Satunnaiset kuvat

Ytimennävertäjälle purtavaa

Uusimmat

Blogin arkisto

115 Mihin oikein uskomme

Perjantai 25.12.2015 klo 18:59 - yrjöpoeka

Jouluna hiljennymme kristikunnan suuren juhlan äärelle. Nekin, jotka eivät koe uskoa omakseen, hiljentyvät joulun aikana. Joulun aikana kirkot täyttyvät. Sanaa kuunnellaan. Uskonnollisia lauluja lauletaan kaikkialla Suomessa. Tämä on siinä mielessä kummallista, kun muutoin jatkuvasti hoetaan kirkosta eroamisesta. Samoin kirkkoa ja sen opetuksia pidetään menneisyyden juttuna. Kaikesta huolimatta Joulu saa ihmiset valtoihinsa. Kukatie ripaus kirkon tuomaa sanomaa puhuttelee meitä.

Aikaisemmin Suomessa on uskottu virkavaltaan. Samoin on pidetty kaikkein luotettavimpana tiedonvälittäjänä omaa kansallista Yleisradiota. Näin on ollut ja on luotettu, että avoimessa demokratiassa tämä jatkuisi ikuisesti. Sosiaalisen median vallankumous on nyt saanut ihmiset muuttamaan käsityksiään ja uskon kohteita.

Maahantulviva pakolaisvyöry on erityisesti sekoittanut aivan tavalliset suomalaisten ihmisten päät. Kukaan ei ole osannut valmistautua tähän. Parhaiten tähän ovat saaneet totuutensa selitettyä erilaiset huuhaa-mediat. Ne tietoisesti väittävät virkavallan valehtelevan ja yleisradion olevan myös yksi salaliiton ylläpitäjä. Turvapaikkavyöryn selitetään olevan salaliiton tulosta.

Epävarmoina aikoina ovat ihmiset etsineet itselleen vaikka uskosta totuutta. Ennenmuinoin erilaiset lahkolaisliikeet saivat ihmiset uskomaan melkein mihin tahansa. Jopa meillä Kainuussa ja Suomussalmella oli saarnaajia, jotka saivat ihmiset uskomaan maailmanloppuun. Vakaat isännät jättivät talonsa ja siirtyivät Kiantajärven rannalle odottamaan lentolaitetta, joka vie uskovat taivaaseen.

Ei tullut taivaaniloon lähtöä. Ihmiset palasivat hiljaisuudessa koteihinsa ja yrittivät unohtaa sekoamisensa. Tämän päivän tapahtumissa on täsmälleen samanlainen juonne. Vakaina ja todella tolkun ihmisinä tunnetut isännät ovat siirtyneet saarnaamaan sellaista tietoa ja totuutta, että jo huomenna heitä voi todella kaduttaa hurahtaminen sekopäisiin viesteihin.

Pelätään pakolaisten tulevan tappamaan heidät ja raiskaamaan kaikki naiset. ISIs-järjestön sanotaan soluttautuneen kaikkialle. Kaiken lisäksi kun heitä kuuntelee, tajuaa, että he todella uskovat näin olevan. Kukaan näiden vaihtoehtomedioitten lukija ei huomaa heitä kusetettavan. Ihmisten hyväuskoisuudella näiden medioiden kehittäjät rikastuvat.

Normaali media on menettänyt mainoksista saatavia tulojaan. Sähköisessä mediassa liikkuu tänään todella suuret rahat. Roskajulkaisu MV-lehti saa kirjoittaa mitä törkyä tahansa ja väittää mitä tahansa. Lukijoiden jakaessa ilmaiseksi näitä julkaisun juttuja he samalla tukevat huomaamattaan mainostajia. Jokainen klikkaus rikastuttaa julkaisijaa ja hyödyttää mainostajia.

Tämän maksajina toimivat tavalliset hyväuskoiset ihmiset. Veroparatiisiyhtiöt ovat suurimpia hyötyjiä. Lehden julkaisemilla jutuilla ei tarvitse olla päätä eikä häntää. Pääasia on, että niitä luetaan jaetaan ja tykätään.

Ennenvanhaan uskottiin kaikkeen hyvään. Uskottiin Jumalaan.Uskottiin Jeesukseen.

Nyt uskotaan paskaan. Kaiken lisäksi siitä halutaan maksaa.

Veroparatiisi kiittää.

Avainsanat: yhteinenuskomme, huuhaamedia, lahkolaisliikkeetsuomussalmella