Satunnaiset kuvat

Kuningastaimen

Uusimmat

Blogin arkisto

073 Takuumies Antti Rinne

Lauantai 23.2.2019 klo 11:14 - yrjöpoeka

Sote-soppa on loppusuoralla ja oma valistunut arvaukseni on, että kokoomus yrittää sysätä kaatumisen opposition syyksi. Ja pääkohde ovat demarit. Lueskellessani eri poliittisten ryhmien puheita ja sanomisia, niillä on eroa kuin yöllä ja päivällä. Kepulaiset uskovat vuoren tulevan mooseksen luo. Kokoomuslaiset eivät vielä sano juuta eikä jaata. He tietävät jo, ettei valinnanvapautta tule ja se on sillä selvä. Nyt heidän motiivinsa on osoittaa demarit syyllisiksi. Muista ei ole väliä. Sinisille kaikki käy ja heidän ryhmänjohtajansa Simon Elo suunnittelee ja käsittelyn pitkittämistä.

Sepä ei taida sopia yhdellekään putoamisuhan alla olevalle kansanedustajalle. Ei myöskään muille, joilla on kalenterit jo täyteen merkittyinä vaalitilaisuuksia. Suurin osa istuvista tietää valintansa olevan kohtuullisen varma ja se koskettaa erityisesti oppositiota ja myös kokoomusta. Kepulaiset ja siniset saavat höyrystyä omissa liemissään. Keskusta tietää himoitun maakuntamallin kaatuvan ja omat asemat menevät saman tien. Voittaneet puolueet rakentavat omat mallinsa ja siinä eivät keskustan satraapit voi muuta kuin katsella seurata. Sekin on vähäistä, koska perunakellarissa on hämärää.

Keskustan puheet ovat vielä toivoa täynnä vaikka tietää, ettei kokoomus purematta niele valinnanvapauden menetystä. Toisaalta tämä voi olla myös kokoomuksen pelastus. Yksityistäminen ja kokoomuksen ajamat asiat entistä rajummista palveluiden yksityistämisistä, ovat nyt äänestäjien kannalta huonossa huudossa. Jokainen päivä tuo uusia ongelmakohteita esille. Kokoomus voi kiitellä itseään ja pelastumistaan, kunhan he istuvat Antti Rinteen johtamassa hallituksessa. Lisäksi luettuani Rinteen antaman haastattelun ja hänen kokemuksensa julkisesta terveydenhoidosta antavat äänestäjille vahvan viestin. SDP on nyt saanut Rinteen kokemuksista täydellisen vaaliaseen.

Olen aina pohtinut sitä, että politiikot eivät tunne arkea. Eivät tiedä millaista arki on sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmissä kulkevalla kansalaisella. Rinne on nyt avainasemassa kertomassa siitä, miksi meidän tulee arvostaa verovaroin maksettua julkista terveydenhuollon järjestelmää. Tässä järjestelmässä kansalaisilla on paras mahdollisuus saada tasavertaista palvelua. Yksityisellä puolella se ei ole koskaan mahdollista. Toki se on, mutta vaatii omaisuutta jolla kustantaa omat vakuutuksensa. 9 euron päiväpalkoilla sitä ei saada. Työttömällä ei sitäkään vähää.

Tulevaisuudessa väestön siirtymät tulevat muuttamaan koko poliittisen kartan ja se toimii kahden suuren puolueen eduksi. Siinä on sanansa sanottavana myös vihreillä. Valitettavasti. Otan esimerkkinä tulevasta oman kotikuntani jälleen kerran. Kuntamamme väkiluku oli suurimmillaan 1970-luvun puolenvälin paikkeilla, ollen 16000 asukasta. Nyt alle 8000 ja suunta on nyt entistä nopeampi. Väestön ikärakenne on synkkä. Muutamassa vuodessa syntyvien määrä on romahtanut nykyiseen noin 30 lapseen. Ja suunta on vielä nopeutumassa. Samaan aikaan vanhukset muuttavat syrjäkyliltä kuntakeskukseen ja siitä nopeasti kirkkomaahan.

Kainuu on kokonaisuudessaan menettäjä. Kainuussa on alle 80000 asukasta ja haikaillaan maakuntaa verotusoikeudella. Istuva hallitus ei voi tehdä nyt päätöstä. Päätöstä joka kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Lisää luettavissa täältä.

Tässä ei auta maamme laulukaan.

Avainsanat: anttirinne, julkisenterveydenhuollonpuolestapuhuja, vaaliase, hypotiedote