuella.

Jokainen lentokoneessa päiväsaikaan Suomen yli lentänyt näkee omin silmin, että Suomi on metsien maa. Metsät ovat aina tuottaneet kansallisvarallisuuteemme yhteistä hyvää. Suomi on hoitanut kaikenlisäksi metsiänsä niin hyvin, ettei vuosittainen haakkupoistuma juuri nyt pienennä metsävarojamme. Päinvastoin, meille kertyy kokoajan lisää hakattavaa. Juuri nyt talouden elpyessä todella pitkän laskukauden jälkeen, ei tällaista päätöstä voi pitää mitenkään oikeutettuna. Vihreät aatteet tulevat todella kalliksi Suomelle.

Talouden noustessa on myös suunnitelmia puun kestävästä käytöstä lisätty. Suomessa on menossa suoranainen buumi, missä suunnitellaan erilaisia biosellu-hankkeita ympäri maatamme. Kaikkia niitä en pidä aivan realistisena. Erityisesti kiinalaiset ovat kiinnittäneet huomionsa Suomeen ja rahoittajia tunkee idästä etsimään juuri näitä uusia bio-hankkeita. Mikäli EU todella ryhtyy maksattamaan Suomen metsien käytöstä, meidän pitää myös ilmoittaa suoraan komissiolle Suomen ryhtyvän irrottautumaan yhteisöstä. Tai Suomi ilmoittaa vähät välittävänsä komission näpertelystä.

Kestävä metsätaloutemme ei saa olla etelän kaupunkien viherpiipertäjien nyrkin alla. Euroopassa ei oikeasti ymmärretä, että harva asutuksemme on säästänyt myös metsämme samalta tuholta, mitä muu Eurooppa on vuosisatojen kuluessa kokenut. Eurooppa on kaupungistunut ja väestön määrä on lisääntymässä erityisesti muualta tulevan muuton takia. Kainuutakin tämä koskettaa juuri tänään, koska maakuntaamme on suunnitteilla biotehdashanke. Jos Suomi kilttinä maksajana hyväksyy kitisemättä komission sanktiot, Kainuu takuuvarmasti putoaa ensimmäisenä hankkeista ulos.

Tämän komission päätöksen jälkeen todella vakavasti mietin sitä, mitä hyötyä meille EU:sta oikein enää on? Suomi toimii kilttinä ja takuuavarmana maksajana. Ne varat siirtyvät etelä Euroopan valtioiden hyväksi. Nyt ne haluavat lisää. Kohta varmaan komissio ryhtyy miettimään sitä, että miten suomalaiset saataisiin maksamaan puhtaasta vedestä. Sitä meillä on yllinkyllin ja muualla EU:ssa siitä on pulaa. Eiköhän joku stalinistikoulun käynyt änkyrä vihreä keksi, että meidän vetemme pitää tasata muiden kanssa. Ainakin suomalaisten kuuluu maksaa niille, jotka ovat paskantaneet omat vetensä ja maansa.

Kyllä ne älykääpiöt osaavat miettiä tällaisia. Suomalaiseen demokratiaan kuuluu se, että meidän on siedettävä omaan pesään paskantajien touhut. Neuvostoliiton aikana samat tahot nuoleskelivat tehtaankadun kulmilla kotiryssiä. Nyt nuoleskellaan Brysselin komissaareja.

Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin.

Avainsanat: artistimaksaa, suomenuhattavaerollaeusta, kajturunen, annelijäätteenmäki, eunhiilinieluraportti, suomenpuhtaatvedetkauppatavarana