Satunnaiset kuvat

Kuusinki 28.6.2012

Uusimmat

Blogin arkisto

039 Mihin olemme menossa

Tiistai 3.3.2020 klo 14:17 - yrjöpoeka

Toisen maailmansodan aikana Suomi liittyi osaksi Saksan hyökkäystä Neuvostoliittoon. Suuri osa talvisodan kokeneesta väestä piti sitä oikeutettuna. Kukaan ei kuitenkaan missään vaiheessa kysynyt kansalta, mitä mieltä se on Saksan kumppanuudesta. Silloin oli jo hyvin tiedossa, kuinka Saksa kohteli juutalaisia. Ne jotka haluavat pitää laput silmillään sanovat tänäänkin, ettei me tiedetty. Rintamalla sotilaat huomasivat hyvin pian millainen oli meno suurvallan armeijassa. Ihmisyys oli pyyhitty sotilaiden omastatunnosta ja jälki oli sen mukaista. Tänään voimme katsella sodan jälkeisiä eläviä kuvia keskitysleireistä ja siitä mitä ihmisistä oli jäänyt jäljelle.

Ehkä siksi se kuva piirtyi mieleeni eilen iltauutisten aikana. Uutisissa näytettiin Kreikan sotilaiden toimintaa aseettomia siviilejä vastaan merellä. Samaan aikaan Suomi on myös menossa Kreikkaan Frontexin joukoissa, maalla ja merellä. Osana Kreikan pyrkimystä estää laiton maahantulo. Aamulla kuuntelin radiosta vakuutteluja, etteivät suomalaiset toimi niinkuin kreikkalaiset. Joukko voi tehdä kaltaisekseen kun hallitsematon tulva tunkee päälle. Silloin on valittava puolensa, turvatako ihmiselämä oman henkensä uhalla, vai osallistua poispotkimiseen.

Neuvostoliiton romahdettua, koko itäinen Eurooppa tulvi kohti länttä. Silloin Eurooppalaiset olivat onnellisia, että ihmiset pääsivät vapauteen ja muuttivat läntiseen Eurooppaan. Sotilaat eivät voineet ampua aseettomia ihmisjoukkoja, koska ei heitä ole koulutettu omia ampumaan. Muistan nuoruudessani kuinka eräs rajavartioston kapteeni väitti minulle koulutustilaisuudessa, että minun olisi ampumalla estettävä laiton maahantulo. Hän ei siinä väittelyssä pärjännyt, koska ylempi esimies oli samaa mieltä kanssani. Suomalaista ei ole koulutettu ampumaan aseettomia siviilejä. Toivon todella, että suomalaiset tulevat kotiin välittömästi, jos siviilejä murhataan. Siviilien hukuttaminen merellä on myös murha. Minulle ne ovat sotarikoksia.

Suomesta kyllä löytyy väkeä, jotka taputtavat käsiään tällaiselle. Pian saamme kuulla kuinka Venäjän presidentti on viisas, kun hän vaatii perustuslakiin mainintaa miehen ja naisen välisestä avioliitosta. Ja vieläpä uskosta jumalaan. Eikä se vielä riittänyt putlerille, hän toimitti parlamenttiin 24 sivua muutosehdotuksia. Tammikuussa vuotuisen puheen jälkeen kuului mutinoita, mutta hyvin pian parlamentti muuttui yksimieliseksi ja hyväksyi ehdotuksen perustuslain muuttamisesta. Napakasti valittiin 3 henkinen työryhmä ja suitsait tuli valmista. Tulemme näkemään, että putlerin ehdotukset hyväksytään runsain taputuksin. Ja näin hänestä kruunataan ikuinen johtaja.

Maailmassa on tänään kaipuuta vahvoihin johtajiin. Aina kun näin on käynyt, on myös sodittu. Yhtäaikaa kaikkialla on vihattu erilaisuutta. Tänään sen kohteina ovat juutalaisten lisäksi arabit. Kuten Juha Sipilän hallitus opetti, myös kotimaisia kohteita voi vihata ja halveksia. Kuten työttömiä. Näin se toimii. Pian vihataan kaikkia, jotka eivät ole samaa mieltä johtajan kanssa.

Tänään on some ja maalittaminen. Helppoa ja vaivatonta. Puistattavaa.

Avainsanat: vahvanjohtajankaipuu, hukattuihmisyys, maalittaminen, vihapuhe