Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

196 Syysahvenia jallittamassa II

Maanantai 16.10.2017 klo 9:30 - yrjöpoeka

IMG_20171013_135650-crop.jpg
Kalastuspaikan syksyn värejä

Sateisen syksyn jälkeen laituri oli juuri ja juuri käytettävissä. Kelit olivat välillä todella erinomaiset. Sitten todella nopeasti taivas muuttui lyijynharmaaksi ja sade alkoi ropista niskaan. Laiturin nokassa säilytimme sumpussa saamiamme ahvenia.

IMG_20171013_132546.jpg
Pilvet kulkivat matalalla ja sadetta tuli herkästi

Maiseman valot ja varjot muuttuivat kirkkaasta valonpilkahduksesta raskaaseen lyijynharmauteen. Tuulenpuuskat tyyntyivät samassa tahdissa. 

IMG_20171013_132314-crop.jpg
Sumppu valmiina tyhjennykseen

Saamiamme kaloja säilytimme sumpussa. Kaikki saamamme ahvenet saimme pienillä jigeillä. Muutamia haukia kävi veneemmme vierellä sen aikaa huilaamassa, että saimme koukun irti leukapielistä. Otimme mukaan vain sen verran kuin tarvitsimme. Itse otin vain 8 ahventa ja kaverini samoin. Saimme hyvää harjoitusta ahventen pyynnissä syksyiseen aikaan. Kiireetöntä istumista veneessä. Kiireetöntä istumista rannalla nuotiolla. Makkaraa kypsentyi maailmaa parantaessa ja kahvia nautiskellessa.

Iltaisin sauna lämpeni ja siellä jatkui sama kiireettömyys. Saunan verannalla välillä tuijotimme pimentyneelle lammelle ja huolehdimme, että nuotiossa kyty säilyy. Saunan jälkeen mikäpä oli istuksia nuotiolla, nauttia iltapalaa ja maistella muutakin kuin kahvia.

Sunnuntai aamu tuli todella nopeasti vastaan ja oli aika laittaa kämppä ja sen ympäristö syyskuntoon. Kalakaverini ei aiemmin ollut paikassa käynyt ja hän ihastui sen täydelliseen äänettömyyteen. Nimenomaan ihmisten aiheuttamat äänet puuttuivat. Rantojen hakkaamattomat metsät saivat ihmisen tuntemaan ja kokemaan alkuperäisen luonnon rauhaa. Harmaasta syksyisestä luonnosta puuttuvat myös lintujen äänet lähes tyystiin. Vain korppi ronkkui sen kierrellessä ruoanhaku reisuuillaan.

Kiitos Kimmolle hyvästä seurasta. Olemme tunteneet toisemme pitkään ja tämä reisuus vahvisti ystävyyttä, joka on kehittynyt kalareissuilla vuosien mittaan. Sovimme jo hieman seuraavasta reissusta, se suuntautunee syksyisen kylmille uisteluvesille. Paikka on vielä avoin.

Tänään on sitten toisenlaisen ilon päivä. Ilona ja Aliisa saapuvat syyslomalle mummolaan. Jos aika kulkee kalastuksen parissa nopsaan, niin lasten kanssa viikko kuluu todella nopeasti. Liiankin nopeasti.

Avainsanat: vieremänsoidensuojelualue, itärajansuurtenselkostenhiljaisuus, syysahventenvaltakuntaaetsimässä, iltanuotionlumo

118 Peli poikki - Rikotaan hiljaisuus

Sunnuntai 25.9.2016 klo 9:40 - yrjöpoeka

Koska mielenosoitus oli Helsingissä, eikä mahdollisuutta olla siinä mukana, katsoin sen melkein kokonaan YLEn Areenasta. Väkeä kertyi tähän epistolaan todella paljon, huolimatta lyhyestä järjestely ajasta. Mukana oli todella kaikenlaista väkeä ja heillä selkeä tahto kertoa, että nyt riittää.

Paikalle oli masinoitu niinsanottuja vastamielenosoituksia ja niiden sanoma kertoi missä mennään. Näissä mielenosoituksissa oli väkeä muutamia kymmeniä. Tämä kertoo sen, etti kansa ole näiden joukkojen takana. Muutama hurahtanut hörhö on saanut viimeisen vuoden aikana aivan liian paljon median palstatilaa. Viimeistään nyt median on lopetettava näiden pelleporukoiden tilaisuuksien uutisointi. Ne häviävät sen myötä kokonaan kartalta pois.

Ihmettelin eilen muutamien naamioituneiden läsnäoloa isossa mielenosoituksessa. Minä sanoin vaimolleni, että pelkään joidenkin hörhöjen voivan tehdä iskun mielenosoittajien keskuudessa. Naamioituminen antaa siihen mahdollisuuden. En tyhjään pelännyt ja aprikoinut. Nyt on selvillä keitä nämä naamioituneet olivat. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja alamaistensa kera oli jakamassa perusnuorten logolla varustettuja pillejä. Tynkkynen on itse sitä seinällään kehuskellut.

Huolimatta poliisin varautumisesta, nämä pellet pääsivät mukaan naamioituneina. Tämä antaa nyt selkeän singnaalin niin poliisille kuin järjestäjille, estää kaikenlainen naamioituminen. Laillisen mielenosoituksen sekaan ujuttautuneet sabotoijat voivat aiheuttaa todella suuren vahingon. Mikseivät perusnuoret voineet kulkea ilman naamioita vastustamassa rasismia? Minua hävettää perussuomalaisen liikkeen takia.

Minua hävettää myös se, ettei puolueestani kukaan näkyvä kasvo ymmärtänyt, mitä kello on lyönyt? Olemalla mukana tässä isossa tapahtumassa tuomitsemassa rasismia, puolue olisi asemoinut itsensä muiden puolueiden joukkoon. Kansanedustajista Laura Huhtasaari jopa kertoi, että mikäli aikataulu antaisi myöten, hän osallistuisi Rajat kiinni liikkeen mielenosoitukseen.

Suorassa lähetyksessä jokainen kansalainen sai nähdä, minkä verran hurahtaneita siellä oli. Tuolla yhdellä esiintulolla on valtava vaikutus tulevaisuuteen. Valitettavasti minua ei uskota, kun olen varoitellut kirjoituksissani puoluetta hukkaamasta kansalaisilta saatua jytkyä. Eivät meidän äänestäjämme ole äänestäneet sen takia, että puolue luisuu rasismin äänitorveksi? Kuten puoluesihteerimme on aiemmin sanonut, "Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan."

Sosiaalinen media on eilisen aikana kertonut myös muiden puolueemme jäsenten ulostuloista. Pahimmillaan siellä on toivoteltu suuren mielenosoituksen joukon lähettämistää karjavaunuilla Siperiaan. Melkein voisin nyt ennustaa, että jytkyn jälkeen saatu hallituspaikka, voi loppua pikaisesti. Mikäli näin käy, voi ennustaa sitten lopun. Pienessä marginaalissa toimiminen ei enää anna äänellemme voimaa. Sitä mikä nyt vielä on.

Kaikki se hyvä, mitä ahkerat, hiljaiset ja vastuuntuntoiset kansanedustajamme ovat tehneet, valuu tämän likaveden mukana ulos. Minua surettaa se äänestäjien ja näiden edustajien takia.

Minulla on nyt aina pilli mukana. Peli poikki, heti kun on tarvetta!

Avainsanat: pelipoikki-rikotaanhiljaisuus, yleareena, vastamielenosoitus, onkotarinatottataiei

042 Odottelua

Keskiviikko 16.5.2012 klo 10:56 - yrjöpoeka


Hiljaisuus esittämääni kysymystä kohtaan on jatkunut. En aio enää esittää mitään uutta pyyntöä aiheesta. Saavat vastata jollekin toiselle. Toivottavasti kuulo ja valmius vastaamiseen sen myötä paranevat.

Maakunnan asioita olen seurannut sivusilmällä ja kyllä tulevaisuus 2013 hieman ahdistaa. Palveluja on ajettu nyt koko ajan ahtaammalle ja tulevasta vuodesta muodostuu synkkä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Erityisen huolissani olen osaavan henkilöstön saamisesta. Tämän vuoden aikana maakunta karsii sijaisista ja henkilöstö joutuu etsimään ansiomahdollisuuksia muualta. Takaisin saanti ei sitten tule olemaan helppoa.

Puolanka on mielestäni ajamassa itsensä todella pahaan ahdinkoon. Sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistaminen pöytäkirjojen ja sanomalehti uutisten perusteella, kertoo surullista tarinaa. Uutisointi siitä, että mikäli palveluntuottaja lähettää asiakkaan erikoissairaanhoitoon, se myös vastaa kustannuksista. Nykyiset vallanpitäjät eivät vielä tiedä, millaista on keskustella isojen firmojen lakimiesten kanssa. Oma osaaminen voi joutua heikolle hapelle. Kaiken lisäksi kunnanjohtaja Rajala on aloittanut itkemisen siitä, ettei muu Kainuu enää tahdo olla heidän kanssaan. Puolanka haluaa olla mukana kalliin hoidon järjestelmässä, jotta muut maksaisivat osan heidän kustannuksistaan. Ei ole ihme, etteivät muut kunnat asiasta innostu.

Hallintokokeilun purkaminen juuri nyt ennen kunnallisvaaleja, on selkeästi tosi paha virhearvio. Puolangalla on olemassa halua parempaan yhteistyöhön muun Kainuun kanssa. Yhteydenotot ja keskustelut tulevien ehdokkaiden kanssa ovat vahvistaneet asiaa. Oletukseni on, että Puolangan nykyisen vallanpitäjät joutuvat etsimään puuhaa muualta. Se on hyväksi Kainuun yhtenäisyydelle!

Kevät on pikkuhiljaa edistynyt siihen malliin, että huomenna laitan ensimmäiset perunat mullan alle. Kokeilen ehtivätkö perunat juhannukselle? Keväisiä puuhia on riittänyt ja se on terapiaa ihmiselle. Jokapäivä kevät edistyy ja sen mukana on mukava elää. Kova myrsky viime päivinä on saanut puhdistamani pihapiirin uudelleen roskia täyteen. Asuntoni on isojen puiden keskellä ja niistä on satanut melkoinen määrä irto-oksia ja roinaa pitkin pihaa. Onneksi haravointi on jo verissä ja roskat saavat uudelleen sijoituksen.

Pyöräilykilometrejä Versyksellä on pikkuhiljaa kertynyt. Kovalla tuulella ajaminen viime päivinä on ollut hyvää harjoitusta kesään.

hpim54855.jpg
Kawasaki Versys - terapiaa mielelle!

Avainsanat: hiljaisuus, ansiomahdollisuus, palveluntuottaja, ulkoistaminen, hallintokokeilunpurkaminen, kainuunyhtenäisyys, versysterapiaamielelle

184 Pyhäinpäivän viettoa

Lauantai 31.10.2009 klo 15:04 - yrjöpoeka

 

 

Ylävesillä on ollut aikaa hiljentyä luonnon omassa kirkossa ja hiljaisuus suorastaan huutaa. Uusi pehmeä lumi hiljentää luonnonäänet tehokkaasti ja hiihdellessä oikein kuulee omien ajatusrattaiden natinan. Ihmisen kokoinen paikka on aina löytynyt näiltä selkosilta ja niin tänäänkin. Huomenna on saatava lisää tätä.

Lisäsin päivän kuvia tuonne albumin puolelle. Yksi kuitenkin tähän maistiaisiksi.

hpim3500.jpgTämä on ihmiselle sopiva paikka.

Avainsanat: ylävesi, hiljaisuus, huutaa, lumi, luonnonäänet