Satunnaiset kuvat

Sininen hetki

Uusimmat

Blogin arkisto

113 Uudelleen suomettuneet

Perjantai 16.9.2016 klo 13:49 - yrjöpoeka

Täytyy sanoa, että kaimani Yrjö Raution kirjoittama kolumni Hesarissa oli oikeaan osuva. Suomi on viimeisen vuoden aikana muuttunut täysin uudelleenisuomettuneeksi. Vanhaan hyvään aikaan oli YYA ja rauhantahtoinen Neuvostoliitto. Sitä täydensi takuumies Urho Kekkonen.

Nyt sen ajan politiikot ovat päässeet jälleen äänestäjien tahdosta valtaan. Kaikkea tätä täydentää Venäjän suorittamat agressiiviset sotilasoperaatiot lähialueillamme ja muualla Venäjän rajoilla. Tätä uhkaa ja sen aiheuttamia poliittisia jännitteitä käyttävät nämä samaiset politiikot häikäilemättömästi hyväkseen. Kaiken taustalla kummittelee vielä Kekkosen haamu. Valtapuolue keskusta puhuu jatkuvasti Kekkosen kaipuustaan ja mielistelee Venäjää.

Sen ajan suomettumisen synonyymi Paavo Väyrynen peräti esitti kesän aikana Keminmaan torpassaan Kekkosta ja kiertää nyt Suomea videot matkalaukussa. Sirkka-Liisa Anttila julmistelee kaikille tahoille, jotka ovat eri mieltä hänen kanssaan. Matti Vanhanen toistaa kaikuna kaiken, hänen tähtäimensä ovat presidentin vaalit. Sen ajan virkamiehet ryömivät myös kammioistaan kertomaan mikä on sopivaa ja ketkä ovat sopivia nuoleskelijoita. Myöntyväisyyspolitiikan teko on taas huipussaan.

Myös oppositiopuolue SDP näkyvine menneisyyden haamuinen on syöksynyt kalastelemaan suomettumisen vesillä. Erkki Tuomioja, Antti Rinne ja Eero Heinäluoma ovat oikeita YYA-politiikan takuumiehiä. Tämä nykyinen meno miellyttää myös perussuomalaisten vanhoillista siipeä. Se siipi on saanut oppinsa Kekkosen aikana ja nyt vallassa ollessaan he nielevät kaiken. Veikko Vennamo on varmasti ihmeissään, mikäli katselee menoa taivaallisista saleista.

Viimeisin meteli alkoi Ulkopoliittisen Instituutin (UPI) tilaamasta Venäjä-raportista. Nämä aiemmin itse itsensä oikeaoppisiksi valinneet tahot aloittivat kuorolaulun, jossa kerrottiin koko raportin olevan väärä. Kaikenlisäksi siinä oli väärin heidän mielestään tulkittu Venäjän uhkaa. Ilmeisesti raportti olisi pitänyt työstää heidän toimestaan. Kaikki keskustan satraapit kertoivat tyrmäsivät sen ja katsoivat sen olevan vahingollinen hyville naapuruussuhteille.

Kaiken keskellä on ilmeisesti unohdettu, että raportti oli nykyisen hallituksen tilaama. Pääministeri on ilmeisesti nyt näiden vanhojen patujen ja tätien panttivanki. Aivan samoin kuin Timo Soini on maahanmuuttoa vastustavien ryhmän panttivankina. Kumpikaan ei uskalla nyt tehdä mitään, joka vaarantaisi heidän asemansa.

Neuvostoliiton romahdettua maassamme alettiin puhua kriittisesti suomettumisen ajasta. Samoin Kekkosen ja Maalaisliitto/Keskustan valtarakenteesta. Keskusta puhui silloin ja taas uudelleen, että he ovat hyvien naapuruussuhteiden paras tae. Samoin puhutaan vahvan johtajan kaipuusta.

Sauli Niinistö on hyvin oivaltanut ajan hengen ja ottanut ulkopolitiikan osaajan roolin itselleen Hänelle sataa niin paljon kiitosta, että osa muista puolueista taitaa suosiolla luopua omasta ehdokkaastaan. Kansa kaipaa vahvaa miestä idänuhan torjuntaan ja valtaa hamuavat ovat jo kyyristyneet Niinistön jalkoihin.

Puuttuu vain poikkeuslaki. Silloin olisimme suomettumisen ytimessä.

Avainsanat: yya, rauhantahtoinenneuvostoliitto, idänsuhteidentakuumies, suomettuminen, poikkeuslaki