Satunnaiset kuvat

Orpo  ja Varo

Uusimmat

Blogin arkisto

047 Hulluus ja kurjuus

Keskiviikko 9.10.2013 klo 17:23 - yrjöpoeka

Suomi on todella sairastunut hulluuteen. Muuhun ei voi päätyä, kun kuuntelin eilen aamulla paikallisradion uutisia ja luin maakuntalehden päivällä. Viimeisten vuosien aikana on valtion ja kuntien hallintoon pesiintynyt kaikelta elämältä vieraantunut sukupolvi. Nämä kymmeniä vuosia opiskelleet maailmanparantajat ovat nyt pysäyttämässä kaiken tulevaisuuden rakentamisen Pohjois-Suomessa. Koko pohjoinen Suomi halutaan luontoreservaatiksi. Koko alue on yhtä Naturaa, tai siihen liittyviä alueita. Mikäli muilla alueilla meinataan tehdä mitään, sieltä löytyy viitasammakoita ja aina niin uhanalaisia liito-oravia.

Pohjoinen on aina elänyt metsistä ja sen tulevaisuus on edelleen siinä. Nyt on huomattu maailmalla ja suomessa , että pohjoisen tulevaisuuden pelastaa mahdollisesti kaivannaisteollisuus. Sen varaan on tehty paljon suunnitelmia uusien ratayhteyksien toivossa. Nimenomaan kaivannaisteollisuus on luonut tulevaisuuden uskoa ikääntyvien ihmisten kansoittamiin kuntiin. Lisääntyvä palvelujen tarve vaatii nyt ja tulevaisuudessa huomattavan määrän lisätuloa. Valtionosuuksien pudotessa kunnat tarvitsevat uusia tuloja ja uusia veronmaksajia. Mikäli hulluus jatkuu, koko Pohjois-Suomi muuttuu Eurooppalaisten viheralueeksi.

Pohjois-Suomea edustaa valtioneuvostossa ministeri Merja Kyllönen. Paljon on paikallisessa mediassa kehuttu ministeriä ja hänen aikaansaannoksiaan. Edellisen hallituksen aikana osoitettiin jokavuosi 23 miljoonaa euroa yksityisteiden harkinnanavaraisiin avustuksiin. Nämä valtionosuudet ovat olleet tuikitärkeitä, kun on kunnostettu rapistuvia yksityisteitä. Nämä tiet ovat tärkeitä kulkuyhteyksien ja puunhuollon kannalta. Mitä on pohjoisen ”oma” ministeri saanut aikaan?

2012 summa putosi 15 miljoonaan. Vuonna 2013 se romahti 9 miljoonaan. Esitys vuodelle 2014 on 5 miljoonaa euroa! Kataisen hallituksen leikatessa kaikesta mahdollisesta on ministerimme lyömässä lopullisen niitin pohjoisen tulevaisuudelle. Tässä näkyy ministerin kädenjälki. Kunnilla ei ole mahdollisuuksia tukea yksityisteitä. Samaan aikaan valtio on lisäämässä uusia tehtäviä kunnille.

Ministeri Merja Kyllösen avustuksella, elämältä vieraantuneet muuttavat Pohjois-Suomen lopullisesti Eurooppalaisten viheralueeksi.

Liito-oravia ja viitasammakoita esiintyy koko suomessa. Silti niitä kuvataan uhanalaisiksi. Aina kun tarvitaan, alueelta kuin alueelta löytyy yllättäen näitä otuksia.

Viitasammakot ja liito-oravat kiittävät. Ytimennävertäjistä puhumattakaan.

Avainsanat: siunattuhulluus, luontoreservaatti, natura, euroopanviheralue, merjakyllönenleikkaayksityistierahoitusta, viitasammakkovoitti, liitooravahyväkakkonen

086 Juhannus, milloin..?

Maanantai 21.6.2010 klo 21:53 - yrjöpoeka

Kansa odottaa juhannusta, mutta oikea juhannus on pian mennyt ja aloitamme juhlan väärään aikaan. Melkein olisi yksi ja sama pitää juhannus tammikuulla, silloin se ei häiritsisi kirkkoa, eikä työmarkkinajärjestöjä. Joulu on samalla tavalla siirretty ja sen voisi tuoda sitten kesäaikaan vietettäväksi. Ärsyttävää..

Viimekertaisesta kirjoituksestani olen saanut palautetta sen takia, että yleistän asioita liikaa. Se voi pitää paikkansa, mutta nimenomaan tuosta siirtolaisparlamentista puhuttaessa sen vetäjät ovat niitä jotka yleistävät kaiken. Maahanmuuttajissa on suurin osa aivan tavallisia ihmisiä, mutta heidän niin sanotut puhemiehet ja naiset haluavat kaikkien nimissä syyllistää alkuperäisväestöä. Kaikenlainen kritiikki joka suuntautuu maahanmuuttaja väestöä kohtaan, leimataan rasismiksi. Sama ilmiö on valitettavan yleinen myös muualla maailmassa. Ääripään ihmisiä löytyy kaikista kansanryhmistä, niin maahanmuuttajista kuin kantaväestöstäkin.

Tänään oli vuorossa tiedotustilaisuus Kajaanissa. Eduskuntavaaleihin liittyen julkaisimme Perussuomalaisten Kainuun piirin vaaliohjelman. Suoritin maakunta ajelun moottoripyörällä ja sää oli todella hyvä. Päivän aikana sain jututtaa useita vaaleista kiinnostuneita ihmisiä ja erityisesti pyöräilyliivini saavat ihmiset hyvälle tuulelle. Voi olla, että kesällä ja aurinkoisella ilmallakin on oma osansa ihmisten hyväntuulisuuteen. :)

Televisio on esittänyt juuri minikaivurin matkaa Hangosta Kuusamoon. Televisio toi hyvin esille ihmisten hyväntuulisuuden ja erityisesti sosiaalisen median voiman. Samankaltaisen luovan hulluuden ihmiset löytävät toisensa välittömästi. Oli todella hyvä tarina tavallisista suomalaisista, aurinkoisella matkalla Hangosta Kuusamoon. Matkan pitäisi päättyä Kuusamoon 29.6, torilla voi olla todellinen tungos. Pidän peukkuja tälle touhulle, se tuo hyvää mieltä kaikkialle!

Avainsanat: mittumaari, väärinkirjoitettu, maahanmuuttokeskustelu, kansanryhmä, kantaväestö, politiikka, perussuomalaisuus, vaaliohjelma, minikaivuri, hangostakuusamoon, hyväntuulenkaivuri, luovahulluus, sosiaallinemedia

085 Uraani halkeaa

Torstai 17.6.2010 klo 21:27 - yrjöpoeka

Eilisen päivän ensi antia oli vierailu Talvivaaran uraanikaivoksella. Nikkeliä siellä virallisesti kaivetaan ja uraani aines on kuuleman mukaan täysin vaaratonta. Ympäristöjohtaja kertoi vaarattomista alkuaineista, jotka joutavat maaperästä pois. Sote-lautakunta halusi käydä itse paikalla, jotta on jonkinlainen kuva siitä mistä puhutaan. Kaivos alue on valtava ja kasvaa koko ajan. Kaivos on ja pysyy, niin kauan kuin Lontoon pörssi sallii. Suomalaisilla ei asiassa ole enää sana valtaa, luvat vain myönnetään ja sillä siisti.

Lautakunta koetti saada ympäristövastaavilta tietoa mahdollisista haitoista. Mitään haittoja ei kuulemma ole. Paikalle mennessämme ihastelimme jatkuvaa katujen pesua pääportin ympäristössä. Pesu jatkui koko vierailun ajan ja lähtiessämme ajoi suurempi tankkiauto paikalle ja alkoi harjata juuri pestyä ja harjattua aluetta. Kyllä siellä ympäristö asioista pidetään todella hyvää huolta, tuo pesu ja harjaus oli siitä hyvä todiste. Ovat tarkkoja poikia ja eivätkä he halua, että vierailijoiden autojen renkaissa viedään mitään ulos. Uraani on sen verran harvinaista herkkua, että sitä ei anneta siviilien käyttöön. Muut haitta aineet haudataan liete altaiden pohjalle muhimaan.

Lautakunnan kokous oli vierailun jälkeen ja päivä oli illassa, ennekuin ehdin kotiin. Vihoitteleva selkäni ei oikein tykännyt koko päivän kestäneestä istumisesta. Onneksi sain tänään viettää päivän kotosalla ja puuhastella koti hommia.

Suomeen halutaan perustaa siirtolaisparlamentti, joka neuvoisi viranomaisia ja lainsäätäjiä. Sitä jäin asiassa pohtimaan, että mitä vielä tarvitaan, koska nämä maahanmuuttajat jo nyt kertovat mitä suomalaisten kuuluu tehdä? Erityisesti hankkeen puuhaajat ovat näitä äänekkäitä neuvojia ja rasismi kortin syytäjiä. Kaiken lisäksi neuvoston kooksi on kaavailtu (50) viisikymmentä ja valinta tehtäisiin jo seuraavien vaalien yhteydessä. Rahoitusta suunnitellaan aluksi muualta, mutta voin jo arvata kuinka tulee käymään. Alku tohinan jälkeen toiminta rahoitetaan valtion budjetti varoista ja parlamentin jäsenille täytyy palkata avustajat kaupan päälle!

Missä muualla maailmassa tällainen toiminta onnistuisi? Tällainen toiminta onnistuu vain Suomi nimisessä hulluuden valtiossa. Muutaman vuoden kuluttua Suomen eduskunta kasvaa 250 edustajaan. 50 uutta on sitten kiintiöity rasismi kortin haltijoille ja heillä tulee olemaan veto oikeus lainsäädännössä. Aivan kuten RKP:llä nykyään, eli hulluus tulee vain lisääntymään.

Avainsanat: uraanikaivos, talvivaara, lontoonpörssi, siirtolaisparlamentti, hulluus, rasismikortti, suomalainenpakolainen