Satunnaiset kuvat

Neidonkenkä

Uusimmat

Blogin arkisto

037 Kansanmuisti

Keskiviikko 15.2.2017 klo 13:13 - yrjöpoeka

Se tiedetään muistista, että se on lyhyt ja se voi olla todella valikoiva. Äänestäjän muistin tiedetään olevan vain 3 kuukautta. Eduskuntapolitiikon ja ministerin muisti vielä lyhyempi. Tätä on hyvä seurata juuri nyt. Hallitus peruutti vene- ja moottoripyöräverojen valmistelun.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja muut pikku satraapit julistavat toreilla nyt, kuinka he saivat torpattua moottoripyöräveron. Kirjaimellisesti polititikko voi asian näin ilmaista. Todellisuus on kuitenkin karu ja valheella lyhyet jäljet. Toukokuussa 2015 perussuomalaiset vaativat hallitusneuvotteluissa, että ohjelmaan kirjataan moottoripyörille ja veneille uusi vero. Sampo Terho oikein ilakoi, kuinka nyt torpattiin muiden vaatimukset.

Onneksi media ja kansa muistaa. Juuri tänään on syytä muistuttaa asiasta uudelleen. Kaiken hyvän päälle kunnallisvaaleihin on vain vähän aikaa. Kyllä kansa nyt muuistaa, kun se oikein on alleviivattu. Jos olisivat olleet edes hiljaa ja hävenneet, kenties kansa ei olisi muistanut. Nyt on tätä pelleporukkaa syytä kiittää. Vaaliuurnilla tavataan.

Huvittavaa on että pääministeri kertoo tiedotteessaan luopumisesta twitter tilillään. Siinä hän kertoo sen tapahtuvan Soinin ehdotuksesta. Nyt kyllä huvikuunareitten ja juppiskoottereiden omistajat päästävät hörönaurut. On pakko näin ystävänpäivän päälle kompata näitä omistajia. Hallituksen toiminta on osoittautunut täydelliseksi pelleilyksi. Tästä lähtien tiedetään, kuinka huono voi hallitus todella olla.

Hallitukselle, erityisesti keskustalle ja perussuomalaisille rittää kaksi asiaa. Nämä molemmat puolueet vastustavat avioliittolakia ja maahanmuuttoa. Soini on saanut kumppaneineen näennäistä valtaa, mutta tosiasiassa ohjakset ovat patavanhoillisten keskustalaisten käsissä. Soini ja kumppanit luulevat heillä olevan valtaa, mutta kuntavaalien jälkeen keskusta unohtaa heidän olemassaolonsa. Nyt he toimivat hyödyllisenä sumuverhona keskustan tavoitteille.

Pahnan pohjimmaisena asiana, keskusta on antanut perussuomalaisen ministerin pohdiskella ääneen perustuslain muuttamisesta. Olisi luullut, että näin tärkeään asiaan, kuten perustuslakiin liittyvät asiat ja muutostarve kirjataan hallitusohjelmaan. Nyt oikeusministeri heittelee lonkalta tällaista pohdiskelua. Suuttuen toimittajille heti, jos nämä haluavat kuulla mistä tällainen pohdinta johtuu. Naurettavan kuuloista ministeriltä hänen tuhahduksensa; eikö tästä saisi puhuakaan.

Suoraan sanottuna ei kannattaisi. Ministerin ja hänen puolueensa osaamisella sitä ei kannattaisi edes haaveilla. Valitettavasti kepu häärii kulisseissa ja se on todella vaarallista. Onneksi perustuslain säätämisjärjestys on niin tiukka ja aivan aiheesta. Joten en usko heidän pystyvän aiheuttamaan Suomen yhdenvertaiselle ja tasaarvoiselle perustuslaille mitään muutospainetta.

Viidakon vanha sanonta: Paljon porua, vähän villoja.

Avainsanat: kansanmuisti, juppiskootterit, huvikuunarit, perustuslainsäätämisjärjestys