Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen oikea LOHI

Uusimmat

Blogin arkisto

041 ...ja jatkaa

Torstai 10.5.2012 klo 15:09 - yrjöpoeka


Kirjallinen keskustelu sähköpostin välityksellä on jatkunut ja otin uudelleen yhteyttä Huttu-Juntuseen 8.5. Kysymystä muotoilin hieman tarkemmin: ”Hei taas!
Odottelen vielä selkeätä kirjallista perustelua sille, ettei pyytämääni kyselyyn voida vastata? Vastaus myös tuohon viittauksen lautakunnan linjauksista odottaa vielä selvennystä.
Minun ymmärrykseni mukaan lautakunta ei ole voinut muuttaa kuntalain 43 § säännöksiä? Tietääkseni myös luottamushenkilön tietojensaantioikeus on julkisuuslaissa kaikkia koskevaa tietojensaantioikeutta laajempi. Onko Kainuun  hallintokokeilu tuonut sitten mukanaan toisenlaisen lain tulkinnan? Kuntalain ja julkisuuslain takia haluan kirjallisen valituskelpoisen vastauksen kyselyyni.”

Yllättäen vastaus tuli vielä saman päivän aikana. Sisältö oli edelleen sitä samaa, ei mitään. ”Tottakai luottamushenkilöillä on lakiin perustuva tiedonsaantioikeus, kysymyksiin vastataan kun ehditään.” Nyt on selkeästi menossa ajanpeluu, jotta virkanaiset ehtivät tehdä kaikki yksikkökoon kasvattamiseen liityvät päätökset. Selkeästi maakunnan helmoissa on kasvanut sellaisia käenpoikia, jotka ovat tottuneet tekemään mitä itse haluavat. Suomeksi sanottuna ei mitään ja voi myös olla, ettei osaaminen ole oikealla tasolla. Tätä en suinkaan väitä, mutta vahva oletus tämä on. Kirjoittamani aiheet ovat tuoneet paljon palautetta, kiitos kaikille.

Kevät on yksi parhaista vuodenajoista. Puhtaan lumen alta paljastuu paljon roskaa ja harmaata töhnää. Parasta on nähdä kuinka ympäristö muuttuu omien toimenpiteiden seurauksena. Lehtiharava antaa terapiaa, samalla kun roskat poistuvat. Kukkien ja kasvien tulo puutarhamyymälöihin ja omalle kotipihalle antavat väriä ja hyvää mieltä. Parasta antia on yhteinen ruopsuttelu vaimon kanssa iltaisin ja viikonloppuna. Maisema ja maailma parantuu huomattavasti keskustelujen antina.

Näistä puuhista rakentuu keväisen hyvä elämä!

Avainsanat: sosiaalijaterveyspolitiikka, luottamusmiehenasema, tiedonsaantioikeus, julkisuuslakieikoskekainuunvirkanaisia, huttujuntunenpelaaaikaa,