Satunnaiset kuvat

Silloin nuorena

Uusimmat

Blogin arkisto

069 Syyllisiä ovat he kaikkeen

Keskiviikko 20.2.2019 klo 10:06 - yrjöpoeka

1930-luvun alussa eivät juutalaiset vielä uskoneet mitä lyhyessä ajassa tapahtuisi Euroopassa. Useissa maissa oli niitä ryhmiä, joille juutalaisuus oli kaiken pahan alku ja juuri. Ensimmäisen maailmansodan hävityksen ja tuhon jälkeen useissa maissa eli turhautunutta joukkoa. Pääasiassa nuoria miehiä ilman toivoa tulevaisuudesta. Tämän päivän Eurooppa on erilaisessa tilanteessa. Siitä huolimatta jälleen kerran ovat fanaattiset ryhmät löytäneet vihan kohteeksi juutalaiset. Eilen Ranskassa pidetty mielenilmaus kertoi vakuuttavasti, että  juutalaiset elävät jälleen pelon vallassa.

Joku voi sanoa, ettei tästä tämän kummempaa seuraa. Tilanne on kuitenkin erittäin vakava. Kevällä ovat Euroopan parlamentin vaalit ja nyt näyttää siltä, että valtapuolueet kuvittelevat kaiken järjestyvän kuten ennenkin. Niin ei todennäköisesti tule käymään. On hyvin todennäköistä että voittajiksi nousevat erimaiden ääriliikkeet. Niitä on kaikkialla Euroopassa. Itä-Euroopassa usea valtio on jo aloittanut oikeusjärjestelmien muuttamisen ja siirtymisen yhden johtajan taakse. Samat maat, joissa oli erittäin suuri juutalaisvastaisuus toisen maailmansodan alla. Miksi tätä tulisi nyt pelätä ja erityisesti juutalaisten?

Kaikki ääriryhmät ovat nousseet valtaan ja esille muukalaisvastaisuuden ansiosta. On puhuttu arabeista ja islamin uskosta ja haluttu estää niiden kasvu Euroopassa. Nämä ryhmät eivät missään maassa ole millään tavalla valtaa pitäviä. Juutalaisia pidetään sellaisina ja heidät on aina liitetty rahaan ja omistukseen. Parlamentin vaaleilla on suuri merkitys sille, mihin suuntaan Eurooppa kääntyy. Parlamentti istuu kuusi (6) vuotta ja sinä aikana se voi muuttaa koko Euroopan suunnan. Näin voi käydä, koska ääriryhmät tietävät jo millainen valta EU:lla lainsäädäntöön on. Siksi on erittäin huolestuttavia ne äänet, jotka ovat aloittaneet juutalaisten syyllistämisen kaikkeen.

Nyt valtaapitävät puolueet eivät juuri kampanjoi ja se antaa kentän täysin vastustajille. Useita ääniä on jo kuulunut siitä, että huolenaihetta on. Parasta vaalikampanjointia pitävät ääriliikkeet ja heillä on sanoma joka puree. Kaikki kotimaan ongelmat ovat maahanmuuttajien aiheuttamia. Tämä yksinkertainen sanoma puree yksinkertaisiin ihmisiin. Ihmisiin jotka haluavat muuttaa olemassaolevaa väkivallalla. Se on ainoa kieli jota he ymmärtävät. Sitä on paapottu meillä Suomessakin jopa poliisijohdon ja politiikkojen tuella. Sitä on pidetty kansalaisoikeutena ja sanavapautena. Väkivalta ja parlamentaarisen demokratian unohtaminen eivät ole sanavapautta eivätkä kansalaisoikeuksia.

Tätä lepsuilua on nähty nyt Suomessa ja Euroopassa. Kevään vaaleissa se muuttuu demokratian keinoilla oikeudelliseksi järjestelmäksi. Näin käy, elleivät suuret puolueet herää heti tekemään oikeaa kampanjointia Euroopan parlamentin vaaleihin. Kuusi vuotta on pitkä aika ja sen aikana ehtii aloittaa suuremmankin kaplakan. Kuten olemme Englannin vaiheista nähneet EU:sta eroaminen ei ole helppo juttu. Mutta onko se sittenkin se Euroopan tulevaisuuden avain? Eroaa ajoissa, ennenkuin Eurooppa ajautuu kaaokseen? Tämä vaihtoehto on nyt otettava huomioon kun valmistaudumme tuleviin vaaleihin.

Eurooppa etsii syyllisiä juutalaisista. Suomessa ei näin tehdä. Meillä syyllisiä ovat työtä vieroksuvat luuserit. Syylliset ja holokausti. Tätäkö me odotamme?

Avainsanat: antisemitismieuroopassa, juutalaisetpelkäävät, holokausti, euroopanparlamentinvaalit, eunvaltalainsäädäntöön, mihineurooppaonmenossa

026 Suuri kiitos!

Perjantai 30.3.2012 klo 21:43 - yrjöpoeka


Viimeiset päivät olen saanut todella runsaasti palautetta kotisivujeni palautelaatikon kautta. Jokaiselle joka on yhteystietonsa lähettänyt olen myös vastannut henkilökohtaisesti. Kainuussa aina on sanottu , että kissa kiitoksilla elää. Nyt on ollut hyvä saada tukea omille ajatuksille, etten ole aivan yksin. Paljon on sellaisia viestejä joissa ei ole yhteystietoja. Yhteinen nimittäjä näille on ollut hätä, mitä omalle omaiselle voi tapahtua tulevaisuudessa mikäli tämä malli jatkuu.

Eräs tuttuni tiivisti asian viestissään näin: ”On ihan käsittämättömän julkea ajatus, että esim. kehitysvammaisille asukkaille ei työntekijät ole/olisi saaneet kertoa etukäteen näistä muuttoaikeista. Ajatella, miltä kenestä tahansa meistä tuntuisi, kun joku vain yllättäen tulisi, keräisi kamasi ja käskisi istahtaa muuttokuorman päälle tuosta vaan. Todella karmeaa kohtelua kenelle tahansa. Minä en kykene ymmärtämään, mitä luullaan tavoiteltavan sillä, että ihmisiltä kysymättä, heitä kuulematta, heitä valmentamatta, otetaan ja kylmästi sijoitetaan uuteen yksikköön. No eihän johtoihmisten toki tarvitsekaan olla niitä, jotka kantavat seuraukset, oireilut ja vaikeudet ihmisten arjessa sitten... ”

Tämä on mielestäni yksi ydinasioista. Kuinka virkanaiset voivat unohtaa vammaisten ihmisoikeudet näin totaalisesti? Milloin viimeksi on toimittu näin vammaisten kohdalla? Toisen maailmasodan aikana Euroopassa kerättiin vammaisia junavaunuihin ja siirrettiin ihmisten silmistä pois, keskitysleireihin ja ghettoihin. Nyt joku tietysti sanoo, että tämä on liian brutaali ilmaus. Sitä se ei ole. Mielestäni Suomessa on vielä voimassa ihmisoikeudet kehitysvammaisillakin. Silloin pitäisi toimia sen mukaisesti ja kuulla ihmisiä heitä koskevissa asioissa. Nyt on toimijoina sellaisia, joiden ajatusmaailma elää vajaamieliaikoja. Eli aikoja jolloin ihmisiä siirrettiin leireihin, mikäli joku katsoi ettei heistä ole yhteiskunnalle hyötyä.

Kuiskeet kertovat kuinka nykyisiin ryhmäkotien tiloihin ollaan suunnittelemassa yksityisten toimijoiden hoitopaikkoja. Maakunnalle töihin pyrkiviä yritetään suorastaan pakottaa perustamaan yrityksiä ja jos ei kelpaa, ei töitäkään ole tarjolla. Nämä kuiskeet koskettavat nyt juuri seutu ykköstä, eli Kajaanin aluetta. Toiset kuiskeet kertovat, kuinka nyt etsitään syyllisiä vuotoon. Työntekijöitä jaetaan vuohiin ja lampaisiin, joko olet puolesta tai vastaan.

Maakuntakuntayhtymä kouristelee lopuillaan ja virkanaisilla on aikaa tällaiseen? Etsitään syyllisiä koska kaikkea ei ehditty salassa päättämään! Vajaamielistä touhua!

Viikonloppu on täynnä erilaisia kokouksia ja erilaisten ihmisten tapaamisia. Ukkina nautin Ilonan äänistä ja tarkoista kysymyksistä. Tämän viikonlopun tärkein aihe Ilonalle on ollut vahtia, että mummo pitää saada ostamaan itselle terveellisiä ruokia. Pelkästään asian esille tuominen oli todella terveellistä. Nauru parantaa ja se on hyväksi meille kaikille.

Avainsanat: palautettakirjoituksista, nimittäjä, muuttokuorma, karmeaakohtelua, keskitysleirit, holokausti, ghetto, ydinasia, ihmisoikeudet, vajaamielishoitaja, vihapuhetta, syyllistenetsintä, tietovuoto, salassapito, nauruparantaa