Satunnaiset kuvat

Kesä ja virtaava vesi

Uusimmat

Blogin arkisto

157 Katharsis

Torstai 10.8.2017 klo 18:59 - yrjöpoeka

Näin voisi etukäteen ilmaista tämän illan urheilutarjonnan suomalaisten osalta. Seurasin eilen illalla naisten 3000-esteitä ja moukarinheittoa. Itse olen ollut skeptinen yhdenkään urheilijan lähettämiseksi MM-kisoihin. Jokainen lähtenyt on jo etukäteen hävinnyt. Heidän tuloksensa eivät vastaa maailman huippujen tuloksia. Saavutettujen tulosten tulisi olla tältä vuodelta ja hyvin lähellä muiden huippujen tekemiä tuloksia. Vain näin heillä olisi edes teoreettinen mahdollisuus kamppailla voitosta.

3000-esteitä juossut Camilla ei ole päässyt lähellekään maailman kärkeä ja siksi odotin, millä selityksillä häviö kuitataan. Selostajat yrittivät parhaansa mukaan kertoa kuinka kaunis on askel ja kuinka hänen lantionsa kulma on optimaalinen. Kun kärki lähti kunnon laukalle peli oli heti menetetty. Selostajaparat yrittivät vielä hehkuttaa, ettei pidä lähteä moiseen vauhtiin. Camillan pitää juosta oma juoksunsa, tämähän on meille katsojille jo tuttua kauraa. Eli tappio tunnustetaan.

Viimeiseltä vesiesteeltä näytettiin kuva jossa juoksija äkisti irvisteli. Maaliin tultuaan oli selitys jo valmiina ja katsojien ymmärrystä yritettiin sumuttaa. Mikäli hän olisi alussa saanut kolhun, olisivat selostajaparat sen toki huomanneet. Nyt jokainen peittää silmänsä siltä, ettei juoksijalla ollut mitään mahdollisuuksia tuossa vauhdissa. Sen minä näin ja niin moni muukin. Kierroksella häviämiselle ei tarvita koottuja selityksiä.

Moukarinheitossa oli alusta alkaen selvää, ettei suomalaisella ollut mitään jakoa. Mies joka ei ollut heittänyt kolmeen viikkoon kuin kolme kertaa, ei voi voittaa. Kun hän ei osallistunut Suomen omiin mestaruuskisoihin, oli se minusta paljon puhuvaa. On jonkinlainen kummallinen tilanne siinä, että nämä huonosti Suomea puhuvat voivat laistaa kotimaan tärkeimmät kisat. Ei yleisurheilun mahtimaassa USA:ssa tulisi tällainen kysymykseenkään. Jos olet kunnossa, sinun on se näytettävä ennen lähtöä. Se on oikea malli.

Tänään me sitten puhdistaudumme kunnolla ja joudumme joukkopsykoosiin keihäänheiton kohdalla. Suoritamme puhdistautumisriitin ja uskottelemme, että kunnossa ollessaan Pitkämäki olisi voinut voittaa. Tällä urheiluselostajat lyövät lisää sumua silmiimme ja me olemme uskovinamme. Keihäänheitto ei ole enää pitkään aikaan ollut suomalaisten bravuuri-laji.

Muuallakin on hyvin pikaisesti opittu heittämään ja siellä oikeasti heitetään. Suomalaiset esiintyvät naistenlehtien ja muiden viikkolehtien palstoilla misukoiden klainalossa. Ulkomaan elävät harjoittelevat silloin arkisesti ja paljon. Ei ole ihme, että suomalaiset rypevät itsesäälissä. Uskottelemme urheilijoiden harjoittelevan. Ei suinkaan. He lomailevat etelän auringossa useiden viikkojen putkissa. Sieltä he antavat hyvin ruskettuneina naisten lehdille voimaa uhkuvia haastatteluja.

Kun kisat oikeasti ovat edessä, aletaan kehitellä vammateorioita. Minkä ihmeen takia he ovat kisoissa, jos ovat tunteneet itsensä vammaisiksi? Taitaa paremminkin olla niin, että huonosti harjoitellut tunnistaa oikeat urheilijat. En edes jaksa luetella kaikkia niitä urheilijoita, joita kisoissa on vilissyt. Täysin tuntematonta sakkia ja se kertoo tasosta hyvin paljon.

Haluamatta takahikiää loukata sanon, että muuttakaa sinne. Siellä olette julkkuja.

Avainsanat: katharsis, yleisurheilunmmkisat, keisarillaeiolevaatteita, takahikiäontherock

045 Elämä on

Sunnuntai 26.2.2017 klo 14:00 - yrjöpoeka

Kokonainen viikko vierähti nopsaan, kun seurassamme oli kaksi vilkasta lastenlasta. Tyttöjen kanssa ulkoiltiin, käytiin luistelemassa ja hieman kaupoissa. Tytöt saivat touhuta mielipuuhassaan leipomisen parissa. Kipeine polvineen mummon rooli oli katsella kauempaa tyttöjen menoa. Minun roolini oli ikuistaa hyviä hetkiä ja kuunnella iloisia ääniä.

Vuorokausi on mennyt nyt aivan kahdestaan ja on se sanottava, lapset ja lasten äänet tuovat elämän taloon. Taloon jossa kaksi ikääntyvää myhkäilee keskenään. Aamulla katselin ottamiani kuvia ja kiitin hiljaisessa mielessä elämää lastenlapsista. Välillä on ikävä, mutta tämä nykytekniikka onneksi tuo äänet ja kuvan reaaliajassa näkyville. Seuraava tapaaminen on jo lukkoon lyöty ja huhtikuussa on käytävä junaradan päässä.

Aamun hätkähdyttävin uutinen oli Terhi Kiemungin erottamisuutinen perussuomalaisesta puolueesta. On sitä usea odottanut, mutta puoluehallituksessa on ollut sellaiset suojelijat, ettei siitä ole tullut valmista. Olisiko nyt ollut erilainen kokoonpano ja se on käytetty hyväksi. Erottaminen on valitettavasti jo myöhästynyt liike. Näitä erottamisia eivät ole jaksaneet odottaa enää kauempaa ne lukuisat aktiivit, jotka vaihtavat nyt puoluetta. Puoluehallitus saa nyt sitä mitä on tilannut. Joukkopaon.

Uuninpankkopoikana tunnettu Sakari Timonen kirjoitti blogissaan hyvin KELAn ongelmista. Vaimoni on juuri nyt KELAn ongelmien uhri. Vaimoni toimitti viikkoja sitten ison paperinivaskan toimistoon käsittelyä varten. Käsittelyä ei näillä näkymin kukaan ehdi aloittaa, vaan vaimoni yksityisyrittäjänä ehtii kahden kuukauden sairasloman päättää ja aloittaa työskentelyn.

Olen samaa mieltä kuin Timonen. Aikaa on ollut, vaikka lampaat söisi. Mutta eipä se ole auttanut, suma seisoo ja tavalliset ihmiset kärsivät sen nahoissaan. Ei paljoa lohduta johtajan vakuuttelut, että töitä tehdään niska limassa. Niska olisi pitänyt laittaa limoittumaan jo aikaa sitten. Nälkiintynyttä ei johtajan vakuuttelut auta. Allekirjoitan tuon Timosen pelon siitä, että jossakin vaiheessa jollakin keittää yli. Syyllisiä ei silloin ilmaannu. Viisaat päät aloittavat puhumisen mielenterveyden ongelmista ja poliisien resurssien riittämättömyydestä. Näin se aina menee.

Tuleva viikko on kiireinen. Olen siihen itse syyllinen, koska en osaa sanoa kaikeen ei. Mutta se ei haittaa, koska kaikki eteen tuleva on mielenkiintoista. Samankaltainen oli myös mennyt viikko.

Elämä on, kaunis ja rikas!

Avainsanat: elämällekiitos, skypepuhelut, terhikiemunki, uuninpankkopoika

010 Vainotut

Keskiviikko 11.1.2017 klo 17:49 - yrjöpoeka

Pitkin talvea olemme saaneet kuunnella ja lukea muutamien politiikkoina itseään pitävien vuodatuksia heihin kohdistuvasta vainosta. Eduskunta avustajana toimiva Kiemunki pyrkii tosissaan Tampereen päättäjäksi. Some-viestien mukaan hän oikein ilakoi hänelle langetettua tuomiota. Viestiensä mukaan kaikki eivät pysty samaan ja erityisesti piikkiä riittää vasemmiston suuntaan.

Hakkarainen istuvana kansanedustaja on tietysti aivan osaamaton ja lukutaidoton. Näin hänen lainopillinen avustajansa ilmaisi asian käräjäoikeudelle muutama päivä sitten. Olen aina tiennyt sen, ettei kansanedustajaksi ryhtyvältä vaadita paljoa, mutta nyt tiedämme sen, ettei laintuntemusta tarvita ollenkaan. Perustuslaista ei tarvitse välittää, sen pitää turvata vain heidän omaa hyvinvointiaan.

Täällä syrjäseuduilla ovat isämme ja äitimme osanneet aina opettaa oikean ja väärän ymmärtämisen. Kansakoulussa iskostettiin mieliimme se, että esivallan antamia lakeja ja asetuksia on kuuliaisesti noudatettava. Nuorempaa sukupolvea tämä ei näytä enää koskettavan. Asianajajat julkisesti puolustavat asiakkaitaan sillä, etteivät nämä tiedä sellaisen lain olemassaolosta. Kuten syyttäjä on todennut, se ei ole millään puolustettavissa. Etenkään kansanedustajien kohdalla. Toivottavasti syyte pitää ja tuomio tulee.

Samasta puolueesta on tänään istunut Oulun käräjillä surullisen hahmon ritari Tynkkynen. Hänen ensimmäinen vaatimuksensa oli käräjäoikeudelle se, että istunto on julkinen ja sitä saa videoida. Samoin kuin Kiemunki, Tynkkynen lähtee vaaleihin tuoreella videolla ja tuomiolla. Aina löytyy niitä reppanoiden tukijoita, joille ei ole olemassa Suomen lakia. He ovat mielestään aina oikeassa ja muut vainoavat heitä mielipiteidensä takia.

Siinä nämä perussuomalaisen puolueen toivot ovat aivan oikeassa. Heidän mielipiteidensä ja käytöksensä ovat niin vääristyneitä, että juuri heidänlaistensa takia minun oli luovuttava puolueen jäsenyydestä. Oikeuslaitos on samaa mieltä, että heidän mielipiteensä eivät kaikilta osin täytä lain vaatimuksia. En mitenkään enää voinut kenellekään puolustella puolueeseen pesiytyneitä rikollisia. He eivät kunnioita Suomen lakeja, silloin kun ne kohdistuvat heihin itseensä. Juuri niitä he ovat. Rikollisia.

Olen vakaasti sitä mieltä ja myös oikeuslaitos on ollut asiassa samaa mieltä. Koko viimevuoden jouduin todella häpeämään puoluettani. Uskoin ja toivoin muutosta. Odotin puoluejohdolta tiukkoja otteita rikoksista tuomittujen erottamiseksi puolueesta. Sitä ei valitettavasti tullut ja sen myötä minun vaihtoehtoni loppuivat.

Seuratessani tänään Oulun käräjien uutisointia minulle väkisin tulee mieleen se, kuinka paljon tekemääni työtä on valunut hukkaan. Tässä en ole yksin, puolueesta valuu nyt ulos se väki, joille isänmaan lait ovat todellisia. Ne lait pätevät myös kaikkiin perussuomalaisiin. Tänään oikeudessa nähtiin se näytelmä, jossa itkun avulla yritettiin vaikuttaa tuomareihin. Onneksi oikeuslaitos on sen verran nähnyt näyttelijöitä, että se takuuvarmasti osaa antaa oikeudenmukaisen tuomion.

Kunnallisvaalit ovat ovella. Niissä tuomion antaa sitten kansa. Se on aina ollut oikeudenmukainen. Ja siitä ei ole valitusoikeutta. Siinä ei itku auta.

Avainsanat: terhikiemunki, teuvohakkarainen, sebastiantynkkynen, suomenperustuslaki, kansantuomio

170 Päivän kuulumisia

Perjantai 2.12.2016 klo 18:46 - yrjöpoeka

Olen odotellut kansanedustaja Lea Mäkipään ilmoitusta liittyen hänen avustajaansa Terhi Kiemunkiin. Todennäköistä on kyllä, että ilmoitusta ei tule. Jos Kiemunki on paatunut ja välinpitämätön tuomiostaan, niin samaa voi sanoa myös kansanedustajasta. Äkkinäisempi olisi työntänyt tuollaisen mesojan kauemmaksi, mutta ei tämä. Ei pata kattilaa soimaa.

Viikon verran on huudettu kansantuomiota pääministeri Sipilälle, vaikka mitään syytettä ja tuomiota ei ole. Toisena ääripäänä on tämä tuomion saanut Kiemunki. Ei kansaa kiinnosta, vaikka selkeästi on tuomio tullut. Näyttää ja kuulostaa siltä, että tuomittu aloittaa uhriutumisen. Kanattajineen hän olettaa olevansa kaiken yläpuolella ja saavansa jatkaa mekkalointiaan. Varmaan näin tekeekin, koska ei ymmärrä lopettaa. Kokee ilmeisesti uhriutumisen antavan hänelle kansantuen. Jäänee nähtäväksi. Takiaispuolueesta on vaikea nousta kansanedustajaksi.

Vietin aamupäivän kylällä ja sain useita tiedusteluja tuleviin kuntavaaleihin liittyen. Jokainen haluaisi tietää, miten ehdokasasettelu on edennyt. Aika moni taisi kysyessään jo tietää homman olevan puissa. Olen itse tällä kertaa seuraajana ja kuuntelen, kuinka nykyinen johto aikoo toimia. Sanoin tänäänkin, ettei omalla ilmoituksella ole vielä kiirettä. Kerron oman ratkaisuni, kun aika on.

Usea nosti keskusteluissa esille heti Säynäjäsuon tilanteen. Halusivat kuulla, aikooko Suomussalmen kunta tehdä asialle jotakin. Kerroin sen minkä tiesin, että virkajohto aikoo lähestyä Metsähallitusta asiasta ja pyytää neuvonpitoa. Luottamusorganisaatio ei voi asialle juurikaan mitään, ellei tule painetta muualta. Toisinsanoen kuntalaisilta. Usea pelkäsi sitä, että koska talvi on tullut, niin hakkuut alkavat hyvinkin nopeasti. Pelkona oli, että ihmiset heräävät vasta sitten kun alue on jo hakattu. Toivottavasti näin ei pääse käymään.

Eniten kyläläisiä puhuttaa liikeiden autioituminen. Kylätaajaman keskellä on jatkuvasti lisää tyhjää liiketilaa. Usea liike on lopettanut aivan viimeaikoina, aika moni kaipaili erityisesti kirjakauppaa takaisin. On todennäköistä ettei sitä aivan heti taida tulla, mutta voisi olettaa jonkin kauppaketjun lisäävän tuotevalikoimiinsa kirjoja ja paperitavaraa. Tätä keskustelua kuuntelin erityisesti paikallislehden jouluglögi tilaisuudessa.

Maailmanmeno on kummallista. Kun pienemmällä paikkakunnalla kauppa lopettaa, se pakottaa asiakkaat ajamaan satakilometriä kauemmas hakemaan tarvitsemansa. Jotenkin tuntuu siltä, että kaupat tekevät tätä tietoisesti. Kaupat haluavat vähentää kiinteistökustannuksia ja keskittävät palvelut yhteen paikkaan maakuntakeskukseen. Asiakas on se joka aina kaikesta maksaa. Mielestäni kyse kaikisssa lakkauttamisissa ei ole kannattavuudessa itsessään, vaan kauppiaiden voiton maksimoimisessa.

Pian ollaan samassa tilanteessa kuin 100-vuotta sitten. Käydään maakuntakeskuksessa markkinoilla ostamassa rukkaset ja muut tarveaineet ja pari suolasäkkiä. Näin se kehitys kehittyy. Olemme oravanpyörässä.

Avainsanat: leamäkipää, terhikiemunki, kuntavaalienehdokasasettelu, kajaanintalvimarkkinat

127 Media narsistien ja hölmöjen liekanarussa

Maanantai 10.10.2016 klo 19:35

Sosiaalinen media on tuottanut Suomeen valtavan määrän omasta navastaan riehaantuneita narsisteja. Jokainen huutamaan kykenevä haluaa näyttää, millaisia möläytyksiä he kykenevät tuottamaan. Tästä on erinomaisena esimerkkinä Lea Mäkipään eduskunta avustaja. Saadessaan jatkaa eduskunnan palkkalistoilla, kansliatoimikunta samalla ilmoittaa sen, mikä riittää kanasanedustajan avustajan tasoksi. Minun mielestäni tämä kertoo jotakin myös kansanedustajan omasta tasovaatimuksesta-

Koska hölmöily on tarttuvaa, tämä avustaja kutsuttiin somistamaan Enbuske, Veitola & Salminen talk-ohjelmaan. Sivistynyt ihminen olisi luullut, että eihän noin järjettömiä laukovaa tarvitse kuulla enempää. Mitä vielä. Suomessa on vallalla sellainen oletus, että sanavapaus ja tiedoittamisen tärkeys vaatii kaikkien hölmöjen esilletuomista parhaaseen katseluaikaan. Kaikkien pellehermannien marssiminen kaduilla on esitettävä ja heitä on haastateltava. Näin myös tämän avustajan kohdalla.

Parhaaseen katseluaikaan saatu näkyvyys on valttia tulevissa kunnallisvaaleissa. Vaalien alla on aina pidetty ehdokkaita vaalikaranteenissa. Nyt media hakee esille niitä, jotka uskaltavat esittää kaikkein hölmöimpiä väitteitä. Tämän avustajan kohdalla media suorastaan polvistuu, koska hän on saanut syytteen ja vieläpä omasta rikosilmoituksestaan koskien itseään. Tämän hullummaksi ei enää voi mennä. Toisaalta kyllä aina joku panee paremmaksi.

En tiedä, mitä vaikutuksia kansalaisiin tällä median käyttäytymisellä tulevaisuudessa on? Tyhmistääkö se suomalaiset samalle tasolle, kuin valtameren takaisen presidentin vaalien lokakampanja tekee jenkeille? Minun mielestäni media on menossa kohti jenkkien lokajärjestelmää. Julkisuudessa esitellään vain suurimmat pellet ja he saavat kannattajia, koska järkeviä ihmisiä ei pidetä esillä. Järkeviä ihmisiä pidetään harmaina ja tylsinä.

Trumpismi on päivän sana. Tämä median osaaja käyttää mediaa härskisti hyväkseen ja sitä samaa olemme saamassa nyt myös meille. Mitä hölmömpiä väitteitä, sitä enemmän media sitä kommentoi. Media on trumpismin pauloissa. Nyt ei riitä enää populismi, mistä perussuomalaiset tunnetaan. Lieneekö puolueen johto saanut vaikutteita juuri tästä Trumpin suosiosta? Siksikö näitä älyttömyyksien esittäjiä pidetään puolueessa? Tästä syystäkö lepakoitten räjähtely on nostettu esille?

Hullu, hullumpi, vai trumpismin vallassa oleva perussuomalainen? Tämäkö on ajan kuva?

Voihan lepakko!

Avainsanat: leamäkipää, terhikiemunki, trump, räjähtelevätlepakot

044 Migreeni

Maanantai 4.4.2016 klo 10:17 - yrjöpoeka

Migreeni yllätti minut eilen kesken esiintymisen kokouksessa. Kipu oli sanoinkuvaamaton ja se löi päälle pyytämättä ja yllättäen. Kuten aikoinaan Jäätteenmäen faksi. Jouduin keskeyttämään puhumisen siihen paikkaan. Yritin istua silmät kiinni, mutta siitä ei tullut mitään. Pahoinvointi aallot löivät ylitse ja vetäydyin sivuhuoneeseen lattialle makaamaan. Kipulääkityksellä sain pahimman tuskan taivutettua.

Onneksi kokouspaikalla oli sellaista väkeä, jotka läksivät samaan suuntaan ajamaan. Sain kuskin kotimatkalle, se oli todella tarpeen. Ilta meni horteessa ja jouduin menemään aikaisin sänkyyn. Yön jälkeen pääni on kuin tukossa ja otsan alla outo tunne. Nuorempana migreeni tyyppinen kipu tuli aina keväisin valon lisääntyessä. Ne kivut palasivat heti illalla mieleeni, kun makasin tuskissani lattialla. Tätä kipua en toivo kenellekään ja toivottavasti tämä ei heti toistu.

Migreeniä ei helpota, kun luen uutisointia Terhi Kiemusesta. Uutisointi kertoo kuinka piirihallitus oli joutunut käymään pitkän kokouksen. Lopulta kokous tiukan äänestyksen 14 – 11 jälkeen erotti Kiemungin piirihallituksen varapuheenjohtajan paikalta. Tulos osoitti, että Kiemungille löytyy ymmärtäjiä omien joukosta. Tämä tapaus on osoittanut ainakin omien iäkkäämpien äänestäjieni joukossa sen, että puolue menettää vankimmat tukijansa. Samoin minä äänestäjäni. Oletuksella, että jatkaisin politiikassa.

Toivoisin puolueelta nyt jämäkkää otetta asiassa. Mikäli puolue hyväksyy jäsenikseen tällaiset henkilöt, voimme olla varmoja siirtymisestämme takiaispuolueeksi. Jatkossa perussuomalaisten äänestäjäjoukoksi valikoituu Rajat kiinni porukkaa ja MV-lehden lukijakuntaa. Kaiken lisäksi heidän äänestyskäyttäytymisensä on ailahtelevaa. Puolue voi joutua lopulta RKPn kanssa saman kokoluokan takiaiseksi. Silloin voi joutua todella pohtimaan, mihin se kansa hävisi.

Jostakin kumman syystä viimeaikoina on tullut tavaksi kertoa kansan olevan oman mielipiteensä takana. Tähän huumaan kuuluu, että sen tunteen jokainen rakentaa itse. Erityisen vahvasti kansa nousee mielipiteeseen, kun muutama muu on suhtautunut aiheeseen myötämielisesti. Tämä koskettaa erityisesti juuri edellämainittuja ryhmiä. Valitettavasti sama tauti on tarttumassa muihinkin ryhmiin, kuin aasialainen influenssa.

Näillä eväillä viikko nyt alkaa. Kirjoittamiseni ei kerro mitään kansan äänestä. Ajatukset ja mietteet ovat omiani.

Voivat aiheuttaa joillekin tahoille migreeniä.

Avainsanat: migreeni, terhikiemunki, takiaispuolue

037 Ullivesi nousee rannoille

Maanantai 21.3.2016 klo 9:32 - yrjöpoeka

Kevät tuo valon mukana näkyviimme kaiken mahdollisen, minkä ihmiset ovat talven aikana kylväneet ympärillemme. Valo vaikuttaa meihin siten, että haluamme puhdistaa ympäristömme. Kevät kasvattaa myös autokuumetta. Kodinkunnostajat ryhtyvät kiertelemään kauppoja uudistaminen mielessään. Kevät on useimmiten ihmisille hyväksi. Mutta on poikkeuksiakin.

Yksi poikkeus oksenti sisuksistaan julkisuuteen sellaista sontaa, että ainakin minä tunsin kuvotusta. Pääsiäinen alla liikkuvat iloiset lapset virpomisineen iloisina ja punaposkisina. Ihmiset valmistautuvat ostamalla karkkeja ja pääsiäismunia. Lasten iloisuus tuo ihmisille hymyn kasvoille. Viikonlopun aikana koko maassa oli todella hyvä keväinen säätila. Olisin uskonut sen tuovan mukanaa hyvän mielen kaikille aikuisille.

Perussuomalaisten edustaja Pirkanmaalta näki kaiken toisin. Hänen mielensä mustasi ulkona näkyneet lapset. Tämän oksentajan ulostulo ei ole ensimmäinen kerta. Aihe on sitten toistuvasti sama. Ulkomaalaisten kammo. Nyt hän oli nähnyt lasten joukossa ulkomaalaisen näköisen huiviinpukeutuneen. Hänen mielestään se ei ole sopivaa. Päivän aikana hän viesteissään toi esille harminsa, ettei hänellä ollut kotona kondomeja jaettavaksi ulkomkaalaisen näköisille lapsille.

Minulle ei oikein aukene, mitä kondomeilla on tekemistä lasten virpomisen kanssa? Mutta se kyllä aukenee, että tämän ihmisen sisimmässä ei kaikki ole kunnossa. Olen lapsuudesta asti kuullut yhden sanonnan, joka sopii tähän oikein hyvin. Sanonta kuuluu: Kun ullivesi (tulvavesi) nousee rannoille alkavat hullut huutaa. Täällä tiedettiin hyvin, että valon lisääntyminen voi tuoda joillekin ongelmia. Yleensä näitä valosta hullantuneita hoidettiin ja hoidetaan suljetuissa laitoksissa.

Pirkanmaalla kaikki on toisin. Tämä henkilö saa kulkea vapaasti eduskunnan käytävillä, koska toimii kansanedustajan avustajana. Surullista on se, ettei tämä oksennus ollut hänen ensimmäisensä ja jokainen ulostulo tuosta samasta aiheesta kalvaa puolueen julkikuvaa. Viimeistään nyt on aika miettiä puolueen johdossa, mikä on sopivaa. Odotan myös sitä, että puolueen jäsenyys irtisanotaan.

Mikäli nyt ei lähdetä siivoamaan omaa pesää, jäljelle puolueeseen jää lopulta pelkkiä oksentajia. Puolue on helposti heittänyt joukostaa ulos väkeä, pelkillä toisen käden ilmoituksilla. Olli Immosen ”harjaamisesta” lähtien olen odotellut ryhtiliikettä. Sitä ei valitettavasti ole tullut. Ensimmäisten kommenttien jälkeen en usko muutosta tulevan tähänkään oksennukseen. Olen todella surullinen puolueen tilasta.

Perussuomalainen puolue ei voi kestää näitä tölväisyjä muita puolueita paremmin. Kannatusmittaukset kertovat sen erittäin hyvin. Jossakin vaiheessa joudun itsekin pohtimaan suhdettani puolueeseen. Kaikki tekemäni työ puolueen eteen on nostanut esille surkuhupaisia tolvanoita. Nämä kaatavat jokainen päivä paskaa niskaamme puolueessa.

Kevät on siivouksen aikaa. Puoluehallitus voi aloittaa siivouksen tästä kondomin jakelijasta.

Olisipa aikoinaan käytetty kondomia.

Avainsanat: terhikiemunki, kondomejamuslimeille, harjaaminen

020 Mikä meitä pelottaa

Keskiviikko 10.2.2016 klo 20:42 - yrjöpoeka

Tänään on uutisoitu uudesta merkittävästä investoinnista Suomeen. Kemissä voi alkaa jo 2019 biodieseljalostamo ja sen rakennuttajana olisivat kiinalaiset. Kyseessä on miljardiluokan hanke ja sillä on vaikutusta koko pohjoisen Suomen aluetalouteen. Yhtäaikaa rakentaa Fennovoimala Pyhäjoelle ydinvoimalaitosta. Sen suuruus on useita miljardeja ja rakennuttaminen jakaantuu useille vuosille.

Ruotsin puolella Kiirunassa on menossa yksi erikoinen rakennusprojekti. Siellä rakennetaan Kiirunan kaupunki kokonaan uudelleen. Vanha kaupunki puretaan ja tilalle tulee jatkossa jättimäinen kaivoskuoppa. Tämä projekti vaatii valtavasti työvoimaa ja nyt tarvitaan työntekijöitä myös Suomesta. Nämä kolme massiivista hanketta imevät työvoimaa koko pohjoiselta alueelta. Nyt on olemassa mahdollisuus, että uusi nousukausi alkaa. Ja siitä erikoinen, että se voi alkaa täältä pohjoisesta.

Näillä merkittävillä hankkeilla voi olla tulevaisuuteen vielä merkittävämpi vaikutus. Paljon siitä on puhuttu ja nyt kaikki puheet rautatien rakentamisesta Jäämerelle saavat vauhtia. Näemmekö sen, että työvoimapula koettelee todella pohjoista? Siihen on hyvät mahdollisuudet. Nyt tulisi työvoimaviranomaisten nopealla aikataululla päivittää työttömien osaamista tarpeita vastaavaksi.

Kemin hankkeella on myös sellainen vaikutus Pohjois-Suomen metsien käyttöön, että Kemijärven sellutehdas hanke voi mennä niinsanotusti puihin. Samoin sillä on vaikutuksensa Kainuun suunnitelmiin alueelle rakennettavasta biosellutehtaasta. Suunnitelmia on paljon ja jokainen maakunta haluaa osille. Kaikki eivät voi mitenkään toteutua. Tärkeintä on, että alueelle syntyy merkittäviä investointeja. Ne vaikuttavat aluetalouteen ja työttömyyteen jokatapauksessa koko pohjoisella alueella.

Työvoiman kysyntä kasvaa ja meillä voidaan nähdä eräänlainen ihme, työvoimapula. Siinä voi tulla apuun turvapaikanhakijoiden vyöry. Käykö pahimmillaan niin, että maahamme muuttaneet ulkomaalaiset palkataan raskaisiin töihin? Jäävätkö kantasuomalaiset jalkoihin ja jäävät partioimaan kotikylien raitteja?

Toivottavasti nämä suuret hankkeet laukaisevat suman liikkeelle. Toivottomuus ja näköalattomuus ovat vaivanneet liian kauan. Tilalle on tullut kaikenlaisia pelkoja. Pelkoja poistettaan patikoimalla valkoisella miesjoukolla pimeässä. Asuessani Piispajärvellä hiihdin ja kävelin hyvin paljon talvella pimeässä. Lyhyt valoisa aika oli käytettävä muuhun toimintaan. Pimeä oli kuntoilun aikaa. Koskaan ei siellä tullut vastaan mitään pelättävää. No, oli siellä yksi pieni pelonpoikanen. Pelotti todella, että entä jos sieltä joskus tulee vastaan toinen ihminen!

Nyt on meillä mahdollisuus lopettaa pelkääminen. Työ tuo toivoa. Työ tuo alueelle lisää ihmisiä kaikkialta. Toiset voivat olla valkoisia. Toiset tummempia. Työtä tehdessä kukaan ei ehdi joutilaana katuja partioimaan.

Kohta ainoa pelkomme on, että joudumme tekemään työtä!

Avainsanat: keminbiodieseljalostamo, hanhikivi1, kiirunankaupunkimuuttaa

004 Rosatom säteilee Kainuuseen

Sunnuntai 12.1.2014 klo 17:33 - yrjöpoeka

Kainuussa on iso liuta erilaisia johtajia kehitystehtävissä. Yleensä heistä ei kuule mitään ja heidän kehitysajatuksensa jäävät piiloon kaikilta. Odotan uusia tuulia erityisesti uudelta aluekehitysjohtaja Heimo Keräseltä ja toivottavasti en pety uskossani. Tämän päivän hyvä uutinen oli Kainuun liiton aluekehityspäällikkö Paavo Keräsen sunnuntai vieraskirjoitus Kainuun Sanomissa. Juuri tällaisia pohdintoja olen odotellut julkisuuteen muiden ruodittaviksi.

Vieraskirjoituksessaan Keränen pohtii millaisia vaikutuksia uudella Pyhäjoen Hanhikiven ydinvoimalalla olisi Kainuun kehitykseen. Kirjoituksessaan hän tuo esille uusia näkökulmia Kainuun kehitykseen lähitulevaisuudessa. Erityisen hyvänä näen arviot rautateiden merkityksestä ydinvoimalan rakentamiseen liittyen. Mikäli ajatus toteutuisi, se toisi muassaan myös kokonaan uusia mahdollisuuksia rautateiden tulevaisuudesta Venäjän ja Suomen välillä. Rautateiden kauttakulkuliikkenne koskettaisi koko pohjoista aluetta molemmin puolin rajaa.

Oltiinpa ydinvoimasta mitä mieltä tahansa, se ainakin tiedetään, että menestyäkseen Suomi tarvitsee lisää energiaa. Miljardiluokan investointi pohjoiselle alueelle on sellainen, että myös Kainuun on oltava jollakin tavoin mukana hankkeessa. Se voi olla jopa suoranaista omistamista kuntien tai Kainuulaisen Loiste energiayhtiön kautta kuten kirjoittaja toteaa. Joka tapauksessa kirjoittaja on oikeassa siinä, että Kainuu ei yksin voi pyrkiä hyötymään hankkeesta. Nyt tarvitaan koko pohjoisen Suomen yhteistyötä ja yksituumaisuutta.

Uuden ydinvoimalan rakentaminen ei ole tällä selvää. Maailmanlopun odottajat ja pelottelijat pyrkivät estämään kaiken kehityksen erityisesti Pohjois-Suomessa. Täällä ei saisi liikkua mikään muu kuin liito-oravat ja liehutukkaiset maailmanparantajat. Haukkumisesta saavat pitää huolen Viitasammakot. Metsiin ei saisi koskea, kaivoksia ei saisi perustaa mihinkään ja vielä vähemmän rakentaa ydinvoimalaa. Kaikilla näillä suurilla hankkeilla on jokatapauksessa yhteinen nimittäjä. Ne luovat perustamisalueilleen elinvoimaa.

Juuri näitä suuria hankkeita Kainuu tarvitsee. Elinvoimaa jolla katkaista väestön ikääntymisen ja vähenemisen kierre. Tämä kierre hyödyttää vain ja ainoastaan maailmanlopun ennustajia. Uusi elinvoima Kainuussa vie näiltä ennustajilta sen käyttövoiman, mihin heidän koko elämänsä perustuu.

Pisteet Paavo Keräselle hyvästä avauksesta! Tämä säteilee!

Avainsanat: hanhikivenydinvoimala, rosatom, elinvoima, aluekehitys

120 Sisäsyöttö päivä

Lauantai 4.7.2009 klo 21:11 - yrjöpoeka

Vaimoni on tänään leiponut herkullisia leipomuksia ja taimenesta olen saanut suussa sulavia maistiaisia. Mietityttää hieman, onko taustalla juoni syöttää minut niin turvoksiin, jotten pystyisi lähtemään kotoa joelle?  ;)

Vettä on tullut päivän mittaan ja lämpötila on vaihdellut +5-7 asteen tuntumassa. Ilmalämpöpumppu tuottaa sisälle oikein hyvin lämmintä ja kun on saanut vielä hyvää ruokaa, on parempi mieli.

Iltapäivästä oli sen verran taukoa sateesta, että pääsimme ulkoilemaan pyörillä. Poikani ja minä ajeltiin ja vaimoni juoksi koiran kanssa. Hiki oli vain vaimolla ja sehän on aina hyväksi, se hiki.

Lupasin vaimolle, etten ihan joka päivä puhu mitään politiikasta ja toivetta on uskottava. Vaalirahoituskohu kasvaa kesällä, aivan kuin kaikki muukin luonnossa. Syksyllä saamme korjata sadon, voi olla että akanoita löytyy tästä sadosta.

Suomen kesä on täynnä erilaisia kesätapahtumia, mitä hullumpia sitä parempi. Minua ne eivät vain mitenkään inspiroi, ajatuksissa on aivan muut asiat. Perhot, taimenet ja kaikkea muuta mitä kalastukseen liittyy.

Milloinkahan Ilona käy mummun ja ukin ilona..?

Avainsanat: vaimoni, hiki, kesätapahtuma, perho