Satunnaiset kuvat

2003 ja 5.3kg

Uusimmat

Blogin arkisto

130 Kesäisiä juttuja

Keskiviikko 29.7.2009 klo 17:08 - yrjöpoeka

Maanantai-iltana lähdin yöksi joelle. Mahdottoman kova vesi sade saatteli menoa. Valtatie vitosella Kuusamon pohjoispuolella oli klo 16 jälkeen ajoneuvo jonoja, nopeus noin 60–70 km/h ja näkyvyys aivan nollassa. Autojen nostattama vesi sumu esti kaiken kaahailun ja tien päällä oli uskomattoman paljon vettä. Yöllä sade laantui ja kalastuksellisesti keli oli todella mainio. Kello 02 – 03 välillä sain tuntumaan taimeneen, mutta se pääsi irti hyppyruletin aikana. Irtipääseminen ei harmittanut oikein paljoa, koska se todisti joessa olevan elämää. Kosteus ja veden kylmyys, lisättynä omalla virheellä, liian vähän vaatetta, sai aikaan kramppeja jalkoihin. Aamu seitsemän jälkeen raahustin leiriin selkääni pidellen. Nukahdin muutaman tunnin ja lähdin käymään reissun koskilla ja siellä krampit saivat selkävaivani siihen tilaan, että pois oli lähdettävä.

Iltayö oli todella vaikea, väsymyksestä huolimatta en saanut unta. Levottomat jalkani oireilivat ja tuntui siltä, ettei niitä saa millään lämpenemään. Lopulta lääkitys ja jalkojeni alla oleva lämpöpatja toi levon. Raskaan yöunen jälkeen selkäoireet olivat pois ja kirkas aurinkoinen aamu antoi pontta lähteä ajelemaan moottoripyörällä.

Ajelin Suomussalmen itäpuolen tiestöjä ja kävin aamupäivä kahveilla Pirttivaaran tien varrella. Kiitokset Anjalle ja Ossille vieraanvaraisuudesta, oli oikein mukava tavata pitkästä aikaa ja muistella juttuja vuosikymmenten varrelta.

Kuntakeskuksessa Ämmänsaaressa törmäilin tuttuihin ja erityisesti miespuolisia kiinnosti kovasti allani oleva moottoripyörä. Joitakin kommentteja sain siitä, että voiko tämänikäinen aloittaa moottoripyöräilyn uudelleen. Ajelin nuoruusvuosina ja välissä on muutama vuosikymmen autoilua. On tehtävä ne asiat joita haluaa nyt, eikä haikailla niitä sitten vanhainkodin kiikkustuolissa. Silloin ei ole enää vaihtoehtoja olemassa, no voi sitä tuunata sitä omaa rollaattoria. Nyt voi vain nauttia ja sytkytellä auringonlaskuun, vahinko vain, ettei vaimoni aio millään konstilla lähteä kyytiin..

Tänä iltana taidan viedä vaimoni sitten vaihtoehtoiseen liikuntaan, vien hänet suolle rämpimään hillojen perässä.

Avainsanat: kalastus, levottomatjalat, moottoripyöräily, suomussalmi, hilla

123 Joki kutsuu

Perjantai 10.7.2009 klo 13:12 - yrjöpoeka

Tänään on vuorossa meno joelle ja osallistuminen kalastuskilpailuun. Tuleepahan sekin nyt kokeiltua, osallistuin kerran 90-luvulla huonolla menestyksellä.

Ilonan pomottamana on touhua kotona riittänyt, iltaisin on sitten mummon vuoro ollut olla pomotettavana. Onneksi kesäinen lämpötila on tullut takaisin ja myös sen seuralaiset, itikat.

Palailen kirjoitusten pariin viikonlopun jälkeen ja sitten täytyy lähteä katselemaan missä mallissa ovat marjat. Eli hilla, tai lakka, tai sitten suomuurain, millä nimellä sitä missäkin kutsutaan. Enteet ovat olleet todella huonot, toivottavasti jotakin on jäänyt poimittavaksi pakkasen jäljiltä.

Avainsanat: joki, ilona, hilla