Satunnaiset kuvat

Ei muuta kuin menoksi

Uusimmat

Blogin arkisto

025 Ullivesi

Sunnuntai 5.5.2013 klo 19:38 - yrjöpoeka

Lapsuudessani ja nuoruudessani oli olemassa seuraava sanonta. Kun ullivesi nousee rannoille, hullut alkavat huutaa. Ullivesi tarkoittaa kevään tulvavesiä. Toinen, että hullut huutaa. Se tuli puolestaan siitä tosiasiasta, että juuri keväällä pitkän talven jälkeen mielenterveys herkästi pettää. Useilla muillakin ”vanhan kansan” sanonnoilla oli ja on edelleenkin vankka pohja todellisuuteen.

Tämä kyseessä oleva sanonta tulee väistämättä mieleeni, seuratessani kommentti kirjoittelua maakuntalehden uutiseen. Uutisen aihe oli, ettei Ari Korhonen saanut kansanedustaja Pentti Kettusen tukea. Nyt Korhosen pyrkimisen kohde on puoluesihteerin tehtävä. Hän katsoo olevansa pätevä johtamaan puoluetoimistoa, vaikka epäonnistui piirin johtamisessa. Tämä kaikki pyrkiminen vain yhden vuoden kokemuksella puoluetyöstä ja politiikasta.

Puolueessa ja piirissä on yleensä vakiomäärä sellaisia, joiden tehtävänä on vastustaa ja jurnuttaa aivan kaikesta, mistä muu porukka on yhtä mieltä. Sotkamossa pitämässämme kevätkokouksessa, näitä änkyröitä löytyi kolme kappaletta. Koska kevätkokous sujui niin hyvin, he aloittivat jurnutuksen. Sitä jurnutusta ja suoranaista solvausta ja jopa valehtelua, he ovat jatkaneet tämän edellä olevan uutisoinnin kommenteissa.

Heikkinen mesoaa Suomi24:n palstoilla ja terrorisoi Suomussalmen sivistystoimen virkahenkilöstöä pakkomielteellään. Sivistystoimi on joutunut siirtämään yhden opettajan opetustehtävistä Heikkisen suorittaman vainoamisen takia muihin tehtäviin, piiloon vainolta ja uhkailuilta. Edes raastuvanoikeuden istunnot eivät tätä miestä hidasta. Tällä meriitillä tämä mies kertoo muille, kuinka muiden pitäisi toimia. Ihmettelen hieman, kuinka juuri Ari Korhoselle alkaa tulla hänenlaisiaan tukijoita. Ilmeisesti lakimiehelle on jatkossa tarvetta.

Kyllönen pääsi kunnallisvaaleissa Ristijärven valtuustoon ja sai myös maakunnallisen luottamustoimen sote-kuntayhtymän hallitukseen. Tämä onneton helppoheikki ei näytä todellakaan tietävän, mitä tarkoittaa valtuusto- tai hallitusryhmässä toimiminen. Hän mesoaa tuossa kirjoitussarjassa nimellään ja kertoo mitä omassa ryhmässä on keskusteltu. Kaiken lisäksi hän puhuu muunneltua totuutta, kuinka Kettunen on estänyt Ari Korhosen pääsyn Itä-Suomen- Ja Pohjois-Suomen neuvottelukuntiin. Tämä mies on myös toiminut vuoden puolueen jäsenenä. Hän on myös valmis kertomaan, kuinka piirin asioita pitäisi hoitaa. Hän on myös vankka Korhosen tukija.

Minä en sano, enkä edes väitä, ullivedellä olevan asiaa heidän toiminnalleen. Jokatapauksessa lievä lääkitys saattaisi olisi paikallaan.

Yksikään puolue ei ole koskaan sietänyt tällaista toimintaa vuoden mukana olleilta untuvikoilta. Puolueen ja piirin toiminta on pitkäjänteistä työtä yhteisen hyvän ja jäsenistön eteen. Sitä ei aikaansaada noilla eväillä. Heidän eväänsä voivat olla jatkossa niukat perussuomalaisten Kainuun-piirissä. Soten perussuomalaisten hallitusryhmä ei voi noita väitteitä ja solvauksia niellä muina miehinä. Nämä sankarit ovat nyt julkisuudessa kertomassa, kuinka piirin jatkovuosikokouksessa tullaan näyttämään ovea piirin toimivalle johdolle.

Ovi voi käydä. Kuka siitä kulkee, selvinnee aikanaan.

Avainsanat: ullivesi, hulluthuutaa, pyrkyryys, puoluetyö, terroristiheikkinen, perussuomalaisenvaltuustoryhmansäännöt

004 Erilaisia ajatuksia kuntaliitoksista

Torstai 19.1.2012 klo 17:00 - yrjöpoeka


Maakuntalehtemme Kainuun Sanomat oli antanut tänään 19.1.2012, runsaasti palstatilaa keskustan maakuntapoliitiikoille. Paavo Niemelälle ja Timo Korhonen on lisäksi kansanedustaja. Korhonen oli lukenut Perussuomalaisten Kainuunpiirin kannanottoa ja myös kansanedustaja Pentti Kettusen kirjoitusta aiheesta maakuntalehdessä. Kettusen kirjoitus oli vastaus Korhosen kauhisteluun Perussuomalaisten Kainuunpiirin aloitteesta. Korhonen yksituumaisesti vastustaa kuntaliitoksia ja perusteluina hän esittää, ettei kuntarajojen liikuttelu tuo ratkaisua ihmisten palvelutarpeisiin. Kuntaliitokset eivät hänen  mukaansa anna vastausta perusongelmaan, eli sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuuteen.

Korhonen kirjoittaa: ”Kuntauudistuksessa keskeisintä tulee olla ihmisten lähipalveluiden ja lähivaikuttamisen turvaaminen. Siksi paino pitää olla palveluiden, palvelurakenteiden ja palveluntuottamistapojen uudistamisessa ajatellen ihmisiä ja heidän tarvitsemiaan palveluita.” Lisäksi Korhonen kirjoittaa: ”Kainuun maakuntakokeilun kaltaista palvelujen järjestämistapaa tarvitaan.”

Ymmärtääköhän Korhonen millainen ristiriita hänen ajatuksissaan asiasta on? Vastustaa kuntaliitoksia, mutta puolustaa hallintokokeilua! Korhonen oli etulinjassa aikoinaan ajamassa Kainuun hallintokokeilua ja sen vaikutuksia olemme saaneet nyt kokea. Kainuun sosiaali- ja terveystoimi ja toisenasteen koulutus, ovat käyttäneet kuntien rahoituksista yli 60%. Kainuussa on kokeilun aikana ollut käytännössä vain yksi kunta näille toimialoille! Tällä kokeilulla purettiin entiset 8 erillistä sosiaali- ja terveystoimen hallintoa yhden johdon alle.Keskusta ajoi tämän mallin väkisin Kainuuseen ja nyt se myös hajoitti sen.

Kunnat päättivät hallintokokeilussa sosiaali- ja terveystoimen rahoituksesta ja viimeiset vuodet osoittivat sen, ettei kokeilu toimi rahoituksen osalta. Yksinvaltaa käyttävä keskusta linjasi rahoituksen niin pieneksi, ettei sosiaali- ja terveystoimi ole enää pystynyt toimimaan. Palvelut karsittiin rahoituksen puuttuessa ja ne ovat keskittyneet ilman kuntaliitoksia. Vastuu on kokonaan Kainuun yksinvaltiaalla, keskustalla!

Hallintokokeilu on ollut menestystarina Kainuun kunnille. Jokainen rapakunnossa oleva kunta on alkanut tuottaa voittoa. Valtionosuuksia ei ole käytetty siihen mihin ne ovat tarkoitettuja. Suomeksi sanottuna, niitä on käytetty kuntien mammutti rakenteisiin, ei palveluihin.

Samassa lehdessä keskustan maakuntavaltuutettu Paavo Niemelä vakuuttaa kuinka ohueksi hallinto on kunnissa viety ja perustelee vastustamistaan sillä, että Kainuu menettäisi tulevaisuuden valtionosuuksia merkittävästi liitoksissa. Asiaa voi pohtia tietysti noin, mutta mistä se valtionosuus tulee? Tällä hetkellä sitä ei enää edes maksa Helsinkiläinen, vaan ulkomaalainen rahoittaja. Suomi elää velaksi ja pitää yllä sellaisia rakenteita, jotka eivät ole enää tätäpäivää. Valtionvelkaan on puututtava ja sen tämä hallitus on luvannut tehdä. Mikäli tämä hallitus ei leikkaa valtionvelkaa, se jää perinnöksi seuraavalle.

Valitus ei paljoa auta, ei etenkään täällä raukoilla rajoilla. Tulevaisuus on tehtävä itse ja sitä ei saa antaa Kataisen tehtäväksi. On tietysti muistettava, että se huutaa kuka pelkää!

Avainsanat: kainuunsanomat, kansanedustaja, perussuomalaiset, kuntauudistus, kuntaliitoksetkainuussa, yhdenpuolueenvalta, valtionosuudet, sehuutaakukapelkää

127 Huuto kuuluu joka suunnasta

Sunnuntai 3.10.2010 klo 20:25 - yrjöpoeka

 

 

Viime päivinä on huuto ja mekastus kuulunut hallituspuolueiden suunnasta. Vihreät ovat syytelleet melkein kaikesta perussuomalaisia, vihreitten epäonnistuminen omissa tavoitteissaan saa surkuhupaisia piirteitä. Kalluppien kertoma suunnan muutos on tekemässä sen mitä tarvitaan, työntöapua riittää vaalivankkureita varten ja vetäjiä tuntuu myös piisaavan. Timo Soini on useaan kertaan todennut, ”se huutaa joka pelkää.”  Sanonta pitää paikkansa todella hyvin.

Maakuntamme Kainuun keskusta on viikonvaihteen aikana saanut valittua omat ehdokkaansa ja heti maakuntalehden nettisivustolla otettiin kantaa myös allekirjoittaneen vaatimattomaan persoonaan. Erinomaisen hyvä asia muistuttaa olemassa olostani kaikkia, myös omia kannattajia. Pääsen huomattavasti vähemmällä mainostamisen taakasta. Ylä-Kainuun alueella on oikein mielenkiintoinen tilanne tulossa ja kaikki apu on tarpeen. Huutoa lisää!

Tätä kirjoittaessani vihreitten entinen pääideologi ilmoitti erostaan ja ilmoitti myös erinomaisen hyvin syyt miksi! Jokainen kriittisesti maahanmuutosta puhunut allekirjoittaa Paloheimon lausunnot täysin! Näitä eroja on tulossa vielä lisää ja voi olla, että vihreitten puheenjohtajan kasvojen vääntely saa lisää koomisia piirteitä.

Perussuomalaisten teemoista tunnetuin on nykyisenkaltaisen maahanmuuton pysäyttäminen ja muuttaminen. Tämän syksyn aikana usea puolue on ottanut asian vaaliohjelmiinsa, perussuomalaisten kannatuksen räjähdysmäinen kasvu pelottaa puolueita.

Perussuomalaiset ovat nostaneet kielikeskusteluun myös ns. pakkoruotsin. Tänään vihreät ottivat sen rytinällä yhdeksi tärkeimmistä hankkeistaan! Mitä tähän voisi sanoa?

Perussuomalaiset ovat tuoneet esille myös sen, että kansanedustajien on omilla teoillaan ja käytöksellään palautettava luottamus eduskuntaan. Tämä voi olla se kaikkein vaikein asia. Suuri raha on sokaissut kaikki isot puolueet toteuttamaan maan tapaa, korruptiota.

Kaksien viimeisten eduskuntavaalien suuri kysymys on ollut eläkekeskustelu. Äänestäjät ovat todella pettyneitä tehtyihin lupauksiin. Kainuun toreilla sanotaan suoraan, että kepu pettää aina. Perussuomalaisten kanta on, että on päästävä irti nälkäeläkkeistä ja ylisuurille eläkkeille on säädettävä katto.

Nyt on vihreitten työministeri antanut omat näyttönsä, työttömiä on edelleenkin laskentatavasta riippuen 300 – 500000. Kaikenlaisten tempputyöllistämisten aikakausi on lopetettava ja suomalaiselle on maksettava oikea palkka oikeasta työstä. Työvoimapulasta puhuminen ja maahanmuuton hallitsematon kasvu eivät tue tulevaisuuden yhteiskuntarauhaa. Ammattityövoima pulasta kärsivät alat rekrytoivat tarvittaessa väkeä ulkomailta, kuten esimerkiksi tekee Englanti ja Norja sairaanhoitaja pulansa takia.

Nuorten ja vaajakuntoisten saaminen asteittain takaisin työelämän piiriin on erittäin tärkeä asia jokaiselle meistä. Kainuussa on kasvava joukko sellaista väkeä ja he kuormittavat joutilaina ollessaan muuta hyvinvointi järjestelmää. Etsimällä heille oikeita töitä ja maksamalla heille oikea palkka, näin he saavat oman itsetuntonsa takaisin. Paltamon mallin mukainen puuhastelu ei itsetuntoa syrjäytyneillä paranna, päinvastoin.

Suomen liittyessä Euroopan Unioniin heräsi maassamme pelko siitä, että saksalaiset tulevat ja ostavat meidän kaikki järvenrantamme. EU on tullut ja eipä ole saksalaisista pelkoa ollut. Mitä muuta on tullut tilalle? Tilalle on saatu rantojemme myynti venäläisille. Yhtä aikaa Suomen valtio, Senaatti kiinteistöt, on myynyt huomattavan määrän erilaisia kiinteistöjä eripuolilta suomea venäläisille. Aikamoinen osa kiinteistöistä sijaitsee strategisilla paikoilla ja asiasta on yritetty kysellä myös eduskunnassa. Suomen valtio myy meidän veteraaniemme aikaansaamaa itsenäisyyttä nyt miehittäjä vallalle. Venäjä on suorasukaisesti ilmoittanut tarvittaessa puolustavansa vaikka asein oman maan kansalaisten henkeä ja omaisuutta. Venäjän presidentti on myös kertonut miksi suomalaiset eivät voi ostaa maata venäjältä. Suomen valtion on otettava sama kanta asiaan ja sen on lailla estettävä myös yksityisten omistamien maitten myynti venäläisille.

TÄTÄ MAATA EI MYYDÄ-EIKÄ VUOKRATA!

Avainsanat: eduskuntavaaliteemoja, perusuomalaistenkansanedustajaehdokaskainuussa, maassamaantavalla, pakkoruotsinpoistaminen, sehuutaajokapelkää, vajaakuntoistensaaminentyöelämään, tempputyöllistäminenlopetettava, venäjäonmiehittäjävaltio, tätämaataeimyydäeikävuokrata

184 Pyhäinpäivän viettoa

Lauantai 31.10.2009 klo 15:04 - yrjöpoeka

 

 

Ylävesillä on ollut aikaa hiljentyä luonnon omassa kirkossa ja hiljaisuus suorastaan huutaa. Uusi pehmeä lumi hiljentää luonnonäänet tehokkaasti ja hiihdellessä oikein kuulee omien ajatusrattaiden natinan. Ihmisen kokoinen paikka on aina löytynyt näiltä selkosilta ja niin tänäänkin. Huomenna on saatava lisää tätä.

Lisäsin päivän kuvia tuonne albumin puolelle. Yksi kuitenkin tähän maistiaisiksi.

hpim3500.jpgTämä on ihmiselle sopiva paikka.

Avainsanat: ylävesi, hiljaisuus, huutaa, lumi, luonnonäänet