Satunnaiset kuvat

Vapojen kasausta/ kuva Teppo Turpeinen

Uusimmat

Blogin arkisto

063 Palautetta pukkaa

Tiistai 27.4.2010 klo 20:33 - yrjöpoeka

Aamu valkeni vesisateessa ja sitä tuli koko Kainuun mitalta. Iltapuolella näkyi maakunnan suuri koko, eteläosissa tuli vettä ja pohjoisosissa lunta.

Eilen ja tänään olen saanut yhteydenottoja ja tavannut ihmisiä, niin Suomussalmella kuin Kajaanissakin. Joukossa on ollut aivan tuntemattomiakin, mutta pääosassa ovat olleet viime vaalien aktiivit. Ihmiset ovat todella tyytyväisiä jäsenäänestyksen lopputulokseen, nyt jokainen tuntee joukon olevan yhtä.

Toisten kohdalla huomaa pienoisen muutoksen entiseen ja olen kehottanut heitä pysymään entisellään. Minä en ole muuttunut yhdessä yössä miksikään, jatkan asioiden hoitoa aivan kuten ennen. Vaimo on naureskellut tilanteelle ja laskenut leikkiä kustannuksellani. Kyllä myös kalakavereilta pukkaa viestejä, parhaissa toivotaan minun nyt pysyvän kesän ajan poissa joelta. Eivät ne vaalit niin nopeasti tule, kesä on kerran vuodessa ja silloin olen joella!

Iltapäivällä sain Kajaanissa tavata kokonaan uusia ihmisiä ja käväisin uusissa paikoissa. Kiitos opastajalleni, tavataan Raatihuoneen tortilla Vappuna! Aika moni ihminen on jo laittanut toritapaamisen kalenteriin ja uhkaava vesisade ei kuulemma haittaa.

Tänään on astmalääkitykseni alkanut olla kohdallaan, kortisonin kohottama verenpaine on lähellä normaalimpaa tilaa. Viikonloppu oli todella hankala ja erityisen paha se oli juuri lauantaina. Kaikesta huolimatta piirikokous oli niin tärkeä, ettei sitä voinut jättää väliin. Päätökseni oli todella paikallaan, näin jälkikäteen katsoen.

Päivän lehtiä lukiessani törmäsin tällaiseen ja kyllä tulee väkisin pohtineeksi ihmisen pohjatonta vihaa ja julmuutta luontokappaleita kohtaan? Yhteiskunnan laatimat yhteiset lait ja asetukset eivät riitä kaikille. Valitettavasti näissä yhteyksissä käytetään nimitystä salametsästys! Miksi suoranaiseen rikollisuuteen sotketaan tuo metsästys sana? Sen myötä leimakirvestä lyödään koko metsästäjäkunta kohtaan ja se ei ole mielestäni kohtuullista! Pitäisi puhua eläinrääkkäyksestä ja jättää metsästys sana kokonaan pois! Viime vuosina on tullut tuntuma, että kaikkinainen laittomuus on lisääntymään päin. Se ei ole ihmisyhteisölle hyväksi pitkän päälle.

Parin viime päivän aikana muuttolintujen tulo on kiihtynyt ja tänään näin useita västäräkkejä. Kyllä se taitaa räntäsateen mukana lopulta kevätkin pikkuhiljaa tulla höllöttellä. Tänään sain ukin roolissa nähdä Ilonan ja saimme syödä uudensadon perunoita ison kasan! Lisukkeena olivat paistetut muikut. Pitänee vapun menuksi hankkia tuotteita kotiin, jotta saamme jatkaa herkuttelua.

Avainsanat: eduskuntavaaliehdokkuus, jäsenäänestyksentulos, hupiviestejäpukkaa, raatihuoneentorillatavataan,