Satunnaiset kuvat

Syysmyrskyn satoa

Uusimmat

Blogin arkisto

158 Kestävyysvaje

Tiistai 21.12.2010 klo 20:16 - yrjöpoeka

Lueskelin Timon blogin ja tuli kertalinttuulla selväksi, mitä tarkoittaa kestävyysvaje! Jokainen joka ehti laittaa ympäristöministeriön vaatimukset täyttävän paskamakin, tietää mikä on kestävyysvaje. Lisää vajetta tulee uusien verolakien myötä. Hallituspuolueet tulevat vaalikentillä puolustamaan toimiaan eläkeläisille, kertomalla, että on olemassa takuueläke. Se on hallituksen ansiota. Hyvä niin, mutta unohdetaan kertoa yksi pieni seikka. Vihreitä kulutusveroja nostamalla, kansalaisilta viedään kaikki eurot täyttämään hallituksen aikaansaamaa kestävyysvajetta.

Miljardeja syydetään kaikkialle maailmaan, erilaisten hiilinielujen ym. hömpötysten täyttämiseen. Eri maiden pankkien pelastamiseen tarvitaan Suomussalmen peräkylän mummon ja papan jokainen euro. Hallituksen sanoma on selvä, suomalaisten tehtävänä on pelastaa maailma. Siksi pohjoisen ankarissakaan ilmasto-oloissa ei saa polttaa puuta. Koska siitä vapautuu myrkyllisiä kaasuja, peräkylän pirtissä pitää olla vilpoisempaa. Hallituksen ohjeiden mukaisesti, annamme Kiinan ja Intian miljardiväestöille etuoikeuden polttaa hiiltä ja puuta. Siellä on valmiiksi niin lämmintä, että se ei ilmeisesti aiheuta niin paljon ilmaston kestävyysvajetta.

Tulee oikein jouluinen olo.

Päivän Kainuun Sanomissa oli yleisönosasto kirjoitus, jossa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Hannu Juntunen puuttui kansalaisten eriarvoistumiseen lisääntymiseen. Pitkän kirjoituksen ydinsanoma oli, että kaikki puolueet ovat yhteistoiminnassa syyllisiä kansankurjistumiseen! Kirjoituksensa lopussa hän esittää toivomuksen hallituksen kurittamalle Kainuun kansalle. Jouluisen mielen saamiseksi ja kurjuuden unohtamiseksi, kirjoittaja ehdottaa antamaan hyvän lahjoituksen Pelastusarmeijan joulupataan! Ajatus on erinomainen, mutta kuinka tyhjillä taskuilla voi täyttää lahjapataa? Köyhä voi silti toivottaa Hyvää Joulua kaikille.

Ehdokas yrittää vierittää eriarvoisuuden lisääntymisen kaikkien puolueiden syyksi. Perussuomalaiset eivät ole olleet mukana kansaa kurjistavassa politiikassa. Perussuomalaisten kansansuosion syynä on kyllästyminen nykyisen hallituksen aikaansaannoksiin.

Tämän päivän pieni uutinen paikallislehdessä kertoi syyn omanelämän muutokseen. Etsimme asuntoa kuntakeskuksesta, koska olemme sopineet talomme myynnistä. Elämän tilanteemme on kiertämässä täyden ympyrän. Aloitimme vaimoni kanssa yhteiselämän kuntakeskuksen pienessä vuokrayksiössä. Nyt olemme sulkemassa ympyrää. Toivottavasti emme sulkeudu enää yksiöön.

Nuorena siinä oli hyvät puolensa, yksiö oli juuri sopivan kokoinen. : )

Avainsanat: kestävyysvaje, maailmanpelastaminen, ilmastonkestävyysvaje, syyllisetkansalaisteneriarvoistumiseen, joulupadallahyvämieli, yksiössäyksinjayhdessä

032 Nyt ei ollut hyvä päivä

Torstai 4.3.2010 klo 18:23 - yrjöpoeka

Tänään olisi ollut reissu Kajaaniin todella mielenkiintoiseen seminaariin, mutta autoni otti ja seisahtui. Rassailin sitä eilen illalla puolille öin ja valmista ei tullut. Aamulla piti todeta, että hinaus on edessä huoltopaikkaan ja se on edessä vasta huomenna. Hyvin vähillä yöunilla meni yö, koska piti tehdä myös lumityöt, jotta vaimoni pääsee töihin. Lunta on nyt suorastaan tulvinut ja tämä päivä on ollut tarpeen, jotta eilisetkin lumet sain siirrettyä pois kulku reiteiltä. Ei niin pahaa, ettei siinä voi nähdä hyvääkin. Aamulla ei kyllä tuntunut siltä, sormet mustana ja pää hikisenä lumitöitten jälkeen.

Huomenna jää sitten nähtäväksi saanko kulkupelini kuntoon, vai pitääkö ottaa jo moottoripyörä käyttöön? Toinen vaihtoehto on ehtiä luotettava kulkupeli etäisyyksien voittamiseksi. Syrjässä asumisesta on omat huonot puolensa, jos haluaa olla mukana jossakin työssä tai tehtävässä, se vaatii aina oman auton. Kaiken lisäksi se on kallista lystiä ja hallitus omilla päätöksillään lisää kuluttajan tuskaa. Maksajaksi joutuu aina se pieni ihminen, jonka on pakko liikkua omalla kulkuneuvolla. Julkinen liikenne on tällä viime vuosikymmenten harjoitetulla politiikalla teurastettu, tämän talven pakkasilla olisi ollut todella mukava istahtaa bussiin. Kaiken lisäksi aina kuluu kaksi tuntia, ennekuin olen Kajaanissa ja istuessa voisi tehdä kirjoitushommia ja lukea kulloinkin tarvittavia asiapapereita. Tämmöiseksi on maailma mennyt ja siinä saa syrjäseudun ihminen ajatella sinisiä ajatuksiaan aivan rauhassa. Vanhanen sanoo, että kuluttakaa ja iloinen Jyrki-poika ilmoittaa peukalo pystyssä, että tsemppiä!

Nyt aion hoitaa masentumista hyvällä ruoalla jota tarjoilen vaimolleni ja sitten lämmitän saunan. Jospa se siitä lähtisi suttaantumaan..

Avainsanat: masennusta, mieliala, autonhuolto, julkinenliikenne, vanhasenhallitus, hyvämieli