Satunnaiset kuvat

Kuusinki nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

128 Vapaapäiviä ja nikkarointia kotona

Tiistai 5.10.2010 klo 22:15 - yrjöpoeka

 

 

Kaksi oikein mukavaa ja leppoisaa päivää on takana. Lopultakin olen saanut jonkinlaisen järjestyksen varastoon ja kalastusvälineisiin. Aikamoinen määrä roinaa meni suoraan roskiin ja poltettavaksi. Joka vuosi kesän jälkeen on sama homma, tavarat enemmän tai vähemmän levällään.

Kalastustakaan en ole unohtanut, vaan perhovälineillä olen opetellut seisovan veden kalastusta. Kohtuullisesti on homma toiminut ja soppakalat on taas jääkaapissa. Kalastus on mukavaa puuhaa ja siinä on aikaa miettiä syksyisen sinisiä asioita kaikessa rauhassa. Makkaraa paistellessa ja kahvia keitellessä sain muutaman puhelun ja niissä annettiin palautetta maakunnan asioista ja osa kirjoittelustani. Maakunnan tuottamat palvelut eivät tyydytä kaikkia ja erityisen hankalilta tuntuvat terveydenhuollon palvelut. Erityistä kitkeryyttä oli yhdelle soittajalle aiheuttanut Timo A Säkkisen lausuma tämän päivän Ylä-Kainuu lehdessä. Siinä Säkkinen toi esille sen, että ”palvelujen käyttäjät ovat suhteellisen tyytyväisiä” Säkkinen päätteli lisäksi vielä, ”Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan niillä, jotka eivät palveluja tarvitse.” Olen soittajan kanssa samaa mieltä, että Säkkinen on täysin vieraantunut tavallisen maakunnan asukkaan arjesta. Suhteellisen tyytyväinen sanonta on melkein mitä vain ja hänen arviointinsa niistä jotka arvostelevat maakunnan toimia, on todella ihmeellinen. Olen syksyn mittaan kiertänyt Kainuun toreja ja saamani palaute on aina tullut niiltä, jotka ovat palveluja tarvinneet. Kaikki tarvitsevat terveydenhuollon palveluja ennepitkää. Sellaista palveluiden arvostelijaa, joka ei niitä tarvitse, en ole vielä tavannut. En ollenkaan ihmettele Puolangan ja Hyrynsalmen nihkeyttä hallintokokeilun jatkoon. Kaikkia asioita katsotaan vain ja ainoastaan hallinnon näkökulmasta. Hallinto ei osaa, eikä ymmärrä palvelua tarvitsevan näkökulmaa. Kaikissa tutkimuksissa kansalaiset rankkaavat terveydenhuollon palvelut ykköseksi ja ovat tarvittaessa valmiita maksamaan niistä hieman enemmän. Hallinto yrittää säästää ja riisuu koko ajan palveluja entistä kauemmaksi syrjäseutujen asukkailta. Säkkisen päättelyn mukaan minä en tarvitse palveluja ollenkaan, koska olen kritisoinut kokeilua alusta alkaen. Erinomaista päättelyä!

Palaute lisäsi sinisiä ajatuksia ja oli syytä lähteä lopuksi saunan lämmitykseen.

Huomenna vapaapäivät loppuvat ja aloitan loppuviikon mittaisen ajelun vaalipiirin alueella. Mukavaa syksyistä säätä on lupailtu, toivottavasti sateet pysyvät poissa. Toivomuslistan ykkösenä on kuitenkin hirvien poisto tiealueilta, pitkä pimeä tuo lisää uhkatekijöitä liikenteeseen.

Avainsanat: tavaroittenuudelleenjärjestely, sinisiäajatuksiakainuusta, lakikainuunhallintokokeilusta, susijosyntyessään, hallintosäästääitsensähengiltä, palvelutovathallintoavarten, hirveäthirvethirveinä