Satunnaiset kuvat

Antti Sorron teoriatunti/kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

159 Kesäisiä ajokelejä

Tiistai 22.9.2009 klo 16:45 - yrjöpoeka

 

Eilen oli vuorossa maakuntamatkailussa Sotkamo ja valtuustosali. Ajelin pyörällä paikalle ja sain ajella pimeässä takaisin. Hirviä näkyi valoisan aikana, mutta yöllä ei ainuttakaan. Päivisin ne liikkuvat kotikuntani pohjois-osissa koirien takia, hirvimiehet treenaavat jo kuun viimeistä viikonvaihdetta varten.

Sotkamolaiset olivat perustyytyväisen oloisia ja ovat syystäkin, Sotkamosta puhutaan Kainuun Amerikkana. Tänäänkin matkailu vetää ja kaivannaisteollisuus tekee vahvaa tulosta. Eivät halua myöntää, vaikka ongelmia sattuisi olemaankin. Väkeä Sotkamon ilta tilaisuudessa oli todella vähän. Kotiin pääsin iltamyöhällä ja nukkumaan pääsin puolen yön jälkeen.

Aamulla olo oli hieman nuhjuinen, mutta aamusuihkun jälkeen hyppäsin autoon ja ajelin keskussairaalaan pH-mittarin asennusta varten. Vesi tirisi silmistä ja sieraimista sitä laitettaessa. Olin ollut aamun syömättä ja nälkäisenä menin syömään yhteen Kajaanin ruokapaikoista. Vanhempi herrasmies istahti vaimonsa kanssa vastapäiseen pöytään, mutta vaihtoi äkkiä paikkaa kun katsoi minua hetken. Ilmeisesti sieraimesta ulos tuleva piuha ei ollut oikein esteettinen ja vähensi ruokailun nautintoa.

Huomenna mittari poistetaan ja tuloksista saan vastauksen muutaman päivän kuluttua. Toivottavasti tutkimuksesta on hyötyä ja vaivaan löydetään oikeat hoitokeinot. Puoli vuotta meni hoitojonossa, eli jonotus tuli nyt sitten testattua.

Vaalirahoituksesta löytyy kaikkea ja joka puolue alkaa olla tikun nokassa. Erityisesti pitkään vallassa olleet puolueet ovat kehittäneet ”maan tavan”, joka heidän mielestään laillistaa korruption. Yhteiskunnan rahaa on juoksutettu omiin menoihin ja se on ollut helppoa. Omia miehiä on nostettu oikeisiin paikkoihin päättämään ”sulle-mulle” rahoista.

Yksi oikein hyvistä hyvä veli paikoista on ollut keskustan Jukka Vihriälällä, peräti 18 vuotta on saanut rahoitukset onnistumaan!

Yöjuna asia näyttää nyt etenevän kuin juna raiteilla ja se on hyvä asia.

Avainsanat: maakuntamatkailu, hoitojono, vaalirahoitus, yöjuna