Satunnaiset kuvat

Pyhäinpäivä 2009

Uusimmat

Blogin arkisto

052 Hömpän ja huudon loppu

Tiistai 24.3.2020 klo 9:55 - yrjöpoeka

Suomessa ja maailmalla on viimeiset vuosikymmenet elänyt siipeiljöiden ammattikunta. He ovat melkein sataprosenttisesti nuoria kauniita naisia. He esiintyvät jokaikinen päivä sosiaalisessa mediassa mahdollisimman vähissä vaatteissa. Plussaa ovat rehevät maitorauhaset ja kurvikas takalisto. Ne vähät vaatteet ovat sitten todella niukkoja ja kuvakulmat kohdistuvat rauhasiin etupuolella ja toisena vaihtoehtona on persvako ja siihen upotettu kankaan lipare. Nyt korona viruksen ansiosta ovat silmät avautuneet yrittäjillä. Ensimmäisenä lentävät loiset ja siipiveikot ulos.

Tästä sitten seuraa itku ja mankuminen, kun loiset avautuvat iltapäivä lehdille heidän ulospotkimisestaan. Loiset kokevat tämän täysin vastuuttomana, koska heillä ei ole muita tuloja. Olisikohan kannattanut perän vetkuttelun sijasta hankkia kunnollinen ammatti. Sellainen voisi tänään olla sairaalan työntekijä. Siellä tarvitaan juuri nyt hoitoapulaisia, sairaanhoitajia ja erityisesti tehohoitoyksiköt etsivät alan ammattilaisia. Se on vaativaa työtä ja siinä ei pärjää pelkällä rauhasten ja perän esittelyllä. Toivottavasti yritykset muistavat tämän kriisin jälkeen ja panostavat markkinoinnissaan toisenlaisiin keinoihin. Yrittykset voivat ilmaista sen hyvin helposti vaikka näin: Tervetuloa töihin, meillä maksetaan oikeasta työstä. Rauhasten esittelyn voi viedä paikallisen meijerin myyntiosastolle.

Pohjois-Suomen kaikki terveydenhoidon ammattilaiset ovat vedonneet etelän ihmisiin, etteivät nämä tulisi nyt lomailemaan. Paikallinen lehti tietysti meni haastattelemaan turistipyydyksessä majoittuneita ja kertoi jutussaan, kuinka kaikki iloisesti kerääntyivät viikonloppuna hyvin hoidetuille laduille. Uutisen mukaan kyse oli sadoista henkilöistä. Sen vähän minkä olen kuullut kavereiltani etäyhteyksien avulla, ihmiset eivät juuri välitä rajoituksista. Hultoasemilla rynnätään aivan ensimmäiseksi tutkimaan noutopöydän antimia. Availlaan patojen ja laatikoiden kansia ja köhitään välillä. Tästä viikonlopun menosta voin ennustaa yhden asian. Ensi viikon alusta lähtien korona iskee kunnolla pohjoiseen.

Viruksen tulosta lähtien siihen saastuneet levittävät sitä ja ne ensimmäiset sairastuvat noin viikon päästä. Ei siis ole ihme, että paikalliset ihmiset ovat turhautuneita ja vaativat kovempia otteita. Toivottavasti tänään hallituksen viisikko lyö sellaiset rätingit pöytään, että hulluus loppuu. Valitettavasti tunnen myös yli 70:ä paikallisia, jotka kokevat omaan ikäryhmään kohdistuvan puheen olevan vainoamista. He eivät myöskään aio totella. On mielenkiintoista nähdä, mitä he sanovat kun virus osuu kohdalle?

Suomi kuten muukin teollistunut maailma elää yhden asian kerrallaan. Tänään ei juuri kukaan muista ilmaston muuttumista. Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden pulmista ei puhuta enää mitään. Päinvastoin nyt pidetään hyvänä, ettei kukaan pääse meitä uhkaamaan ja viemään meidän sosiaali- ja terveysturvaamme. Ja naisiamme.

On tässä perussuomalaisilla kestämistä. Vihervasemmisto sulki rajat! Toki jotkut yrittävät etsiä sisäministerin puheista morkattavaa. On tämä surullista.

Yhden asian voin jo nyt ennustaa, josta kirjoitin jo aiemmin. YLEn galluppi huhtikuussa on veret pysäyttävä!!

Avainsanat: somevaikuttajat, iltapäivälehdet, huhtikuungallupit