Satunnaiset kuvat

Ensimmäinen oikea LOHI

Uusimmat

Blogin arkisto

003 Vuosien ahdistus Suomussalmen koulutoimessa

Perjantai 10.1.2014 klo 6:25 - yrjöpoeka

Kirjoittaessani blogia 4.1.2014, en tiennyt millaisen palauteryöpyn se aiheuttaa. Tekstiviestejä, sähköposteja ja puheluja on sen tiimoilta tullut ja se tuntuu jatkuvan. Samaa kertoo kirjoittelu Suomi24 palstalla. Palautteita yhdistää se, että ihmiset ovat turhautuneita ja ahdistuneita virkakoneiston hitauteen ja saamattomuuteen. Vuosikausia jatkunut jatkuva solvaaminen ja ihmisten leimaaminen homoiksi ja lesboiksi vain sen takia, etteivät he ole samaa mieltä häirikön kanssa. Jatkuva uhkaileva soittelu ja vainoaminen on saanut vuosien aikana ihmiset todella ahdistuneiksi.

Häirikkö ja ahdistelija saavat mittavan oikeusturvan ja voi vain kysyä, onko oikeusvaltio enää ollenkaan uhrin puolella? Valitettavasti vuosien mittaan on tullut itselleni sellainen kuva, ettei uhri nauti tasavertaista oikeusturvaa. Uhri joka yrittää elää lakien ja asetusten mukaan näyttää joutuvan aina kärsijän rooliin. Vaikka sen pitäisi olla aivan päinvastoin. Se joka rikkoo lakeja, hänen pitäisi olla se, joka joutuu aiheuttamastaan haitasta kärsimään.

Häirikkö, joka on useita vuosia (4) jatkanut ahdisteluaan ja aiheuttanut Suomussalmen koulutoimessa mittavia turvajärjestelyjä, saa jatkaa tuomioista piittaamatta häiriköintiään. Häntä eivät näytä hidastavan oikeuden päätökset. On uskomatonta oikeuden hitaus. Koulurauhan turvaamiseksi eräs opettaja on jouduttu poistamaan opetustehtävistä, häirikön vuosikausia kestäneen piinan ja ahdistelun vuoksi. Piina ja ahdistelu vain jatkuu. Jokainen joka katsoo Suomi24 sivuston Suomussalmi osiota, voi nähdä missä vaiheessa häirikkö on.

Koulutoimen virkaihmiset ovat voimattomia tämän edessä ja he eivät voi olla koko ajan tekemässä ahdistelijasta rikosilmoituksia. Kaiken lisäksi ahdistelun kohteeksi joutuneet kokevat olevansa voimattomia ja he myös kokevat, ettei heitä oikeasti kuunnella. Palaute kertoo myös sen, että ihmiset kokevat ihmisoikeuden koskevan vain rikollisia ja vakavasti häiriintyneitä ahdistelijoita.

Koska kirjoituksiani on aiemminkin jouduttu lukemaan viranomaisen tarkalla silmällä, teen heille muutaman kysymyksen häirikköä koskien? Myös häirikkö on tehnyt ja tekee rikosilmoituksia kirjoituksistani, joten kirjoitukseni varmasti luetaan.

Mihin toimiin poliisiviranomainen ja oikeuslaitos aikoo ryhtyä, jotta Suomussalmen koulutoimessa voidaan palata normaaliin työjärjestykseen yli neljän (4) vuoden piinan jälkeen? Milloin koulurauha ja opettajien työrauha, sekä opettajien ja koulujen turvallisuus voidaan uskottavasti palauttaa? Kuinka voi olla mahdollista, että tuomioista huolimatta ahdistelu saa jatkua? Milloin ja miten poliisiviranomainen ottaa kantaa, häirikön muutamien mielestäni henkeä ja terveyttä koskevien uhkaavien kirjoitusten vuoksi? Milloin poliisiviranomainen pyytää ao. henkilöön liittyen, lausuntoa terveysviranomaisilta?

Teen kirjoitukseni ja kysymykseni poliisiviranomaisille Suomussalmelaisena kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä. Olen valtuuston/hallituksen jäsenenä vastuussa koulujen työrauhasta ja niiden turvallisuudesta. Poliisiviranomaisten tehtävä on antaa oikeudellinen tuki työllemme.

Tämä kirjoitukseni on samalla julkinen rikosilmoitus.

Avainsanat: ihmistenleimaaminen, tasavertainenkohtelu, koulurauhanturvaaminen, julkinenrikosilmoitus