Satunnaiset kuvat

Kuva kertoo oleellisen

Uusimmat

Blogin arkisto

083 Mitä huominen tuo

Lauantai 17.10.2015 klo 20:42 - yrjöpoeka

Sääennusteen mukaan hyvä syysilma vallitsee maassamme. Mennyt viikko on ollut loistava kaikille syystöille. Harmittaa hieman autoon laitetut nastarenkaat, mutta yöt voivat tuoda yllätyksen aamuliikenteelle. Siksi nastat saavat rapista. Onneksi juuri nyt on vähän reissaamista.

Eduskuntavaaleihin valmistautuessa perussuomalaisten Kainuunpiirissä kuohui ja kaikenlaisia syytöksiä sinkoili puoleen jos toiseen. Erityisesti Kajaanissa oli meno villiä. Valtuustoryhmästä eroteltiin väkeä. Puolueesta erottamisella uhattiin vähän väliä. Vaalien jälkeen piirihallitus lähti sitten vaatimusten tielle ja teki pyyntöjä puoluehallitukselle. Myös allekirjoittaneesta tehtailtiin erottamispyyntö.

Nyt ovat viralliset paperit käsissäni. Ne kertovat karua kieltään. Puoluehallitus ei lämmennyt erottamishankkeille. Toinen näkyvä puolueen kasvo, Jaana Sankilampi pysyy saamani tiedon mukaan myös puolueen jäsenenä. Koti-Kajaani lehden uutisen mukaan hän on liittynyt toisen Kajaanilaisen yhdistyksen jäseneksi. Siellä on uutena jäsenenä myös toinen valtuustoryhmästä poispotkittu.

Juntta joka erottaa kaikki toisenmieliset, alkaa olla aika yksinäinen. Kaiken hyvän päälle olen saanut kuulla, että puolue vaatii, että jatkossa Kajaanissa toimii vain yksi yhdistys. Tarkoittaa sitä, että toinen lakkaa ja jäsenet liittyvät sitten yhteen ja samaan yhdistykseen. Tämä on järkevä ehdotus puolueelta.

Eija Hakkarainen on tätänykyä Kajaanin Perussuomalaiset ry,n pheenjohtaja. On ilmeistä ja toivottavaa, että tämä yhdistys jatkaa ja juntan yhdistyksen rippeet liittyvät tähän. Onkin mielenkiintoista nähdä, vieläkö juntta yrittää ja saa kaapattua vallan tältä yhdistykseltä? Uskoisin sen olevan nyt hieman vaikeampaa. Juntan erottamia on nyt Hakkaraisen johtamassa yhdistyksessä.

Viime vaaleissa mukana olleet ehdokkaat olivat äänekkäästi hakemassa allekirjoittaneen ja Jaana Sankilammen erottamista. Koska näin ei sitten käynyt, joidenkin olisi syytä miettiä omaa rooliaan Kainuun perussuomalaisissa. Piirihallituksen olisi myös syytä miettiä, menikö kaikki kuten piti? Erottamistani vaatinut piirihallitus voisi miettiä, tuntevatko he tulleensa vedätetyiksi?

Olen saanut kysymyksiä jo jatkon suhteen. Olen vastannut, etten vielä tiedä. Ensin on nähtävä, mitä maakunnan keskuskaupungissa jatkossa tapahtuu. Toiseksi on myös nähtävä, miten Perussuomalaisten Kainuunpiiri toimii jatkossa? Mikäli mitään uudistuksia ei tapahdu, päätösprosessista tulee kohdaltani helpompaa.

Tämä viimeinen toteamus on sitten selvästi huomisen murheita.

Avainsanat: perussuomalaisissakuohuukainuussa, puoluehallitus, huomisenmurheet